Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

AzBox s Linuxom

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
termit
Nádejný hifista


Založený: 11 júl 2009
Príspevky: 69

PríspevokZaslal: Pi január 22, 2010 15:51:47    Predmet: AzBox s Linuxom Odpovedať s citátom

V PE 12/2009 je článok "Linuxové mediální centrum" Jedná sa o http://www.azboxhd.cz/azbox-hd-premium.html . Znova otravujem s prosbou o radu: Doteraz mám na polici CDP, DVD a satelit. Čo keď budem mať všetky zvukové i obrazové nahrávky, CD i DVD disky, "zapísané" na nejakom sieťovom NASe, serveri, prosto na nejakom úložišti? Nahradí zmieňovaný AzBox plnohodnotný HTPC? Budem môcť počúvať a pozerať tie nahrávky rovnako, ako keď to teraz sledujem cez dva rôzne stroje? A čo kvalita? Podotýkam, že z AzBoxu by som bral len digitálny signál, pretože mám externý a dobrý DAC. Podľa niektorých údajov vraj najnovší FW AzBoxu zahrá i flac, ale tam, kde som v technickom popise našiel flac, tam zase neuvádzali wav. Ak by totiž ABox zvládol v poriadnej kvalite všetko to, čo potrebujem potom by som mohol tri krabice na polici nahradiť jedinou (a nemusel už kupovař napr. SqeezeBox)... Ešte raz vďaka za všetky postrehy a rady. Istá recenzia na AzBox je i http://www.parabola.cz/clanky/3468/azbox-hd-premium-pvr-hd-box-s-linuxem-a-wi-fi/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
skyd
Hifista


Založený: 09 január 2008
Príspevky: 155
Bydlisko: Nove Mesto nad Vahom / Bratislava

PríspevokZaslal: Pi január 22, 2010 16:49:13    Predmet: Odpovedať s citátom

co sa tyka otho wav-u, tak by som sa toho nebal. vnutri je bezny linux s telnetom, ftp a pod., takze nevidim dovod, preco by to mali zrusit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: Pi január 22, 2010 16:57:54    Predmet: Odpovedať s citátom

(k odpovedi z vedlajsieho vlakna) s HTPC nahradis nielen dve, ale aj vsetky 3 krabice co mas (sat, CD, DVD). A mas aj plnohodnotny BD player (resp. player BDripov)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
termit
Nádejný hifista


Založený: 11 júl 2009
Príspevky: 69

PríspevokZaslal: So január 23, 2010 00:02:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Správne - nebudem miešať pojmy - PC je PC. Pokiaľ si zaobstarám napr. Barebone Foxconn NetBox nT-330i - ION z vedľajšieho vlákna, budem musieť nejako k tomu napojiť tunery DVB-S a DVB-T, aby mi to robilo službu sat-u. A čo sloty na dekódovacie karty? Jedná sa o miestnosť, kde už jedno dospelé PC je. A hoci chladené vodou, stále mi trochu vadí šum napr.zo zdroja. Okrem toho - po tom prípadnom HTPC budem vyžadovať "len" tú prvú polovicu: home theater. Pozerať a počúvať.
s HTPC nahradis nielen dve, ale aj vsetky 3 krabice co mas (sat, CD, DVD). A mas aj plnohodnotny BD player (resp. player BDripov)
Súhlasím. A o to práve ide. Neurobí tú istú náhradu aj AzBox? Nemám k nemu žiaden vzťah, len sa pýtam, či prípadná úprava nejakého veeeeeľmi málo hlučného barebonePC nebude stáť viac času, námahy a i peňazí, než hotový AzBox. BDplayer je asi prahrávač BlueRay - nie je možné previesť taký disk na formát, ktorému rozumie AzBox?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: So január 23, 2010 13:29:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Neurobí tú istú náhradu aj AzBox
Praveze neurobi. napriklad ti neprehra HD filmy. (Priznam sa, odkedy mam FullHD TV, na DVDcka som zabudol - konieckoncom, tie boli navrhovane a primarne urcene pre CRT telky).

Takisto flac+cue ? zvladne ? Pochybujem. Toto zvladne maloktory box, mozno mudre krabicky typu popcorn, egreat a podobne, ale tam zasa nemas satelit. A takto sa mozme krutit stale dokola.

Ano, PC nieje tiez idealne. Je to casovo narocne poskladat, vytunovat, odhlucnit (tiche PC je drahe) a nakoniec ovladanie tiez nemusi vyhovovat kazdemu. V kazdom pripade idealne riesenie neexistuje, takze si musis vybrat ktore riesenie ti vyvovuje viac.

Zadalsie, dnes nepotrebujes uz vodne chladanie na to aby si mal tichy PC, noctua 80, alebo 120mm vetraky su pouzitelne v dobre navrhnutej bedni (ani nie tak koli CPU, kedze to je skoro permanentne studene, ale koli grafike, ktora narobi vovnutri PC dost tepla).

Takze zhrnute podciarknute ...

- Doma mam HTPC, v nom satelitnu kartu s podorou DVB-S2 s citackou Phoenix (koli Skylinku) = vyrieseny prijem TV.
- PCI zvukovku so SPDIF vystupom (vyrieseny zvuk)
- PCIe Graficku kartu s HW podporou MPEG2 a MPEG4 - vyriesene prehravanie SD a HD zdroje.
- HW riesenie pre COM port od Igora Ceska (s girderom) - vyriesene DO
- a kedze je to PC = vyriesene prilezitrostne browsovanie a multimedia s bezdrotovou Bluetooth klavesnicou a mysou.

Tymto ta nechcem odhovarat od sat boxov, no ide aj o bezne prakticke problemy. Napr. korekcia input lagu, ktore maju nove 100/200Hz telky - nespravis ju s tymto boxom. A pokial nemas novy AVR, ktory podporuje manualnu korekciu LipSinc, tak mas smolu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
termit
Nádejný hifista


Založený: 11 júl 2009
Príspevky: 69

PríspevokZaslal: So január 23, 2010 17:03:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Ešteže má Vivi pedagogický talent a trpezlivosť. Ďakujem! Ale ešte budem otravovať. Ten Barebone Foxconn NetBox nT-330i - ION z vedľajšieho vlákna "utiahne" všetko to, čo máš na svojom HTPC? Ja Ťa totiž doslova opíšem, je to asi protiprávne, mal by som platiť copyright, uznávam, ale čo mi nevzdelancovi ostáva? (Príležitostne pozývam na pivo.) Ak tomu správne rozumiem, do malého Foxconnu nedostanem satkartu s čítačkou ani zvukovku. Ale potrebujem zvukovku, ak mám ten ext DAC a pokiaľ na MB integrovaný zvuk už má SPDIF výstup? A čo grafika? Alebo ešte stručnejšie: možeš, prosím, poradiť už nejakú rámcovú zostavu na HTPC? Ach jaj, to už zase nie je op AzBoxe - takže nebodaj nové vlákno?...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: So január 23, 2010 22:19:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo, HTPC je nielen na jedno vlakno a na debatu pri pive ... spytaj sa agustiniho ako dlho vyberal len fajn bednu pre to svoje.

Ale k veci.
MB integrovaný zvuk už má SPDIF výstup?
To sice ma, ale opat riskujes. Nie je totiz nikde napisane, ze ten zvuk bude pouzitelny. Takisto je celkom standardny pri onboard zvukovkach upsamling na 48k (tiez treba dopredu zistit, aky je tam chip, ci sa s tym da nieco vyriesit).

poradiť už nejakú rámcovú zostavu na HTPC?
Zial, HTPC je manualne vyskladane z konkretnych konponentov (ktore su momentalne na trhu). To moje je uz starsie, takze dnes by som pouzil urcite ine komponenty.
Vyhol by som sa hotovym zostavam, ktore sa daju kupit.

A čo grafika?
Co sa tyka vykonu samotneho IONu, toho sa nebojim. na HTPC neporebujes velky vykon, co je dolezite, potrebujes mat grafiku, ktora zvladne x264 dekodovanie. A nielen 24p BD ripy, ale satelitne vysielanie, ktore je vysielane vo fullHD v 1080i. Tym padom potrebujes aj deinterlace na fullHD@50p, co je uz trosku narocnejsie. (pozor! nemylit si s jednoduchym deinterlace na 25p). Mna to stalo vymenu jednej karty, na Nvidia Geforce 9500, pretoze verzia 8xxx, ktoru som mal predtym toto nezvladla pri plnom rozliseni. A tu vidim prave problem so zhananim informacii, pretoze tie casto nie su uvedene v specifikaciach.

Samozrejme, idealne by bolo poskladat si vlastne PC - kvalitna skrinka, zdroj Seasonic (staci 350-380W verzia), doska s onboard Nvidia 9300/9400 grafikou, CPU - lacne DualCore, na trhu (idealne 2.8 s fsb 1066), na neho pasivny chladic noctua, zboku ventilator(y) noctua 120mm znizene na minimalne otacky, nejaku pamat, skystar HD2 sat kartu a 2,5HDD a si vybaveny Smile - to je tak vskratke Smile


P.S. Existuju aj USB 2.0 sat karty pre PC, no z hladiska efektivity je rozumne tieto veci riesit cez internu PCI kartu. Tieto riesenia su primarne urcene pre notebooky, a pod.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: So január 23, 2010 23:49:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Varujem pred S/PDIF výstupom z integrovaných zvukoviek. Väčšina z nich nemá na tomto výstupe ani len oddeľovacie trafo, takže je to možný zdroj problémom s brumom. Skrátka je to šrot.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
termit
Nádejný hifista


Založený: 11 júl 2009
Príspevky: 69

PríspevokZaslal: Ne január 24, 2010 14:29:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Veď aj preto uvažujem, že ten malý Foxconn je síce mimoriadne šikovný, ale ako na ňom riešiť napr.ten zvuk a TVsat karty. Cez USB? Alebo potom iný postup: nejaký miditower s priestorom pre všetky tie karty, prípadne i PCI grafiku /GigaByte9600GT/, zvuk /EMU/, CPU chladiť pasívne /Noctua NHC12P/ a keby tak jestvoval i pasívne chladený zdroj, bolo by rozhodnuté. Len mi ako laikovi ešte vŕta v hlave, či ten spínaný PC zdroj nebude zanášať nejaké nepríjemnosti do káblov, čo budem musieť okolo skrine viesť.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: Ne január 24, 2010 22:48:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Pasivny zdroj existuje*, ale to teplo z bedne nejako dostat von musis (pokial to tam nechces upiect). Plne pasivne riesenie neodporucam, hlavne nie s grafikou typu GeForce 9600 - ta ma v idle 70C a pri zatazi cez 85C.



*ten co som mal k dizpocicii nechutne piskal, ako mnohe dalsie zdroje.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Jirik
Hifista - pokročilec


Založený: 12 december 2006
Príspevky: 258
Bydlisko: Ostrava

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 08:38:31    Predmet: Odpovedať s citátom

To co psal vivi není úplně pravda. AZ Box Premium HD právě přehraje i HD ripy, wavy, flacy, DVD, a vše na co si vzpomeneš, stejně jako to jeho HTPC. Je tam ale ještě stále né úplně odladěný firmware. Už to celkem dlouho sleduji a pokud ten FW vychytají (už teď si to celkem lidi chválí) tak to bude opravdu solidní mašinka...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
agustini
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2007
Príspevky: 382
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 15:55:11    Predmet: Odpovedať s citátom

to: termit
HTPC svojou funkcionalitou a hlavne flexibilitou bude vzdy viac ako akakolvek chytra krabicka povedzme aj typu azbox.. Avsak najst vhodne komponenty, vyskladat a tiez vyladit (ako chladenie, tak korektne nastavenie SW, ovladania a pod..), je casovo dost narocne. Aktualne by som si vedel predstavit cisto pasivne PC na prehravanie zvuku, ale aby to bolo HTPC a teda prehravalo aj video tak to musi byt aktivne chladene... a to chladenie vyladene.. Stavanim HTPC, jeho ladenim a vsetkym co s tym suvisi som si uz presiel a viem o com hovorim. Nakoniec som sa rozhodol ho z praktickych dovodov predat a zatial mam beznu stereo zostavu. V buducnosti planujem jednu z tych chytrych krabiciek ako je popcorn hour s mechnaikou a diskom alebo nieco podobne. Ale musim si byt isty ze to zvlada vsetko co pozadujem.. Vacsina z tych chytrych krabiciek zvlada milion veci ale vzdy tam v konecnom dosledku nieco chyba..

PS: krabicka s nie uplne odladenym firmware je nedokonceny produkt a rozhodne by som to este nekupoval. Nikdy nevies co sa im tam podari doplnnit alebo odstranit a co nie. Radsej by som si pockal na vyladeny produkt ktoremu uz vychytali muchy..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Milos66
Hifi obsluha


Založený: 13 marec 2010
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: So marec 13, 2010 17:15:52    Predmet: azbox Odpovedať s citátom

Pozor na azbox. Treba si prečítať špecku. Má to ešte stále starý SIGMA procesor. Dátové toky nezvláda cez USB viacej ako 15 Mega.(mám vyskúšané) Kamarát ho má, viem o čom píšem. Na bežný BD ryp 720p to stačí, ale väčšie toky nestíha.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rado101k
Hifi obsluha


Založený: 12 marec 2010
Príspevky: 18

PríspevokZaslal: Ut marec 16, 2010 16:41:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Azbox ma cip Sigma 8635 co je najrozsirenejsi cip v multimedialnych fullhd prehravacoch,takze uplne lavou zadnou stiha prehravat fullhd filmy a dokonca aj orig.Blu-ray filmy,mam to vyskusane.Chyba je skor vo firmware Azboxu.A 15MB cez USB je 120mbps co je uz naozaj dost, tolko maju bitrate len reklamne fullhd video filmy ktore pustaju v predajniach s televizormi!!
Sice je teraz uz nova verzia na trhu Sigma SMP 8642/43 a ta je zase rychlejsia ale na fullhd filmy ktore su bezne dostune a maju bitrate cca 10-15mbps to v pohode staci aj ten stary cip...
Ja len tolko k tomu cipu ,ktory je v Azboxe Elite/premium.. Very Happy Very Happy Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Milos66
Hifi obsluha


Založený: 13 marec 2010
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: Ut marec 16, 2010 18:09:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Včak ja sa hádam nejdem. Na www.azetbox.eu je vyslovene napísané
SIGMA processor SMP 8634 LF . Čo je samozrejme starý model procáku.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rado101k
Hifi obsluha


Založený: 12 marec 2010
Príspevky: 18

PríspevokZaslal: Ut marec 16, 2010 21:05:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Ved hej....keby chlapci z Azboxu konecne urobili poriadny firmware,tak by mali podstatne vacsi predaj... a nemuseli by vydavat kazdy polrok novy stroj..ako teraz s koncovkou Plus.... Very Happy Very Happy Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist