Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

KODI - sekani obrazu

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 730

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 18:57:35    Predmet: KODI - sekani obrazu Odpovedať s citátom

Mam problem se sekanim obrazu v KODI. Je to videt pri rychlych scenach, prelet kamery nad mestem a tak. Obraz se lehce cukne. Dela to jen obcas. V temer kazdem filmu, nemusi to byt 15GB 1080p. CPU je i3 sandy bridge, Win7. Zkousel jsem jeste KM player, tam je to taky, ikdyz ne tolik, tezko rict, chce to soustredeny pohled.

Budu rad za radu nebo nasmerovani.

_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + BV A300SE + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
WaVe_99
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 december 2006
Príspevky: 649

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 19:18:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Hodne zalezi, jak je udelanej rip. Krome sceny to dneska prasi kdekdo. Kazdopadne, KODI pod Linuxem funguje v pohode, u me cukani probiha jen, pokud je nestandardne zkodovany video.

BTW, u tech rychlejch svenku kamerou - zkus byt schvalne pozorny v kine, ono tech 24fps vzdycky trosku maze Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
sekal
Hifi expert


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 1219

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 19:25:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Zkus PotPlayer příp. VLC Media Player. Mám podobnou konfiguraci, jako ty, (jen i3 z generace Haswell) a vše funguje bez problémů.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 730

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 19:35:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Zkusim jine prehravace, jak navrhujete.
Je to takovy tezko postrehnutelny, ale jakmile o tom vim, tak to vidim a stve to. Bojova scena treba ok, pak se zmeni scena, kamera jede pomalu po horizontu a 2x to lehce cukne.
Napadlo me jestli do toho nekeca nejaky proces nebo tak, ale je to cista instalace Win7, pridany jen Foobar a video prehravace.

_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + BV A300SE + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3062

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 19:53:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Otazka cislo jedna znie - zahadzuje framy? Stlac pri prehravani v XBMC / Kodi klavesu "o" a tam sa ti nemoze zvysovat hodnota Dropped Frames http://kodi.wiki/view/Codecinfo (4. riadok od vrchu, polozka drop) Ak ich nezahadzuje, to znamena, ze vykonovo je to OK (co by malo byt) a problem bude v subjektivnom vnimani FPS vs Refresh Rate. Skus si prepnut TV na 60 Hz, 50 Hz, 24 Hz a kukaj, co sa ti bude zdat subjektivne najlepsie. Pripadne skus prepnut tie "motion blur" srakoty v nastaveni TV, ktore maju prave za ulohu dopocitavat "medzi" framy pri plynulych scenach (typicky v dokumentoch zaber z vrtulnika na krajinu).

Vykonovy problem nepredpokladam.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 730

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 20:15:09    Predmet: Odpovedať s citátom

U nektereho videa drop 0, u nekterych drop 1, je to stejne v ramci jednoho filmu a nemeni se to. To cukani vnimam i u tech co maji drop 0.CPU do 20%, vic se drzi do 10%.
Frekvenci jsem mel 59p, zkusil jsem prepnout na 50p, uvidim, ted se mi to zda lepsi, ale jen jsem proklikal video.
Motion plus apod jsem v televizi povypinal hned na zacatku, filmy vypadaly neprirozene.

_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + BV A300SE + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3062

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 20:22:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Ono zavisi od GPU. Ja som po vymene GPU nastavenie v TV menil, lebo sa zacal vyskytovat "soap opera efect" = "moc plynuly" obraz. Treba skusit.

To, ze na zaciatku dropne 1 frame je OK. Aj ked posuvas obraz, cosi zahodi. Dolezite je, ze pri normalnom prehravani filmu to stiha. A stiha to urcite. To by tam muselo neviem co bezat na pozadi.

Skus ponastavovat refresh a skusit aj roznu intenzitu motion blur v TV. Pripadne, ak mas inu GPU (trebars ATI), mozes skusit s nou - tie su na tom cosi lepsie, ako integrovane Intely.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 730

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 20:27:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Zkusim si s tim jeste hrat. To by bylo aby to neslo.
Extra grafiku bych nerad, je to slim case htpc, pasivni.

_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + BV A300SE + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3062

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 20:40:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Dokonale to nebude nikdy - preto tie TV maju prave tie dopocitavajuce srackoidne algoritmy, ako to rozmazat Laughing Ono celkovo je na hlavu, ze BluRay ma 24 snimkov za sekuntu (24p), co je vlastne nativne tych typickych 24 Hz refresh. Lenze ludske oko vnima plynulost od 30 FPS. A ceresnika na torte je, ze ono to nie je ani 24 FPS, ale 23,976. Ale to urcite vies. A potom mas filmy este v 25 a 30 FPS. A aby to sedelo korektne s refresh rate, tak by to mal byt nasobok FPS. Cize "ideal" je mat 600 Hz TV, lebo ta "pokryva" vsetky nasobky dostupnych FPS pri filmoch pri deleni bez zvysku. Cize trebars 100 Hz TV bude mat najplynulejsi obraz pri 25 FPS filme. Zvysne 2 standardy musi medziframy dopocitavat a tam vstupuje do toho panel na TV a GPU. Preto to obcas "cukne". Pri akcnych scenach, kde sa obraz rychlo meni to ludske oko nepostrehne. Pri plynulych "naletoch" kamery je to vacsinou velmi dobre viditelne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zorg
Hifi expert


Založený: 13 september 2008
Príspevky: 1286

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 22:10:20    Predmet: Odpovedať s citátom

MPC-HC jde nastavit tak, aby např. při přepnutí na fullscreen nahodilo rozlišení 1920x1080@24Hz (zobrazovadlo musí podporovat "24P" režim), což taky používám, a necuká to; v rámci toho co psal odar, že je to furt jen 24Hz, což ještě oko může vyhodnotit jako neplynulé. Zas na druhou stranu, tak to bylo natočený a tudíž by to měl vykrejt motion blur. Nikdy nebudeš mít ve filmu ve scéně s pohybem jednotlivý políčka ostrý jako fotky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
WaVe_99
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 december 2006
Príspevky: 649

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 22:21:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Nj, 24 fps je počet snímků filmovýho pásu za vteřinu, ne? Já teda negativně vnímám spíš videa s 60 fps, ta plynulost mi přijde pro vnímání lidským okem strašně nepřirozená - jak zmiňoval Odar. BTW, tobě se TV nepřepíná do 24fps režimu?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zorg
Hifi expert


Založený: 13 september 2008
Príspevky: 1286

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 22:46:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo, to se říkalo už u Hobita (48 fps), že je to jak mýdlová opera. Ale právě naopak, mělo by to bejt přirozenější, jenže se vytrácí filmovej (uměleckej) zážitek, je to jako koukat se z okna.
Jedu z Win7 s MPC-HC na projektor, co to umí. Třeba na Oppo Blu-Ray přehrávačích stačilo zapnout "24P" a přeplo se to samo, ale tady holt musím říct, že chci změnit rozlišení na druhé ploše (projektor), páč normálně na monitoru mám 60Hz a MPC nic sám od sebe (díkybohu) nedělá.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3062

PríspevokZaslal: Št júl 02, 2015 05:41:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Zda sa mi, ze aj Kodi / XBMC sa da nastavit, aby prepinal refresh podla FPS. Treba pozriet v nastaveni. MPC-HC je fajn, ked clovek sedi pri PC, ale ako multimedialne centrum na ovladanie nic moc. Kompromisom by mohlo byt nastavit externy prehravac v Kodi, ale to je riesenie z dazda pod odkvap.

EDIT:
Jo a este jedna malickost, co ma na MPC sere - nedaju sa titulky posunut mimo obrazu filmu (do cierneho pasu dole). Teda aspon ja som neprisiel na to, ze ako. Preto pouzivam uz len Kodi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi expert


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 3817
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št júl 02, 2015 08:32:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Nevím, jak ve windows, ale v linuxu je potřeba zapnout vsync na aktuální obrazovku, aby nedocházelo ke zlomu horizontálních hran v rychlých scénách. Nějaké nastavení vsync je i v kodi, tak možná zkusit. V linuxu se to nastavuje v driveru grafiky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zorg
Hifi expert


Založený: 13 september 2008
Príspevky: 1286

PríspevokZaslal: Št júl 02, 2015 08:43:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar napísal:
Jo a este jedna malickost, co ma na MPC sere - nedaju sa titulky posunut mimo obrazu filmu (do cierneho pasu dole). Teda aspon ja som neprisiel na to, ze ako. Preto pouzivam uz len Kodi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1050

PríspevokZaslal: Št júl 02, 2015 13:02:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Zorg napísal:
nahodilo rozlišení 1920x1080@24Hz

Ja to len upresnim, nie 1920x1080@24Hz, ale 1920x1080@23Hz
Pod 23Hz ovladac GPU chape 23.976 resp. 24/1001, co zodpoveda vacsine BD releasov. Pokial by sa pouzilo exaktnych 24Hz, kazdych 35 sekund sa spravi frame repeat/drop (ak by sa nepouzila nejaka barlicka typu reclock, alebo audio drop/repeat)


Je dobre overit, ci v moznostiach nastavenia monitora je tych 23Hz viditelnych/dostupnych.



P.S. Existuju prevazne europske BD, ktore su mastrovane a vydavane s presnym frame rate 24.000 fps, vtedy treba pouzit 1920x1080x24Hz. Toto vsak riesi vzdy automatika Kodi (ergo MPC-HC), takze sa o prepinanie netreba starat.


k povodnemu dotazu:

Kocour napísal:
Obraz se lehce cukne. Dela to jen obcas.
Budu rad za radu nebo nasmerovani.


Treba si skontrolovat, ci je v KODI nezaskrknuta tato moznost:
use full screen window rather than true fulscreen.

Celkom nechapem, preco je to v standardnych nastaveniach zaskrknute, vacsine uzivatelov to robi popisovane problemy (v zavislosti od pouzitej GPU, na ATI/AMD GPU to robi tiez, takze to treba vypinat).




update: doplneny obrazok


Naposledy upravil vivi dňa Št júl 02, 2015 13:13:37, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Zorg
Hifi expert


Založený: 13 september 2008
Príspevky: 1286

PríspevokZaslal: Št júl 02, 2015 13:12:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to tam asi nemam Smile
Takže režim "24p" u spotřebky (televizí atd.) je myslíš právě tohle, tj. obnovujou v opravdových 24/1001?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1050

PríspevokZaslal: Št júl 02, 2015 13:16:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano, presne tak.

Specifikacia BD pozna 23.976p ale aj 24.000p fps, vacsina TV vsak detailne informacie o zvolenom rezime neposkytne. Moja TV napriklad napise 1920x1080@24Hz aj v jednom aj v druhom pripade. Obdobne sa chovaju aj ine znacky ako Panasonic a pod.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Zorg
Hifi expert


Založený: 13 september 2008
Príspevky: 1286

PríspevokZaslal: Št júl 02, 2015 14:03:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Aby to nebylo jedno a to samé...
No, někde jsem měl modelářskej měřič ohtáček vrtule, třeba by to fungovalo i na refresh rate Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 730

PríspevokZaslal: Št júl 02, 2015 14:23:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Monitor nastaven na 23Hz.
Polozka "use full screen window rather than true fulscreen" nezaskrtnuta.
Nasel jsem i "adjust display refresk rate to match video", tak jsem zaskrtnul.

Jdu si neco pustit a dam vedet.

_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + BV A300SE + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3062

PríspevokZaslal: Št júl 02, 2015 14:26:32    Predmet: Odpovedať s citátom

No s tym MPC-HC som klamal. Nastavit tie title do cierneho pasu ide. Bud som bol doteraz slepy, alebo to pridali medzicasom.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 730

PríspevokZaslal: Št júl 02, 2015 16:42:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Diky vsem, zda se vyreseno.
Na televizi jsem zatim nechal vsechna zlepsovatka (Samsung Motion plus, zvyrazneni hran, zdokonaleni pohybu,...) vypnute.

_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + BV A300SE + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zorg
Hifi expert


Založený: 13 september 2008
Príspevky: 1286

PríspevokZaslal: Po november 02, 2015 17:08:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Přiseru se sem:

Prosím o radu, potřebuju dekodér MVC (tj. Blu-Ray 3D) a stereoskopický výstup (zvlášť pro levé a pravé oko). Nechci používat placené věci jako PowerDVD a spol., ani Stereoscopic Player (který je špičkový, sic!). Co jsem našel free, tak buď nedekóduje MVC a/nebo neumí separé výstup na levý a pravý displej.

Ideálně nějaký plugin/kodek do MPC-HC, který by stereoskopii řešil.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8622
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po november 02, 2015 17:20:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Je dost mozne ze nenajdes nic free, nakolko IMHO ziadna opensource kniznica podporu zatial nema.

Vid. "Open source support missing" na https://en.wikipedia.org/wiki/Multiview_Video_Coding
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zorg
Hifi expert


Založený: 13 september 2008
Príspevky: 1286

PríspevokZaslal: Po november 02, 2015 17:51:38    Predmet: Odpovedať s citátom

A to se to nikomu nechtělo ještě implementovat, nakolik je to okrajová záležitost, nebo je MVC uzavřené/placené/nedokumentované a je to tak neprůstřelné, že to ani nejde "odkoukat"? Protože ve finále H.264, DTS-HD, TrueHD a dokonce i H.265 se dekóduje běžně (Dolby ATMOS nevím), takže nepředpokládám, že MVC je něco extra...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dkdkdk
Banned


Založený: 18 december 2014
Príspevky: 161

PríspevokZaslal: Po november 02, 2015 20:20:41    Predmet: Odpovedať s citátom

3D je mrtvé
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi expert


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 3817
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po november 02, 2015 20:57:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Nemám možnost to nijak vyzkoušet, ale zde https://github.com/OpenELEC/OpenELEC.tv/issues/4213 se zdá, že v openelecu to funguje v pořádku v kodi na RPi 2, která má údajně HW dekodér 3D MVC.

Tady je nějaký testovací build windowsího kodi s podporou 3D http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=218274

Ale třeba to řeší něco úplně jiného, nevím.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist