Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Navrh HTPC - jake komponenty?
Choď na stránku 1, 2, 3 ... 27, 28, 29  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Ne marec 18, 2012 20:26:17    Predmet: Navrh HTPC - jake komponenty? Odpovedať s citátom

Uz dlouho uvazuji o stavbe HTPC. V teto oblasti nejsem profik a zatim se snazim zorientovat, tak bych rad abyste se vyjadrili k nasledujim navrhum, jestli to bude fungovat.
Primarne pro hudbu, stereo (casem bych tam rad nechal pridat nejaky DAC Casea). Kdyz to zvladne HD filmy tak budu rad a urcite to vyuziju.

Pokud mozno CPU s pasivnim chladicem, zdroj bez vetraku a myslim ze i vetraky ve skrini nebudou treba.
Grafika je soucasti procesoru takze neni treba dalsi chladic.

Skrin Thermaltake Mozart, bral bych spise nizsi variantu, ale nejsem si jisty jestli do ni dostanu chladic v pasivu a jestli se to uchladi. Obsahuje Media Lab, ma s tim nekdo zkusenosti?:
http://www.okcomputers.cz/zbozi/thermaltake-vc4001snsd-mozart/
cena 4400

Zakladni deska Asus p8h67:
http://www.lan-shop.cz/asus-90-mibe1a-g0eay0gz-p8h67-v-rev-3-119067
cena 2300

Procesor i3 2120:
http://www.lan-shop.cz/intel-bx80623i32120-i3-2120-116088
cena 2700

CPU chladic, pouze pasivne:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007N0CE0ANYR4
nebo Orochi B
popr dalsi
cena asi 1000

ATX zdroj, fanless:
tady si necham poradit, nejaky s napajenim PCI kvuli ESI Juli
Seasonic Nightjar, Zalman, Gembird, Fortron?
cena asi 3000

HDD:
nejaky SSD 32GB
asi 1500

Zvukova karta:
ESI Juli
asi 3000


Predem diky za rady.


Naposledy upravil Kocour dňa Ne marec 18, 2012 21:01:00, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne marec 18, 2012 20:34:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Vedle Juli bych pouvažoval o Infrasonic Quartet. Je trochu levnější, analog výstup čtyřkanál (dva kanály navíc se mohou hodit), vyšší výbava (mikrofonní předzesilovač, fantomové napájení, vstupy externích hodin), pokud nepotřebuješ symetrické výstupy.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Ne marec 18, 2012 20:35:17    Predmet: Odpovedať s citátom

http://www.tichepc.sk/Zdroje/Pasivne/c001020006.html Seasonic dost chvalia (aspon na PCtuningu a Extrahardware). Osobnu skusenost zial nemam.

EDIT: Ta Infrasonic Quartet je tu http://simsaudio.co.kr/sims_infrasonic/bbs/board.php?board=products&command=other_insert&exe=p_PCI_quartet.php
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Ne marec 18, 2012 20:38:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Julinu jsem dal na seznam automaticky, podle Casea je to osvedcena kombinace se Siriem s hodinama. Ale dik za tip, prozkoumam to.

http://www.czc.cz/seasonic-x-400fl-400w/80106/produkt
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
TurboLama
Nádejný hifista


Založený: 30 apríl 2010
Príspevky: 60

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 09:13:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Osobní zkušenost nemám, ale na fóru silentpcreview vybranou case zrovna moc nechválí, spíš naopak.
Pasivně chlazené HTPC bych raději stavěl do case pro to určené, doporučuju omrknout produkty výrobců Streacom, HD-PLEX, HFX, apod.
Takhle vypadá moje HTPC v case Streacom FC5 OD:
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 09:15:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Specialne na hudbu by som pouzil PicoPSU + zdroj z notebooku. Nakolko tam on chce ale i3jku, to by asi neutiahlo. Pokial pasivny zdroj, musi byt bedna co najviac "derava". Naopak, ak sa tam bude vrtiet nejaky ten ventilator na nizkych otackach, treba co najviac uzavretu bednu s pevnymi sasi (aby to nerezonovalo).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3887

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 09:41:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Z osobní zkušenosti bych doporučil základní desku od Gigabyte (ověřeno na desítkách kusů různých typů ...)
_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TurboLama
Nádejný hifista


Založený: 30 apríl 2010
Príspevky: 60

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 10:00:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar: pro i3-2120 by mělo bohatě stačit 90W PicoPSU.
Kozousch: i Gigabyte má svoje mouchy, ale z "klasického" trojlístku výrobců desek (Asus, Gigabyte, MSI) bych taky volil Gigabyte.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 10:20:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Diky za super prispevky, to je to co potrebuju.
TurboLama: jaky tam mas MB a CPU? Tvoje reseni se mi libi. Jaky vykon to asi tak uchladi? Nevidim to zmineny ve specifikacich.

Co rikate na MB Intel DH67CL?
Oprava,zminena deska je ATX a neni na seznamu kompatibilnich pro Streacom FC5. Kompatibilni je DH67BL.

HFX uz jsem projizdel, tohle vypada moc pekne.


Naposledy upravil Kocour dňa Po marec 19, 2012 12:01:57, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3887

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 10:25:53    Predmet: Odpovedať s citátom

TurboLama: podle mých zkušeností a i podle informací od našeho dodavatele hardwaru podle počtu reklamací Asus, Gigabyte, MSI a do jednoho trojlístku nepatří. Já bych to rozdělil spíš takto:
Gigabyte jedna z nejlepších možností
Asus o chlup horší (slavné Overclocking Failed a pod.)
MSI nebrat ani omylem

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TurboLama
Nádejný hifista


Založený: 30 apríl 2010
Príspevky: 60

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 10:57:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Kocour: deska je MSI 880GMA-E35 a procesor Athlon II X2 245e, ale je to jen dočasné řešení, čekám na Ivy Bridge, respektive Trinity. Streacom case jsou dimenzované pro CPU s TDP do 65W, s uchlazením i3 nebude problém. Tenhle způsob chlazení má menší nevýhodu v tom že omezuje při výběru desky (nad CPU socketem musí být prostor pro heatpipe, a socket nesmí být příliš daleko, aby stačily heatpipe na délku).

Kozousch: s tím pořadím souhlasím, a MSI opravdu nebrat. Do HTPC jsem sice koupil MSI desku, nechal jsem se zlákat téměř ideálním layoutem, ale byla to chyba.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 16:06:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Prozatim nezvazuju streamovani hudby.
Tak se mi zatim nejlepe jevi nasledujci kombinace:

Skrin Streacom FC5, pekny design, rekl bych ze pujde dohromady s Caseou:
http://www.htcine.cz/htcine/eshop/0/0/5/205-Streacom-FC5-OD-Black-Fanless-Chassis

MB zatim Intel DH67BL (popr nejaky ten GigaByte), je na seznamu testovanych MB pro ten Streacom, tzn. vestavene heatpipes sedi:
http://www.alza.cz/intel-dh67bl-bearup-lake-stepping-b3-d222262.htm?kampan=adw1_zakladni-desky_modely&gclid=CK7K4e2H864CFUld3wod1DROKg

CPU i3 2120 (TDP 35W):
http://www.lan-shop.cz/intel-bx80623i32120-i3-2120-116088

Zdroj picoPSU Impactics 130W:
http://www.htcine.cz/htcine/eshop/18-1-ZDROJE/0/5/58-Impactics-AC-DC-Adapter-84W-PSU-130W
nebo kombinace Wesena:
http://www.htcine.cz/htcine/eshop/18-1-ZDROJE/101-2-HTPC-do-150W/5/25-Wesena-120w-DC-convertor-20PIN
http://www.htcine.cz/htcine/eshop/18-1-ZDROJE/101-2-HTPC-do-150W/5/23-Wesena-12v-10a-120W-PICO-PSU

HDD asi 2.5" v silent casu, kvuli stale vysokym cenam SSD disku

Zvukovka ESI Juli + Wesena PCIx32 Riser
http://www.htcine.cz/htcine/eshop/5-1-Zakladni-desky/100-2-Prislusenstvi/5/22-Wesena-PCIx32-Riser

Casem pribude DAC Casea, externi kvuli ruseni.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 16:13:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Nedá mi to. Porovnej tu cenu Smile

http://store.auzentech.com/infrasonic-quartet-p46.aspx

http://zvukove-karty.heureka.cz/esi-juli/

Jen pro informaci, kup si co tě láká víc.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 16:23:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Ta Julina jeste neni na pevno Smile, a asi bych zkusil sehnat second hand.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 16:38:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Jedna vyhoda ESI Juli@ je, ze ak by si pouzil synchronizaciu cez S/PDIF IN, tak jej ovladac je spraveny tak, ze ked prepnes Frequency Sampling na hodinach (konkretne mam na mysli hodiny od Tomasa Ticheho), tak ESI tu zmenu "zaregistruje" a prepne si FS aj v ovladacoch (automaticky). Ak budes pouzivat stale maximalnu FS (cize upsampling cez SoX), tak ta to trapit nemusi, lebo budes mat stale nastavene bude 176,4, alebo 192.

Infrasonic Quartet synchronizovana cez word clock / word clock * 256 je nutne prepnut na inu FS aj v ovladacoch, aj na Tomasovych hodinach. Nemam odskusane, ako to funguje cez S/PDIF IN (nemam taky kabel). Mozno to cez S/PDIF IN funguje ako na Julii, ale ak potrebujes riesit aj toto z hladiska ovladania, urcite si to treba overit, ako to funguje. Navyse, ak by si sa rozhodol pre Quartet - nedavaj si posledne ovladace. Autor tam z neznamych dovodov z control panelu vypustil FS = 88,2 kHz.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 16:53:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Quartet umí detekovat aktuální fs příchozího SPDIF (ne word clocku) stejnou technologií, jakou používá Juli. Jak to vypadá ve win ovladači bohužel nevím, linuxový ovladač to v každém případě umí v pořádku.

Odar - a nahlásil jsi jim ten bug s 88.2kHz? Když tak mohu poskytnout mailovku na vývojáře v SIMS Corporation, která za tou zvukovkou stojí.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 17:04:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Pisal som tam e-mail aj ohladom toho prepinaina FS cez word clock - tvarili sa, ze to vyriesili, ale nefunguje to.
Ked som si vsimol absenciu 88,2, napisal som tiez e-mail a par dni na to sa objavilo na ich webe len konstatovanie
citácia:
* Sample rate 88.2 kHz removed since this version.
If you need 88.2 kHz sample rate, please do not update this version.

http://simsaudio.co.kr/sims_infrasonic/bbs/board.php?board=driver01&category=1&command=body&no=43 Laughing

Predpokladam, ze ak to prepinanie FS cez S/PDIF IN ide v linuxe, ze to pojde aj pod Win. Zial nemam XLR --> RCA kabel, tak to neviem skusit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 17:14:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Klonim se k Juline protoze je na ni uz spousta navodu na netu, jakozto user hledam pro me tedy jednodussi reseni. A upgradovat muzu kdykoliv ne.
_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + Yamaha M-50Dawsoo + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po marec 19, 2012 17:34:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar napísal:

citácia:
* Sample rate 88.2 kHz removed since this version.
If you need 88.2 kHz sample rate, please do not update this version.


To je smutný kino, ale nepřekvapí. Kvalita driverů od výrobců je tristní.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3887

PríspevokZaslal: Ut marec 20, 2012 05:27:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Kocour napísal:
HDD asi 2.5" v silent casu, kvuli stale vysokym cenam SSD disku

Pokud bys měl disk jen systémový a data přehrával po síti třeba z NASu nebo PC v jiné místnosti (což je mimochodem ideální řešení), tak by se malý SSD asi vyplatil:
http://diit.cz/clanek/ssd-je-levnejsi-nez-hdd

Samozřejmě SSD disk nesmí mít chipset SandForce

Pokud klasický 2.5" harddisk, tak doporučím Samsung kvůli spolehlivosti, tichosti a malému zahřívání. Silent Box asi ani nebude potřeba. Já jsem do satelitního rekordéru dával kolejničky určené pro připevnění 2.5" disku do pozice pro 3.5" disk, a ty měly pružné gumové segmenty. Ale nemůžu je nikde najít. Něco jako tohle, ale s gumovou pružnou částí spojující 2.5" a 3.5" část:
http://www.mader.cz/kingston-bracket-redukce-25-na-35-hdd

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Ut marec 20, 2012 08:27:08    Predmet: Odpovedať s citátom

NAS zkusim az v budoucnu.

Ohledne SandForce diky, toto jsem nevedel.

Ten disk zkusim zatim do skrine polozit na kus molitanu a uvidim.

_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + Yamaha M-50Dawsoo + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Ut marec 20, 2012 08:34:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Akurat vcera som pozeral na HDD, kolko mi zaberaju programy a system, ktore pouzivam na HTPC. Je to cca 14 GB (bez swap, ten mam v ramdisku). Cize lacne 32 GB SSD na OS + pouzivane programy podla mna bohate staci. 64 GB SSD je podla mna tiez uz zaplatitelny.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jupi
Hifista - zaslúžilec


Založený: 31 august 2011
Príspevky: 578
Bydlisko: skoro Bratislava

PríspevokZaslal: Ut marec 20, 2012 09:46:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Kocour napísal:
Ten disk zkusim zatim do skrine polozit na kus molitanu a uvidim.

Ten molitan je tepelny izolant. Dlhodobo je to nevhodne riesenie. Disky nemaju rady prehrievanie.
Ak je to len prechodne, mozes disk kludne polozit na dno kastle, dolezite je len aby sa elektronika nicoho nedotykala.
Na odhlucnenie a proti vibraciam sa predavaju odhlucnovacie skrutky (skrutka v puznom ulozeni) alebo gumicky (disk je zaveseny na lankach/gumickach aby sa neprenasali vibracie).
Este ohladom hlucnosti je dolezite, aby sa v celej skrinke hybal vzduch jednym smerom. Pri beznych skrinkach to byva z predu do zadu, pri niektorych HTPC skrinkach z jednej strany na druhu. Nevhodne su napr CPU chladice s ventilatormi, ktore tahaju vzduch z hora a vyfukuju po celom obvode. Dochadza tu ku turbolenciam a tym ku hlucnosti. Lepsie su smerove chladice, ktore fukaju iba jednym smerom.

Z 2,5" diskov by som ja odporucal Hitachi Travelstar™ 7K500 Enhanced-availability (EA) verzie diskov (napr. HTE725050A9A364 - 500GB, SATA, 7200rpm, 16MB), ktore su urcene pre 24hodinovu prevadzku.

Sam mam HTPC postavene na mobilnom Intel Core2Duo s tichym zdrojom, tichymi ventilatormi a diskami. Je pocutelne iba ked si k nemu prilozis ucho. Kludovy odber 50-55W (zo zasuvky) a pri max. zatazi asi 90W. Odber je taky kvoli 2x HDD a TV kartam. Jedna je dualna DVB-T a druha Hybrid FM/ATV/DVB-T/DVB-S, pricom LNB pre SAT maju tiez relevantny odber...
Teplota CPU 38st. HDD 28st. Ked je teple leto tak je teplota HDD do 35st. Samozrejme bezi 24 hodin denne v obyvacke. Mam ho uz asi 6 rokov a som s nim nad mieru spokojny.
Jediny problem je, ze modre svetielko laka deti, aby ho vypli.

_________________
SPX 2010, Revox A700, Technics SL1200 Mk2, RS-B965, Sony ST-SB920QS, ST-S311, TC-K808ES, K790ES, K670, CDP-915,CDP-791, DTC-790, Tascam MD-350, Akai DS-5, DPA 222 mkII Fast, Monolog (veľké bedne vo výstabe)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Ut marec 20, 2012 10:15:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Skrin bude tato:
http://www.htcine.cz/htcine/eshop/0/0/5/205-Streacom-FC5-OD-Black-Fanless-Chassis

Horni kryt nema zadne perforovani,takze budto to necham dodelat nebo pouziju SSD 32-64GB.

_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + Yamaha M-50Dawsoo + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ut marec 20, 2012 10:40:31    Predmet: Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil Slimak dňa Št júl 26, 2012 19:47:37, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Ut marec 20, 2012 10:47:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Kocour --> Ta skrinka je naozaj luxusna. Ale 320 EUR za bednu bez zdroja, konvertora z 220V . . . mne osobne to pride naozaj vela. Toto mi pride lacnejsie a pouzitelnejsie http://www.htcine.cz/htcine/eshop/13-1-PC-skrine/78-2-Desktop-HTPC/5/57-IMPACTICS-C3LH-black , hlavne menej stiesnene (kvoli chladeniu). Je pravda, ze uz to nie je take sexi slim, ale cena je tretinova.

Ledky mam na skrine odpojene.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jupi
Hifista - zaslúžilec


Založený: 31 august 2011
Príspevky: 578
Bydlisko: skoro Bratislava

PríspevokZaslal: Ut marec 20, 2012 10:53:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Slimak: chcem len odpojit Power LED na celnom paneli, lebo je to podsvietenie tlacitka Power. Potom si ho ani nevsimnu. Alebo prehodim HDD a Power LED. Len som lenivy kvoli tomu otvarat masinu a ked som mal masinu otvorenu naposledy, tak som na to zabudol.
_________________
SPX 2010, Revox A700, Technics SL1200 Mk2, RS-B965, Sony ST-SB920QS, ST-S311, TC-K808ES, K790ES, K670, CDP-915,CDP-791, DTC-790, Tascam MD-350, Akai DS-5, DPA 222 mkII Fast, Monolog (veľké bedne vo výstabe)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Ut marec 20, 2012 11:27:47    Predmet: Odpovedať s citátom

ODAR - jj ta cena je desna. Ten Impactics vypada fajn, ale je jen mITX, zatim jsem nenasel zakladni mITX desku s PCI slotem kvuli Juline. Uz se mi Julinu podarilo sehnat za 1600.
_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + Yamaha M-50Dawsoo + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
scream
Hifista - pokročilec


Založený: 05 február 2009
Príspevky: 398
Bydlisko: Most, ČR

PríspevokZaslal: Ut marec 20, 2012 12:22:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Nosem zvědavej jak ti to bude fachat. Tohle mě vždycky fascinovalo. Takovýhle žiletky s PC uvnitř, kterej nepotřebuje nic aktivně ofukovat a má jen pasivní chlazení na bocích, do kterýho vede heatpipe přez půl skříně a je tak skoro nefunkční. To to jako fakt jde v létě zastrčený v racku uchladit? Já mám HTPC normální velikosti, mám v něm normálně velkou desku a zdroj a s pár větrákama staženejma na nízký otáčky ani nevím, že to je zaplý. Jakou má tohle výhodu, krom o ně+co menších rozměrů a trojnásobný výsledný ceny?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Ut marec 20, 2012 12:46:29    Predmet: Odpovedať s citátom

No vyzkouseny to nemam. Zakladni desku a CPU jsem odkoukal od reseni HFX, TurboLamy a dalsich a zatim to vypada ze to funguje. Velkou pixlu nechci, v racku to taky nebude. Ten Streacom je drahej (8500), ale slusna skrinka pro HTPC stejne stoji 3-4000, plus dalsi vetracky a chladice...no proste zasadni cenovy rozdil nevidim.

Na netu se clovek docte spoustuveci, nekomu rve kazdy vetrak, nekdo je spokojenej, nejsem kovanej IT a nez cestou laborovani se skrinema a vetrakama proste rovnou pujdu pasivem. Cenovy rozdil nevidim nijak propastny.

Ale treba jeste zmenim nazor.

_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + Yamaha M-50Dawsoo + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3 ... 27, 28, 29  Ďalšia
Strana 1 z 29

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist