Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Regulace hlasitosti pomocí digipotů?
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2015 12:13:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Alps modrý řady 27 vidím úplně bez problémů. 7 let v mnoha kusech, žádný nešustí, nepřeskakuje. Nemám ale zkušenost s nekorektními aplikacemi, kdy by třeba tekl trvale přes běžec velký DC proud.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
partizan
Hifi obsluha


Založený: 05 november 2013
Príspevky: 48

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2015 13:09:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Dohnalik napísal:

Obě tyhle řešení rozdupe na místě ALPS. Fotorezistory jsou kvůli linearitě prakticky nepoužitelné...i když se zavede linearziační ZV, tak stejně hodně šumí. ES má regulaci hlasitosti částečně analogovou, to jest pravda, ale není to nic moc.

Díky všem za rady, použiju teda ty malý fujitsu, snad budou i dlouhodobě spolehlivý.

//ještě když už to tady se zeptám...jak doporučujete spínat relátka? přemýšlel jsem o antiparalerní diodě na cívce, jeden konec cívky uzemnit na signálovou zem u zdroje a přes spínací prvek dát kondík, bude to ok?


No to ano aj na prednaske ESS typek vravel ze je to super, ale na kvalitny potenciometer tomu este kus chyba. Ale otazka je ze ci aj to riesenie s relatkami bude v niecom lepsie ako napriklad tie hore spominane ALPS 27, hlavne ked sa na to pozerame z hladiska dlhodobeho pouzivania.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 814
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2015 15:06:14    Predmet: Odpovedať s citátom

partizan napísal:
Dohnalik napísal:

Obě tyhle řešení rozdupe na místě ALPS. Fotorezistory jsou kvůli linearitě prakticky nepoužitelné...i když se zavede linearziační ZV, tak stejně hodně šumí. ES má regulaci hlasitosti částečně analogovou, to jest pravda, ale není to nic moc.

Díky všem za rady, použiju teda ty malý fujitsu, snad budou i dlouhodobě spolehlivý.

//ještě když už to tady se zeptám...jak doporučujete spínat relátka? přemýšlel jsem o antiparalerní diodě na cívce, jeden konec cívky uzemnit na signálovou zem u zdroje a přes spínací prvek dát kondík, bude to ok?


No to ano aj na prednaske ESS typek vravel ze je to super, ale na kvalitny potenciometer tomu este kus chyba. Ale otazka je ze ci aj to riesenie s relatkami bude v niecom lepsie ako napriklad tie hore spominane ALPS 27, hlavne ked sa na to pozerame z hladiska dlhodobeho pouzivania.



Lepsie to bude v presluchoch, dalej presny utlm v obidvoch kanaloch(subeh)....
Pri pouziti kval.rezistorov aj mensi sum.(pri vyssich imp.) (rez. Dale)

Pri pouziti samotneho rele na jeden kanal,moznost balance,dalej
pri vhodnom ovladacom sw moznost nastavit rozne utlmy pre rozne
vstupy a tym si ponastavovat citlivost....
Pri pouziti kvallitnych sign. rele a prepojeni paralelne kontaktov,bude aj tu
spolahlivost velmi vysoka.

Na druhu stranu pri Alps 27 prevazuju jednoduchost, cena a horeuvedene parametre su tiez velmi dobre.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
partizan
Hifi obsluha


Založený: 05 november 2013
Príspevky: 48

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2015 16:29:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Najvecsi prinos ovladania cez rele vidim asi hlavne v tom lepsom subehu.
Ale je to samozrejme aj zavisle od toho naco to clovek chce.
V podstate ta moznost riadenia cez SW by bola realizovatelna aj u motorizovanych ALPS potenciometrov.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dohnalik
Hifista


Založený: 21 október 2011
Príspevky: 152
Bydlisko: Kroměříž

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2015 16:54:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Já přínos vidím v tom, že si to můžu ovládat z gauče/postele. Nic víc v tom nehledám (budu za tím mít hypu 1, nebude to hájend na keramickcýh destičkách s kondíkama s hadím olejem) a motorovej alps mi přijde krkolomnej (například pro synchronizaci USB HID a předzesilovač je to nepoužitelný).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 814
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2015 16:58:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Riadenie sw mot. alps-om ano,ale ako napr nastavis rozdielne urovne pre jednotlive vstupy,presne..?
Riesenie balancu..zase cez dva potaky.

Ja to vidim takto.

- pokial nechcem davat dialkove ovladanie a displej pouzijem ..ALPS 27

- ak pouzijem DO a ovladaci SW+displej,tak pouzijem na riadenie hlasitosti rele.
vyhody a nevyhody toho ,ktoreho riesenia tu uz boli nacrtnute.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
partizan
Hifi obsluha


Založený: 05 november 2013
Príspevky: 48

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2015 17:03:45    Predmet: Odpovedať s citátom

No ja som to s tym motorizovanym ALPS a SW riadenim myslel tak, ze sa pouziju 2 kusy, na kazdom z nich sa jedna draha pouzije ako "sense" na zistovanie aktualnej polohy motora a zbytok sa uz da obstarat napr. jednoduchim 8bit mikrocipom s A/D prevodnikom a neakymi tranzistormi na riadenie motorov. Tym padom sa dosiahne aj to znizenie presluchov, ovladat to vies v celku presne, dokonca aj zvlast kanaly.

Alebo ked to chces len jednoducho na ovladanie hlasitosti cez DO, tak za cca 120USD som videl komplet set 1x motorizovany alps + elektronika + DO a uz tam netreba nic riesit okrem napajania.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2015 17:13:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Karel S. napísal:

Koždopádně, nazývat (jak to zde někdo udělal) relátka v plastu jako "hermetická" a "v dusíku" je značně zavádějící. Jistě, jsou odolná proti oplachu, ale to je něco zhola jiného.


Ještě k tomu dusíku, kdyby to bylo nějak natlakované, chápu že ten plast toho moc neudrží. ale jestli je tam normální atmosférický tlak (v tom relátku), tak proč by dusík utíkal ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2015 18:55:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Dává se tam při výrobě suchý dusík, pak se to zapouzdřuje.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
JC
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1174
Bydlisko: Úpätie Malých Karpát

PríspevokZaslal: So január 17, 2015 08:38:58    Predmet: Odpovedať s citátom

partizan napísal:

Alebo ked to chces len jednoducho na ovladanie hlasitosti cez DO, tak za cca 120USD som videl komplet set 1x motorizovany alps + elektronika + DO a uz tam netreba nic riesit okrem napajania.

Nevieš sa, prosím, rozpamätať na zdroj informácie? Ja som to tiež niekde videl, ale neviem nájsť kde. Našiel som tento odkaz, ale to bolo niečo iné:
http://www.ebay.com/itm/IR-CONTROL-REMOTE-SET-for-ALPS-motorized-pot-potentiometer-NEW-/261389794964
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 814
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: So január 17, 2015 08:43:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Tieto riesenia maju jeden zasadny problem. Na prijimacej strane maju uP a ten je stale
aktivny a teda zdroj rusenia.
DO treba riesit trochu inac. uP ano,ale ten sa musi po vykonani operacie ,,vypnut,,.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Dohnalik
Hifista


Založený: 21 október 2011
Príspevky: 152
Bydlisko: Kroměříž

PríspevokZaslal: So január 17, 2015 11:17:33    Predmet: Odpovedať s citátom

mate nekdo mereni se zapnutym a uspanym mcu?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 814
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: So január 17, 2015 12:09:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Takychto merani som robil plno. v kazdom preampe alebo zosilnovaci to bude ine.
zalezi to od navrhu obvodov riadenia,odrusenie samotneho uP,navrhu pcb,zdroje...atd
Na zvukovke so sirk.pasma 48 alebo 96kHz.toho moc neuvidis(ak to je dobre urobene).ak bude rusenie velke,tak sa to postrehnne aj nizsie.

Treba pouzivat analyzu radovo MHz,tam to uz bude vidno.
Ako sa to prejavi v audio pasme,pripadnou modulaciou na audio signal..je otazne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
partizan
Hifi obsluha


Založený: 05 november 2013
Príspevky: 48

PríspevokZaslal: So január 17, 2015 13:22:11    Predmet: Odpovedať s citátom

JC napísal:
partizan napísal:

Alebo ked to chces len jednoducho na ovladanie hlasitosti cez DO, tak za cca 120USD som videl komplet set 1x motorizovany alps + elektronika + DO a uz tam netreba nic riesit okrem napajania.

Nevieš sa, prosím, rozpamätať na zdroj informácie? Ja som to tiež niekde videl, ale neviem nájsť kde. Našiel som tento odkaz, ale to bolo niečo iné:
http://www.ebay.com/itm/IR-CONTROL-REMOTE-SET-for-ALPS-motorized-pot-potentiometer-NEW-/261389794964


Jeden je v podstate ten co si aj ty daval z ebay-u, alebo potom dalsie trocha sofistikovanejsie riesenie:
http://www.pot4audio.com/alps/potentiometer/price/index.html#FernbedSet + http://www.pot4audio.com/alps/potentiometer/price/index.html#MotorPoti
http://analogmetric.com/goods.php?id=1710

Samozrejme toto riesenie moze mat neduhy ktore peter_spx opisuje vyssie, ale pre menej narocne pouzitie to kludne moze vyhovovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Karel S.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 jún 2010
Príspevky: 610
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So január 17, 2015 17:02:48    Predmet: Odpovedať s citátom

To OPA:
Problém, je nikoli tlak a průsak plynů přes plast, ale praktická nemožnost dlouodobě zajistit těsnost (spojení) mezi plastem (termoplastem) a kovovými vývody. Odstrašujícím příkladem budiž radiální teslácké elyty zatavené v plastu řady TE002,003 atd. Dodnes asi nic nepřežilo, ale i kdysi, když byly nové se člověk mohl vsadit, že v zařízení kde byly použity, je jich polovina zcela vyschlá. Normální s gumičkou OK (tedy "OK" - myslím jako jiné elyty).
Ale nebudeme to zde zasírat - konec - tady je to téma o něčem jiném.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5123
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: So január 17, 2015 18:52:10    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Treba pouzivat analyzu radovo MHz,tam to uz bude vidno.
Ako sa to prejavi v audio pasme..

To je podstatné, nie či niekde na 1MHz sa objaví 10uV rušenia. Ak to nijako neinterferuje so signálom alebo sa nedemoduluje nejaká obálka toho rušenia do audiopásma, tak je to len "kozmetická" záležitosť.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: So január 17, 2015 19:24:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Kazdopadne nie je prohlem v programe mikroprocesora zadat aby sa po vykonanom prikaze uspal (sleep power down), takze rusenie ziadne. Procesor sa nasledne zobudi az ked sa stlaci nejake tlacitko, vykona prikaz a ide zasa spat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: So január 17, 2015 21:09:30    Predmet: Odpovedať s citátom

BV - co následující komponent? Ne vždy mu budou peaky z digitálu jedno.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5123
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ne január 18, 2015 06:55:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Píšem o úrovniach rádovo 10uV (nie o nejakej "bote" s priesakom hodín procesora na audio výstup).... Ak toto rozhádže nasledujúci komponent (objavia sa intermodulácie v akustickom pásme) , je nutné riešiť tento "citlivý" komponent, pretože takéto rušenia sa môžu nachytať z mnohých zdrojov rušení v okolí a každý komponent musí mať aj odolnosť na takéto veci, nemôže fungovať ako citlivá kryštálka...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 18, 2015 19:09:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Je zajímavé, že nikdo neřeší CD (DVD, BR, MD...) přehrávače, které se bez procesorů neobejdou. Přitom jejich rušení je často mnohem větší, než u rozumně navržené relátkové regulace.
Vlastně kromě gramofonů a historických magnetofonů už nenajdeme zdroj signálu, který by neměl nějaký procesor.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: Ne január 18, 2015 19:24:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Nikdo neřeší? Jak to víš? Třeba to pochytá v prempu, odolnému díky fetům na vstupu. Neměř podle sebe.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 814
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: Ne január 18, 2015 19:27:04    Predmet: Odpovedať s citátom

ale resi..
Solidne firmy maju rusenie v DAC zvladnute.
od procesora galvanicky oddelene,samotne trafko pre uP atd.
Navyse vystupne obvody maju strme filtre.
Staci urobit vf analyzu.


ale ako bolo napisane,ked je to dobre urobene tak to nevadi ani v preampe ani v dac.

a ak je to urobene zle(neodruseny procesor pricapeny priamo na Ucc),tak potom sa to moze modulovat aj na audio signal...zalezi aj na ostatnych komponentoch zostavy,ako sa to cele prejavi...


Naposledy upravil peter_spx dňa Ne január 18, 2015 19:36:58, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 18, 2015 19:28:06    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Nikdo neřeší? Jak to víš? Třeba to pochytá v prempu, odolnému díky fetům na vstupu. Neměř podle sebe.

Myslím v tomto vláknu.
Že se tím dlouhodobě zabýváš, je mi samozřejmě známo. Wink

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dohnalik
Hifista


Založený: 21 október 2011
Príspevky: 152
Bydlisko: Kroměříž

PríspevokZaslal: St január 21, 2015 12:14:56    Predmet: Odpovedať s citátom

peter_spx napísal:
ale resi..
Solidne firmy maju rusenie v DAC zvladnute.
od procesora galvanicky oddelene,samotne trafko pre uP atd.


Galvanická izolace mezi MCU a relaty je snad samozřejmost, ne?

Slimak napísal:
Kazdopadne nie je prohlem v programe mikroprocesora zadat aby sa po vykonanom prikaze uspal (sleep power down), takze rusenie ziadne. Procesor sa nasledne zobudi az ked sa stlaci nejake tlacitko, vykona prikaz a ide zasa spat.

U většiny procesorů to zase taková sranda není, power down mod je už hodně silné uspání (zastavení hodin) a probudit ho z toho lze jen pár periferiemi.

Podle mě to rušení MCU hrozně všichni hrotíte...malý AVRko s interním oscilátorem na 8 MHz, napájený z vlastního zdroje, mající LC filtry v napájení a galvanicky oddělený optočlenama od "výkonové" elektroniky pro spínání relat nemůže rušit tak, aby to bylo slyšitelný...jasně, že je to měřitelný, ale měřitelných je tolik věcí...

U těch DACů se samozřejmě dají dát galvanické izolátory...ale ani zdaleka to není ideální řešení. Něco přes ně proleze (takže jako jediné ultimate řešení je prostě oddělení optikou) a ten DAC čip potřebuje ke správnému fungování masterclock, který bývá často až 50 MHz s poměrně velkým rozkmitem, data mu tam valí na dílčích, poměrně vysokých, frekvencích a i když je to všechno úplně nejlíp a geniálně impedančně přizpůsobený, tak v čipu není nic jiného, než několik modulátorů podobných PPM... Ten bordel co z dnešních sigma-delta leze je masivní a i když je za tím filtrace, jfetový vstupy a všechno, tak stejně to rušení z DACu bude řádově větší, než rušení z malýho 8bitu ovladajícího několik relátek.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: St január 21, 2015 13:01:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Dohnalík - veľmi dobrý príspevok.

Čo sa týka power down, neviem ako iné procesory, ja momentálne skúšam Atmely, tam ide zobudiť taký spiaci procák napr. cez externé prerušenie.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5123
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Pi február 06, 2015 10:13:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Vrátim sa k tomuto staršiemu konštatovaniu
citácia:
Galvanická izolace mezi MCU a relaty je snad samozřejmost, ne?

Celé MCU aj s "primárnou" stranou (vinutia) relé attenuátora musí byť "niekam" pripojené, nemôže úplne plávať vo vzduchu, pretože inak by dosť rušilo kapacitnou väzbou do okolia. Rovnako ako nemôže plávať napr. elektronika konca alebo DACu proti krabici...
"Paradoxne", najviac sa mi osvedčilo spojenie v jednom bode AGND a DGND (v kombinácii s veľmi jednoduchým tienením typu "alobal"), tak aby sa prípadný kapacitný "zemný prúd" zo zdroja MCU a relé nedostal do signálu. Výsledkom je úroveň sieťových zložiek aj rušení od MCU a spínaných zdrojov (cca -140dBV ) na výstupe preampu.[/u]
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 814
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: Pi február 06, 2015 10:56:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Pre aku sirku pasma ste merali fft?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5123
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Pi február 06, 2015 11:27:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Spektrum do 100kHz (vzorkovanie 200kHz, L22 to umožňuje), aj Neutrikom A2 ako odstup pri BW300 kHz.
Nemám k dispozícii vf analyzátor, ale pri spojení AGND a DGND to bolo výrazne lepšie (o 20-30dB) v tomto "audio"pásme (do 100kHz všetko asi na -150dBV, šumové dno, okrem peaku na 50Hz s úrovňou -140dBV), ako keď sú zeme úplne oddelené a MCU plávajúce. Rovnaké to bolo aj pri meraní s 10mV užitočného signálu, nevznikli žiadne intermodulácie.
Žiadna časť prístroja, ktorá je napájaná zo siete, nemôže byť (IMO..)úplne vo vzduchu proti inej časti, vplyv kapacitného prenosu rušení preváži výhodu? galvanického oddelenia.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 814
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: Pi február 06, 2015 12:07:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja to mam v preampe SPX2010 urobene podobne.
Zem od zdroja pre rele, AGND A DGND su spojene a uzemnene v jednom bode.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Dohnalik
Hifista


Založený: 21 október 2011
Príspevky: 152
Bydlisko: Kroměříž

PríspevokZaslal: Pi február 06, 2015 19:51:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Co myslíš tím alobalovým stíněním?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3  Ďalšia
Strana 2 z 3

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist