Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

dialkové ovládanie HTPC

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
orbit
Hifi obsluha


Založený: 03 január 2009
Príspevky: 12
Bydlisko: Dunajská Streda

PríspevokZaslal: Ne september 12, 2010 12:21:19    Predmet: dialkové ovládanie HTPC Odpovedať s citátom

potrebujem poradiť.

mám v HTPC windows XP prof. + wifi s PCI slotom.

chcel by som vyriešiť otázku dialkového ovládania s pomocou PDA alebo mobilu s windows mobile.

rozmýšlal som nad remote desktop funkciou, ale k tomu asi potrebujem WIFI router. či????

ak má niekto praktické skúsenosti ďakujem za radu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ne september 12, 2010 13:28:46    Predmet: Odpovedať s citátom

musi to byt pda alebo mobil ?
kup si od cinancov na ebayi dialkove ovladanie za par supov s IR/USB receiverom a mas po probleme... mam to odskusane, na windowse to funguje ihned bez akejkolvek instalacie, bez driverov.. na linuxe to ide po trivialne instalacii a konfiguracii tiez

_________________
Low end, nízka konzumná trieda, nič pre mňa. Ja sa točím v super high ende.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
orbit
Hifi obsluha


Založený: 03 január 2009
Príspevky: 12
Bydlisko: Dunajská Streda

PríspevokZaslal: Ne september 12, 2010 13:44:38    Predmet: ferenc Odpovedať s citátom

dík

skús mi poslať link alebo názov značky.

s mobilom alebo pda by bol problém?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ne september 12, 2010 13:50:38    Predmet: Odpovedať s citátom

su toho na ebayi mraky, napr. hned prvy hit:

http://cgi.ebay.com/New-USB-Media-Center-Remote-Control-Controller-PC-/250695237070?pt=AU_Video_Game_Accessories&hash=item3a5e99bdce

urcite by to islo aj mobilom cez bluetooth ale naco to komplikovat ?

_________________
Low end, nízka konzumná trieda, nič pre mňa. Ja sa točím v super high ende.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Zilvar
Hifista


Založený: 20 november 2008
Príspevky: 123

PríspevokZaslal: Ne september 12, 2010 13:51:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Sad

Naposledy upravil Zilvar dňa Ne júl 29, 2012 19:39:58, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ne september 12, 2010 13:56:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Zilvar napísal:
Pro příznivce kina asi možná,ale ti co poslouchají jenom hudbu a z nějakého důvodu nechtějí mít zapnutý monitor nebo TV asi ne.Tam je ten mob. nebo PDA výhoda.Nebo se pletu a jde to ještě jinak?


pre takyto pripad odporucam riesenie na linuxe s MPD serverom a jednym z mnozstva mobilnych klientov .. mam to odskusane na ubuntu s androidovym htc legend
pri takomto rieseni mas na obrazovke len ovladace na ovladanie prehravania hudby, pricom pri remote desktope mas zmenseninu celej obrazovky.

_________________
Low end, nízka konzumná trieda, nič pre mňa. Ja sa točím v super high ende.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3083

PríspevokZaslal: Ne september 12, 2010 18:14:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Nieco sa mi mari, ze aj XBMC cosi podobne vie. Skus si kliknut www.xbmc.org a tam skus preklikat forum. Urcite to ma ale web rozhranie a to som skusal z notebooku a fungovalo to. Ci to bude pouzitelne aj na mobilnom zariadeni (mensia obrazovka) treba len vyskusat.

ferenc --> Nejaku alternativu pod Win7 nepoznas? Skusal som web rozhranie pre Foobar2000 - pouzitelne to je, ale zrovna ze by to bolo pohodlne ovladatelne sa neda povedat.

Momentalne to riesim dialkovym IR ovladacom a v globale spokojnost.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
orbit
Hifi obsluha


Založený: 03 január 2009
Príspevky: 12
Bydlisko: Dunajská Streda

PríspevokZaslal: Ne september 12, 2010 18:32:15    Predmet: Odpovedať s citátom

problém je v tom, že prehrávať chcem len výhradne na windows media player-i.

len čisto teoreticky ako by PDA komunikovalo s HTPC ?

ak cez WIFI tak k HTPC stačí iba WIFI modul ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne september 12, 2010 19:22:19    Predmet: Odpovedať s citátom

orbit napísal:
problém je v tom, že prehrávať chcem len výhradne na windows media player-i.

len čisto teoreticky ako by PDA komunikovalo s HTPC ?

ak cez WIFI tak k HTPC stačí iba WIFI modul ?


Áno, stačí a v PDA napr. cez aplikáciu vzdialenej plochy (remote desktop) napríklad môžeš ovládať HTPC. Mám to odskúšané.
Kolega keď bol u mňa mi dokázal ovládať HTPC aj cez mobil. To len skúšal ako zaujímavosť, neviem akú aplikáciu na mobile a PC použil.

Osobne ale PDA nepoužívam, ovládam HTPC (myslím na zvuk cez foobar, ale dá sa aj wmplayer) cez univerzálne diaľkové ovládanie Logitech. V HTPC mám displej a infra vstup, soft používam imon manager.
V imone sa dajú naprogramovať klávesy a akcie na nich. Takže prakticky prehrám zvuk bez zapnutia monitora, stlačím tlačítko na diaľkovom, otvorí sa explorer a nastaví na adresár napr. hudba. Šípkami hore a dolu sa pohybujem po jednotlivých podadresároch, názvy sa objavujú na displeji. Keď sa nastavím na ten, čo chcem prehrať, stlačím na diaľkovom ďalšie tlačítko, makro urobí výber obsahu adresára a spustí foobar a ten začne hrať.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ne september 12, 2010 20:18:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar napísal:
ferenc --> Nejaku alternativu pod Win7 nepoznas? Skusal som web rozhranie pre Foobar2000 - pouzitelne to je, ale zrovna ze by to bolo pohodlne ovladatelne sa neda povedat.


fakt neviem, ale nevidim ziaden dovod to robit na win7, kedze na linuxe to ide spolahlivo a je to uplne zadara...

_________________
Low end, nízka konzumná trieda, nič pre mňa. Ja sa točím v super high ende.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
orbit
Hifi obsluha


Založený: 03 január 2009
Príspevky: 12
Bydlisko: Dunajská Streda

PríspevokZaslal: Po september 13, 2010 03:48:06    Predmet: Odpovedať s citátom

musí sa prehrávať cez WMP nakoľko hudba sa bude počúvať cez BURWEN BOBCAT plug-in. ten program beží iba na windows.

viem, že foobar je kvalitný program, ale máme odkúšaný rozdiel medzi FOOBAR a WMP. mám v HTPC obidve. rozdiel je počuteľný. hudba cez BURWEN dostáva priestor a úplnú prirodzenosť, ktorú počúvam cez aktívne reprosústavy.

vyskúšam to cez mobil od kamaráta a dám vedieť.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Po september 13, 2010 06:38:26    Predmet: Odpovedať s citátom

orbit napísal:
musí sa prehrávať cez WMP nakoľko hudba sa bude počúvať cez BURWEN BOBCAT plug-in. ten program beží iba na windows.

viem, že foobar je kvalitný program, ale máme odkúšaný rozdiel medzi FOOBAR a WMP. mám v HTPC obidve. rozdiel je počuteľný. hudba cez BURWEN dostáva priestor a úplnú prirodzenosť, ktorú počúvam cez aktívne reprosústavy.

vyskúšam to cez mobil od kamaráta a dám vedieť.


Burwen Bobcat poznám a porovnával som rozdiely medzi vmp s bb a foobarom samotným.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Yradak
Hifista


Založený: 17 január 2007
Príspevky: 134
Bydlisko: Olomouc

PríspevokZaslal: St september 29, 2010 16:48:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja to ovládam zo svojho SonyEricsson mobilu cez bluetooth, normálne stop, pauza, ďalšia predchádzajúca skladba, hlasitosť atď. Žiadny inštalovaný software, aplikácia bola priamo v mobile, jedná sa o obyč. mobil, žiadne winMobile, symbian apod..
_________________
ALC883 toslink out - Sony TA-F650ESD - Mission 771E
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
orbit
Hifi obsluha


Založený: 03 január 2009
Príspevky: 12
Bydlisko: Dunajská Streda

PríspevokZaslal: St september 29, 2010 18:10:25    Predmet: Odpovedať s citátom

dík za príspevok a radu, ale ja chcem počúvať hudbu cez winplayer. skúsil som s HTC pda a funguje to. ide to cez WIFI s funkciou remote desktop.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Yradak
Hifista


Založený: 17 január 2007
Príspevky: 134
Bydlisko: Olomouc

PríspevokZaslal: Št september 30, 2010 11:37:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Áno, tieto funkcie môjho mobilu a predpokladám že aj mnohých ďalších mobilov, fungujú v podstate iba z windows media playerom. Takže normálne z mobilu cez bluetooth ovládam všetko podstatné vo WMP, v notebookuz WinVista, rovnako v PC z WinXP a bluetoothom v usbčku.
_________________
ALC883 toslink out - Sony TA-F650ESD - Mission 771E
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
orbit
Hifi obsluha


Založený: 03 január 2009
Príspevky: 12
Bydlisko: Dunajská Streda

PríspevokZaslal: Št september 30, 2010 16:35:43    Predmet: Odpovedať s citátom

takže,

mobil s bluetooth a windows mobile
+
HTPC s bluetooth USB adaptérom

a funguje?

zajtra by som to mal vyskúšat a uvidíme
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Yradak
Hifista


Založený: 17 január 2007
Príspevky: 134
Bydlisko: Olomouc

PríspevokZaslal: Št september 30, 2010 21:05:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Samozrejme Ti neviem zaručiť, že konkrétne s Tvojim mobilom to pôjde, mne to ide bez windows mobile a zvláštnych aplikácií v mobile. Áno, ide to na desktope cez bluetooth v usbčku, noutbuk má BT už zabudovaný. Na youtube nájdeš pár videí, skús niečo ako "bluetooth mobile remote control pc" .
_________________
ALC883 toslink out - Sony TA-F650ESD - Mission 771E
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist