Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

HEC buffer K200
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 17:10:06    Predmet: Odpovedať s citátom

osadeny modul K5
uz robim merania, pekne koresponduju so simulatorom

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 17:21:46    Predmet: Odpovedať s citátom

ukaž tedy nějaký měření
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 19:13:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Nakolko uz 2 mesiace nemam zvukovu kartu, pripajam obrazky z osciloskopu.
Meral som iba samotny modul K5, napajanie +-33V, zataz 15Kohm.
Pri 57Vpp SR vychadza na cca 200V/usec (ltspice, rozkmit 90Vpp asi 300V/usec)
Limitacia nie je najkrajsia, no pri spojeni s K200, buffer bude limitovat skor. Frontend ma stabilizovane napatie +-55V, buffer nestabilizovanych +-50V.

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 19:16:28    Predmet: Odpovedať s citátom

100kHz
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Ne december 14, 2014 07:57:22    Predmet: Odpovedať s citátom

to vypadá dobře, škoda že nemáš tu kartu
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne december 14, 2014 09:49:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Za posledne mesiace som odpalil 2 karty x-fi usb hd ked som z nepozornosti/unavy pripojil na vstup 30Vpp sinus bez delica Sad
Inak musim konstatovat, ze tie cinske dosky s prekovmi su na kokos. Nepreziju ani jednu vymenu, su akurat vhodne na jedno osadenie. Mozno je to 18um foliou, neviem ...Pouzivam elektricku odsavacku ale aj tak mi robi dost velky problem vymena suciastky v obojstrannej doske s prekovmi. Je na to nejaky trik ?

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jeremysk
Hifista - pokročilec


Založený: 28 november 2010
Príspevky: 383

PríspevokZaslal: Ne december 14, 2014 13:07:01    Predmet: Odpovedať s citátom

No u prekovov je tažšia výmena súčiastky ako u klasiky. Aspoň ja mám takú skúsenosť
_________________
Vo výstavbe: KT88 SE, Jensen Troels, SPX A40
Meditujem pri:pasiv HTPC, Primare CD31, Denon DCD735, DAC1794 NOS 8xPCM1794, SPX2010, 2xDPA380MK2, Hypa17, Ekta Grande
Sluchadlá: Hifiman HE6, Grado SR325, SPX DHA1
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JC
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1174
Bydlisko: Úpätie Malých Karpát

PríspevokZaslal: Ne december 14, 2014 13:26:16    Predmet: Odpovedať s citátom

laco napísal:

Inak musim konstatovat, ze tie cinske dosky s prekovmi su na kokos. Nepreziju ani jednu vymenu, su akurat vhodne na jedno osadenie. Mozno je to 18um foliou, neviem ...Pouzivam elektricku odsavacku ale aj tak mi robi dost velky problem vymena suciastky v obojstrannej doske s prekovmi. Je na to nejaky trik ?

Áno, je na to "trik", namiesto odsávačky používať prefukovačku, lenže...pre jednotlivca drahá pomôcka. Kedysi ju používal u nás v práci kolega, bol to Československý výrobok (kompresor aké sa používajú v chladničkách). Pri nej nebol problém za niekoľko sekúnd vybrať z obojstrannej dosky viacejvývodový IO.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: Ne december 14, 2014 13:36:59    Predmet: Odpovedať s citátom

laco napísal:
Za posledne mesiace som odpalil 2 karty x-fi usb hd ked som z nepozornosti/unavy pripojil na vstup 30Vpp sinus bez delica Sad


To se děje bohužel běžně. Stačí jednoduchá pomůcka - krabička se sériovým odporem 100 ohm - 1k (vyzkoušet, aby se nezhoršovalo zkreslení) a za to 2 zenerky 3V - 5V do série anodami k sobě, zenerky paralelně ke vstupu karty. Vstup pak přežije i přetížení vlivem omylu připojení na plný rozkmit.

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Ne december 14, 2014 13:40:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Manuál k Arta soft viz:
http://www.artalabs.hr/download/ARTA-user-manual.pdf
strana č.9 obrázek:

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne december 14, 2014 14:09:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Arta krabicku mam aj s ochranou. Incident sa stal ked som meral sumove pozadie priamo na vstupe a zabudol na to pri dalsom merani.
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: Ne december 14, 2014 14:14:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Na to slouží krabička "bez děliče". 100R + 2 zenerky. Vyplatí se to, už jsem toho taky dost odpálil.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne december 14, 2014 14:54:05    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Na to slouží krabička "bez děliče". 100R + 2 zenerky. Vyplatí se to, už jsem toho taky dost odpálil.


poucil som sa ... najlepsie by bolo zabudovat priamo do vnutra karty

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne december 14, 2014 15:03:52    Predmet: Odpovedať s citátom

takto vypada limitacia sin 1k do 7.5ohm pre dvojicu K5 K200
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne december 14, 2014 16:03:33    Predmet: Odpovedať s citátom

a toto ma stve uz nejaku dobu, skareda nabezna hrana K200 ( dobezna je v pohode). Da sa to "vylepsit" zaradenim Cbc do budicov ale vtedy SR klesne na 70V/usec. Naznaky vidno aj v LTSpice.
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po december 15, 2014 19:45:20    Predmet: Odpovedať s citátom

laco napísal:
a toto ma stve uz nejaku dobu, skareda nabezna hrana K200 ( dobezna je v pohode). Da sa to "vylepsit" zaradenim Cbc do budicov ale vtedy SR klesne na 70V/usec. Naznaky vidno aj v LTSpice.


Proste si amater, mas malo prudu pre vstupny diamond.

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So január 03, 2015 22:41:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Ma niekto realne skusenosti s kompenzaciou MIC pre blameless ? U mojho modulu je to dost nestabilne do kapacitnej zataze. MIC slucka vyzaduje dalsie dve kompenzacie, SR je nesymetricky, dobezna hrana ma nepekny overshoot nad cca 60Vpp. Ten overshoot sa da liecit dalsou kompenzaciou v podobe C8 (lead compensation, ak sa nemylim) ... uz je ich nejako moc
Pripajam LTSpice subor.

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št január 08, 2015 13:49:39    Predmet: Odpovedať s citátom

konecne, vsetko funguje perfektne, vyladil som ako sa len dalo, je to mega ultra super masina Smile
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
skyd
Hifista


Založený: 09 január 2008
Príspevky: 155
Bydlisko: Nove Mesto nad Vahom / Bratislava

PríspevokZaslal: Št január 08, 2015 14:31:05    Predmet: Odpovedať s citátom

na vyletovavanie beznych suciastok perfetkne funguje tento sposob. Suciastke odcvaknes nozicky a suciastku zahodis. potom nozku chytis kliestami, das letovacku a vytiahnes ju uplne bez problemov.

Pokial chces suciastku zachranit, tak to byva problem. asi najlepsie je spravit si taky hrot, ktorym vies zohriat vsetky nozky naraz. K tomu flux, trpezlivost a opatrnost. Ale aj na velmi kvalitnej doske obcas plosku odtrhnes.

odsavacka ti podla mna v tomto vobec nepomoze, to je len na nasledne odsatie cinu - "zacistenie". odsatie cinu mi fungovalo len s tym takym odsavacim medenym lankom a iba na jednovrsstvovych doskach, ale mozno ked si sikovnejsi, tak mozno aj na prekovoch, ale bez fluxu ani ranu:)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3786
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št január 08, 2015 18:33:05    Predmet: Odpovedať s citátom

laco napísal:
konecne, vsetko funguje perfektne, vyladil som ako sa len dalo

čo všetko si musel zmeniť alebo vyladiť?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Št január 08, 2015 18:43:07    Predmet: Odpovedať s citátom

tak ukaž nějaké výsledky nenapínej
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št január 08, 2015 21:36:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Posledne tyzdne som sa hral s GNFB konfiguraciou, aj ked primarnym cielom nebol, chcel som aby to fungovalo korektne (pre porovnanie, meranie). Mal som problem s HF oscilaciou v limitacii a vobec som to nevedel eliminovat. Nakoniec sa ukazalo, ze sa to stava ked frontend je napajany pomocnym stabilizovanym zdrojom. Po odstraneni poistiek oscilacie zmizli. Teraz idem urobit dalsie kusy frontendu, aby som overil kompenzacie na vacsej vzorke.
Co sa tyka uprav, na K200 som zvacsil prud prudovych zdrojov zo 4 na 6 mA a upravil prislusne hodnoty okolo EC.
Nejake merania dam cez vikend, teraz hodim sem iba loop gain pre celkovu spatnu vazbu zo simu.

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9


Naposledy upravil laco dňa Ne január 11, 2015 12:11:56, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi január 09, 2015 08:53:41    Predmet: Odpovedať s citátom

tu je posledna verzia K200
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po január 12, 2015 08:25:34    Predmet: Odpovedať s citátom

finalna schema frontendu K4
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So február 14, 2015 11:21:23    Predmet: Odpovedať s citátom

mam tu nejake merania cez zvukovku SB 5.1 surround
najprv loopback karty

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So február 14, 2015 11:24:04    Predmet: Odpovedať s citátom

teraz thd1 a imd 33W do 7.5ohm bez GNFB a bez EC
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So február 14, 2015 11:46:21    Predmet: Odpovedať s citátom

to iste ale s globalnou spatnou vazbou, TMC, EC OFF
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So február 14, 2015 12:02:46    Predmet: Odpovedať s citátom

a na zaver bez globalnej spatnej vazby ale s aktivovanym EC
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 637
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So február 14, 2015 12:18:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Verim, ze s lepsou zvukovkou tie grafy/cisla by boli este krajsie.
Prinos EC je okolo 20dB.

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9585
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So február 14, 2015 12:26:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Vsetko pekne... a uz si aj skusal pocuvat a porovnavat?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Ďalšia
Strana 10 z 14

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist