Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Foobar - nastavenia
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
pacient
Hifi obsluha


Založený: 11 december 2007
Príspevky: 21

PríspevokZaslal: Št júl 11, 2013 12:27:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Mockrát děkuji, už to funguje.
Jen port jsem musel dát "80".
Ještě jednou, díky moc Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
braanoo
Hifi obsluha


Založený: 27 september 2012
Príspevky: 2

PríspevokZaslal: St august 07, 2013 18:49:54    Predmet: Ovládanie Foobaru2000 pomocou Windows phone mobilu Odpovedať s citátom

Ovládanie Foobaru2000 pomocou Windows phone mobilu

Návod pre windows phone mobily:
http://wp7remoteapp.com/help/foobar/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
suriomario
Hifi obsluha


Založený: 28 február 2013
Príspevky: 18
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne september 15, 2013 14:54:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Nemáte někdo zkušenost se zobrazování naskenovaných CD bookletů ve Foobaru. Běžně jde definovat Front cover, CD, Back, Icon a Artist, ale jak zobrazit další stránky? Používám verzi DarkOne 4.0, kde by mělo jít definovat custom picture, ovšem nefunguje to. Nějaké tipy? Dík.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
furto
Hifista - zaslúžilec


Založený: 26 január 2013
Príspevky: 691

PríspevokZaslal: Pi október 25, 2013 18:31:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Nazdar, prosím vás neviete o neakom programe, kde sa dá spustiť vizualizácia spectrum analyzer, ako vo foobare, ale pre každý kanál zvlášt L a R.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
cestmir
Hifista - zaslúžilec


Založený: 04 august 2011
Príspevky: 650
Bydlisko: BA

PríspevokZaslal: Pi október 25, 2013 18:45:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Má to byť media player s takou fičúrou, alebo to môže byť merací sw?

Ak merací, dá sa použiť napr. VisualAnalyser, v spektrálnom okne zobrazuje oba kanály. Alebo aj 2 paralelne spustené inštancie Arty so zvukovkou vo WDM režime.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
furto
Hifista - zaslúžilec


Založený: 26 január 2013
Príspevky: 691

PríspevokZaslal: Pi október 25, 2013 18:57:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Môže byť aj merací, ak sa tam dá nasmerovať výstup z nejakého media playeru.


A media player, ktorý? tie foobarovské pásy sú dobre viditeľné z diaľky.


Naposledy upravil furto dňa Pi október 25, 2013 19:17:06, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
cestmir
Hifista - zaslúžilec


Založený: 04 august 2011
Príspevky: 650
Bydlisko: BA

PríspevokZaslal: Pi október 25, 2013 19:09:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Media player akýkoľvek (Foobar, Winamp, WMP, ...), ide skôr o to, čoho spektrum chceš zobrazovať.

Ak chceš zobraziť spektrum signálu z ADC, je merací sw. ideálny.

Ak chceš zobraziť real-time spektrum toho, čo práve streamuješ do DACu (to čo robia vizualizačné pluginy v playeroch) s použitím meracieho sw., potrebuješ buď virtuálny loopback driver (resp. niektoré karty majú ovládací panel, kde sa dá digitálny loopback nadrátovať), alebo externý analógový loopback.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
furto
Hifista - zaslúžilec


Založený: 26 január 2013
Príspevky: 691

PríspevokZaslal: Pi október 25, 2013 19:15:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano chcem vidieť to čo streamujem do DACu, spektrum toho čo ide v pravo a čo v ľavo.
Díky za nápovedu, ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
cestmir
Hifista - zaslúžilec


Založený: 04 august 2011
Príspevky: 650
Bydlisko: BA

PríspevokZaslal: Pi október 25, 2013 19:22:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Vo FB máš ešte defaultný plugin, čo kreslí skrolujúci spektrogram (View/Visualizations/Spectrogram), ten je 2-kanálový. Ten by nestačil?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
furto
Hifista - zaslúžilec


Založený: 26 január 2013
Príspevky: 691

PríspevokZaslal: Pi október 25, 2013 19:29:20    Predmet: Odpovedať s citátom

jj Smile v tom sa zatiaľ nevyznám a ani by som to nevidel 3m od notebooku.
Neni vidieť kmitočet.

Všade majú media players spectrum iba stereo, asi ani neni pre L a R kanál.



spectrum.PNG
 Description:
 Filesize:  19.73 KB
 Viewed:  360 Time(s)

spectrum.PNG


Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Davidus
Hifista


Založený: 10 marec 2010
Príspevky: 102
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št február 20, 2014 08:44:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Zdravím.
Přeinstalovával jsem foobar a řeším jeden problém. Při přehrávání některých SACD ISO se mi v playlistu zobrazují všechny skladby dvakrát (stereo i multikanál) a to mi dřív nedělalo. V nastavení SACD mám nastaveno stereo. Hraju si s tím už dva dny a nemůžu dojít na to, co je potřeba ještě nastavit. Používám DarkOne 4.0, ale to snad na toto nemám vlilv...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Št február 20, 2014 09:40:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Aj ja mám DarkOne 4.0 a robí mi to isté už od začiatku inštalácie Darkone. Nejak to neriešim.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1455
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Št február 20, 2014 11:52:13    Predmet: Odpovedať s citátom

co tak skonvertovat SACD do Flac?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
bedo
Hifista - pokročilec


Založený: 01 november 2013
Príspevky: 440

PríspevokZaslal: Št február 20, 2014 15:54:19    Predmet: Odpovedať s citátom

neviem, či sa tu ešte vyskytuje, ale na 1. stránke tohoto vlákna má dokken obrázok foobaru s pekným typom písma a "ledkovými" VU metrami - nemáte tú tému náhodou niekto?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Davidus
Hifista


Založený: 10 marec 2010
Príspevky: 102
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi február 21, 2014 08:24:54    Predmet: Odpovedať s citátom

janik1971 napísal:
co tak skonvertovat SACD do Flac?


Tomu jsem se chtěl vyhnout. Když foobar umí SACD ISO, tak na co to konvertovat. Vzhledem k tomu, že to jsou jen 2 SACD, co jsem zatím zjistil, tak bude konverze nejrozumnějším řešením.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1455
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Pi február 21, 2014 10:52:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Kvalitou neublizis a usetris aj miesto na HDD.
Navyse mam vsetko na HDD vo Flac kazdu jednu skladbu nic v ISO ci IMG , vsetky CUE som vymazal.
Aj DVD-A mam skonvertovane do Flac.
Foobar mi tak akukolvek skladbu uklada do RAM a odtial prehrava.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9586
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi február 21, 2014 10:55:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Trošku tu postraším... SACD používa DSD, ktorého konverzia do PCM (FLAC) nie je bezstratová ;-)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1455
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Pi február 21, 2014 11:12:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Neporovnaval som CRC ani spectrum no DR vychadza vzdy identicke.
Samozrejme ze beriem DR s rezervou.
A konverziu SACD do Flac nerobim iba ja.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
bedo
Hifista - pokročilec


Založený: 01 november 2013
Príspevky: 440

PríspevokZaslal: Pi február 21, 2014 12:06:19    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
Trošku tu postraším... SACD používa DSD, ktorého konverzia do PCM (FLAC) nie je bezstratová Wink

vedel by si aj uviesť, v čom konkrétne spočíva tá stratovosť a či je to počuť?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9586
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi február 21, 2014 12:33:12    Predmet: Odpovedať s citátom

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=14316

Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4666
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi február 21, 2014 12:49:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Taky ono porovnávat shodnost DSD a PCM je trochu náročné Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
bedo
Hifista - pokročilec


Založený: 01 november 2013
Príspevky: 440

PríspevokZaslal: Pi február 21, 2014 13:02:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Ono pokiaľ je mi známe, tak klasické multibitové PCM prevodníky už aj tak nikto nevyrába a moderné delta-sigma prevodníky s oversamplingom majú toho viac spoločné s DSD, ako s PCM, nie?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3126

PríspevokZaslal: Pi február 21, 2014 13:25:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak sa nemylim, tak pri prehravani SACD *.ISO to Foobar2000 SACD plugin "on the fly" tak ci tak najprv konvertuje do LPCM. Takze nechavat ISO na HDD ma zmysel iba kvoli archivacii.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9586
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi február 21, 2014 13:54:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Niektoré prevodníky prehrávajú i DSD a to buď v "DSD over PCM" móde, prípadne časom niektoré i priamo po I2S.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
andydul
Hifi obsluha


Založený: 27 január 2011
Príspevky: 38
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne apríl 27, 2014 17:08:26    Predmet: 20Hz v Spectrum? Odpovedať s citátom

Neviete niekto prinútiť Foobar, aby ukazoval v Spectrum frekvencie od 20, nie od 50Hz, ako je štandardne?
_________________
B&W DM 602 s3, B&W ASW CDM, Yamaha AX-892, Sony CDP-XB920
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1455
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Ne apríl 27, 2014 18:55:50    Predmet: Odpovedať s citátom

a co tak nahradit spectrum vo foobar tymto
kód:
http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Foobar2000:Components/Musical_Spectrum_(foo_musical_spectrum)


https://www.dropbox.com/s/qbn5nsoj8dz7ij4/Screenshot%202014-04-27%2019.11.16.png

Na to aby si mohol spectrum editovat treba v Preferences povolit moznost
Enable layout editing mode nakolko treba zmenit vstavany layout zo Spectrum na Muzical Spectrum
https://www.dropbox.com/s/0c3uemkjgt75glb/Screenshot%202014-04-27%2019.58.52.png
nastavenie editacie layout
https://www.dropbox.com/s/ftxp4i41emk65h2/Screenshot%202014-04-27%2019.29.54.png
Po nastaveni nezabudni ten layyout editing mode vypnut.

Ja to mam nastavene takto a najnizsia f je 19.99 Hz dosiahnut to mozes zmenou Pitch (A4) a aku f mas nastavenu zistis tak ze ukazes kurzorom na spektrum a hned Ti vijde marker s ciselnym oznacenim napr C0 19.99 Hz.
Pre nastavenie f 10Hz je Pitch (A4) 269 Hz myslim ,ze nizsie s hranicnou f uz nema vyznam ani ist.
https://www.dropbox.com/s/bdw1xnlvwoyd3ac/Screenshot%202014-04-27%2019.54.04.png
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2507

PríspevokZaslal: Ne apríl 27, 2014 20:00:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Zdravím, řeším takovou prkotinu se zobrazováním přebalů alb na připojeném stream boxu Pro-ject.

Poté co jsem přeinstaloval foobar na verzi 1.3.1 a DarkOne 4.0, přestaly se mi na obrazovečce mého streamboxu Pro-ject zobrazovat přebaly alb – tedy s výjimkou přebalů u alb uložených ve formátu mp3. Na obrazovce foobaru se zobrazují bez problémů. Před reinstalací (foobar už nevím verzi, byla to asi nejnovější v březnu 2013, DarkOne 3.x) vše fungovalo.

Je zajímavé, že když přehrávám hudbu pomocí sw dodaného Pro-jectem, Box Control, tak se vše na obrazovce streameru zobrazí.

Prošel jsem všechny nastavovačky, co jsem byl schopen pochopit, a nic souvisejícího – s pomyslnou dělící čarou mezi mp3 a flac – jsem nenašel.

Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3126

PríspevokZaslal: Ne apríl 27, 2014 21:18:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Obaly vkladáš do FLAC? Skús ho tam vložiť pomocou MP3Tag, čo to spraví. Prípadne uploadni niekde súbor, kde to ide a ďalší, kde to nezobrazí. Mne sa čosi zdá, že existujú verzie podpory Meta dát. Možno ako si dal novší Foobar2000, tak to zapisuje už novším spôsobom a ten streamer to asi nevie. Ale sú to len dohady - daj niekde tie 2 súbory, zajtra ich v niečom otvorím a možno budeme múdrejší.

EDIT:
http://en.wikipedia.org/wiki/ID3#ID3v2
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2507

PríspevokZaslal: Po apríl 28, 2014 12:16:13    Predmet: Odpovedať s citátom

MP3Tag používám na vkládání přebalů od samého začátku. Ve starší konfiguraci foobaru a DarkOne mně to všechno jelo. V nové konfiguraci: u mp3 se mi obaly zobrazí, u flac ne. V nejhorším zkusím vrátit zpět.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3126

PríspevokZaslal: Po apríl 28, 2014 13:56:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja som ta zle pochopil - ja ze ti to nezobrazuje ten streamer. Sorry.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalšia
Strana 6 z 9

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist