Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Dune prehravace

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
jeremysk
Hifista - pokročilec


Založený: 28 november 2010
Príspevky: 373

PríspevokZaslal: Št január 12, 2012 21:25:03    Predmet: Dune prehravace Odpovedať s citátom

Dobry den

Mam dotaz. Chcel by som pouzivat multimedialny prehravac napr. Dune HD pise ze podporuje:
Audio kodeky:
FLAC, multichannel FLAC, Ogg/Vorbis (včetně 192 kHz / 24-bit)

Mam flacka aj v kvalite 96, 192 khz.
Otazke je: Ci mi tento prehravac prehra tieto flacka cez opticky vystup?
Dalej by som isiel do externeho DAC (DACMagic).

Dakujem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kuba4
Hifi inventar


Založený: 08 október 2006
Príspevky: 3913

PríspevokZaslal: Pi január 13, 2012 18:46:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Na digitálním výstupu při přehrávání FLACU bude patrně signál ve formátu S/PDIF. Nějak mi uniká smysl zařazovat do cesty další DAC.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jeremysk
Hifista - pokročilec


Založený: 28 november 2010
Príspevky: 373

PríspevokZaslal: Pi január 13, 2012 19:27:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Moyem poprosut o vysvetlenie blizsie. K comu pripojim opticky vystup z media prehravaca?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Oscarossa
Hifista - pokročilec


Založený: 01 január 2010
Príspevky: 270
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So január 14, 2012 16:33:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Pôvodná úvaha Jeremysk-a je v poriadku, veď na to tam aj ten digitálny výstup je, čiže ak zariadenie chceme použiť len ako transport a prevod do analógu realizovať externe pripojeným DACom. Nutné to ale nie je - dá sa použiť DAC playera a pokračovať v reťazci analógovými audio výstupmi. V špecifikáciách ale nevidím nikde zmienku o možnostiach interného DAC-u a ani digitálneho výstupu, len o formátoch bez špecifikácie rozlíšenia, obrátil by som sa v tejto veci priamo na výrobcu.

EDIT: Aha, sorry, našiel som tam zmienku o 24/192, čo by zrejme malo platiť o možnostiach interného DAC, otázkou stále ostáva, či je to player schopný dať aj na optický digitálny výstup...

_________________
NAD C542 Casea Sirius II->Dispre 2 JFET->DPA 330 mkIV->Acoustic Energy NEO 3, XLO
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
avomet
Nádejný hifista


Založený: 15 marec 2009
Príspevky: 79

PríspevokZaslal: Ne január 15, 2012 23:19:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Nevidím důvod, proč by to neměl zvládnout posílat na digitální výstup, vůbec by mě nenapadlo o tom přemýšlet. Vlastním přehrávač Popcornhour C-200, který je mimochodem na prodej, kdyby si měl zájem. Postavil jsem si HTPC, takže jej už nepotřebuji. Vím, že z analogových výstupů hires audio fungovalo korektně.
_________________
Foobar2000 > ASIO > CW DAC1 USB > HYPA300SE > DPA330 mk4 > VMA-I mk2
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
hijk
Hifi obsluha


Založený: 25 jún 2011
Príspevky: 2

PríspevokZaslal: Po január 23, 2012 17:05:55    Predmet: Odpovedať s citátom

avomet napísal:
Nevidím důvod, proč by to neměl zvládnout posílat na digitální výstup, vůbec by mě nenapadlo o tom přemýšlet. Vlastním přehrávač Popcornhour C-200, který je mimochodem na prodej, kdyby si měl zájem. Postavil jsem si HTPC, takže jej už nepotřebuji. Vím, že z analogových výstupů hires audio fungovalo korektně.


Mně třeba WDTV Live usekne posledních 8 bitů u 24b nahrávky a pošle na výstup jen 16. Takže otázka smysl má.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4433
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po január 23, 2012 21:01:54    Predmet: Odpovedať s citátom

hijk napísal:
avomet napísal:
Nevidím důvod, proč by to neměl zvládnout posílat na digitální výstup, vůbec by mě nenapadlo o tom přemýšlet. Vlastním přehrávač Popcornhour C-200, který je mimochodem na prodej, kdyby si měl zájem. Postavil jsem si HTPC, takže jej už nepotřebuji. Vím, že z analogových výstupů hires audio fungovalo korektně.


Mně třeba WDTV Live usekne posledních 8 bitů u 24b nahrávky a pošle na výstup jen 16. Takže otázka smysl má.


Zřejmě protože DRM.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
komak
Hifista


Založený: 07 február 2007
Príspevky: 153

PríspevokZaslal: So jún 09, 2012 15:01:15    Predmet: dune HD Odpovedať s citátom

mam Dune HD Smart H1 cez optiku aj HDMI ide 192-24 v pohode
ak nemáš High End aparát tak v pohode postačí analogovy vystup
Duňa-ako ju prezyvam hra sama o sebe neuveritelne dobre,je to za danu cenu vynikajuci strojček môžem len doporučiť
(DACMagic som mal a porovnal hra lepšie ale musiš mať hodne kvalitne bedne a zosil inač rozdiel nebude počuť
a DACMagic ide len do 96
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jeremysk
Hifista - pokročilec


Založený: 28 november 2010
Príspevky: 373

PríspevokZaslal: So jún 09, 2012 22:07:23    Predmet: Odpovedať s citátom

No DACMagic ide 192khz bez problemov pokial viem. Len sa my nezda zeby dune cez optiku pretlacilo 192kHz.
_________________
Vo výstavbe: KT88 SE, Jensen Troels, SPX A40
Meditujem pri:pasiv HTPC, Primare CD31, Denon DCD735, DAC1794 NOS 8xPCM1794, SPX2010, 2xDPA380MK2, Hypa17, Ekta Grande
Sluchadlá: Hifiman HE6, Grado SR325, SPX DHA1
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: So jún 09, 2012 22:20:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Skor to prehrava a nasledne do optiky downsampluje

High-quality music playback: play very high-quality (up to 192 Khz / 24-bit) music files in various formats (FLAC, Monkey's Audio APE, WAV/PCM, DTS, etc).

u HDMI je to asi jasne....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4433
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So jún 09, 2012 23:14:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Jsou toslinky, které mají 12Mbps bitrate, tedy 192kHz ve specifikaci, není to nic neobvyklého. I moje letitá Prodigy192 dala 192/24 přes toslink loop. Je to jenom o mezní rychlosti, pokud nepoužili ty svižnější, bude se to lišit kus od kusu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Ne jún 10, 2012 05:56:35    Predmet: Odpovedať s citátom

No ono je aj navod dost vseobecny. Nakolko sa pri kazdom modely popisuje ako optika tak aj koax no daktore a je ich vacsina pouzivaju iba optiku, Koax je len u tych starsich. Aspon podla screen jednotlivych zariadeni
http://dune-hd.com/hd_players/current/
snad viac svetla vnesie ten co to napisal ako prvy teda komak
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist