Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

ESI Juli??
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5027
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: So január 22, 2011 16:21:45    Predmet: ESI Juli?? Odpovedať s citátom

Má niekto ESI Juli nakonfigurovanú s nesymetrickými výstupmi (a ASIO drivery) a inštalovanú ARTU?
Ak môžete , skúste podobné meranie ako prikladám. Jedno je loopback, generátor nastavený na external, takže v podstate bez výstupného signálu, ale je uzavretá smyčka vstup-výstup, druhé je meranie s otvorenými vstupmi . Zaujíma ma , či je to vlastnoť ESI Juli, alebo vada konkrétneho kusa,alebo...???



loop.PNG
 Description:
 Filesize:  15.39 KB
 Viewed:  802 Time(s)

loop.PNG



open.PNG
 Description:
 Filesize:  12.92 KB
 Viewed:  790 Time(s)

open.PNG


Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So január 22, 2011 19:02:06    Predmet: Re: ESI Juli?? Odpovedať s citátom

BV napísal:
...generátor nastavený na external, takže v podstate bez výstupného signálu...


Ono to tak úplně bez hodin asi nebude. Juli používá SPDIF přijímač AK4114, do kterého jsou zavedené externí krystalové hodiny, které běží bez ohledu na nastavení zvukovky. Na straně 13 http://www.datasheetcatalog.org/datasheets/480/136961_DS.pdf je popsáno chování tohoto čipu, když není PLL locknutá na vstupní SPDIF. Dle NDA dokumentace k Juli přímo od ESI se ten čip má nakonfigurovat do defaultního režimu 0, takže předpokládám, že takto je napsán windowsí ovladač. Co jsem si s tou kartou hrál, někdy při přepnutí na externí hodiny z nezapojeného SPDIF-IN běžela, někdy se sekla. Z toho usuzuji, že i v režimu 0 někdy leze z PLL AK4114 nějaký nedefinovaný hodinový signál, přestože PLL není locknutá.

Takže si spíše myslím, že ta karta při externích hodinách bez signálu někdy (ne vždy) nějak tiká a jede. Pak by mohl být na výstupu nějaký bordýlek, který vstup zase snímá. Navíc ty nedefinované hodiny mohou "kulhat" a bůhví co to dělá s DA/AD převodníky.

Mimochodem, kdyby hodiny nejely, nepojede ani AD převodník a nic se nenahraje.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5027
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: So január 22, 2011 19:17:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to v analógu (loopback cez line out/in), nie je to cez digitál. Ten režim "generátor nastavný na external" znamená (asi), že karta negeneruje žiadny analógový signál ", ale je riadená vlastnými hodinami(nie externými) a vzorkuje externý analógový signál privedený do vstupu line in. V tomto prípade je to "niečo", čo lezie z analógového výstupu. Bohužiaľ je to tam aj keď sa generuje napr. 1kHz a vyzerá to ako les "neharmonických harmonických" Confused ..
Dokonca to tam je aj keď živý pól voľného konca RCA kábla strčeného do vstupu pripojím na zem výstupného RCA konektora, nie je pripojený na signál, len na signálovú zem... Nejaká zemná slučka na doske?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10696
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So január 22, 2011 20:31:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Už jsem to někde psal, takže se opakuju. Před pár lety jsem vybíral zvukovku na měření a zvolil ESI-Julia. Dokonce jsem jí zkoušel u známého z internetu, který ji měl asi dva roky a výsledek byl výborný.
Tak jsem jí objednal, delší dobu nebyla k mání, až přišla nová série. Musel jsem jí vrátit, protože s ní byly problémy - nepředvídatelné smetí cestovalo po spektru, dokonce to vypadalo na nějakou teplotní závislost. Testováno na třech zcela různých počítačích se shodným výsledkem. Později jsem zkoušel ještě jeden kus z té nové série a choval se stejně.
Ale přesnou příčinu jsem nezjistil, tak to nechci vydávat za vadu celé série.
Navíc uplynula už zase delší doba, takže možná mezitím došlo k nápravě.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So január 22, 2011 20:32:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Aha, myslel jsem, že "generátor na external" je o nastavení zvukovky na externí zdroj hodin. Jestli jsem to teď dobře pochopil, myslíš tím nějaké ovládání té arty, co je zdrojem vstupních dat pro měření.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5027
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: So január 22, 2011 20:59:54    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin
Ano, je to nastavenie v menu ARTY, napísal som to nejasne...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
krusty
Hifista


Založený: 19 február 2008
Príspevky: 176
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So január 22, 2011 23:32:31    Predmet: je to tak Odpovedať s citátom

je to tak, niecoz toho lezie, mam to podobne
nizsiu uroven mam asi vdaka kratkemu kabliku... Shocked



Untitled-2.jpg
 Description:
nezapojene
 Filesize:  120.69 KB
 Viewed:  801 Time(s)

Untitled-2.jpg



Untitled-1.jpg
 Description:
prepojene
 Filesize:  128.6 KB
 Viewed:  810 Time(s)

Untitled-1.jpg


Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
babaudio
Hifista - zaslúžilec


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 823
Bydlisko: Jablonka

PríspevokZaslal: So január 22, 2011 23:58:31    Predmet: Odpovedať s citátom

v analogu som ju ešte nepoužil, ale v dig. čo jej pošlem ako slave (do 96kHz cez TOS link) to pošle von na SPDIF.
Ak nemá externý MCLK signál z SPDIF in, VCO AK41xx generuje fs okolo 9kHz.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5027
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Pi február 25, 2011 08:31:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Záhada vyriešená, možno to niekomu pomôže. Obrázok 1. je pred úpravou, obr.2 po úprave zvukovky.
Príčina je dvojitá zem pri použití konfigurácie pre RCA, zvukovka je v PC uzemnená normálne cez PCI konektor, druhá (nežiadúca) zem je cez kovový držiak, ktorým je prichytená na kostru PC. O tento kryt sa opiera tieniaci kryt MIDI výstupu, ktorý je ale spojený so zemou na zvukovke, a súčasne sa tohto držiaku môže dotýkať teleso (zem) zasunutého kovového RCA konektoru, podľa jeho rozmerov. Je nutné demontovať držiak, podlepiť nejakou izoláciou (izolovať od krytu) pri MIDI výstupe a zväčšiť otvory pre RCA konektory, aby sa teleso konektoru nemohlo dotýkať tohto držiaku,obr. http://www.esi-audiotechnik.com/pictures/julia_sub3_large.jpg



1..PNG
 Description:
 Filesize:  18.85 KB
 Viewed:  762 Time(s)

1..PNG



2..PNG
 Description:
 Filesize:  18.24 KB
 Viewed:  797 Time(s)

2..PNG


Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi február 25, 2011 08:34:35    Predmet: Odpovedať s citátom

BV, hezký, díky moc.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dinica
Nádejný hifista


Založený: 10 september 2010
Príspevky: 68

PríspevokZaslal: Pi február 25, 2011 11:18:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Aj ja dakujem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JC
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1174
Bydlisko: Úpätie Malých Karpát

PríspevokZaslal: Pi február 25, 2011 16:07:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Veľmi cenný príspevok, nájsť takéto veci chce dosť "tvrdohlavosti" a skúseností. Veľa ľudí by sa vzdalo skôr ako by začali bádať a investovali by zbytočne do ďalšej, možno zbytočne drahšej, zvukovky. Ja ju síce nemám, ale aj tak vďaka za takéto príspevky!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Pi február 25, 2011 16:20:45    Predmet: Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil Slimak dňa Pi júl 27, 2012 11:58:50, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JC
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1174
Bydlisko: Úpätie Malých Karpát

PríspevokZaslal: Pi február 25, 2011 16:47:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Slimak napísal:
to JC : no, dosť sme sa s tým natrápili, kým sa prišlo na to, čo to spôsobuje. Ten pokles pozadia o 40dB počuť.
Každopádne toto nemusí byť všeobecná "vlastnosť" Juliny, asi zohráva rolu samotná "záchvatná" doska (tak volá motherboard moja 5 ročná dcéra), jej zemnenie, case HTPC ...atď. Usudzujem podľa toho, že iní, čo používajú Julinu majú pozadie čisté aj bez tejto "špeciálnej" úpravy...

Tak, tak, hovorí sa múdremu napovedz...a to je aj tento prípad. A pozor na dcéru, lebo keď už teraz začína vidieť do tých záchvatných dosiek, čo bude o pár rokov. Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
krusty
Hifista


Založený: 19 február 2008
Príspevky: 176
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne február 27, 2011 08:40:58    Predmet: super Odpovedať s citátom

zabralo to, len som musel dat prec cely ten uchytavaci plech na juline co neodporucam tym co furt nieco do karty zapajaju a vypajaju, lebo teraz mi tam drzi iba na konektoroch a v PCI slote. inac sa mi zem digi konektora(midi, spdif) dotykala cez ten plech skrine - zasuva sa mi do takeho tenkeho otvoru na konstrukcii skrine a ked som to mal oblepene paskou tak sa to tam nezmestilo (musel by som dat dole mainboard a upravit skrinu hrubym nasilim, co urobim najblizssie ked budem menit komp...)
diky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5027
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ne február 27, 2011 11:40:25    Predmet: Odpovedať s citátom

krusty
Podlepiť z vnútornej strany izoláciou ten uchytávací plech na Juline, tak aby bol izolovaný od tienenia konektora MIDI (do izolácie vyrezať lámacím nožíkom otvor pre konektor), nie izolovať uchytávací plech od skrine PC, to dosť dobre nejde....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Obšák
Hifista - zaslúžilec


Založený: 08 november 2007
Príspevky: 720
Bydlisko: Moravský Beroun

PríspevokZaslal: Ne február 27, 2011 17:39:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Taky děkuji za toto info, i když Julču (zatím) nevlastním Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
krusty
Hifista


Založený: 19 február 2008
Príspevky: 176
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne február 27, 2011 19:27:58    Predmet: Odpovedať s citátom

vsak ano, tak som to povodne mal v plane, ale este aj cinche co do nej pcham mam take masivne, ze sa mi dotykali toho plechu, by som musel urobit vacsie diery , tak som to dal radsej dolu...este som mohol cvaknut koniec toho plechu,drzala by aspon z jednej strany poriadne, ale to by nebolo dobre keby som ju chcel predat.
Rolling Eyes
este ma trochu trapi ze ked hybem mysou,klikam atd, tak mi to cvrlika(pocut to na posluchovej hlasitosti, samozrejme iba na analog. vystupe ), s tym by sa nedalo nieco poriesit? ked nic nerobim , je tichucko
Confused
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rip1
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 marec 2007
Príspevky: 510

PríspevokZaslal: Po február 28, 2011 01:09:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Zajímavé, já nikdy tento jev nepozoroval Juliny jsem měl historicky dokonce dvě asi ve čtyřech PC (různé revize G a J) a co vím o lidech co jsem jim buď zprovoznil měření nebo viděl měření od nich (počínaje Alexejem, Ghost,Krasomil,Kyselymem konče) tak také nikdy žádný problém. Smile Dost počítadel má prachmizerné zdroje,a mizerné MB to je první věc co je třeba ohlídat. Noisefloor při loopbacku bez signálu,nebo se signálem kde je THD ještě utopené v šumu je zcela čistý a téměř prostý sí´tových složek... artu používám dnes díky jigboxu už jen na měření impedance na nic jiného ne ... test jsem podobný dělal např. když jsem měřil např DACy a porovnával pozadí AKM v juli a příslušných jiných dacanů.. na obrázkách je vidno že tam je jasná zemní smyčka jak hrom... Ale dobrá práce může se to hodit.

pro krustyho:

Pokud máš čipset od nvidie tak s tím moc nenaděláš mívaly velké problémy s PCI sběrnicí a HW mapováním a sdílením IRQ a často konflikty s prostředky MB kde to dělalo stále problémy ze zvukárnama v PCI podobného typu. Hlavně interní SATA řadiče,síť , ale i třeba myš v USB . Intel vždy 100% ok a u exotů SIS a VIA tam jelo vše vždy normálně když se nastavila správně PCI Latence v biosu a latence na ovladači.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
babaudio
Hifista - zaslúžilec


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 823
Bydlisko: Jablonka

PríspevokZaslal: Po február 28, 2011 07:57:04    Predmet: Zapojenie pinov konektora J3 J1 na Esi Juli@ Odpovedať s citátom

Včera som sa chvíľu pohral s osciloskopom, v prílohe je zapojenie pinov konektora J1, J3 .


Juli@_J1_J3_conection_new.pdf
 Description:

Download
 Filename:  Juli@_J1_J3_conection_new.pdf
 Filesize:  14.09 KB
 Downloaded:  382 Time(s)

Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Po február 28, 2011 08:23:39    Predmet: Odpovedať s citátom

dawsoo napísal:
Zajímavé, já nikdy tento jev nepozoroval


Davide, můžeš pro zajímavost publikovat některé ze svých měření zesilovačů a také loopback karty, abychom viděli čistotu spektra, na jakou jsi se dostal? Třeba by to zajímalo i další uživatele Juli.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po február 28, 2011 09:41:42    Predmet: Odpovedať s citátom

krusty napísal:

este ma trochu trapi ze ked hybem mysou,klikam atd, tak mi to cvrlika(pocut to na posluchovej hlasitosti, samozrejme iba na analog. vystupe ), s tym by sa nedalo nieco poriesit? ked nic nerobim , je tichucko
Confused


Přímo na výstupu zvukovky jsem to nepozoroval, ale když napájím koncový tripath 12V z kompu, slyším přesně to samé. Myš, výpis textu v konzoli, klávesnici. Je to rušení a v tvém případě zřejmě tak velké, že to ani regulátory Juli neodfiltrují.

Ještě bych zkusil ji strčit do jiného slotu, jestli to nedělá rušení od interruptového vodiče PCI. Jsou tam čtyři, možná že to máš na některý z nich náchylnější. Určitě to souvisí s interrupty grafiky, buď výkyvy na napájení, nebo rušení z těchto signálních vodičů.

Jinak určitě to není o latenci, Juli dostává data včas. Když dochází k podtečení DMA bufferu, ve zvuku hlasitě praská, je to úplně jiný zvuk.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rip1
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 marec 2007
Príspevky: 510

PríspevokZaslal: Po február 28, 2011 10:17:20    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA:
Až se dostranu domů mohu udělat až budu mít chvilku a upnout někam např měření siria, loopback karty, a měření svého preampu... poměrně hezky je i vidět co se použije za kabeláž = stínění (padesátka a její násobky).

Dustin:
"Jinak určitě to není o latenci, Juli dostává data včas. Když dochází k podtečení DMA bufferu, ve zvuku hlasitě praská, je to úplně jiný zvuk."

To by ses divil zvláště pokud je osazeno více PCI slotů dalšími kartami,praskání vlivem bafru je jasné,to bývá problém u všech karet , ale i na rušení ne nepodobné tomu co popisuje Krusty to má vliv (např: VIA KT333,600,880,890 a SIS 745 či 746) na některých deskách často ani nelze zprovoznit full-duplex režim na 24/32bit a vyšších samplovačkách.U intelu dělá dost často problémy i EIST a podobný HW spořící fičury. Základ je mít kvalitní zdroj a slušnou desku,pak je problémů daleko méně nebo nejsou vůbec žádné. Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Po február 28, 2011 10:42:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Takhle vypadá moje Julina v loopbacku. Wink


Juli10kHz.jpg
 Description:
 Filesize:  113.33 KB
 Viewed:  860 Time(s)

Juli10kHz.jpg



Juli1kHz.jpg
 Description:
 Filesize:  117.47 KB
 Viewed:  921 Time(s)

Juli1kHz.jpg



_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po február 28, 2011 10:44:19    Predmet: Odpovedať s citátom

dawsoo napísal:

To by ses divil zvláště pokud je osazeno více PCI slotů dalšími kartami,praskání vlivem bafru je jasné,to bývá problém u všech karet , ale i na rušení ne nepodobné tomu co popisuje Krusty to má vliv (např: VIA KT333,600,880,890 a SIS 745 či 746)


Latence je právě o tom podtečeném bufferu.

dawsoo napísal:

na některých deskách často ani nelze zprovoznit full-duplex režim na 24/32bit a vyšších samplovačkách.U intelu dělá dost často problémy i EIST a podobný HW spořící fičury.


Jasně, a to souvisí zase s latencí a podtečením bufferu. Když na stejném IRQ visí třeba grafika, prostě k těm podtečením docházet bude, i kdyby se člověk stavěl na hlavu. Mám NTB, kde šmejdová integrovaná grafika (nějaká stará SiS) sdílí IRQ s integrovanou zvukovkou a tam prostě není cesta. I když nastavím latenci na IRQ jen párkrát za sekundu, stejně občas ta grafika nepustí zvukovku ke slovu. Ale je to praskání (navíc třeba v linuxu se podtečení nechá vypisovat), ne ten bordel z grafiky, co popisuje krusty.

citácia:

Základ je mít kvalitní zdroj a slušnou desku,pak je problémů daleko méně nebo nejsou vůbec žádné. Smile


Souhlas, jen se to obvykle zjišťuje metodou pokus/omyl Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rip1
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 marec 2007
Príspevky: 510

PríspevokZaslal: Po február 28, 2011 13:06:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Dustin: ano souhlasím je to často spíše alchymie ,před julinou jsem měl Waveterminal 192X což je defakto totéž S ENVY 24, jen měla lepčí AD a horší DA a uměla mulitkanál...dále např Audiotrak HD2 která byla také hodně příbuzná... jen jsem chtěl napsat co třeba mě pomohlo i na horších MB, zkoušel jsem samozřejmě kdeco, když byl nějakej problém... řada obyč desek nemá moc dobře udělané default nastavení (občas přišly na řadu i nastavení přímo na čipsetu (WPCRSET WPCREDIT zejména u VIA to někdy pomáhalo) a výrobci tyto věci v biosech moc neřeší,pokud nejde vyloženě o nestability nebo hraní her.

Spektra od HCrevize vypadají podobně jako moje..a to co popisuješ (to různý cvrlikání je ten mikrobordýlek kolem 2kHz + smetíčko v nadakustickým pásmu = jako důsledek) intermoduluje to, je to pulsní povahy takže FFT analýza toho bohužel moc neukáže = jen náznaky. U mě pomohlo např na posledním PC experimentování s umístěním karty do jiných slotů, lepší zdroj a vypnutí EIST.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
krusty
Hifista


Založený: 19 február 2008
Príspevky: 176
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St marec 02, 2011 08:30:15    Predmet: Odpovedať s citátom

info o compe:
MB: GigabYte P55 - chipset intel P55
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3311#sp
Procesor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU, 750 @ 2.67GHz
RAM adata 4GB
http://www.alza.sk/a-data-2gb-ddr3-1333mhz-cl8-oc-plus-series-d217015.htm
HDD WD Green 2x1TB
Grafika: ATI Radeon HD 4600 v PCIE
Zdroj:LC6600W
http://www.alza.sk/zdroj-lc-power-lc6600gp-600w-atx-2-2-aktivni-pfc-4x-sata-120-d97687.htm?kampan=adwords_longtail&gclid=CJ6xucupr6cCFRQv3wodzWbMCA
v jednom PCI slote mam este tel kartu Winfast DVR3100 H

julinu mam splou s tymito....

IRQ 19 Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family USB Universal Host Controller - 3B37
IRQ 19 Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family 4 port Serial ATA Storage Controller - 3B20
IRQ 19 Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family 2 port Serial ATA Storage Controller - 3B26
IRQ 19 Juli@ Controller

mozem ju skusit dat do ineho slotu, pohram sa s tym....zdroj si nemyslim ze by to sposoboval...to by robilo stale nejaky bordel ,skor tipujem nieco s grafikou a tym USB...

EIST mam vypnute , pukalo mi pri nahravani...to bol iny zvuk, praskavy a hodne hlasny
zvukovku Realtec na doske mam vypnutu v biose
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St marec 02, 2011 09:39:51    Predmet: Odpovedať s citátom

krusty napísal:


julinu mam splou s tymito....

IRQ 19 Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family USB Universal Host Controller - 3B37
IRQ 19 Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family 4 port Serial ATA Storage Controller - 3B20
IRQ 19 Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family 2 port Serial ATA Storage Controller - 3B26
IRQ 19 Juli@ Controller


Všechny disky máš sdílené s juli a možná i nějaké usb zařízení. Pro přehrávání s dlouhou latencí by to vadit nemělo, ale chápu, žes měl výpadky při nízkolatentním nahrávání. Zkus ji dát do jiného slotu.

Používáš cinche? Nedotýká se ti náhodou někde vnější kontakt cinche té montážní konzolky?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
krusty
Hifista


Založený: 19 február 2008
Príspevky: 176
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St marec 02, 2011 09:46:45    Predmet: Odpovedať s citátom

ano...vsak som tu par prispevkov vyssie pisal ze som tu konzolu uplne odmontoval ,lebo sa mi dotykali cinche konzoly to sposobovalo problem zo zarusenim, ktory tu riesil a vyriesil BV
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St marec 02, 2011 09:56:51    Predmet: Odpovedať s citátom

krusty napísal:
ano...vsak som tu par prispevkov vyssie pisal ze som tu konzolu uplne odmontoval ,lebo sa mi dotykali cinche konzoly to sposobovalo problem zo zarusenim, ktory tu riesil a vyriesil BV


Aha, sorry. Hmm, snad jenom je strčit do jiného slotu, jestli to bude mít vliv. Jak jsem psal, já jsem ty samé zvuky slyšel, ale jenom když jsem měl zemní smyčku - zem šla do zesíku přes cinch i přes napájení zesíku ze zdroje kompu. Teď jsem si udělal samostatný lineární zdroj 12V a nic už neslyším. A nemáš ještě zemní smyčku přes kostru kompu a kostru zesíku, spojené přes zásuvku?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalšia
Strana 1 z 7

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist