Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Tuner Sony - brnenie na kostre..

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Tuning
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ravenman
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 február 2009
Príspevky: 745
Bydlisko: Martin, Slovensko-stred

PríspevokZaslal: Št január 20, 2011 14:46:54    Predmet: Tuner Sony - brnenie na kostre.. Odpovedať s citátom

Zdravím osadenstvo, už po druhý raz sa mi vyskytol neobvyklý problém.Konkrétne sa teraz jedná o tuner Sony 700es .Po pripojení prístroja do siete (ale nezapnem ho-nehrá) a začnem jemne hladka/ohmatávať kovový panel tak cítim výrazné brnenie ,je jasné že tam je napätie , ale nechápem odkiaľ sa tam berie - myslíte že môže byť navine ochranný kermaický kondenzátor na sieťovom vypínači ? alebo to môže byť opotrebovaná izolácia v kábli (i ked esteticky je v poradku) , alebo transformátor ? jeho kostrička je primo priskurtkovana k zemi .. , Pre nápravu problému som vyskúšal otočiť sieťovú vidlicu v zásuvke a brnenie zmizlo , opäť sa objavilo po zapnutí prístroja ale s polovičnou intenzitou. (Pripomínam že nebol signálovo spojený so zosiľňovačom ani anténou).

Ako som spomínal raz sa mi to stalo i u 25 ročného zosiľňovačaTechnics SUV8 , analyzoval som to a ked som odizoloval od kostry (vypodložil plastom )malé pcb kde bol ten keramický kondík spolu s sieťovým vypínačom tak to prestalo - z toho usudzujem že asi tak podobne to bude i u Sonky -ale radšej počkám na odpoved nejakého tunajšieho expreta na elektroniku.

Ďakujem za prípadné rady
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
ravenman
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 február 2009
Príspevky: 745
Bydlisko: Martin, Slovensko-stred

PríspevokZaslal: Št január 20, 2011 17:52:25    Predmet: Odpovedať s citátom

chlapi to skutocne neviete cim by to mohlo byt ? vcelku by som rad sa to dozvediet
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Št január 20, 2011 18:28:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Skus najít někoho v okolí kdo umí provádět revize elektrických spořebičů a má na to potřebný měřící přístroj. Je třeba změřit izolační stav přívodních částí proti kostře a dotykový proud na kostře přístroje. Podle naměřených hodnot lze potom usuzovat na případnou poruchu izolace nebo jinou závadu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ravenman
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 február 2009
Príspevky: 745
Bydlisko: Martin, Slovensko-stred

PríspevokZaslal: Pi január 21, 2011 00:22:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Ďakujem za upresnenie , potrápim jedného elektronika tu v okolí .. konečne mu tam aj niečo poriadne príde .. lebo vždy ho vidím sa vrtať v tej novej spotrebke hnusnej .. chudák to je .. nezávidím mu to . Ináč čo som sa dočítal tak to robí mnoho pristrojov a nie je to závada , pokiaľ to nekopne pri dotyku iba pri hladkaní to brní tak by to malo byť ok , no nič i tak k nemu zájdem a uvidím čo on na to.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
ravenman
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 február 2009
Príspevky: 745
Bydlisko: Martin, Slovensko-stred

PríspevokZaslal: Ut január 25, 2011 19:19:49    Predmet: Odpovedať s citátom

S blúdivými prúdmi problém vyriešený,eletronik usúdil že sa nejedná o závadu , poradil mi dodatočne uzemniť prístroj o kolík zeme zosiľňovača a pomohlo to .Ja som to automaticky nerobil z dôvode že zem tunera je automatický spojená so zemou ampu prostredníctvom mínusovej polarity signálových káblov. Je to to isté , ale predsa len sa ukázalo že nie.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jardag69
Hifista - zaslúžilec


Založený: 30 december 2010
Príspevky: 710

PríspevokZaslal: Ut január 25, 2011 19:23:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Nechal bych si to od něj dát písemně, že je tuner proměřený a bez závad.
Může se to hodit při výplatě životní pojistky.

_________________
HI-FI nejsou žádná kouzla (pro mně jo)
digital z PC, DAC TomasT, PM-AB1, Aircom Plus 50ohm, DIY Scan Speak (closed 2p), AKG K-701(old)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ravenman
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 február 2009
Príspevky: 745
Bydlisko: Martin, Slovensko-stred

PríspevokZaslal: Ut január 25, 2011 20:09:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja ta chápem, človek nevie kde je pravda , je tam galvanicky oddelený transformátor od zeme , nová prívodná šnúra .., všimol som si na mnohých drahých prístrojoch podobného efektu , dokonca sa o tom diskutovalu i tu na fóre že pokiaľ do doslova nekopne pri dotyku tak problem by to nemal byť ... , skús špecifikovať presnejšie svoje tvrdenie
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jardag69
Hifista - zaslúžilec


Založený: 30 december 2010
Príspevky: 710

PríspevokZaslal: Ut január 25, 2011 20:32:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to divné. Mě to žádný přístroj s dvoužílovým přívodem nedělá. I když ho uplně odpojím od zesilovače, který mám 3 žílově.
_________________
HI-FI nejsou žádná kouzla (pro mně jo)
digital z PC, DAC TomasT, PM-AB1, Aircom Plus 50ohm, DIY Scan Speak (closed 2p), AKG K-701(old)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Rob
Hifi expert


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 1094
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ut január 25, 2011 20:33:32    Predmet: Odpovedať s citátom

jednou jsem měl vadnou prodlužku, která nějakou záhadou dávala do PE asi 120V, měl jsem na ní napojený receiver, a vždy, když jsem připojoval anténu nebo počítač tak jsem dostal menší šlupku Laughing myslel jsem, že je to nějaká statická elektřina. když jsem prodlužku proměřil, dost jsem se divil, jak se to tam vzalo, výměna prodlužky to vyřešila.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Tico
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 október 2012
Príspevky: 558

PríspevokZaslal: Ne september 01, 2013 09:25:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Sice už mrtvý téma, ale dovolil bych si poukázat, že v případě tuneru ve třídě II je vysoká pravděpodobnost, že je jeho kostra na potenciálu připojené (společné např.) antény....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
šeďour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 14 marec 2011
Príspevky: 834
Bydlisko: Říčany

PríspevokZaslal: Po september 02, 2013 08:38:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Tý vole, to je černej humor !

Ravenman cejtil brnění a Tico napíše, že je to už mrtvý téma !!! Laughing

----------

V době, kdy jsme ještě měli na domě společnou anténu, tak přívod (10-15m) docela slušně "bil", neboli kopal.Proti uzemněnýmu topení mělo stínění koaxu 90 voltů, proti kostře kovovýho hifistolku vyskakovaly jiskry tak dlouho, než se nabil na stejnej potenciál.Musel jsem na anténím přívodu použít galvanický oddělení, jinak mě to praštilo pokaždý, když jsem zapojoval anténí konektor.
Pak do koaxu natekla voda, já ho ustřihnul a mám pokoj.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Tico
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 október 2012
Príspevky: 558

PríspevokZaslal: Po september 02, 2013 16:47:04    Predmet: Odpovedať s citátom

2 šeďour: To jsou asociace! Very Happy
Taky jsem to musel řešit na Soňáckým tuneru s dvěma vstupama, kde přivádím do jednoho vstupu signál z antény na lodžii a do druhýho pak signál z prutovky, která je na zábradlíčku na opačný straně panelákovýho bytu. Taky jsem byl docela překvapenej, že dvě antény, který jsou asi 10m od sebe, budou takhle solidně "kopat"(řádově desítky V).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Tuning Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist