Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Extrémní kamna (ExtremA) - verze PMA vs. originál
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 37, 38, 39  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19532

PríspevokZaslal: So december 20, 2014 20:49:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Přístroj (generátor) II. třídy nemůžeš připojovat ke zvukovce v PC I. třídy přes linkové trafo. Výstup generátoru II. třídy pak proti PC plave a neexistuje reference, když je to připojené přes linkové trafo. Kdyby to byl světlovod, tak je to OK. Jenže to není světlovod a jsou tam nesymetrické parazitní kapacity a tudíž vznikne mrak rušení. Pokud je generátor v I. třídě a karta s PC taky, pak je oddělení přes linkové trafo na místě.
_________________
Dispre-JFET mod. preamp, ExtremA power buffer, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3668
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So december 20, 2014 21:22:51    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
Nejaký pokrok?

Frmol poslednych dni ma dohnal k casovej tiesni, kde nezostalo casu robit na ExA. Posledne vysledky z fft som sem dal. Dalej som spravil par merani s generatorom a osciloskopom. Tie dopadli dobre. Zostava zosobasit tieto dva kusky v jeden slusny zosilnovac.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10559
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So december 20, 2014 21:30:41    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA:
je to přesně tak, už jsem si to odzkoušel. Včetně nezávislého uzemnění generátoru drátem na kolík v zásuvce.
A to trafíčko má dobrý přenos, ale vysokou kapacitu prim./sec. asi 640 pF. Proto bylo bordelu tolik. Fakt je to dobrá zkušenost. Myslím, že si to budu pamatovat, i když to bylo s nápovědou. Wink

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9101
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 11, 2015 20:47:52    Predmet: Odpovedať s citátom

jmd: náhodou, nejaké novinky po sviatkoch, alebo žeby už aj počúvaš?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Maros
Hifista


Založený: 04 január 2013
Príspevky: 162
Bydlisko: Ilava

PríspevokZaslal: Po január 12, 2015 14:05:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Tu sa ta tema meracej aparatury uchytila, cize to poslem sem. Uplne super by bolo, keby to niekto oddelil..

Chcem si spravit nasledovny meraci pripravok, lebo uz ma tie provizorne riesenia seru. Mam Juliu (ako som v inej teme spominal, tak som si tam odvalil LINE IN, ale bolo to prevodnikom, ktory som uz vymenil a Julka ide) a ta ma symetricke vstupy, cize to vyuzijem.

V prilohe je uvedena schema. Chcem to mat univerzalne, takze vsetko je oddelene. Budem to napajat z 9V bateriek, cize ich bude dohromady 8. Neda sa to nijako zredukovat, pokial chcem mat oddelene zeme, resp. spojene len na zvukovej karte, kde to je natvrdo prepojene.

Lava cast je budiaci obvod z LINE OUT pre L a R kanal. Vystupom su BNC konektory s 50R odporom a bez. Myslim si, ze tam nie je co riesit.

Prava strana je trosku komplikovanejsia. Na vstupe mam napatovy delic, aby som si mohol nastavit vstupnu uroven. Za nou ide sledovac, aby som nezatazoval delic a neovplyvnoval si napatovy zisk, kedze je za nim invertujuce zapojenie, co ma pomerne malu vst. impedanciu. Potom nasleduje vytvorenie symetriky a na vystupe je este ochrana pomocou zenerovych diod. Na aku uroven cca obmedzit? Asi dam 1V8, to je potom okolo 2.5V do jednej polvlny, co by mohlo stacit.

Pady GB co su tam budu sluzit na pripajanie zeme. Ak budem napriklad merat zosilnovac (napr. aj podla schemy aku dal PMA) tak budu rozpojene, pretoze zem pojde od generatora, resp budica LINE OUT. Ak budem chciet vyuzit len vstup, tak sa zem prepoji...

Hodnoty suciastok su len tak nahadzane, ide mi o princip.. co si myslite? Co ma osobne sere je to, ze je tam dost operakov, ale zas bez zosinenia, cize skreslenie by malo byt naplno potlacene...

Dik

EDIT: prilohu som zmazal a uploadol nizzsie

_________________
www.popularaudio.sk


Naposledy upravil Maros dňa St január 14, 2015 11:33:27, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Po január 12, 2015 18:30:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Jestli nechceš moc operáků tak to trochu zjednoduš.
na vstup toto:

a na výstup viz PMA:

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Maros
Hifista


Založený: 04 január 2013
Príspevky: 162
Bydlisko: Ilava

PríspevokZaslal: Ut január 13, 2015 20:10:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Ono dal som ich tam viac preto, lebo som sa chcel este pohrat a porobit si odbocky z roznych casti kvoli pristrojom. Vnutorne som s tym nebol stotozneny, lebo len zbytocne pridavam aktivne prvky. Mas pravdu, netreba moc vymyslat a komplikovat si to hovadinami, ked to staci jednoducho...a funkcie co som chcel aj tak nevyuzijem.

Inac ten prevodnik bal/unbal je sikovny Smile

Diky, zrejme to upravim Exclamation

_________________
www.popularaudio.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4936
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 07:13:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Tie vstupy v tvojom zapojení nemôžu fungovať. Neinvertujúce vstupy na zem, invertujúce priamo na vstupný konektor.. Impedancia zdroja signálu určuje zosilnenie? Wink A pozri sa na OZ ako OPA1612, OPA1642..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Maros
Hifista


Založený: 04 január 2013
Príspevky: 162
Bydlisko: Ilava

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 09:04:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Jeeej, zabudol som odpory vstupne, doplnim Laughing Som zabudol na prvom a dalej som kopiroval.

OPA1612 poznam, ale je drahy a tieto pouzivame bezne. Zas je pravda, ze skreslenie a sum ma na inej urovni, este si to premyslim... ved su kompatibilne, cize pripadne ich prehodim..

_________________
www.popularaudio.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Maros
Hifista


Založený: 04 január 2013
Príspevky: 162
Bydlisko: Ilava

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 11:31:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Upravil som to. Vstupny delic som vyriesil inac, nech mam konstatntnu vstupnu impedanciu 10kOhm...nech mi nelieta s rozsahmi. Zdroje budu inde umiestnene a mozno to aj budu spominane akumulatory, kde vyriesim aj ich nabijanie..
_________________
www.popularaudio.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 12:24:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Nyní už to va vypadá "skoro" jako můj přípravek Wink
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19532

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 12:49:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Omlouvám se, že ruším debatu, chtěl bych se zeptat JMD k ExtremA - pokročil jsi nějak, nebo jsi to vzdal?
_________________
Dispre-JFET mod. preamp, ExtremA power buffer, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3668
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 14:48:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Nevzdal som to, len celé prázdniny som bol s deckami vonku mimo BA a nemohol som sa tomu venovať.
Teraz by som aj mohol ale odradila ma posledná skúsenosť z pred pár dní. Keď som spojil vstup a výstupný stupeň upravený podľa poslednej verzie. Nespráva sa to korektne povedal by som až desne. Verím že to bude tým množstvom prerábok a spájkovania, nakoľko nie je v poriadku ani sínusoida. Je nejaká mierne čapatá. Čo bude pravdepodobne horšie, že pri prechode nulou vzniká kmitanie. Nerobím z toho zatiaľ závery. Múdrejší budem, až sa k tomu dostanem, nájdem a opravím pravdepodobnú chybu pri mojom zapájaní. Určite sa potom sem ozvem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19532

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 18:35:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Maroš, pokud přepínač "SEL" není MBB, tak bych dal z vývodu 5 IC8b proti zemi odpor, třeba 1M, aby to při přepínání neuletělo k napájecí šíně.
_________________
Dispre-JFET mod. preamp, ExtremA power buffer, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Maros
Hifista


Založený: 04 január 2013
Príspevky: 162
Bydlisko: Ilava

PríspevokZaslal: Št január 15, 2015 12:13:11    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Maroš, pokud přepínač "SEL" není MBB, tak bych dal z vývodu 5 IC8b proti zemi odpor, třeba 1M, aby to při přepínání neuletělo k napájecí šíně.


MBB switch tam mam. Odpor som tam nechcel davat, lebo by mi to ovplyvnilo presnost pri prepinani toho delica...nie moc, ale odpory tam pouzijem presne.

Ak by mi to robilo problemy, tak obetujem tu presnost a dam ho tam. A teoreticky, keby to aj uletelo k napajaniu, tak mam na vystupe ochranu, cize by to malo byt OK.

_________________
www.popularaudio.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
joe
Hifi obsluha


Založený: 23 marec 2007
Príspevky: 5

PríspevokZaslal: So január 31, 2015 13:14:24    Predmet: Odpovedať s citátom

ExtremA - na podobný zes hraju od r. 2005:
http://joe.hbnet.cz/classa.html
Nebo je to jiný princip?

Podvědomě mě trápí výstupní impedance (chybí celková ZV) a rád bych snížil napájecí napětí při současném zvýšení klid. proudu. Zpracovává to max 2 Vef, můžu si dovolit napájet to jen 2x 6V?

Díky za případné odpovědi Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19532

PríspevokZaslal: St február 04, 2015 17:07:49    Predmet: Odpovedať s citátom

jmd napísal:
Určite sa potom sem ozvem.


Zatím asi nic nového?

_________________
Dispre-JFET mod. preamp, ExtremA power buffer, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3668
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St február 04, 2015 18:35:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Je mi ľúto, zatiaľ nie...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3668
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po marec 02, 2015 00:42:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Žena s deťmi odišli na prázdniny a ja musím do utorka-stredy trčať v práci. Nič to, aspoň mám priestor na zábavu a mohol som sa s odstupom času znovu pozrieť na ExtremA. Hoci už z nej lezie sínusoida a drží to DC parametre, ale zároveň nepretržite korení na 13MHz. Ani priloženým prstom na súčiastkach a PCB sa nič podstatné nemení (frekvencia ani amplitúda). Zásadná zmena nastane až vyradením RC členu (100ohm+10pF) nad hlavnými spätne väzobnými odpormi. Vzniknú tým však nepekné kmitanie s opakujúcou frekvenciou 50kHz viď foto so sondami 1:10 (napäťový rozsah je potrebné násobiť 10x). Zajtra skúsim variovať viac hodnôt v kompenzáciách.
Nateraz si nejak tie dva stupne prepojené hlavnou spätnou väzbou nerozumejú.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19532

PríspevokZaslal: Po marec 02, 2015 11:51:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Asi by se měl ozvat BV, jako "rádce", ne?

Já osobně považuju rady vydané pouze na základě simulace u podobného obvodu jako tento za krajní nezodpovědnost.

A pokud děláš změnu, tak zlaté pravidlo říká, dělej vždy jednu jedinou změnu. Pokud to překopeš celé, tak je to zralé na zničení tišťáku a na vyhození. Stejně to tak dopadne.

_________________
Dispre-JFET mod. preamp, ExtremA power buffer, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4936
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Po marec 02, 2015 15:18:16    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Asi by se měl ozvat BV, jako "rádce", ne?

Zaujímavé, že sa ozývate práve Vy.. Však ste mal cca 14 dní možnosť s tým niečo urobiť, tak si nechajte reči o nezodpovednosti. Nezodpovední boli hlavne autori toho zosilňovača.
Už dávno som napísal, že keď mi EXTREM niekto dopraví, tak sa na to pozriem a "uschopním" to.., Však to nie je "rocket science", ako s obľubou píšete. Riešiť to cez "diaľkové ovládanie" nemá význam, len sa ničia DPS a po mesiaci sa zistí, že schéma nesedí s DPS. To ste si nevšimol?
2jmd
Môžeš sem dať asc aktuálneho "stavu"?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3668
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po marec 02, 2015 16:10:19    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Asi by se měl ozvat BV, jako "rádce", ne?

Já osobně považuju rady vydané pouze na základě simulace u podobného obvodu jako tento za krajní nezodpovědnost.


PMA Prosim takto nie, to je nejake nedorozumenie.

Som rad ze ste mi tu vsemozne pomahali aj cez simulator. Je to najlepsi nastroj a aj graficke znazornenie. Nateraz som bez domaceho ntb, kde by som vedel popisat posledny status veci cez asc subor. Avsak platia posledne odporucane zmeny z decembra. Z hlavy s mobilom v ruke viem ze v tom poslednom zapojeni boli doplnene antisaturacne diody do SE vystupu za VAS, dorobil som aj 1k odpor a 100n madzi BC dc stabilizatora. BV velmi pekne dakujem, skusim to dokompenzovat. Nechcem s tym otravovat. Rozpojene to samostatne funguje dobre, len ked sa to spoji a zavazby tak to kmita.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
sekal
Hifi expert


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 1243

PríspevokZaslal: Po marec 02, 2015 17:40:04    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
Už dávno som napísal, že keď mi EXTREM niekto dopraví, tak sa na to pozriem a "uschopním" to.., Však to nie je "rocket science", ako s obľubou píšete.
Thumbs up
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10559
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po marec 02, 2015 18:40:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Nestíhám to sledovat, je tu už 31 stránek. Jenom bych se opatrně zeptal, tlumivky mezi emitory vstupních tranzistorů zůstaly zapojené, nebo jsou pryč ?
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3668
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po marec 02, 2015 19:00:22    Predmet: Odpovedať s citátom

bez tlmivky vo vstupnom diferaku
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3668
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po marec 02, 2015 19:27:04    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
2 jmd
Pridaných pár diód (doslovne), ktoré riešia tú saturáciu. Nejaké úpravy v CM slučke. Odpory R60, R41 len pre účely simuácie, v reále skrat.


http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=223807#223807
Malo by to byt toto zapojenie. Jedine co som nedodrzal su kondenzatory 220u a ... zostali tam predosle 100uF a 10uF v koncovom stupni. Neviem asc teraz bez domaceho PC citat. Pokusim sa najst portable verziu LTspice. No neviem ci by sa mi aj takuto verziu podarilo rozbehnut.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3668
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po marec 02, 2015 23:43:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Nemam sa cim pochvalit, nic nezabralo. Frekvencia aj uroven stabilna... Najvacsia zmena nastava pri vyradeni paralelneho RC clenu v spatnej vazbe. Zmizne 13MHz a zmeni sa na nepekne spinanie na 50kHz vid. vyssie. RC clen som skusal 5,6p az 33p. Skusal som aj vyradit alebo zvysovat hodnotu kapacity az na 220p na pozicii BC vstupnych tranzistoroch koncoveho stupna. Cakal som vyraznejsie zmeny ale nic podstatne sa nedialo. Prstom po suciastkach nic nepreukazalo.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4936
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ut marec 03, 2015 07:06:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Skús zvýšiť degeneráciu vo vstupe asi na 68-100R (ak je to naozaj bez tlmivky a s odpormi 10R). Rovnako použi vyššiu kapacitu medzi kolektormi VAS , napr. 68p. Kondenzátory 47u, ktoré blokujú LED v prúdových zdrojoch premosti keramikou cca 10-100n.
A skús merať sondou (x10) priamo na kolektoroch VAS, či je tam amplitúda kmitov vyššia ako na výstupe. Kmitá to aj bez budenia?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3668
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut marec 03, 2015 07:37:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Kmita to stale aj bez budenia a aj pri odbehu napajania po vypnuti. Kmita to len na vystupe, VAS je "ciste".Teraz mam vstupy +/- za oddelujucimi kondenzatormi 47u pospajane s gnd.
Vo VAS som zvysoval z 22p, 68p na 90p. Led nemam blokovane ani 47u. V koncovom stupni som ponechal v bazovych priecnych odporoch 1k//100n a 100//680n paralelne odbudzujuce kondenzatory.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3668
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut marec 03, 2015 08:26:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Kedze sa ten bordel vytvara v koncovom stupni, tak som pre jednoduchsiu manipulaciu osadil piny na pozicie BC vstupnych tranzistorov.

0p = 4Vp-p 10MHz
100p = 2Vp-p 13MHz + 1MHz hlboke kratke 200ns tazko zachytitelne kmity
220p = 2Vp-p 20MHz + 1MHz ...rovnake kratke prekmity
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 37, 38, 39  Ďalšia
Strana 32 z 39

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist