Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Pasívne chladené PC len na hudbu flac 24bit/96kHz foobar
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
babaudio
Hifista - zaslúžilec


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 821
Bydlisko: Jablonka

PríspevokZaslal: Št máj 06, 2010 06:28:16    Predmet: Pasívne chladené PC len na hudbu flac 24bit/96kHz foobar Odpovedať s citátom

OS WIN XP, zvukovka EMU0404USB - nebaví ma po každom reštarte mapovať vo foobare priradenie kanálov a ASIO výstupu.
PC aj zvukovka by bola stále zapnutá, prípadne v úspornom režime, hranie z 2TB HDD WD green line.

Uvažujem nad :

1) http://www.alza.sk/asus-at5nm10-i-d156637.htm
otázky
- bude stíhať flac 24bit/96kHz z foobaru
- akú to má skutočnú spotrebu
cena 81EUR + 53EUR 2GB DDR3 + 49 EUR zdroj = 183 EUR
nevýhody:
- potrebuje ATX zdroj
- málo USB, SATA portov

2) http://www.alza.sk/asus-at3iont-i-deluxe-d161272.htm
výhody:
- súčasťou je adaptér, možnosť sledovania filmov, internetových rádii, diaľkové ovládanie (neviem či by sa nedalo namapovať aj vo foobare)
- množstvo vstupov a výstupov
cena 182EUR + 61EUR 2GB DDR2 = 243 EUR

Aký je Váš názor ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Nolwendil
Hifi obsluha


Založený: 29 apríl 2010
Príspevky: 40
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Št máj 06, 2010 06:52:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Být Tebou jdu do té druhé varianty, protože ION umožňuje akceleraci HD filmů, takže by se PC dalo použít i jako FullHD přehrávač (se správným softwarem).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky MSN Messenger
babaudio
Hifista - zaslúžilec


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 821
Bydlisko: Jablonka

PríspevokZaslal: Št máj 06, 2010 07:45:12    Predmet: Odpovedať s citátom

tiež sa priklánam ku 2), rozdiel v cene je úmerný čo doska ponúka.

Nehral sa už niekto s uvedenou doskou?
Zaujímalo by ma aké je tam riadenie spotreby, koľko to má príkon keď je to uspaté, či cez SPDIF prejde bit perfect aj 96kHz ... .
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Št máj 06, 2010 08:30:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Teraz som to riesil:
http://www.alza.sk/asrock-a330ion-d152363.htm
ma to sice maly ventilator, podla recenzii vsak velmi tichy, i tak ho zrejme ale pre istotu prerobim na vacsi a pomalsi. Pri praktickych vsetkych pasivne chladenych rieseniach boli vyhrady kvoli stabilite. A 1 jadro ATOM by som osobne nebral. OPRAVA: to chladenie sa samozrejme tykalo IONu, tam je vacsi problem ako usporne CPU. Ale zrejme zavisi aj na rieseni chladenia v skrinke.

Ako je to s bitperfectom netusim, ale je moznost osadit do slotu lepsiu zvukovku.

http://www.alza.sk/cfi-a8989-itx-cerny-d125974.htm - nepotreboval som hlinikovy celny panel a vo vnutri je dost miesta na 5.25'' DVD (bezne byvaju ib a slim) + 3.5'' HDD a volny plnohodnotny slot na rozsirenie.
Skrinka vyzera nazivo dost luxusne, aj ked ma ten predny leskly plast. Za tu cenu nie je co riesit, najma ked je v cene aj zdroj.

Ci ma nieco dialkove, tym by som sa neriadill, to si poriesis aj zvlast.


Naposledy upravil Troton dňa Št máj 06, 2010 10:15:53, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
babaudio
Hifista - zaslúžilec


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 821
Bydlisko: Jablonka

PríspevokZaslal: Št máj 06, 2010 09:26:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Mal si to aj zapnuté ?
Koľko hluku to narobí v tichej miestnosti doma ?

Ak by si mal možnosť, nafoť prosím ťa vnútro skrinky.
Ako sa hreje 150W zdroj v skrinke, nieje možné vypnúť v ňom ventilátor ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4556
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št máj 06, 2010 09:33:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Foobar nepoužívám, ale nešlo by něco z http://www.byalexv.co.uk/index.html?foobar.html využít pro uložení defaultní konfigurace?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
babaudio
Hifista - zaslúžilec


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 821
Bydlisko: Jablonka

PríspevokZaslal: Št máj 06, 2010 09:52:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Po každom reštarte PC foobar nespozná pdedchodziu identifikáciu EMU0404USB.
Preto musím v Preferences REMOVE pôvodnú konfiguráciu ASIO EMU0404USB, potom Add New, potom priradiť k SPDIF OUT L a R chanel (používam externý DAC) a nakoniec priradiť Output - Asio EMU0404USB.

To by skôr chcelo nejaké MAKRO na klikanie myšou.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 344

PríspevokZaslal: Pi máj 07, 2010 23:59:15    Predmet: travla 138 plus juliEt Odpovedať s citátom

niečo takéhoto prevádzkujem...ale neviem či to pojde totál pasivne s lepšou grafikou
ja tam mám len ten atom, a stejne som tam narval Noctuu pomalé otáčky..inak teploty ambient liezli niekam na 50 C čo asi je technicky ok, ale ja nemám rád horuce objekty položené na obyč nábytok...
zvuk to prestalo vydávat potom, čo som tam dal SSD disk..trochu luxus, ale najhnusnejší zvuk vydáva pre mna HDD magnetický...
vypinat ventilátory sa asi dá, ale podla toho ako topil ten moj krám bez dobrej grafiky, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71884
tak s grafikou lepšiou to už bude problém...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karkar
Hifi obsluha


Založený: 25 júl 2009
Príspevky: 16

PríspevokZaslal: So máj 08, 2010 00:12:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja jsem resil neco podobneho. Poridil jsem nakonec takovy barebone Atom, doplnil jsem 1TB WD GP disk a provozoval s Edirolem UA-25EX na Ubuntu.
Nicmene vadilo mi pomale nacitani pisnicek a nutnost ovladat mysi.
Nakonec jsem dokoupil Squeezebox Classic a PC vyuzivam pouze jako server. Spokojenost nejvyssi, komfort ovladani dalkou, kvalita slusna atp...

Osobne se domnivam, ze ATOM procesory se hodi pouze na netbooky, pripadne na domaci souborovy server. Na multimedia a ani na seriozni praci bych je nikomu nedoporucil.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Ne máj 09, 2010 20:08:53    Predmet: Odpovedať s citátom

babaudio napísal:
Mal si to aj zapnuté ?
Koľko hluku to narobí v tichej miestnosti doma ?

Ak by si mal možnosť, nafoť prosím ťa vnútro skrinky.
Ako sa hreje 150W zdroj v skrinke, nieje možné vypnúť v ňom ventilátor ?

Mal som to len velmi kratko zapnute.
Najhlucnejsie su 6x6 v zdroji a 8x8 v skrinke. Ten 8x8 (defaultny v chassis) bohuzial standardne je nie je regulovatelny - vyskusam ho vymenit. Co s tym v zdroji este neviem.
Disk (1.5TB WD Green) nie je pocut vobec a ventilator 4x4 na ION chipsete je na pocudovanie velmi tichy.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 344

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 09:56:42    Predmet: disk Odpovedať s citátom

to je tři a pul nebo dva a pul palce?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3087

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 11:17:44    Predmet: Re: disk Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil Odar dňa Št september 22, 2016 07:32:38, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 12:01:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak som zapol PC vecer a hluk je dost pocutelny a musim sa opravit: 8x8 chassis je najtichsi, hluk sposobuje najma fan v zdroji a na ION chipsete. Ten dam zrejme dole a nejako tam uchytim spomaleny 6-8cmm (diody/pripadne 7V).
Co ma ale zarazilo, ked v BIOSe spomalim CPU, alebo chassis fan, zacne sa ozyvat slabe periodicke piskanie (ako ked piska cievka).
V pripade ticheho PC je zrejme externy NB zdroj nutnostou.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
babaudio
Hifista - zaslúžilec


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 821
Bydlisko: Jablonka

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 12:24:40    Predmet: Odpovedať s citátom

dík za info,
alternatíva 2) ASUS deluxe získava ďalšie body.

Neviete aké je napájacie napätie externého adaptéru ?
- v manuáli ani na nete o tom nie je nikde zmienka.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3087

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 12:46:49    Predmet: Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil Odar dňa Št september 22, 2016 07:32:46, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Yradak
Hifista


Založený: 17 január 2007
Príspevky: 134
Bydlisko: Olomouc

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 13:24:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak máte dosť finančných prostriedkov, HDD bysom riešil kúpou malého (30-40GB) SSD na operačný systém a 2.5"HDD na zvyšok...
_________________
ALC883 toslink out - Sony TA-F650ESD - Mission 771E
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 13:55:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar napísal:
Troton napísal:
V pripade ticheho PC je zrejme externy NB zdroj nutnostou.
Mam v HTPC Enermax PRO-82+ 385 W
http://www.hardwareheaven.com/reviews.php?reviewid=566
http://www.enermaxusa.com/catalog/product_info.php?products_id=148
a nemozem si ho vynachvalit. Bezi na 512 RPM a prakticky ho nepocut. Jasne, ked dam ucho k bendi, clovek pocuje, ze tam cosi je, ale na bezne pozeranie filmov je (pre mna) nepocutelny.

Viac o mojej zostave je tu (hladajte nick Odar).
http://www.mach4.cz/forum/viewtopic.php?f=18&t=1191&start=30#p5208

Mozno niekomu posluzi pre inspiraciu. Prvorady ciel bol prehravanie FULL HD filmov.

Len upresnim, ze nie je problem postavit tiche PC, ale problem je co najmensie HTPC, kde uz nevojdu klasicke velke zdroje a nie je tolko miesta na distribuciu tepla. Resp., nie je to take priamociare.
Dan za miniaturizaciu zdroja je aj zmensenie ventilatora a obavam sa, ze tieto male zdroje ani nemaju taku ucinnost (vacsie tepelne straty/nutnost chladenia) ako klasicke ATX.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 14:03:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Yradak napísal:
Ak máte dosť finančných prostriedkov, HDD bysom riešil kúpou malého (30-40GB) SSD na operačný systém a 2.5"HDD na zvyšok...

Ten SSD by som vynechal Smile HTPC nabootuju raz, natiahnu rozhranie a je pokoj a na systemovom disku nepotrebuje nic robit. Ak by bol problem s rychlostou, myslim, ze efektivejsie je pri HTPC prikupit pamat a po natiahnuti OS bezat komplet z RAM.
Tiez som povodne zamyslal osadit to 2.5'' HDD, ale nakoniec som zvolil vyrazne vacsiu kapacitu za nizsiu cenu. Co sa tyka hlucnosti, je pri 3.5'' zelenom WD zhodna s 2.5'' modelom a spotreba vyssia o 0.5W(idle) az 3.5W(RW), co nestoji za rec.
To je ale len moj subjektivno/objektivny nazor Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 14:13:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Troton napísal:
...kde uz nevojdu klasicke velke zdroje

tak skus pouzit externy, ako v pripade notebooku, vid riesenia od HFX.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4556
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 14:16:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Troton napísal:

Co ma ale zarazilo, ked v BIOSe spomalim CPU, alebo chassis fan, zacne sa ozyvat slabe periodicke piskanie (ako ked piska cievka).
V pripade ticheho PC je zrejme externy NB zdroj nutnostou.


To klidně může pískat step-down zdroj pro CPU na MB a bude to dělat i s externím. Mně takto píská MB v HTPC i eeepc při napájení externím zdrojem (na baterky je to zticha).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 14:21:50    Predmet: Odpovedať s citátom

vivi napísal:
Troton napísal:
...kde uz nevojdu klasicke velke zdroje

tak skus pouzit externy, ako v pripade notebooku, vid riesenia od HFX.

Toto riesenie s adapterom je pre mna nove, celkom zaujimave. Vdaka za tip.
Ak myslis napr. toto:
http://www.quietpc.com/gr-gr-eur/products/fanless/hfx-547
Aj ked tymto:
citácia:
The external and internal parts are connected with a high quality HiFi cable.

sa u mna dostavaju na "blacklist" Smile

Este vzdy sa da pouzite "standardne" ITX bezventilatorove riesenie a dat to do zvlast skrinky, len sa mi nechce robit komplet redukciu na ATX20/24 napajanie.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 14:25:31    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
Troton napísal:

Co ma ale zarazilo, ked v BIOSe spomalim CPU, alebo chassis fan, zacne sa ozyvat slabe periodicke piskanie (ako ked piska cievka).
V pripade ticheho PC je zrejme externy NB zdroj nutnostou.


To klidně může pískat step-down zdroj pro CPU na MB a bude to dělat i s externím. Mně takto píská MB v HTPC i eeepc při napájení externím zdrojem (na baterky je to zticha).

Mne sa to deje, ked prepnem ventilatory z "Full On" na jeden z nizsich 9 stupnov.
Nejake taktovanie samotneho CPU som zatial neskusal. Tym "spomalim CPU" som myslel spomalenie ION fanu, zle som to napisal.
Za normalnej prevadzky to samozrejme nepiska.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
agustini
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2007
Príspevky: 382
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 15:37:37    Predmet: Odpovedať s citátom

uz neaky ten den som majitelom HFX, od vyrobcu vyskladaneho riesenia v akciovej cene cca 500 Eur.. je to hracka rozmermi o nieco vacsia ako DVD mechanika s velmi sikovnym riesenim pasivneho chladenia. Dve samostatne rebrovania z poctiveho hliniku po stranach kde je cez pipeline zvlast na lavej strane vyvedene chladenie dosky a na pravej procak. Navrchu case je mriezka takze teplo unika aj tadial. Lepsi system pasivneho chladenia som nevidel a v praxi to naozaj funguje.

Pri beznych aplikaciach a cinnosti je to prakticky len mierne teple. Osadene je to notebook-procesorom a k doske je uz dodavany notebook-zdroj. Jedine co pocujem je tichy chod 2.5" HDD ktory je navyse schovany v neakom silenceri. Pri pouziti SSD by to bola 100% ticha masina a pre mna uz nieje co riesit..

vyzera to neak takto:



aby som nepisal iba pozitiva, tak v ramci objektivity:

1. masinka mi prisla s poruchou dosky, konkretne jej ethernetovej casti, co je v rieseni s vyrobcom a kedze ho mam prakticky za rohom vo Viedni, tak mi to nerobi az take vrasky, i ked aj takyto detajl cloveka dost nas**ie..
2. notebook-ovsky zdroj trosicku bzuci, ale pri vacsej vzdialenosti ako 1m to nedokazem registrovat a to som na taketo zvuky dost citlivy.

Tento produkt ma presvedcil ze cisto pasivne riesenie je mozne, funkcne a v pripade trochu stastia aj kupitelne ako finalny produkt za rozumny peniaz.. Thumbs up
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3087

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 16:15:23    Predmet: Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil Odar dňa Št september 22, 2016 07:32:51, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
agustini
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2007
Príspevky: 382
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 16:47:27    Predmet: Odpovedať s citátom

ano ta stranka na hfx je spravna, je to ono. Treba vsak povedat, ze tiche PC a uplne bezhlucne je rozdiel. Na zakazku by som to robit nedaval. Niesom po tejto stranke uplne neschopny a zopar strojov som uz vyskladal, ale v tomto pripade som hovoril o nakupe uz hotovej veci v akcii. Ak by si to skladal sam alebo nechal poskladat, tak ceny jednotlivych komponentov ako su kity s chladicmi, silencery mechaniky a HDD.. su podstatne drahsie ako ked je to kupene komplet od vyrobcu.. co by v konecnom dosledku nebolo ziadnych 500Eur ale bavili by sme sa o nasobkoch tejto ceny + pripadna cena cca 10% pre toho kto by to skladal ako to uz v tejto oblasti chodi.. Wink

uplne tiche PC je este stale vzacnost a dost draha vec. Mne osobne aj tiche Noctua ventilatory a zdroje Enermax, Seasonic a spol.. miestami vadili. Ked sa bavime o pasive tak predpokladam ze je poziadavka bez ventilatora a to akehokolvek. Ci uz v zdroji alebo krabici.. Idea
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lynxtwo
Nádejný hifista


Založený: 21 apríl 2010
Príspevky: 58

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 19:58:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Tohle vlákno je o "nieje problem postavit tiche PC, ale problem je co najmensie HTPCL", takže se omlouvám za OT, jen jsem chtěl k Agustinimu, že se mi nezdá ztišení PC do pasivu nějak drahé, mě to stálo v nákupu cca 200E :

fanless zdroj 400W :
http://www.lan-shop.cz/fortron-400-60gnf-58283

chlazení procesoru, větrák mám vypnutý :
http://www.lan-shop.cz/scythe-scmg-2100-92515

pasivní videokarta :
http://www.lan-shop.cz/sapphire-11160-01-20r-90046

Nejhlasitější je HDD, ale jednoplotnový je dost tichý :
http://shop.computershop.cz/eshop/Default.asp?cls=stoitem&stiid=69149&stiplname=seagate-st3500418as-hdd-barracuda-7200-12-500gb-hdd-sata-300-ncq-16mb-cache-
Filmy mám externě, ale muziku (kdy mi jde hlavně o ticho) pouštím jen z toho Seagatu.

Je pravda, že mám ještě staré CPU P4, ale v MPCHC hraju 1900x1200 WMV bez trhání.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
agustini
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2007
Príspevky: 382
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 20:20:54    Predmet: Odpovedať s citátom

no myslel som ze vlakno je: "Pasívne chladené PC len na hudbu flac 24bit/96kHz foobar" ale nestudoval som vsetky prispevky ako sa to v priebehu casu vysvetlilo. Mal som za to ze nazov plati. Ak nie, tak dufam ze sa nikto nehneva..

Kazdopadne by som mal dve male dotazy k tej zostave co si uviedol:

1. ten zdroj.. poznam nemenovaneho clena fora co mu podobny pasivny zdroj odpalil neakym vybojom komponenty. Co konkretne odislo neviem ale rozhodne tieto zdroje nepatria k tomu co by sa dalo oznacit ako bezproblemove.. tiez tu boli niekde diskusie ohladom rusenia ktore vytvaraju.. preto som vzdy zvazoval pouzitie notebookovskych zdrojov a k tomu prislusnych dosiek s procesormi..

2. zabudol si na krabicu..

inac ake si nameral teploty pri zatazovych testoch ked to mas vsetko v pasivnej nevetranej krabici a bezi ti procak a aj grafika na plny vykon? Povedzme 2-3 hodinky pri plnom zatazeni.. v beznej izbovej teplote cca 20 stupnov?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 20:41:36    Predmet: Odpovedať s citátom

agustini napísal:
no myslel som ze vlakno je: "Pasívne chladené PC len na hudbu flac 24bit/96kHz foobar" ale nestudoval som vsetky prispevky ako sa to v priebehu casu vysvetlilo. Mal som za to ze nazov plati. Ak nie, tak dufam ze sa nikto nehneva..

Jasne, ze plati, to som len ja Lubosovi nechtiac ukradol vlakno Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
babaudio
Hifista - zaslúžilec


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 821
Bydlisko: Jablonka

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 21:11:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Dík za informácie, aspoň mám prehlad ako to realizovali iní.

Môj zámer je
Pasívne chladené PC len na hudbu flac 24bit/96kHz foobar
a zabudol som dodať s čo najmenším príkonom, či už v prevádzke alebo v uspatom režime.

Bude trvalo zapnuté, nechcem externú grafiku (zbytočných min. 20W).
Dôležitejšie je pre mňa riadenie spotreby.

Domáci PC má pri prehrávaní foobaru zbytočne veľký príkon cca 60W pri vypnutom monitore.
V uspatom režime cca 8 W.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lynxtwo
Nádejný hifista


Založený: 21 apríl 2010
Príspevky: 58

PríspevokZaslal: Po máj 10, 2010 21:39:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Agustini:

Ohledně zdroje nemám nějaké zvláštní informace, jestli jsou tyhle zdroje problémové (ani nevím, jestli se v konstrukci nějak zásadně liší od těch s větráky). Běží mi to tak rok, zatím v pořádku. Běžné zdroje s větrákem mi semtam v minulosti odcházely (jsem programátor, měl jsem za cca 15 let určitě víc než 10 počítačů), někdy sebou vezmou (předsmrtným výbojem:) i desku nebo disk, to zdroje dělají. Zatím mi to případá stejné jako s jinými, ale možná jen žiju v blahé nevědomosti:) Každopádně jsem zvyklý hodně zálohovat (Acronis), jednou odejde zdroj, jindy deska, vezmou sebou disk, to je život:)

Case nepoužívám. Vzhledem k pasivním chlazením jsem jej odložil (děti v okolí nejsou).

Zátěžové testy jsem nedělal, jen monitoruji běžný provoz Speedfanem. Pokud běžel i větrák na chladiči CPU, byla teplota procesoru pod 30 (běžný provoz, tj. programuju, běží hudba, něco se stahuje), při velké zátěži tak 30-38. Takže jsem si řekl, že takhle ten CPU rozmazlovat nemusím, tak jsem větrák vypnul, a CPU má při běžném provozu 35-40, při zátěži okolo 100% (současné stahování, kopírování na USB disk atd) 50-něco.

Grafika se vysloveně nudí, při rozlišení pod HD má tak 55, okolo 65 snad při delším hd videu. Jen upřesňuju, že to jsou videa 1900x1200, wmv, mp4, avi, asi i nějaké mkv. BR jednotku nemám, takže originál HD jsem na tom nepouštěl, možná by karta nestíhala. Ale co semtam zaregistruju, tak jsou i čím dál výkonnější karty v pasivu.

Každopádně bych chtěl tuhle koncepci udržet i do budoucna, s nějakým výkonnějším CPU i kartou. Rezervy jsou i v zapnutí pomalého větráku. Když na tom Scythe chladiči CPU zapnu větrák na nějakých 300 otáček, tak není slyšet nic a teplota zase o kousek jde dolů.

Chtěl jsem pochválit Scythe (už jsem to v jiném vlákně udělal). Měl jsem 2 Noctuy a nějak se mi to nezdálo, tak jsem zkusil Scythe a je to slyšitelně tišší. Můj imho závěr je, že pověst Noctuy je trochu marketing (opravdu imho, nechci se dotknout žádného spokojeného uživatele Noctuy).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia
Strana 1 z 3

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist