Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

IT odbornici a intenzita podsviceni displeje v XP

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Ne február 26, 2012 15:05:24    Predmet: IT odbornici a intenzita podsviceni displeje v XP Odpovedať s citátom

Mam novejsi notebook u ktereho mam temer neresitelny problem, protoze to neumim najit. Notebook je dodavany s WIN7-64 a SONY proste nepredpoklada ze by nekdo mohl NUTNE potrebovat i XP. Nastesti vsechny drivery jdou sehnat az na jeden od SONY, a tim je driver pro funkcni klavesy. Nevadilo by mne to, ale po instalaci driveru frafiky si nastavi tak nizke podsviceni, ze je to temer necitelne. V nastaveni XP neni rizeni podsviceni ( neplest si to s rizenim jasu, kontrastu barev atd v ovladani graficke karty, to samo funguje ) ovsem to je nepouzitelne. Potrebuju zvysit LED podsviceni v notasu.

Hledal jsem dlouze a nenasel nic kde by se zminovali o nastaveni intenzity podsviceni natvrdo v registrech. Je dost mozne ze to do googla zadavam spatne. Rada nainstalovat ovladac pro funkcni klavesy je na nic, protoze to by ho sony muselo vytvorit i pro xp... Kdyz odinstaluju ovladace pro grafiku, podsviceni jede na 100%.

Proto bych poprosil lidi pohybujici se okolo IT zda by nemohli na chvili zagooglovat, protoze ja evidentne neco zadavam spatne...

Pokud by nekoho napadla virtualizace XP, tak to je nemozne, protoze v tech xp potrebuju virtualizovat unix a to uz muj storj fakt nezvlada... Bohuzel u win7 skoncila podpora 16bitovych aplikaci a ja ten softwer docela potrebuju... A dalsi notas kupovat nechci kdyz jsem jen tak malinky krucek od cile, jenom zvysit intenzitu pres registry...

Dik za pomoc nebo alespon za odkaz na forum kde nechodi decka, ale it odbornici...
A to jsem SONY mel vzdycky tak rad -))))) Na preklepy nehraju, protoze to sviti tak slabe, ze na to skoro nevidim -)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10548
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne február 26, 2012 15:19:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Tomáši, poradit Ti neumím, ale pokud Ti má někdo pomoct, určitě bude nutné co nejpřesněji definovat typ a konfiguraci notebooku. Tyhle věci jsou závislé na HW. Konkrétně třeba vím o jednom problému s podsvícením u jiné značky notebooku, který bylo nutné řešit updatem biosu.
Ostatně, není nějaké nastavení možné právě v tom biosu? Zkus to prolézt, třeba je to nějaká ekoteroristická finta pro úsporu energie, dokud si systém neřekne o větší podsvětlení a šlo by to vypnout. Ale je to jen spekulace, konkrétní informace nemám.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Ne február 26, 2012 15:59:26    Predmet: Odpovedať s citátom

V biosu neni nic, uz jsem to nevydrzel, odinstaloval ovladac grafiky a mam podsviceni paradni. Bohuzel co se tyce scrolovani obrazovky, o videu ani nemluvim tak je to tragedie. Radic videa kompatibilni se standartem vga je fakt nic moc co se tyce vykonu.

Ekoteroristicky funkce to je, ale od sony, protoze na vsecko se muzou vykaslat, vsechny ovladace jdou stahnout z webu vyrobcu, ale ten jedinny musi udelat sony, protoze nikdo nema ani poneti co za kravinu to vysila pri zmacknuti Fn+F6... Kdyby to byl STANDARTNI povel, tak by to nejspis slo...

Nejhorsi varianta je, ze kvuli jednomu programu ktery nejde nahradit a bez ktereho nechci moc byt budu muset pouzivat standartni radic VGA. Hnus velebnosti... Na druhou stranu malinko uznavam ze i5 a xp nejdou moc k sobe dohromady, ale to at kurwa nechaji na zakaznicich...

No nic, uvidime, treba se neco podari najit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
johnyj
Hifista


Založený: 11 november 2007
Príspevky: 169
Bydlisko: BA

PríspevokZaslal: Ne február 26, 2012 17:05:05    Predmet: Odpovedať s citátom

2 TomasT:
už sme riešili vo firme rôzne debilizmy, hlavne s kompaktibilitou XP Win7 16-bit až 64-bit... aby bolo kde začať je nutné vedieť "PartNumber" daného kusu notebooku, potom verzie driverov, ktoré máš nainštalované, atď. inak sa ďalej nedá odraziť Crying or Very sad PartNumber je väčšínou vytlačený na zadnej strane na nálepke ako P/N: xxxxxxxx
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4423
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne február 26, 2012 17:42:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Ta informace o konkrétním modelu je vážně zásadní Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4423
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne február 26, 2012 18:32:30    Predmet: Odpovedať s citátom

A nešlo by:

* použít novější verzi toho softu, která by šla spustit na win7

* použít jiný virtualizér pro ten unix soft

* ta winXP virtualizovat (např. virtualbox)

IMO pokud výrobce odmítá podporovat winXP, je snaha o jejich zprovoznění boj s větrnými mlýny.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Ne február 26, 2012 22:59:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to VAIO VPCSE1E1E part number 27551749 5000544

Dustin - novejsi verze neni k dispozici a NEBUDE jiz nikdy, je dostupny zcela novy system ktery potrebuje server napojeny online na materskou firmu, na stanicich bezi klient ktery komunikuje se servrem, no proste komplexni silenost pro celou firmu. Je to uz poresene offline servrem, ovsem neni k dispozici cenove dostupny interface ktery by komunikoval s timto softem, jinymi slovy vcsecko vyhodit a koupit novy interface v radu cca 1000usd ktery mi neuozni nic co bych vyuzil. Dokonce je uz i offline klient, ale zase stoji o hodne vic, nez jsem ochotny dat, protoze mi nic neprinese a v nejhorsim pripade to jisti nejaky stary notas, ale uprimne receno, toto je pro mne ta uplne nejhorsi varianta. Navic sehnat fajnovy starsi notas v dokonalem stavu je temer nemozne a vyjde na podobne penize jako novy plastak.

Uz jsem zkousel virtualizovat xp, nasledne v nich ten unix, nepouzitelne, nestiha vypocetni vykon i5. Zkousel jsem i win7 32bit a virtualizovat jen ten unix, to jede ale sem tam potrebuju spustit i nejake utility a ve win7 - 32 selhava komunikace, obcas to jde, jindy to nejde, pricemz interface je vzdy stejny. Proste se to nespoji, nebo spoji a klekne, latence na minimum. Vycte cast a polozi se, to cloveka nebavi nehlede na to ze kdyz ho nekdo sleduje, vypada jak idiot -)

Funkcni je virtualizovat xp ve win7 32, manualne spojit interface do virtualizivanych widli, udelat co je potreba, ukoncit virtualizaci xp, napojit interface do normalniho systemu, virtualizovat unix, no proste strasna pakarna a ztrata casu... A sem tam se nespoji, pritom stejny interface vlozeny do notasu s xp nema sebemensi problem.

Idealni stav je mit xp a v nich virtualizovat unix, takto to chodi nejlip. Bohuzel ne na takto novem noteboku...

Jeste bych napsal ze pro zprovozneni funkcnich klaves je treba nainstalovat sony shred library a SFEP driver. Tyto chodi ve win 7 32 i 64bit. Sony je takove nejake divne, kdyz jsem se dival na drivery na webu ati pro radeon, bylo v nich uvedeno ze nejsou vhodne pro ntb sony toshiby a jeste neco. Nejspis si je upravuji k obrazu svemu a to je kanem urazu, protoze 32bitovy driver pro intelackou grafiku neni k dispozici...

Jenze mi ucaroval ten s-ips displej v tom sonaku, v tu chvili jsem neodolal, vymeknul a poridil si ho -))) Velmi dobre v vedeli proc maji okolo tohoto notasu stroje s tn panelama...

Ani instalace xp neni bezproblemova, diky novemu radici ktere xp neznaji neprobehne, takze se musi pouzit bud usb disketova mechanika nebo drivery zakomponovat do instalace pomoci n-lite, coz je nastesti zcela trivialni. Ty jsou volne k dispozici, takze nainstalovat xp jdou.

Ale asi to budou ty vetrne mlyny, sony uvadi ze pri xp nemusi fungovat uplne vsechno. Na technicke podpore coz mne udivilo nesedela zadna pipina, ale clovek znaly a ochotny pomoci, uz jsem je kontaktoval ohledne problemu se softwerem ktery nesel spustit. Poradili, respektive velmi slusne poslali do zadni casti s oduvodnenim ze soft je pro win xp...


Naposledy upravil TomasT dňa Ne február 26, 2012 23:30:25, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Ne február 26, 2012 23:23:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Mam overeno ze kamen urazu jsou moje win7 64. Interface pro komunikaci stejny, softwerove vybavaveni stejne pro oba modely a se sonakem komunikace neprobehla a a mym byvalym acerem bez problemu. Myslel jsem si ze mam neco "rozbiteho" zasel jsem na jiny model a sonak i acer naprosto bez problemu. Interface chodi pres usb seriovy port. Muzou to delat i rozdilne ovladace pro FTDI ve smyslu pro 32 a 64bitove systemy, ale mam s ftdi nejake zkusenosti a velmi velmi pozitivni. Interface se na standartni com ani nedela, vsichni jej maji do usb a vetsine to chodi bez problemu na xp, na sedmickach uz problem sem tam je. 64bitove systemy vylozene nejsou vhodne.

XP mode v sedmickach je nepouzitelna, dojde k zacykleni, totalne na nic.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TurboLama
Nádejný hifista


Založený: 30 apríl 2010
Príspevky: 60

PríspevokZaslal: Po február 27, 2012 09:17:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Stamina/Speed switch v XP funguje? Pokud ano, zkusil bych přepnout na Staminu, čímž by se měla aktivovat Intel grafika. S ní třeba regulace podsvícení bude fungovat.
Mimochodem, proč je nutné virtualizovat Unix ve virtualizovaných XP? Nešlo by virtualizovat obojí paralelně ve Win7?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Po február 27, 2012 10:21:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Stamina/speed samozrejme nefunguje z uplne stejneho duvodu. Zacne fungovat az po zprovozneni funkcnich klaves. Bez toho prepinace to jede na intelackou grafiku. Bohuzel v ovladacich grafiky neni posuvnik na podsviceni, ten byva v moznostech napajeni, ale u novejsich win.

Mimochodem, proč je nutné virtualizovat Unix ve virtualizovaných XP? - to byj jen pokus jestli to zvladne.

Virtualizovat unixovy stroj ve win7 jde, ale dochazi k chybam, obcas bezduvodne nenavaze komunikaci. Navic nektere ty programky je treba spoustet naprimo z vin a v sedmickach se jim moc nechce, spusti se pokud tam jsou 32bitove, ale nefunguje to dobre.

Nejcistsi reseni je mit xp. Zkusim jeste nainstalovat starsi ovladace pro tu grafiku, instaloval jsem posledni.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jacq
Nádejný hifista


Založený: 17 máj 2011
Príspevky: 52

PríspevokZaslal: Po február 27, 2012 15:14:37    Predmet: Odpovedať s citátom

nemohly by pomoci nejake comunity ovladace, neco jako rivatuner?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist