Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

brum z dvd prehravaca

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Iné
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št máj 17, 2007 18:53:44    Predmet: brum z dvd prehravaca Odpovedať s citátom

zase u mna nieco brumi, bzuci ...
Laughing

mam dvd player pioneer, cez komponentny kabel prepojeny do lcd sony bravia (video) a cez cinch kabel do zosilnovaca (audio)...
ked je to takto prepojene tak to brumi ..
ak odpojim video od lcd tak brum zmizne ..

co s tym ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Skipy
stepná kengura


Založený: 24 október 2006
Príspevky: 1290
Bydlisko: Zsolna

PríspevokZaslal: Št máj 17, 2007 19:07:18    Predmet: Odpovedať s citátom

vyskúšal si prerušiť tienenie niektorého z prívodov LCD?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št máj 17, 2007 19:15:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Skipy napísal:
vyskúšal si prerušiť tienenie niektorého z prívodov LCD?


nechapem ..
myslis odpojit oplet cinchov na komponentnych kabloch ?

to som neskusal ..
neviem si predstavit ako to technicky urobit - mam rozrezat kabel ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Skipy
stepná kengura


Založený: 24 október 2006
Príspevky: 1290
Bydlisko: Zsolna

PríspevokZaslal: Št máj 17, 2007 19:32:45    Predmet: Odpovedať s citátom

rozrezať samozrejme nie... len probatórne vyskúšať netienenú verziu napr. povytiahnutím, alebo provizórnou náhradou...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št máj 17, 2007 19:56:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Skipy napísal:
rozrezať samozrejme nie... len probatórne vyskúšať netienenú verziu napr. povytiahnutím, alebo provizórnou náhradou...


oblepil som digitalny cinch lepiacou paskou, cim som izoloval tienenie kabla od plasta cinchu a brum je prec ..

skipy, dobra trefa ...
Thumbs up
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Mih
Hifista - pokročilec


Založený: 08 december 2006
Príspevky: 346
Bydlisko: Pribram

PríspevokZaslal: Pi máj 18, 2007 11:30:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Na 100% to dělá anténa, takže galvanické oddělení pomůže (kondenzátory na 500V)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ut november 13, 2007 14:21:17    Predmet: Odpovedať s citátom

znovu otvaram moj problem, pretoze som ho doteraz nevyriesil :

akekolvek spojenie lcd a zosilnovaca vedie k pocutelnemu brumu v reprakoch - skusal som nasledovne veci:

- odpojil som oplet z cinchov a brum zmizol - to vsak nevidim ako riesenie, skor ako docasne, pretoze oplet ma predsa istu funkciu ..
- medzi zily cinchu som naspajkoval foliove kondy - nepomohlo to, prave naopak - brum bol este silnejsi
- odpojil som antenu kablovky a brum este zosilnel ..
- oba pristroje som zapojil do rovnakej zasuvky - a potom do ineho okruhu - ziadna zmena

vie mi niekto poradit co s tym ?

niekto mi radil ako spolahlive a iste riesenie audio transformator - ma s tym niekto skusenosti ? vie ma niekto nasmerovat na nejaky overeny model ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
lynxtwo
Nádejný hifista


Založený: 21 apríl 2010
Príspevky: 58

PríspevokZaslal: So marec 12, 2011 18:26:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Dobrý den všem,
mám podobný problém jako autor tohohle vlákna, tj. brum při propojení LCD TV (Sony Bravia) se zesilovačem. TV jde do zásuvky dvoukolíkovou vidlici, zesilovač tříkolíkovou.
Snažil jsem se nejdříve si projít vlákna na slova "brum", "zemní smyčka" apod., než budu otravovat s dotazem, ale zdá se mi, že tipy jsou asi pro trochu znalejší lidi.
Tak jsem zkusil (dle tipu z tohohle vlákna) přerušit stínění linkového kablíku, nepomohlo, brum naopak vzrostl.
Pak je ještě v mých laických schopnostech připojení do jiného okruhu, v bytě je ale jen 1 zásuvkový, takže to asi padá.
Rád bych zkusil to oddělovací trafo, ale chtěl bych právě poprosit o rady: Co do něj zapojit, tu TV nebo ten zesík ? A jak má být dimenzované ? (Mám měřič spotřeby, takže změřit VA a dle toho, případně s nějakou rezervou ?) A doporučíte nějakého výrobce/prodejce ?
Díky předem, hlavně za toleranci, vím, že tady moc laiků jako já není Embarassed
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: So marec 12, 2011 23:36:22    Predmet: Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil Slimak dňa Pi júl 27, 2012 06:23:19, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lynxtwo
Nádejný hifista


Založený: 21 apríl 2010
Príspevky: 58

PríspevokZaslal: Ne marec 13, 2011 00:41:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Zkusil, nemá vliv. DVD přes HDMI do TV, TV odpojená od antény, analog audio z TV do zesíku, brumí.
Jakmile nechám jen HDMI do TV a audio přímo z DVD do zesu, tj. TV není propojena s ampem, brum přestane.
Je to všechno v jednom zásuvkovém okruhu. DVD má dvojkolík, stejně jako TV.
Ale teď jsem zjistil, že to s jiným zesilovačem nebrumí. Zatím jsem psal o Creeku a teď jsem zkusil Rotel, a ten nebrumí.
Bohužel bych to rád vyřešil s Creekem, ten Rotel hraje hůř a nemá dálku.
(Jinak ten Rotel má stejnou síťovou šňůru jako Creek, tříkolíkovou.)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lynxtwo
Nádejný hifista


Založený: 21 apríl 2010
Príspevky: 58

PríspevokZaslal: Ne marec 13, 2011 02:00:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo a ještě dodám, že to bohužel nemůžu využit jen tím, že bych zvuk hnal přímo z DVD do zesíku, mimo TV. Jde totiž hlavně o poslech z TV, protože se tam hodně poslouchají rozhlasové programy jako D-Dur, ČRo3 apod., které jdou z TV (kabelovka).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1618
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Ne marec 13, 2011 09:57:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Pravděpodobně to dělá pulzní zdroj z TV. Obdobný problém mám při připojení TV Samsung taky. vyřešil sem to tímto NF oddělovacím trafem:
http://www.dexon.cz/katalog/profesionalni-technika/podpurne-pristroje/ns-20-odrusovaci-filtr.html
Wink

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lynxtwo
Nádejný hifista


Založený: 21 apríl 2010
Príspevky: 58

PríspevokZaslal: Ne marec 13, 2011 10:57:11    Predmet: Odpovedať s citátom

To vypadá nadějně, hned to objednávám, moc dík za tip!

Ještě mi vrtá hlavou, může být nějaké vysvětlení, proč ten Rotel nebrumí ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1618
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Ne marec 13, 2011 11:16:31    Predmet: Odpovedať s citátom

V jaké třídě ochrany jsou ty zesilovače? ve třídě II nebo I je možné že ten Rotel je ve třídě II (pouze 2 žilový přívod) pak by to nemuselo dělat.
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lynxtwo
Nádejný hifista


Založený: 21 apríl 2010
Príspevky: 58

PríspevokZaslal: Ne marec 13, 2011 12:00:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Je fakt dvoužilový, teď jsem to zkontroloval. Takže jsem o pár postů výše psal blbost (že je 3žilový), omlouvám se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lynxtwo
Nádejný hifista


Založený: 21 apríl 2010
Príspevky: 58

PríspevokZaslal: Po marec 21, 2011 15:02:04    Predmet: Odpovedať s citátom

hcrevize napísal:
Pravděpodobně to dělá pulzní zdroj z TV. Obdobný problém mám při připojení TV Samsung taky. vyřešil sem to tímto NF oddělovacím trafem:
http://www.dexon.cz/katalog/profesionalni-technika/podpurne-pristroje/ns-20-odrusovaci-filtr.html
Wink


Tak to trafo z Dexonu do značné míry pomohlo. Trochu brumu zbylo, ale odhadem jen tak 10-20%.

Hcrevize: Díky za radu!

Kdybych to chtěl ještě zlepšit, mělo by cenu :
- zduplikovat to trafo hned za TV ?
- nebo dát druhé až těsně před zesilovač ?
- investovat do Sound Purifieru resp. Refineru ?
- lepší kabel (2x stíněný ?)
- nic Smile Smile ?

Je to cca 10m linkový kabel, dost blízko (pár cm) s tím je položen ještě nestíněný 100Mb Ethernet.

Dík předem, jestli někdo ještě něco poradí...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1618
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Po marec 21, 2011 16:21:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Myslím že by ti mohl pomoct ten soudrefiner jde o nízký výstupní odpor toho soudrefineru - který pracuje do toho oddělovacího nf trafa, který potlačí ten brum. Obdobně já mám tažený signál od předzesilovače do pracovny je to cca 20m kabelu přes udvedené nf oddělovací trafo a ukončeno v zesilovači, který je zároveň připojený na PC. Po zapnutí předzesilovače HYPA A300 ještě než sepne relé na výstupu předzesilovače je slyšet brum, po sepnutí a připojení předzesilovače je ticho. Wink
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lynxtwo
Nádejný hifista


Založený: 21 apríl 2010
Príspevky: 58

PríspevokZaslal: Po marec 21, 2011 18:11:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Dík.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Iné Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist