Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Rpi2 + MoOde
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Davidus
Hifista


Založený: 10 marec 2010
Príspevky: 102
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne december 13, 2015 16:31:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar
Dovolím si upravit tvůj text.

citácia:
Takze ak tomu spravne rozumiem, tak to mas nasledovne:
- na jednom poschodi router
- na druhom poschodi router/AP (alebo ako to nazveme)
Vzhladom na to, ze nemozes tahat kabel, tak ten na poschodi je spojeny so spodnym cez wifi.
- PC na poschodí ma wifi pres usb
- do routera na poschodi mas kabllom pripojene Raspberry


Ten router nahoře (tedy u mě) jsem pořídil jen kvůli RPi, abych ho mohl připojit kabelem (jasně šlo by to řešit i bezdrátově - wifi dongle a druhý router by nebyl třeba, ale to jsem nerozchodil).

Data tahám z PC u mě. Žádný NAS nikde není.

Test wifi kopírováním nějakého většího souboru mě napadl. Bohužel nemůžu vyzkoušet, dnes se mi RPi na PC vůbec nezobrazuje Question A přitom ES File Explorer ho vidí.

Změnit kanál zatím nemůžu, ale možná, že ani nebude třeba. Podle Wifi Analyzeru se sem tam něco překryje, ale je to vždy jen chvilková záležitost. A navíc jsou ostatní sítě max. s poloviční silou signálu proti mé.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne december 13, 2015 16:53:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Davidus napísal:

Test wifi kopírováním nějakého většího souboru mě napadl. Bohužel nemůžu vyzkoušet, dnes se mi RPi na PC vůbec nezobrazuje Question A přitom ES File Explorer ho vidí.


Autodiscovery bývá velice nespolehlivé (nejen ve windows). Doporučil bych vyzkoušet jméno zavedené v DNS nebo rovnou IP adresu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Davidus
Hifista


Založený: 10 marec 2010
Príspevky: 102
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne december 13, 2015 22:22:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Tady se trochu ztrácím. Kam mám napsat tu IP adresu? Do prohlížeče? Tak se na Pi bez problémů dostanu (RuneUI) a v pohodě funguju.

Jinak jsem zkusil nahrát nový firmware na "horní" router (ten k Pi) a jede to zatím bez problémů.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne december 13, 2015 23:44:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Domníval jsem se, že ti windowsy nevidí sdílený disk na RPi (proto ten ES File Explorer). Pak by se to zadávalo do názvu sharu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Davidus
Hifista


Založený: 10 marec 2010
Príspevky: 102
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po december 14, 2015 11:38:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano, windows (průzkumník, total comander) Pi nevidí. V sobotu jsem ho viděl normálně v síťovém okolí jako další počítač a bylo možné do něj v pohodě lézt, ale teď už se nezobrazuje. Tohle jsem měl na mysli.
Jinak Pi pracuje tak, jak by mělo. RuneAudio zatím funguje nejrozumněji z toho, co jsem zkoušel. Ještě bych chtěl zkusit Archphile, ale ten už vyžaduje nějaké znalosti linuxu, což zatím nezvládám. No a pak je tu ještě varianta "futro" + daphile (nejpravděpodobněji), kterou snad v blízké době taky zkusím.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po december 14, 2015 13:57:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Davidus napísal:
Ano, windows (průzkumník, total comander) Pi nevidí. V sobotu jsem ho viděl normálně v síťovém okolí jako další počítač a bylo možné do něj v pohodě lézt, ale teď už se nezobrazuje.


Ano, tedy nefunguje správně autodetekce PC na síti. Nic neobvyklého. Proto zkus rovnou IP adresu či korektní název - tedy Připojit síťovou jednotku... tam zadat \\IP_ADRESA\NAZEV_SHARU

citácia:
No a pak je tu ještě varianta "futro" + daphile (nejpravděpodobněji), kterou snad v blízké době taky zkusím.


S tou daphile držím palce, nelze tam dělat žádná rozumná diagnostika, protože to autor drží komplet uzavřené.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Davidus
Hifista


Založený: 10 marec 2010
Príspevky: 102
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po december 14, 2015 15:20:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Zkusil jsem kopírovat nějaké soubory na Pí a zpět v totacmd a rychlost vycházela různě, jednou 6200 kB, jindy zase jen 2900 kB a taky dokonce 15000 kB. A když jsem něco zkusil kopírovat zpět, tak se rychlost držela kolem 1200 - 1500 kB. Vím, že to nejsou přesné údaje, ale pro informaci to, myslím, stačí.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Po december 14, 2015 15:47:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to na hrane, ale tych 2900 kB by na streamovanie FLACu malo stacit. Otazne je, ci to nevypadava natolko, ze to par sekund padne na nulu a potom mas vypadok. Rychlost kazdopadne tragicka tak ci tak. Nastaveni kanalov na routeri si nepozeral? Ci sa to nebije?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po december 14, 2015 16:29:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak ono 3MB/s na šifrované sambě bude na síti dělat dobrých 30Mbps. To je při slabším signálu běžný limit g-čkové wifi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Davidus
Hifista


Založený: 10 marec 2010
Príspevky: 102
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po december 14, 2015 16:30:54    Predmet: Odpovedať s citátom

On ten horní router je spíše jen jako přijímač signálu toho spodního s tím, že do něj můžu zapojit nějaké zařízení přes kabel, takže je na stejném kanálu. Změnit kanál jsem zkoušel, ale to z toho udělám nový AP a na dvou sítích naráz fungovat nejde. Nebo dělám něco blbě?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dkdkdk
Banned


Založený: 18 december 2014
Príspevky: 161

PríspevokZaslal: Št január 07, 2016 18:53:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Vydána nová test verze
http://www.computeraudiophile.com/f11-software/moode-audio-player-raspberry-pi-23858/index16.html#post496859
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Davidus
Hifista


Založený: 10 marec 2010
Príspevky: 102
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So január 09, 2016 08:58:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Po cca měsíci bych to uzavřel. Skončil jsem s RPi nakonec tak, že je na něm kodi a bude sloužit výhradně na filmy. MoOde je fajn, no mě víc vyhovuje Daphile, ale o něm bych napsal v jiném vlákně. Toto bych nechal čistě na zkušenosti s MoOde.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dkdkdk
Banned


Založený: 18 december 2014
Príspevky: 161

PríspevokZaslal: So máj 14, 2016 20:29:44    Predmet: Odpovedať s citátom

V posledních beta verzích přibyly zajímavé fce:

- True random play: po dojetí celého playlistu se na jeho konec automaticky načte náhodná skladba z knihovny, přehraje se, z playlistu se vymaže a načte se další random hudba. Takto je vytvořen nekonečný stream
- Audio scrobbler: scrobbler pro LastFM.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dkdkdk
Banned


Založený: 18 december 2014
Príspevky: 161

PríspevokZaslal: Ne júl 10, 2016 16:14:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Nová verze - mimo jiné přidán crossfeed pro sluchátkáře Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
Strana 2 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist