Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

NAD 310 pomoc s vymenou potenciometra

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Tuning
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: Ut november 04, 2008 23:02:14    Predmet: NAD 310 pomoc s vymenou potenciometra Odpovedať s citátom

Dobry den.
Prosim o pomoc s vymenou potenciometra na hlasitost na NAD310 prikladam cast schemy.

Ide o RV103a

Cely problem je v tom ze ten potenciometer je dvojity. Vnutornym hriadelom sa ovlada hlasitost a vonkajsim sa ovlada balance.

Je to nestastne riesenie a rad by som to vymenil za klasicky tandemovy potak. Len neviem co mam odpojit a aku presne hodnotu potaka tam namiesto toho 20k dat Embarassed
V scheme je zobrazeny len jeden kanal to iste je v druhom a S104a je vyradenie korekcii.

Kazda dobra rada nad zlato. Cheers

_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
sinclair
Hifista


Založený: 03 december 2007
Príspevky: 185
Bydlisko: 76326 Luhačovice, Mlýnská 494

PríspevokZaslal: Pi máj 07, 2010 07:14:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Jsem autorizovaný servisák NADu pro ČR.
Bohužel do 310ky už originál objednat nejde, ale jsem přesvědřen, že pokud chrastí, nebo dělá jinou paseku, tak to kompletním vypráním toho potenciometru ve speciálním roztoku půjde spravit /+ výměna některých elytů za svitky/. V přístrojích NAD prakticky nic není neopravitelné.
Kdyby už bylo moc zle a původní potenciometr byl fakt vydřený, bylo by nutné oželet "balanc" děleným knoflíkem a v tom případě mám tandemové potenciometry 20k z jiných přístrojů NAD, mechanicky tam jistě budou pasovat a elektricky bude nutné jen přepojit pár spojů, v korekcích se nic měnit nebude. Tak se kdyžtak ozvi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: Pi máj 07, 2010 08:35:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahojky. Nechrastilo to ale vzdy sa rozladil balance pri zmene hlasitosti.
NAD 310 je uz predany. Nahradi ho v blizskej dobe DPA223
Dakujem za info mozno to pomoze niekomu inemu kto vlastni tento zos.

_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Tuning Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist