Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

ESI Juli@ - prepinanie Clock Select

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Poradňa
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Ut júl 27, 2010 12:10:01    Predmet: ESI Juli@ - prepinanie Clock Select Odpovedať s citátom

Hi.

Existuje nejaka moznost, ako prepnut Clock Select (INT, EXT) pomocou nejakej utility (programu) automatizovane, aby uzivatel nemusel otvarat ESI Control panel a rucne to prepinat?

Google nic nenasiel, tak skusam este tu Smile

Dakujem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: St júl 28, 2010 15:02:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Nakolko mi nevie nikto pomoct, skusim sa este spytat jednu vec, nakolko to nemam moznost odskusat.

Ked pouzivate Juli@ ako SLAVE (ide na EXT) a potom DAC prepnete na SLAVE, nedetekuje to nahodou ovladac Juli@ a neprepne sa na INT? Na 99,9% predpokladam, ze nie - zostane v rezime EXT a vypise OutOfRange.

Ak niekto mate moznost vyskusat to - pomohlo by mi to.

BTW skusil som kontaktovat priamo ESI, ci sa to neda nejako prepinat trebars nejakym prikazom - ak cosi zistim, dam vediet.

Posledna moznost mi ostava nejake makro vo Win7.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St júl 28, 2010 15:25:52    Predmet: Re: ESI Juli@ - prepinanie Clock Select Odpovedať s citátom

Odar napísal:
Hi.

Existuje nejaka moznost, ako prepnut Clock Select (INT, EXT) pomocou nejakej utility (programu) automatizovane, aby uzivatel nemusel otvarat ESI Control panel a rucne to prepinat?

Google nic nenasiel, tak skusam este tu Smile

Dakujem.


Protože neuvádíš OS, odpověď zní ano, v linuxu příkazem amixer s vhodnými parametry. Ale jelikož předpokládám windows, jsem zcela přesvědčen, že windowsí driver nemá žádné známé API, se kterým by mohla pracovat nějaká utilitka třetí strany. Takto se obecně ovladače pod windows nepíšou, bohužel.

Nelze v tom klikátku to nastavení nějak uložit, aby se to nemuselo po restartu znovu naklikávat?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St júl 28, 2010 15:34:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar napísal:

Ked pouzivate Juli@ ako SLAVE (ide na EXT) a potom DAC prepnete na SLAVE, nedetekuje to nahodou ovladac Juli@ a neprepne sa na INT? Na 99,9% predpokladam, ze nie - zostane v rezime EXT a vypise OutOfRange.


Principiálně je taková detekce a automatické přepnutí možné, ak4114 měří vstupní fs a pozná, když je to mimo známé hodnoty. Ale velice pochybuji, že by to výrobce ve svém uzavřeném ovladači implementoval, navíc by to muselo být uživatelem volitelné, protože to není úplně standardní požadavek.

Pokud to chceš do linuxu, takovou funkci do driveru dopíšu, za pár dnů ji můžeš mít a možná by ji i bylo možné s vhodným odůvodněním protlačit do oficiální verze. Leč to ti asi nepomůže...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: St júl 28, 2010 16:16:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to pre Win7. Dnes som skusal jeden program na makra vo Win. Mozno to bude cesta. Ak najdem riesenie, dam vediet.

Aj tak vdaka.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Št júl 29, 2010 21:55:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Stiahol som si free utilitku AutoIt http://www.autoitscript.com/autoit3/downloads.shtml , ktora sluzi na pisanie makier. Zatial som sa dostal cez najtazsiu cestu - aktivovat okno Juli@ control panelu z tray. Ostatne uz (dufam) nebude az taky problem. Uz len zadat suradnice, kde ma nabehnut kurzor mysi (v ramci okna, nie celeho desktopu) a stlacit lave mysitko, zavriet okno. Pridavam sem aj zdrojak, ak by to chcel niekto pouzit. Je to zdrojak, ktory som nasiel na ich fore - jemne som ho modifikoval pre moje potreby.

kód:
#cs ----------------------------------------------------------------------------

 AutoIt Version: 3.3.6.1
 Author:         Odar

 Script Function:
   Template AutoIt script.

#ce ----------------------------------------------------------------------------

; Script Start - Add your code below here

#Include <GuiToolBar.au3>
#NoTrayIcon

Global $hSysTray_Handle, $iSystray_ButtonNumber

Global $sToolTipTitle = "Juli@ v1.07" ;

$iSystray_ButtonNumber = Get_Systray_Index($sToolTipTitle)

If $iSystray_ButtonNumber = -1 Then
   #comments-start
    MsgBox(16, "Error", "Icon not found in system tray")
   #comments-end
    Exit
Else
    Sleep(500)
    _GUICtrlToolbar_ClickButton($hSysTray_Handle, $iSystray_ButtonNumber, "right")
EndIf



Exit

Func Get_Systray_Index($sToolTipTitle)

    ; Find systray handle
    $hSysTray_Handle = ControlGetHandle('[Class:Shell_TrayWnd]', '', '[Class:ToolbarWindow32;Instance:1]')
    If @error Then
      #comments-start
        MsgBox(16, "Error", "System tray not found")
      #comments-end
        Exit
    EndIf

    ; Get systray item count
    Local $iSystray_ButCount = _GUICtrlToolbar_ButtonCount($hSysTray_Handle)
    If $iSystray_ButCount = 0 Then
      #comments-start
        MsgBox(16, "Error", "No items found in system tray")
      #comments-end
        Exit
    EndIf

    ; Look for wanted tooltip
    For $iSystray_ButtonNumber = 0 To $iSystray_ButCount
        If StringInStr(_GUICtrlToolbar_GetButtonText($hSysTray_Handle, $iSystray_ButtonNumber), $sToolTipTitle) <> 0 Then
         #comments-start
            MsgBox(0,$iSystray_ButCount,$iSystray_ButtonNumber)
         #comments-end
            Return $iSystray_ButtonNumber ; Found
        EndIf
    Next
    Return -1 ; Not found

EndFunc


Ten skript by sa mal dat potom konvertovat do *.exe suboru. Pomocou aplikacie EventGhost to *.exe zavolam pred aktivaciou XBMC / Foobar2000 a vybavene.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
bubuxin
Hifi expert


Založený: 01 marec 2007
Príspevky: 2823
Bydlisko: Žiar nad Hronom

PríspevokZaslal: Št júl 29, 2010 23:39:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar, načo by to bolo dobré?
Mám Juliu, BB DAC a hodiny. Keď nechám na DACe zapnuté ext. clockovanie a Juli@ je prepnutá na int. clock, tak vo zvuku niečo cvaká. Samé sa to v oknách neprepne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Pi júl 30, 2010 07:41:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Skusim vysvetlit, aky mam k tomu dovod.

Pouzivam HTPC na filmy a chcem ho pouzivat aj na hudbu.
- ked mam pusteny Foobar2000, potrebujem, aby Juliu preplo na EXT (aby som vyuzival hodiny v DAC). Samozrejme DAC musim rucne prepnut na Master a nastavit FS.
- ked pozeram film z XBMC, potrebujem, aby sa to preplo na INT, pretoze kazdy film moze mat inu zvukovu stopu (aj ked vacsinou maju Blu-Ray ripy DTS 48 kHz) a nemam chut pred kazdym pustenim filmu pozerat, aky je tam zvuk a prepinat tak FS na DAC.
Samozrejme DAC musim prepnut na Slave, ale nemusim saskovat s mysou a prepinat este aj Juli@ vo Win. Prepne sa mi to same, podla aplikacie, ktoru pouzivam.

Je celkom mozne, ze dospejem do stadia, ze necham Juliu na EXT a budem prepinat na DAC len FS pri filmoch na 48 kHz (resp. nasobok). To ukaze prax. Tym padom makro bude na nic, s tym suhlasim Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Pi júl 30, 2010 07:56:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Julinu si nech na ext a filmy si poustej na integrovane zvukovce z spdifu a narvi to do jineho vstupu. Tim padem mas celkem vyreseno. Pokud tedy mas dva spdify.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Pi júl 30, 2010 08:05:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Zial, integrovana ma len TOSLINK. Na novom DAC TOSLINK nebude. A je skoda nevyuzit Juliu pri koncertoch z Blu-Ray Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Ut august 03, 2010 19:48:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Hi.
Takze tu su komplet 2 EXE subory na prepinanie Juli@ na INT a EXT.
http://hotfile.com/dl/59579190/db6d598/ESI_Julia_switch.rar.html
Mirror:
http://depositfiles.com/files/lwuqdpggx
Su tam verzie aj pre x64. Testoval som to pod Win7 32bit. Prilozil som aj zdrojaky v AutoIt. Mozno to niekto vyuzije.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rip1
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 marec 2007
Príspevky: 510

PríspevokZaslal: Št august 05, 2010 14:41:21    Predmet: Odpovedať s citátom

a co takhle přejít na jiný player který podporuje systémové DS filtry? Pod WIN se dá aktivovat directshow resampler obsažený např v FFDSHOW... nastaví se na použít vždy, nastaví se jedna samplovačka na tvrdo stejně jak u foobaru a je po problému. Chodí mi to i pod W7 (který mam čistě jen z důvodů ověřovacích) jinak stále XP. Proč to dělat jednoduše když to jde složitě.jedinný co nebude chodit je asi net zvuk a zvuky windows .. ale ty má každej slušnej člověk stejně vyplý Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Št august 05, 2010 15:28:23    Predmet: Odpovedať s citátom

XBMC pouziva svoje vlastne codecy a filtre vo Win prakticky ignoruje. Jasne, da sa to nejako znasilnit pomocou jednej vetvy vyvoja XBMC (DSPlayer), ale nemam chut sahat do cohosi, co mi chodi na builde, ktory pouzivam teraz (akceleracia x264 cez GPU).

Je to uhol pohladu. Mne prave pride jednoduchsie toto riesenie, ale ako pises - rieseni je viac a kazdy si musi najst to, ktore je pre neho najvhodnejsie. Ak niekomu vyhovuje upsampling cez FFDShow filter - no problem. Co sa tyka "dopadu" na zvuk - u filmu to nepovazujem za podstatne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Št august 05, 2010 18:27:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Mozno OT:
"Jasne, da sa to nejako znasilnit pomocou jednej vetvy vyvoja XBMC (DSPlayer), ale nemam chut sahat do cohosi, co mi chodi na builde, ktory pouzivam teraz (akceleracia x264 cez GPU)." - ved prave ta "dsplayer" verzia chodi s GPU akceleraciou, nie ? Mne oficialna nic nekcelerovala.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Št august 05, 2010 18:50:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Off topic !
<OT>
Skus z tychto verzii http://mirrors.xbmc.org/nightlies/

DSPlayer je primarne urceny na to, aby tam uzivatel mohol konfigurovat, cez co mu to prehrava. Povodne tam ludia davali CoreAVC codec, ale nakolko posledne Nightly Builds podporuju DXVA 2, nie je nutne zaoberat sa dekodovanim cez CPU. Catalysty od verzie 10.4 podporuju Level Profile 5.1 az do 16 Ref. Frames. NVidia nema problemy uz davno. Po Linuxom navyse funguje NVidia cez VDPAU.

Osobne uz nevidim dovod vetvu s DSPlayerom pouzivat. Mam integrovanu HD3200 a FULL HD ripy mi prehrava XBMC s vytazenim CPU okolo 10% (Win7).

Screen --> http://a.imageshack.us/img408/2743/xbmcf.jpg

Posledne Nightly Builds podporuju uz aj WASAPI Wink
</OT>
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rip1
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 marec 2007
Príspevky: 510

PríspevokZaslal: Ut august 10, 2010 19:33:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar:
No nevím nevím např. MPC home cinema v.1 dávno rovněž podporuje plně DXVA 1 i 2 včetně plné podpory dekodování H264 i MS crapu VC-1 tenhle player dlouhodobě používám např já a jsem plně spokojen = to jestli využiju nebo nevyužiju extrní kodeky (správněji DS filtry) si mohu individuálně svobodně zvoilit...někdy je třeba využítvěci třetích stran. Pokud Máš ATi tak stejně máš problém, protože KOREKTNĚ bezestráty informace akceleruje H264 jen do L4.1 Smile a hlavně omezení na bufferech = to je daný bohužel železem... Nový katalysty který toto umožní jsou jen sw ojeb. Příjde mi to tvý řešení přepínáním INT/EXT takový zbytečně krkolomný a jednoúčelový jen na Julinu...navíc proč si blueray věci nepustit taky s dobrejma hodinama že... je to takový drbání se levou nohou za pravým uchem sorry Smile

PS: jinak já mam starou kartu NV 7600GS v pasivu, takže jedu v sw modu na čtyrjádře... ale s DXVA jsem si hrál na jiných PC který jsem stavěl vesměs pro laiky takže jsem testoval zda všechno i atyp X264 ripy jedou jak maj..


Naposledy upravil rip1 dňa Ut august 10, 2010 19:48:44, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Ut august 10, 2010 19:44:17    Predmet: Odpovedať s citátom

dawsoo napísal:
Nový katalysty který toto umožní jsou jen sw ojeb.
Ale funguje Cool Viac neriesim. Povodne som chcel kupit G210 Passive, ale ked vysli Catalysty, s ktorymi mi HD ripy idu cez GPU, vykaslal som sa na to. Ide to plynule, HTPC sa zbytocne nehreje. Viac nepotrebujem.
MPC HC som svojho casu pouzival ako externy prehravac nakonfigurovany v XBMC. Uz ho chvalabohu pouzivat nemusim. XBMC sa dialkovym ovladanim ovlada ovela komfortnejsie, ako MPC HC.

Co sa tyka tej Juli@ - mam dovody, preco som to riesil takto. Tu to uz rozoberat nemienim - kludne napis PM. Mozno potom zmenis nazor.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut august 10, 2010 20:39:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Mně tedy taky přijde lepší si přepnout hodiny int/ext, než všechno natvrdo konvertovat na jednu fs. Opravdu kvalitní konverze je hodně náročná na CPU a klidně sežere celé jádro. A proč plýtvat zdroji a energií. Není důvod, aby audio (ale i video, pokud je akcelerace na GPU) PC nemohlo být zcela pasivní, klidně jednojádrové CPU na pár stovkách MHz. Ano, to odarovo řešení funguje jen s danou verzí ovladače na juli, ale musím uznat, klobouk dolů, při té bídě je to dobré řešení.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rip1
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 marec 2007
Príspevky: 510

PríspevokZaslal: St august 11, 2010 04:32:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale no tak pánové,
Každej máme jiný priority ... Já raději budu plýtvat zdroji (SSRC/SRC/SOX) a budu mít maximální možnou zvukovou kvalitu na všem co přehrávám,a pokud mi u videa na kvalitě zvuku nezáleží jak psal TomášT nasměruju všechno ostatní audio na integrovanou zvukárnu a neřeším dál nic... Je to zbytečná komplikace ve výsledku defakto nepřináší krom přepnutí audio/přehrávání filmů nic navíc a v případě jiný karty je stejně tenhle návod víceméně nepoužitelnej, Já třeba dálku na nic v PC nepoužívám a ani to neplánuju, takže mi stačí MPC,kterej je soatatečně rychlej a variabilní což jsou věci kerý požaduju a hlavně NEJSEM OMEZEN jen na nějaký vnitřní filtry,takže mohu pouštět prakticky cokoliv včetně exotickejch formátů, navíc v plný kvalitě. Mě tyhle media-center all-in one věci nevoněly nikdy a nadále tomu tak bude dokud to nebude čistě malej OS bez potřeby win/lin/mac ,takže na MPC mi nesahat! Very Happy Místo dálky mám bezdrát myš a klávesnici... je to jen o prioritách čemu dát přednost... já zastávám názor, když už hodiny jsou, tak je chci využít na vše.. Wink A nakonec tichej počítač se dá udělat i se čtyřjádrem s benefitem neporovnatelnýho výkonu hodícího se na spoustu jinejch dalších věcí... jediný co slyším v noci když si lehnu ze 2m jsou prakticky jen slabě disky.SSD ve velikosti co potřebuju jako storage je nezaplatitelný (2T+) a hodně dlouho bude ... Argument o šetření energií mi z mýho pohledu taky příjde ne moc důležitej když třeba mám konec "skoro v áčku" a prakticky co jsem doma je zaplej Very Happy Pokud bych chtěl šetřit elektriku tak nemam hifi Very Happy

Navíc dustine zapomínáš na jednu důlležitou věc, dost lidí má i nahrávky v jiným rozlišení než usmrkaným CD formátu 16/44,1 z čehož plyne věc druhá že to bude opět nejlépe varianta resampler,nebo pokud za žádnou cenu ne tak růčo přepínání. Takže toto není stejně žádný samospásný univerzál řešení = princip je v podstatě stejnej = ten resampler (kterej žere CPU čas steně tak jako u DS varianty) tomu se nevyhneš a pro zachování pohodlí pro přehrávání je víceméně nutnej Wink



Já nenamítám nic proti odare a dustine pokud vám tohle řešení vyhovuje,ok já jen píšu že to lze i jinak a jednodušeji ... proč? Pro lidi který to zajímá nabízím jinou daleko jednodušší a univerzálnější možnost = každej si může vybrat co mu sedne víc.Resampler zvládne v klidu i blbej intel atom lze tam nastavit kvalitu/náročnost na HW a rozdíly nejsou zdaleka tak slyšitelný. Very Happy PII-III nebo či AMD K6 či VIA cpu nikdo v HTTPC snad dneska vážně nemá... vše ostatní to zvládá v klidu. viz můj kancl PC v práci PIII 800Mhz.Na kterým jsem to jen pro tu srandu právě kuli zátěži CPu kdysi zkoušel, na velkým doma to i v HQ nejvyšším módu vytížením jednoho jádra na pár procent jednoduše zcela zanedbatelný.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: St august 11, 2010 06:53:00    Predmet: Odpovedať s citátom

dawsoo --> Ako pises, kazdy ma na vyber. Skusim to teda ozrejmit, preco som sa ja vydal touto cestou. Z tvojho prispevku je mi jasne, preco sa ti toto moje riesenie nepozdava. Je to uhol pohladu.

Ja mam HTPC postavene tak, ze ho zapnem a cielom je nedotykat sa klavesnice. Pouzivam IR prijimac a dialkove ovladanie Logitech Harmony (mozem pouzivat prakticky akekolvek). V pozadi mi bezi program Event Ghost, ktory odchytava IR kody a na zaklade prave aktivnej aplikacie (toto je dolezite) vykonava prikazy.
Konkretne v XBMC pohyb v menu, pustanie filmov a vsetky operacia, ktore najcastejsie pouzivam (stale nepouzivam klavesnicu, ani mys - to je ciel).

Pracuje to priblizne tak, ze Event Ghost vie, ktora aplikacia je aktivna, podla toho ma k nej vyhradny pristup, aby si neovladal napr. tou istou klavesou naraz 2 veci v 2 aplikaciach sucasne (ked mas napr. spusteny Foobar2000 na hudbu a na druhom monitore / TV spominane XBMC). Vsetko to samozrejme treba nakonfigurovat, respektive by som skor povedal naprogramovat v Event Ghost-e.

Do fungujuceho systemu som potreboval doplnit, aby som nemusel vstavat z pohodlia kresla / sedacej supravy a cosi prepinat bud v ovladacoch Juli@, alebo na DA prevodniku, ked sa "prehrabavam" v databaze filmov a kazdy moze mat iny zvuk (ano, dnes mam 90% filmov v DTS 48kHz, ale nahoda je blbec). Dialkovym ovladanim neprepnutelne, pretoze neexistuje v ESI Juli@ Control Panel ziadna klavesova skratka a tak isto sa mi nechce stale vstavat z kresla k DACu a prepinat FS (ak ma DAC dialkove, situacia je ina).
TOSLINK OUT na integrovanej zvukovke je nepouzitelny, pretoze na DAC TOSLINK IN nemam (presnejsie nebudem mat Very Happy ). Takze zas nepouzitelne. Upsampling je zas v XBMC nepouzitelny, lebo XBMC sam o sebe upsampling nevie (aspon o tom neviem) a hrabat sa v nejakom builde s DSPlayerom a nejako mu nanutit FFDShow filter - to sa mi nepozdava. Moc roboty a riesenie tak do dalsej verzie XBMC s DSPlayerom. Cize zas nepouzitelne. Najjednoduchsie riesenie mi teda prislo prepnut Juli@ na INT. Ale nechcem vstavat k mysi a saskovat mysou po obrazovke. Proste som lenivy, ako vos Laughing

Ako som pisal vyssie, Event Gnost, ktory bezi v pozadi ma vynuteny pristup len k aplikacii XBMC, ale viem mu pri udalosti prepnutia sa do aplikacie XBMC dat dalsiu mnozinu prikazov, ktoru ma vykonat. Cize zavolam nejaky program, ktory sa vykona, prepne mi Juli@ na INT a mam pokoj. Hlavna vyhoda je, ze nezasahujem do konfiguracie vyladeneho HTPC. Len volam dalsi program v slede udalosti v Eveng Ghoste, takze neriskujem rozhadzanie konfiguracie systemu.

Toto su dovody, preco som to spravil takto. Nie je to dokonale, ale pre mna idealne. Keby mam notebook, ktory mam polozeny na stole pred sebou a nechcem ovladat HTPC dialkovym ovladacom, tak si to prepnem rucne. Ale filozofia pouzivania mojho HTPC je postavena na tom, ze nepotrebujem klavesnicu, ani mys a vsetko, co potrebujem viem ovladat. Aj preto je MPC HC pre mna nepouzitelny a som rad, ze viem akcelerovat filmy cez GPU priamo v XBMC. Uz len cakam na priamu podporu Blu-Ray - zatial som nuteny pouzivat Total Media Theatre ako externy prehravac.

K zelezu. Na spotrebu kaslat, ako pises vyssie. Ale je rozdiel uchladit CPU s TDP 95W a CPU s TDP 45W. Keby mam moznost ist este nizsie - nevaham. To iste zdroje - je rozdiel, ako fuci zdroj 82+ a zdroj za 20 EUR.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St august 11, 2010 09:27:47    Predmet: Odpovedať s citátom

dawsoo: Mně je to jedno, ať si každý používá, co mu vyhovuje. Odar chtěl přepínat a z mého pohledu to udělal pěkně. Ty resampluješ, taky řešení. Kdybys ale použil nejlepší algoritmus soxu (který se v tvém seznamu objevuje), tak to nebude o pár procentech CPU, ale ze zkušeností bych si tipnul, že ani nejnovější nadupané CPU ti to neutáhne bez výpadků zvuku, obzvláště u nějakého multikanálu, nebo s tak minimální rezervou, že každá trochu náročnější operace k výpadkům povede. Obzvláště ve win, kde si těžko nastavíš nějaké realtime priority, vypneš všechny nepotřebné procesy atd.

Ale jak říkám, nechť si to každý dělá dle svých potřeb. Já jako technicky správné řešení považuji automaticky přepínat hodiny v DACu dle aktuálně přehrávaného fs a zvukovku mít stabilně na externí hodiny, ale to je ve windows bez přístupu do zvukových knihoven v podstatě nerealizovatelné. Jen pro zajímavost, v linuxové alse existuje plugin, který předefinovává ovládací prvek hlasitosti zvukovky na hlasitost AV receiveru Arcam, která se mu nastavuje přes sériový port veřejně publikovaným protokolem. Takže na obrazovce šoupu hlasitost v libovolném softu a na receiveru se "točí" kolečko hlasitosti. A velice podobně lze přepínat fs na DACu, pokud by to podporoval. Ale to je zcela mimo rozsah této diskuse.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: St august 11, 2010 09:51:46    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin --> Vzajomna komunikacia DAC + zvukovka by bola idealna. Ale zial . . .
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Poradňa Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist