Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Nadsenci do klasiky (nejen) v Praze + vyber vhodne hifi sest

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Klasická
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
kejv2
Hifi obsluha


Založený: 30 marec 2013
Príspevky: 3

PríspevokZaslal: So marec 30, 2013 23:56:04    Predmet: Nadsenci do klasiky (nejen) v Praze + vyber vhodne hifi sest Odpovedať s citátom

Zdravim,

jsem zacinajici hifista a narazil jsem na toto forum. Pisu rovnou do kategorie Klasicka hudba, protoze posloucham prevazne jen ji. Mam pomerne znacnou sbirku CD s durazem na klavirni a symfonicke skladby (opera me miji). Z toho plynou moje pozadavky na hifi sestavy: CD prehravac, zesilovac (deleny ci ne) + bedny, ktere by mely jit i dostatecne do basu. Rad bych si zde nechal od zkusenejsich poradit, jakou sestavu by na klasiku (ne)doporucili. Nejlepe prosim uvadejte to, s cim mate osobni zkusenosti, uvitam jak kladne tak i zaporne. Cenova hladina v prvnim priblizeni nehraje takovou roli, i kdyz financni strop mam dany. Nebojim se totiz nakupu z druhe ruky, takze ocekavam, ze bych za slusny peniz mohl sehnat vyssi starsi kvalitu.

Zatim vlastnim pouze zdroj zvuku - Denon DVD 3930. Jsem ale ochoten koupit samostatny CD prehravac, pokud by to vyrazne prispelo ke zlepseni zvuku. Pro predstavu uvedu, jake bedny jsem uz v hifi studiich nebo u nekoho doma poslouchal (rozhodne ale uvitam nazory i na ostatni, o kterych treba zatim vubec nevim):
- Aurum Cantus V3M
- Quadral Montan Mk V
- Audio Physic Scorpio 25
- BVAudio F3SE
- Epos Elan 35
Moc se mi libily Audio Physic, i kdyz to byl jen zakladni model. Paskovy vyskac z Aurum Cantus me take nadchnul, uz je to ale asi mesic, co jsem je slysel - byly z vyse uvedenych prvni, takze jsem jeste nemel s cim srovnavat. Naopak me uplne nevzaly BVAudio, takovy sussi analyticky projev. A i kdyz se to tvari jako bedna s vyssima ambicemi ohledne schopnosti zahrat nizke frekvence, tak Quadral Montan Mk V byly v tomto ohledu lepsi. U Quadralu mi zase v porovnani s Audio Physic neprisly tak hezke stredy - pro klasiku asi nejdulezitejsi.

Jeste jednou upozornuju, ze jsem opravdu zacatecnik, takze mam zatim patrne velmi omezenou schopnost poznat a vyjadrit aspekty zvuku u jednotlivych reprosoustav. Takze prosim o shovivavost.

Co se tyce zesilovace, tak predpokladam, ze ten bych si vybral primo podle beden. Namatkou jsem slysel BVAudio, Vincent, Primare, DIY i Srolla.

Testovaci CD, ktera s sebou nosim. Nejsou to nijak zvukove vynikajici nahravky, spis je mam hodne naposlouchane:
- Chopin - Scherza - Pogorelich
- Mahler - 3.symfonie - Bernstein/NYPO
- Beethoven - 3.symfonie - Blomstedt/Staatskapelle Dresden
- Beethoven - houslovy koncert - Heifetz/Munch

Nakonec jeste pro poradek parametry poslechove mistnosti: cihlovy cinzak, mistnost 4*5,5*3m3, slouzi jako obyvak, poslechova cast zabira pulku pokoje, tj. 2,5*4m2.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kejv2
Hifi obsluha


Založený: 30 marec 2013
Príspevky: 3

PríspevokZaslal: Ne marec 31, 2013 00:29:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud bude mit nekdo pocit, ze bych se mohl s vetsim ohlasem na tema hifi sestavy pro klasiku setkat v jinem, vice specializovanem vlakne (napr. repro, zesilovace), necht da prosim vedet a ja tema presunu. Diky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kejv2
Hifi obsluha


Založený: 30 marec 2013
Príspevky: 3

PríspevokZaslal: Ne marec 31, 2013 00:41:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Jeste chybi druha (vlastne prvni) cast prispevku. Jsem z Prahy a velmi rad bych se zde setkal s podobnymi nadsenci do klasiky, jako jsem ja. Ano, mam sve pratele z tohoto okruhu, ale zadny z nich neni hifista. Tedy mi chybi nekdo, kdo by me aspon v pocatcich vedl sirokou, ale trnitou cestou hifi, proste nejaky Ucitel... Smile Navic me velmi zaujalo jiz starsi vlakno o Mahlerovi, Brucknerovi a Sostakovicovi. Myslim, ze z mnohymi z vas mam podobne hudebni mysleni, a tim padem asi i podobny pohled na svet. Nevim ale, jestli sem ucastnici (napriklad) zminene diskuze jeste prispivaji.

Nepochybuji o tom, ze jsem z mnohymi z vas byl nevedomky mnohokrat na koncerte. Chodim pomerne pravidelne na Filhramonii i na FOK. Obcas i na nejakou tu komorinu, napr. v utery se chystam na Haasovo kvarteto (hraji moji oblibenou Velkou fugu). Proto pokud by mel nekdo zajem se osobne setkat a vymenit nazory o hudbe, o hifi ci pripadne o necem jinem, nevahejte me soukrome konktaktovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Klasická Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist