Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Logitech Squeezebox Duet
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
richard_majer
Hifista - pokročilec


Založený: 28 február 2007
Príspevky: 365

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 14:21:52    Predmet: Odpovedať s citátom

mam duet,
firmware 7.4.1. r7915
SB server 7.4.1 r28947
bezdratove sifrovani WPA-PSK
NAS nemam, pouzivam PC Atom na kterem to jede, a pred D-link rooter DI-524
Ethernet bohuzel nemuzu pouzit, nemam tady kabely na pocitacovou sit a ani je tahat neplanuju
(pozor, nejsem moc znaly problematiky, takze nemam tuseni co je DHCP Sad )

Diky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
omicron
Nádejný hifista


Založený: 23 december 2008
Príspevky: 91

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 14:36:06    Predmet: Odpovedať s citátom

richard_majer napísal:

mam duet,
firmware 7.4.1. r7915
SB server 7.4.1 r28947
bezdratove sifrovani WPA-PSK
NAS nemam, pouzivam PC Atom na kterem to jede, a pred D-link rooter DI-524
Ethernet bohuzel nemuzu pouzit, nemam tady kabely na pocitacovou sit a ani je tahat neplanuju
(pozor, nejsem moc znaly problematiky, takze nemam tuseni co je DHCP
Sad )
Diky


Firmare vicemene aktualni.

Tvuj problem asi tkvi v :
- zarusena WIFI sit - zkus na svem WLAN pristup. bode zmenit kanal, nebo volbu kanalu nastav na Auto, pokud to umoznuje
- DHCP znamena, ze IP adresy Tvym SB zarizenim (kazde ma svou) prideluje tzv. DHCP server bezici v routeru (soucast ADSL nebo cable modemu, ktery tam asi mas), nekdy je s tim problem , takze se doporucuje vsem SB zarizenim pridelit tzv. pevne IP adresy (vypnout na chvili DHCP server a SB rekonfigurovat)
- problem asi nebude v serveru, opravdu bych to videl na tu bezdratovou sit
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 982
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 14:42:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Mam vse pres DHCP, ale je fakt ze Duet mam pripojenej ethernetem. Taky bych to spise u tebe videl na to WiFi. DHCP by na to nemelo mit vliv protoze to se prideli na zacatku a pri prehravani tam uz zadne DHCP nefiguruje.
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
omicron
Nádejný hifista


Založený: 23 december 2008
Príspevky: 91

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 14:43:51    Predmet: Brutalni zdrazeni Transporteru na CZ trhu od r. 2010 Odpovedať s citátom

Tak nam Transporter od noveho roku zdrazili pro cesky trh na hodne pres 50 kKc (!!!). To je skoro 2x tolik, asi se uplne Logitech zblaznil...
Proc ten Slimdevices tedy kupovali, jako by ten koncept chteli zcela zadupat do zeme, od Noveho roku se z rodiny SB na CZ trhu skoro nic neda sehnat...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 982
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 14:49:37    Predmet: Odpovedať s citátom

No fakt ze jo, jsem koukal do VO a 50bez DPH! To jsou blazni.
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
bobcat
Hifi obsluha


Založený: 01 december 2008
Príspevky: 22
Bydlisko: Praha - Radotin

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 14:50:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Mam stejnou zkusenost. Po prekonfigurovani WiFi site (vymena wifi routeru za kvalitnejsi, prirazeni pevne IP adresy SB a zjisteni okolnich kanalu a nastaveni pouzivaneho kanalu co nejdal od ostatnich) se vypadky temer nekonaly. Nakonec po pripojeni ethernetem jsem za cca 5mesicu nezaznamenal zadny problem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
richard_majer
Hifista - pokročilec


Založený: 28 február 2007
Príspevky: 365

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 14:53:56    Predmet: Odpovedať s citátom

hm, tak to jsem asi v pr... jsem byl rad ze jsem to nejak rozchodil a v rooteru nastavil funkci bezdratove site. Takze se zbytkem co pisete sam bohuzel nehnu Sad
primarni je, abych na tom rooteru nerozhodil puvodni nastaveni, pak bych byl v pr... nemel bych kontrolu nad domem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
omicron
Nádejný hifista


Založený: 23 december 2008
Príspevky: 91

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 15:03:09    Predmet: Odpovedať s citátom

richard_majer napísal:

hm, tak to jsem asi v pr... jsem byl rad ze jsem to nejak rozchodil a v rooteru nastavil funkci bezdratove site. Takze se zbytkem co pisete sam bohuzel nehnu Sad
primarni je, abych na tom rooteru nerozhodil puvodni nastaveni, pak bych byl v pr... nemel bych kontrolu nad domem


Co je to za router (modem/router) ?
Neni to velky problem, Tva dalsi zarizeni (kontrola nad domem - to je ten INELS ?) maji (asi s vyjimkou pocitacu) urcite pevne IP adresy.
Takze pokud v routeru na chvili zastavis DHCP server, nic by se stat nemelo. Pak rychle udelej uplnou rekonfiguraci Receiveru (na dlouho stisknout talcitko, dokud se zbesile nerozblika), Controller Te provede novou konfiguraci, pri ktere Te pozada o zadani pevnych IP adres (pro Controler i Receiver).
Az to pbezi, DHCP server v routeru zas spust.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
richard_majer
Hifista - pokročilec


Založený: 28 február 2007
Príspevky: 365

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 15:22:32    Predmet: Odpovedať s citátom

D-link DI-524
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 982
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 15:26:58    Predmet: Odpovedať s citátom

DHCPkem to nebude, to mu prideluje dobre, pri prehravani to pak uz nema vliv. Spis bych zkusil zmenit ten kanal wifi nejdrive.
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
bobcat
Hifi obsluha


Založený: 01 december 2008
Príspevky: 22
Bydlisko: Praha - Radotin

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 15:42:08    Predmet: Odpovedať s citátom

JuanValiente napísal:
DHCPkem to nebude, to mu prideluje dobre, pri prehravani to pak uz nema vliv. Spis bych zkusil zmenit ten kanal wifi nejdrive.


Urcite. DHCP server prideli adresu po prihlaseni zarizeni do site a pokud je zarizeni v siti aktivni, obnovi se po vyprseni zapujcky stejna IP adresa. Pokud DHCP prideli jinou IP adresu, je to vetsinou zpusobeno nedostupnosti zarizeni v siti (napr. vypadky WiFi site)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
omicron
Nádejný hifista


Založený: 23 december 2008
Príspevky: 91

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 16:51:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Take jsem to napsal nejdrive, ze nejvice podeziram tu wifinu (evidentne zarusene prostredi, nebo nejaky lowend model).
Nicmene prechod na fixni IP adresy cely system velmi, velmi ustabilni. To je proste fakt, ktery doporucuje i Logitech na Slimdevices foru. Nektere lowend routery to se svymi DHCP servery nekdy proste neustoji, a system byva nestabilni.
Sam jsem to tak na svem systemu jiz takrka pred 2lety predelal, dnes v podstate bez problemu s vypadky. Jedine potize me delal WiFI AP, u ktereho mam PoE napajeni po Ethernetu a blbnul jeden port (PoE napajeni) na PoE switchi, ze ktereho byl napajen.
Controller pote casto ztracel "controllu"... Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
richard_majer
Hifista - pokročilec


Založený: 28 február 2007
Príspevky: 365

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 17:13:40    Predmet: Odpovedať s citátom

uvidime, v DHCP jsem tam neco nastavil (ikdyz jednu dynamickou IP nevim cemu patri)... zitra dam vedet jestli porad vypadava (ale ty kanaly porad nevim jak)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
omicron
Nádejný hifista


Založený: 23 december 2008
Príspevky: 91

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 18:06:50    Predmet: Odpovedať s citátom

richard_majer napísal:

...ale ty kanaly porad nevim jak)...


V nastaveni Tvého D-link DI-524 si najdi konfiguraci, tak je na prilozenem obrazku - nastavení kanálů je pod polozkou Channel. Zkus tuto hodnotu změnit na Auto (pokud jde), číslo kanálu na jiné.

Dalsi doporuceni :
- aktualizace firmware tohoto APcka (zasadne pres LAN port!)
- D-link dela vybornou pridavnou inter. antenu (cca 7 dB), ktera vyrazne vylepsi prijm. moznosti tohoto jednoducheho APcka (stoji kolem 1 kKc)

Enkrypci máš nastavenou na WPA-PSK, urcite nastav WPA2...

Jinak toto zařízení je opravdu z těch nejjednoduších, rozhodně bych ho nedoporučoval pro nejake vaznejsi ci trvalejsi nasazeni v dome, kde na nej jedou NTBoky ci PCcka, plus SB system, plus nejaky system domovni automatizace (je to ten INELS ?).



D-link DI-524-2.jpg
 Description:
 Filesize:  133.93 KB
 Viewed:  496 Time(s)

D-link DI-524-2.jpg


Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
richard_majer
Hifista - pokročilec


Založený: 28 február 2007
Príspevky: 365

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 18:18:18    Predmet: Odpovedať s citátom

diky!
jo je to Inels... a v cem je problem? Nezvladne to? Byl mi doporucen jako vhodny firewall... Mam i pevnou IP adresu, ale neumim to nastavit tak, abych se z venku dostal domu a mohl tak ovladat Inels. Doufam ze nejaci experti na tom nebudou badat a nebudou v noci rozsvecet svetla v loznici Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Coques
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 október 2006
Príspevky: 759
Bydlisko: CZ

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 21:12:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten D-link pri prvej príležitosti vymeň. Tento model dostal brat k internetu. Má klasické PC a pripája sa káblom, takže je sieť ešte viacmenej stabilná.
Tragédia nastáva ak prídem ja s laptopom a chcem sa pripojiť cez wifi. Tento router nieje schopný udržať bezdrôtové spojenie ak som s laptopom ďalej ako na 4-5 metrov od AP.
Vsadím sa, že problém nebudeš mať v zarušenej sieti ale s routrom.

Ak si chceš overiť kvalitu bezdrôtového signálu a máš nejaké PC schopné pripojiť sa k routru bezdrôtovo môžes si skúsiť test (Štart > spustiť príkaz > cmd).

ping -c 100 <Dlink IP>
PING 192.168.123.1 (192.168.123.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.123.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=1.87 ms
64 bytes from 192.168.123.1: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.789 ms
64 bytes from 192.168.123.1: icmp_seq=3 ttl=64 time=1.15 ms
.
.
--- 192.168.123.1 ping statistics ---
100 packets transmitted, 100 received, 0% packet loss, time 8003ms


Z výstupu uvidíš aké su na sieti "prodlevy" a koľko požíadavkov (v našom prípade zo 100) sa ti počas testovania stratilo (packet loss).

Ak budeš meniť kanál freq. pásma manuálne tak pamätaj, že min. 3-4 pásma sa navzájom ovplyvňujú, takže zmena z kanálu 8 na kanál 7 nemusí priniesť zlepšenie.

S DHCP by som si hlavu osobne nelámal, na 99% to so stabilitou v sieti nemá nič spoločné.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
omicron
Nádejný hifista


Založený: 23 december 2008
Príspevky: 91

PríspevokZaslal: Pi február 19, 2010 08:55:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Coques napísal:

S DHCP by som si hlavu osobne nelámal, na 99% to so stabilitou v sieti nemá nič spoločné.


Mozna tady nectes vsechno, nebo ctes spatne, mozna se orientujes v obecne sitarine, nicmene o SB systemu toho asi moc nevis, tak nechej takove jednoznacne soudy jinym a jinam. Tva doporuceni se tykaji obecne site, a o to to tady nejde, zbytecne pletes hlavu uzivatelum SB systemu.

Squezzebox system je proste dost nachylny na konfiguraci s dynamicky pridelovanymi IP adresami (a nema to zadnou souvislost se stabilitou ci nestabilitou site), to je proste fakt potvrzeny praktickymi vysledky a samotnou firmou Slimedevices (ta to vymyslela, nez to odkoupil Logitech), jednoznacne je pro SB komponenty doporucena konfigurace s pevnymi IP adresami.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
omicron
Nádejný hifista


Založený: 23 december 2008
Príspevky: 91

PríspevokZaslal: Pi február 19, 2010 09:06:00    Predmet: Odpovedať s citátom

richard_majer napísal:
diky!
jo je to Inels... a v cem je problem? Nezvladne to? Byl mi doporucen jako vhodny firewall... Mam i pevnou IP adresu, ale neumim to nastavit tak, abych se z venku dostal domu a mohl tak ovladat Inels. Doufam ze nejaci experti na tom nebudou badat a nebudou v noci rozsvecet svetla v loznici Smile


- o Inelsu jiz dlouho premyslim pro automatizaci domu, zejmena osvetleni (a o jeho sprahnuti s Controllerem ci Logitech Harmony ovladacem)
- DI-524 je skutecne jen velmi jednoduche lowend zarizeni, vhodne jako pripojovaci bod pro jeden PC ci NTB, bez ambici na nejakou pokrocilejsi LAN/WLAN
- pro to, aby jsi se dostal zvenci dovnitr sveho "systemu" musis mit v routeru napr. nastaveno presmerovani prislusnych portu (virtual servers) k dane IP adrese Tveho "systemu", tzn. centralni jednotky toho Inelsu
- celkove me prekvapuje, ze Tvuj dodavatel domaci automatizace takto svou praci trochu "odlehcil", tzn. doporucil tak jednoduchy router, ktery Ti ani poradne nenakonfiguroval (vzdaleny pristup by meli mit napr. pro dokonfiguraci ci vzdaleny servis), ani Ti evidentne neposkytuje zadnou dalsi podporu (asi nejaka elektrikarska firma, ze ?)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 982
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi február 19, 2010 09:06:47    Predmet: Odpovedať s citátom

MAm 3 SB vsechno pres DHCP z toho jeden wifi a nikdy s tim problem nebyl, nezobecnoval bych to. Zalezi na dane konfiguraci uzivatele a kvalite aktivnich prvku...Pevny IP adresy mam pres DHCP, jelikoz se prideluji stejne pomoci MAC adres a lease time je dlouhy. Delal jsem SB i par kamaradum vse DHCP - zadne problemy. Mozna si jich delal stovky, takze si mel vetsi vzorek uzivatelu a chyby mohly nastat.
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 982
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi február 19, 2010 09:09:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Ohledne vzdalene spravy z venku, bych volil VPNku, po pripojeni ses jakoby na lokalni siti a muzes vsude, jako bys byl doma. Spojeni je samozrejme sifrovane. Pouzivam to na ovladani domaciho serveru. Pro INELs muze byt vhodneho neco jineho, ten neznam.
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
richard_majer
Hifista - pokročilec


Založený: 28 február 2007
Príspevky: 365

PríspevokZaslal: Pi február 19, 2010 09:24:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Omicrone, ja jsem byl prvni kdo to mel a delal jsem si to sam, takze proto to mam jake to mam. Mel jsem jen obecne konzultace s vyrobcem. Az po nejake dobe jsem se dovedel, ze se to realizuje pres systemove partnery. (udelal jsem chyby, mam treba nevhodne draty, misto doporuceneho kabelu to mam tazeno desetizilovymi sitovymi kabely tad... ale chodi to, nastesti.)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Coques
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 október 2006
Príspevky: 759
Bydlisko: CZ

PríspevokZaslal: Pi február 19, 2010 10:05:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Akonáhle má klient pridelenú IP adresu (s čim Richard zrejme problém nemá) dhcp request/discover sa už dalej neposiela a dhcp server sa nekontaktuje. Naozaj si neviem vysvetliť, ako by mohol DHPC ovplyvniť zariadenia z už pridelenou adresou, spojenie medzi klientom a servrom nieje interaktívne, server pridelí adresu a už sa nestará. Možno sa objavil nejaký bug, ale o ničom takom som sa nedočítal, ak niečo vieš, tak mi pošli prosím odkaz.

Je možné, že router nieje schopný udržať dlhodobo bezdrôtové spojenie (u tohoto modelu mám s tým osobnú skúsenosť), ale nieje chyba DHCP, že sa snaží po opätovnom nadviazaní kontaktu s AP o pridelenie IP adresy.

Môže sa ešte stať, že si nejaké dve zariadenia nerozumejú (ale to by najskôr IP nedostal vôbec), ako oveľa pravdepodobnejší sa zdá byť problém s Dlinkom. Je to len lacná hračka.[/u]

omicron: Nechcem nikomu pliesť hlavu, sám o použití logitechu uvažujem, preto sa snažím dopátrať akú to môže mať príčinu, na fórach som na nijaký konkrétny problém spojený s dhcp aplikáciou nenarazil. Jednoducho ešte nikdy som nepočul, že by bol za výpadky napr. rádio streamu zodpovedný DHCP handshake.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
omicron
Nádejný hifista


Založený: 23 december 2008
Príspevky: 91

PríspevokZaslal: Pi február 19, 2010 10:34:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Coques napísal:
Akonáhle má klient pridelenú IP adresu (s čim Richard zrejme problém nemá) dhcp request/discover sa už dalej neposiela a dhcp server sa nekontaktuje. Naozaj si neviem vysvetliť, ako by mohol DHPC ovplyvniť zariadenia z už pridelenou adresou, spojenie medzi klientom a servrom nieje interaktívne, server pridelí adresu a už sa nestará. Možno sa objavil nejaký bug, ale o ničom takom som sa nedočítal, ak niečo vieš, tak mi pošli prosím odkaz.

Je možné, že router nieje schopný udržať dlhodobo bezdrôtové spojenie (u tohoto modelu mám s tým osobnú skúsenosť), ale nieje chyba DHCP, že sa snaží po opätovnom nadviazaní kontaktu s AP o pridelenie IP adresy.

Môže sa ešte stať, že si nejaké dve zariadenia nerozumejú (ale to by najskôr IP nedostal vôbec), ako oveľa pravdepodobnejší sa zdá byť problém s Dlinkom. Je to len lacná hračka.[/u]

omicron: Nechcem nikomu pliesť hlavu, sám o použití logitechu uvažujem, preto sa snažím dopátrať akú to môže mať príčinu, na fórach som na nijaký konkrétny problém spojený s dhcp aplikáciou nenarazil. Jednoducho ešte nikdy som nepočul, že by bol za výpadky napr. rádio streamu zodpovedný DHCP handshake
.


- to, ze v konkretnim pripade zde diskutovanem je nejpodezrelejsim onen lowendovy D-link WLAN AP jsem se zminil jako prvni, takze s Tebou v tomto samozrejme souhlasim
- forum Slimdevices o Squzzeboxech je plne prispevku o problemech se stabilitou SB systemu pri pouziti dynamicky pridelenych adres - samozrejme to nema nic spolecneho s obecnou stabilitou LAN/WLAN pod DHCP obecne, proste implementace DHCP v SB neni asi neni zcela bezproblemova
- jeste take zalezi, jak ma "richard_majer" nastavenou bezdratovou komunikaci sveho Controlleru, ktery nabizi varianty pripojeni primo k hlavnimu domacimu WiFi AP (vhodne pro multiroom). nebo v rezimu Adhoc spojeni primo s Receiverem (vhodnejsi pro jednoSB instalace bez prenaseni Controlleru do jine mistnosti)
- "richard_majerovi" doporucuji uplnou reinstalaci jeho Duetu s vypnutym DHCP serverem na tom Dlinku, a rovnez vymenu toho levneho router/APcka za neco rozumnejsiho (i od Dlinku), take doporucuji vymenu anteny, o ktere jsem se zminil, pri instalaci muze zkusit var. bezdrat. pripojeni Controlleru primo k Receiveru (AdHoc) a ne k APcku


Naposledy upravil omicron dňa Pi február 19, 2010 12:29:10, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
bobcat
Hifi obsluha


Založený: 01 december 2008
Príspevky: 22
Bydlisko: Praha - Radotin

PríspevokZaslal: Pi február 19, 2010 12:12:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Nechci uz rypat do DHCP ale prideleni adresy je zalezitost clienta (tudiz SB), pred vyprsenim platnosti zapujcene IP adresy zada client (SB) o nove zapujceni DHCP server. Je mozne, ze u nekterych kusu SB opravdu klient nefunguje korektne a o novou IP si nezazada. Pak se zarizeni (SB) nastavi na nejakou defaultni IP adresu ktera s nejvetsi pravdepodobnosti nepatri do rozsahu site uzivatele.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Coques
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 október 2006
Príspevky: 759
Bydlisko: CZ

PríspevokZaslal: Pi február 19, 2010 13:30:02    Predmet: Odpovedať s citátom

bobcat, Všetko by vysvetlil jeden tcpdump. Ale už dosť o dhcp.
Vzľadom k Richardovej skúsenosti so sieťovaním omicron radí dobre.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
richard_majer
Hifista - pokročilec


Založený: 28 február 2007
Príspevky: 365

PríspevokZaslal: Pi február 19, 2010 14:40:41    Predmet: Odpovedať s citátom

mozna radi dobre, ale nemam tuseni co pise Sad Ty pojmy a zkratky nechapu a nemam kapacitu to studovat.

Vsechno delam pokus omyl, bez znalosti co a proc delam, takze opatrne. Pokud jsem neco nastavil, tak to je spis nahoda, nez to ze bych to zvladal... a delam to tak, ze obnovuju tovarni nastaveni a pak pokracuju v "pruvodci". Dost zdlouhave.
http://picasaweb.google.cz/richard.majer.rakovnik/Plocha# tady je par obrazku jak to mam ted nastaveno na Dlinku.

a dodam, ze toto nastaveni neni zasadni rozdil oproti tomu vcerejsimu... (jsem fakt nasrany) A prosim nerikejte ze je to tim Dlinkem Smile abych nemusel kupovat zase neco noveho. Ted musim investovat jinde. Diky za trpelivost a pokud ty data jsou moc citliva, tak je radsi stahnu, nevim jak moc z toho zkuseny ITckar pozna, abych se vecer nedivil ze tady mam jak v saune Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
omicron
Nádejný hifista


Založený: 23 december 2008
Príspevky: 91

PríspevokZaslal: Pi február 19, 2010 14:52:16    Predmet: Odpovedať s citátom

"Encryption" urcite nastavit na AES, TKIP je jiz prolomeny.
Jinak se to zda v poradku...

Mozna by jsi jeste mohl zkusit nastavit oba SB komponenty (SquezzeboxMajer i SquezzeboxContr) do "StaticDHCP" pres jejich MAC adresy, tim docilis blokaci urcitych IP adres jen pro tyto SB komponenty - mohlo by to pomoci (nastavujes na te zalozce DHCp serveru). To zamezi migraci (po vyprseni Lease Time) dynam. adres pro tyto 2 IP zarizeni.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
richard_majer
Hifista - pokročilec


Založený: 28 február 2007
Príspevky: 365

PríspevokZaslal: Ut marec 02, 2010 13:27:05    Predmet: Odpovedať s citátom

omicrone, psal jsi ze Dlink je lowend. Co by byla vhodna nahrada, prosim? Diky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
omicron
Nádejný hifista


Založený: 23 december 2008
Príspevky: 91

PríspevokZaslal: Ut marec 02, 2010 13:54:20    Predmet: Odpovedať s citátom

richard_majer napísal:

omicrone, psal jsi ze Dlink je lowend. Co by byla vhodna nahrada, prosim? Diky


Nepsal jsem, ze je dLink lowend, ale ze je lowend ten Tvuj konkretni model. Pro vyber kvalitniho WLAN (wifi) routeru muzes sahnout jak k dLinku, ale i u Asusu, Netgearu atd.

Mozna si promysli, zda-li pro Tebe bude do budoucnosti dulezita podpora noveho velmi rychleho Nkoveho protokolu pro WLAN (nyni mas pouze B/G), ktery mj. umoznuje spolehlive sdileni napr. HD videa i pres bezdrat atd..

Take zalezi na tom, jakou Internet konektivitu pouzivas, zda-li nehodlas v blizke budoucnosti nejak zasadne akcelerovat sve Internet pripojeni (optika, kabelovka), tzn., aby take vyhovovala prip. pruchodnost WAN/LAN.

V neposledni rade jsou jiz dnes docela cenove dostupne takove WLAN routery, vc. podpory VPN (umoznuji vytvareni sifrovaneho tuneloveho pripojeni), ktere Ti umozni vysokou bezpecnost pri vzdalenem pripojeni k Tvemu celemu domacimu IT systemu (vc. domaci automatizace).

Nektere routery maji jiz bezne integrovany dalsi sofistikovane funkce, jako je napr. print server (umozni sdileni domaci tiskarny bez zapnuteho PC), sdileni spolecneho pametoveho prostoru (USB disk ci flash) atd..


Naposledy upravil omicron dňa Ut marec 02, 2010 14:48:49, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 982
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut marec 02, 2010 14:12:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Linksys WRT54GL s DD-WRT a mas to vcetne VPN, nebo novejsi model s Nkovou siti...Celkem bezproblemovy bezudrzbovy chod.
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Ďalšia
Strana 8 z 11

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist