Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Nedekodovany bitstream cez optiku

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
jahnny
Hifi obsluha


Založený: 21 december 2011
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: St december 21, 2011 15:53:02    Predmet: Nedekodovany bitstream cez optiku Odpovedať s citátom

Dobry den,
chcem sa spytat, resp. poziadat o nejaky navod ako to nastavit.
Kupil som si av receiver(stavam HT) a chcem pripojit 5.1 zvuk z PC do tohoto receiveru cez opticky kabel.
Zvukovku mam na zakladovej doske GIGABYTE MB Sc AM2 M56S-S3, nVidia 560, Audio ALC 888.
Problem mam s tym ze ked ma neky film viackanalovy zvuk do receivera sa mi dostava iba 2/0/0 PMC. V systeme win7 su test sample napr. na DTS ktore sa mi zobrazi na dispey(to DTS), ale v info je vstup stale 2/0/0. Podla toho co som zatial vycital tak opticky by mal vediet preniest nerozkodovany 5.1 zvuk.

Moja otazka znie ako dostat do receivera nerozkodovany zvuk nech ho az on dekoduje. Skusal so ac3filter, ffdshow a x prehravacov, ale bez uspechu. Raz sa mi to mam pocit "podarilo" u nejakeho wav samplu, ale po chvily (restarte) to zas neslo. Teraz mi aj u PCM blbne zvuk s errormi ako som do toho busil.

Tak poprosim ak sa to da nastavit, o polopatisticke vysvetlenie aj kde co ktory prepnac. Som zaciatocnik v tejto oblasti.

Za odpovede vopred dakujem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9442
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St december 21, 2011 22:49:53    Predmet: Odpovedať s citátom

myslim ze hladas fuknciu "ac3 passthrough" ... ale je mozne ze to ta tvoja zvukova karta, ci skor ovladace nepodporuju ... zisti si aky mas na doske zvukovy cip a pohladat na google ci to s nim pojde
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jahnny
Hifi obsluha


Založený: 21 december 2011
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: St január 04, 2012 15:32:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Je tam Realtek ALC 888.. Pojde to s tym? Google mi nedal jednoznacnu odpoved Confused
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9442
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 04, 2012 16:03:06    Predmet: Odpovedať s citátom

rozoberalo sa to i na http://www.tomshardware.co.uk/forum/54262-32-digital-coaxial-output-surround-system-help

niekto tam pisal ze mu pomohlo nainstalovat http://www.free-codecs.com/download/ac3_filter.htm

skus...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jahnny
Hifi obsluha


Založený: 21 december 2011
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: Št január 05, 2012 20:02:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Dakujem za pomoc, nakoniec som to vyriesil. Bol to jeden trapny checkbox Twisted Evil DD a DTS vali ako ma Very Happy



Uploaded with ImageShack.us

PS: Co som pisal o sample z win (zalozka Supported formats) ze nejdu, tak funguje to len som mal na avr zapnuty 5ch enhancer ktory to przdnil. Este raz dik
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist