Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Domácí audio streamer/player
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po september 29, 2014 00:22:58    Predmet: Domácí audio streamer/player Odpovedať s citátom

Konečně jsem dokopal vyřešit domácí internetové rádio/audio player dle svých představ.

Tenký klient Fujitsu Siemens Futro S400 z německého ebay - 10EUR + 10 EUR doprava. Po zkušenosti s takřka nulovou zátěží CPU bych teď spíše šel do úspornějšího Futro S300 - profi porovnání spotřeby viz http://gothian.wordpress.com/leistungsvergleich/leistungsvergleich-linux/ + parádní popisy v dalších sekcích. Němci je běžně vyprodávají, zřejmě z bank apod.

Napájení 12V, mám to na obyč adaptéru 2A. PC má PCI slot přes riser, do kterého jsem dal šuplíkovou zásobu zvukovku SQ210A. Na ebayi je pořád překvapivě drahá, na čínském taobao za ni chtějí po přepočtu polovinu. Vyhovuje mi, že má rovnou cinche, jen stereo výstup a ani neimplementuje žádnou regulaci hlasitosti - na to mám AVR, viz dále. Podpora v linuxu plná/driver jsem dodělával už před lety..

Tenký klient samozřejmě nemá v PCI slotu -12V, takže jsem si udělal jednoduchý lineární zdroj +12V/-12V s trafem 2x9,4V/500mA a klasikou 7812/7912. V PCI riseru jsem přerušil obě napájecí linky a do spodního víčka pod PCI kartou jsem umístil DB9 (akorát se tam pěkně vešel) s 12V, -12V, GND.

Protože jedním z kritérií byla minimální spotřeba, dal jsem na primár zdroje 5V relátko a vytáhl jej také na konektor. Streamer nechci kvůli rychlému startu vypínat, ale jen uspávat do RAM (suspend). Bohužel jsem v PC nenašel 5V, které by při suspendu byly vypnuté (USB, PCI, všude bylo 5V pořád). Jediné místo, kde jsem se byl schopen chytit, byla dvoubarevná power ledka, která v suspendu svítila místo zelené oranžově. Naštěstí byla snadno přístupná, dva tranzistory převedly 2V zelené ledky na 5V, malý plošňák se akorát vešel nasadit na power piny 5V pro neosazený sekundární PATA disk.

Další podmínkou bylo, že si streamer sám bude ovládat AVRko HK AVR430 přes rs232, který miniPC jako dobře vychovaný počítač má. Tohle AVR topí jak kamna, spotřebu raději neměřím. Naštěstí dobří lidé dali na net hotové zdrojáky (C či Python), stačí zavolat s názvem příkazu jako parametr. Takže po startu/probuzení si streamer zapne AVRko, přepne na daný vstup, přepne do direkt režimu bez DSP. Před vypnutím/suspendem si AVRko vypne.

PC má i standardní paralelní port, ideální pro DIY přepínání řetězce, skriptování triviální. Až jednou vyhodím to AVRko za nějaký úsporný tripath, bude se hodit Smile

HW naštěstí dobře podporuje wakeonlan i ze suspendu, takže vzdálené probuzení je vyřešeno.

OS - linux voyage, na 512MB CF kartu se vešel akorát, 512MB RAM je bohatě.

Player - MPD

Ovládání - čínský androidí tablet za pár stovek, jen s wifi. Zatím to jen spouští (přes wakeonlan launcher) klienta MPDroid. Tablet bude ve finále umístěn na zdi, vzadu bude mít nalepené dvě kovové destičky uvnitř tabletu připojené na napájecí konektor. Další výhoda levné čínské produkce - žádné napájení přes USB port případně vyžadující inteligentní nabíječku, normální malý souosý konektor, ke kterému se uvnitř snadno naletují drátky. Ve zdi je klasická elektroinstalační krabička s 220V, do ní dám střeva 5V napájecího adaptéru a napětí vytáhnu na dva poniklované neodymiové magnety na víčko krabičky. Tablet to udrží v pohodě, bude se přes to dle potřeby dobíjet (nejlevnější čína vydrží jen pár hodin na baterie), navíc mohu kdykoliv tablet sundat a vzít si třeba na sedačku. Tedy častěji pro děti na angry birds Smile

Využití - v této fázi jen internetová rádia, která poslouchám téměř pořád, ale karta umí docela slušně 192/24 a výhledově to bude i player ripnuté hudby.

Regulace hlasitosti - AVRko jde ovládat přes streamer, ale mám už na zdi vedle tabletu kolébkový přepínač se středovou polohou, s dráty vyvedenými na zeď naproti AVR/TV. Tam chci do podhledu dát jednoúčelové DO, které bude signály od přepínače přidávat/ubírat hlasitost AVR i TV najednou (stejně běží vždy jen jedno z toho). Pak už nebudu muset křičet na děti, aby si ztlumily tu pohádku (TV nebo HTPC, tedy AVR) Smile


Zbývá: nadefinovat na tabletu sekvenci přes Tasker s ikonou na ploše
1. wakeonlan streamer
2. spustit MPDroid
3. po ukončení mpdroidu zavolat přes ssh na streameru pm-suspend

Plus výhledově do sklepa umístit centrální domácí NAS (HP NL40 už rok leží ve skříni) a ripnout na něj CDčka. Také bude většinu času uspaný a probouzený přes WOL.

Zvuk - slepé testy jsem nedělal, parametry neměřil (možná zatím), ale zvukovka je (možná i díky lineárnímu napájení analogové části) úplně tichá, bez šumu.

Jsem přesvědčený, že domácí zcela tichý audio player s napojením na okolní přístroje/automatizací nemusí být vůbec drahý. Ale samozřejmě se do toho nemohou započítat ty spousty desítek hodin zábavy při realizaci. I když to je naopak bonus Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Po september 29, 2014 04:47:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Pekne vymyslene Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po september 29, 2014 15:02:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Tedy ten android (a obecně všechny tyhle telefonní klikátka), to je peklo. Myšlenka vykonání akce po ukončení aplikace je zcela zcestná, protože se aplikace z pohledu taskeru ukončuje v okamžiku jejího překrytí jinou - např. oknem nastavení systému. Vítejme zpět na stromech.

Takže jsem skončil u dvou ikonek widgetů Taskeru na ploše:

"Start player" spustí task wakeonlan streamer + spuštění MPDroid

"Stop player" spustí ssh task na streameru pm-suspend + killnutí MPDroid.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
bedo
Hifista - pokročilec


Založený: 01 november 2013
Príspevky: 440

PríspevokZaslal: Po september 29, 2014 20:34:47    Predmet: Re: Domácí audio streamer/player Odpovedať s citátom

dustin napísal:
Fujitsu Siemens Futro

ja si to snáď kúpim už len kvôli tomu menu Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
zelenac
Hifista


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 225
Bydlisko: pri Piešťanoch

PríspevokZaslal: Po september 29, 2014 20:55:31    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Myšlenka vykonání akce po ukončení aplikace je zcela zcestná, protože se aplikace z pohledu taskeru ukončuje v okamžiku jejího překrytí jinou - např. oknem nastavení systému. Vítejme zpět na stromech.

To ale nie je chyba systému, ale aplikácie (Tasker), ktorá takto funguje. Vlastná app by to poriešila. Question
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po september 29, 2014 22:35:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo, vypadá to, že tasker má do dokonalosti hodně daleko. Na vytvoření scény mi padá jako hruška (sice je dle stacku jádro problému někde v google maps, ale já po něm nechci, aby tam šahal).

Nicméně dal jsem na prázdnou plochu jen ikonky start, stop, volume up a volume down a tohle mi bude stačit. Na vlastní appku to hned tak nevidím, javy mám za celý den v práci dost Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne december 13, 2015 13:47:17    Predmet: Odpovedať s citátom

vma napísal:
Otázka na dustina:
Wifi je riešené cez Wifi dongle? Do PCI slotu cez reiser vôjde aj lepšia karta - napríklad Asus Xonar ST? Ďakujem.


Do těchto PC se bohužel vejde jen low-profile PCI karta. Shodou okolností jsem měl takovou zvukovku, ale obvykle mají standardní velikost. Navíc nemá PCI slot napájený pin -12V (tohle napětí se v běžném PC asi nikde jinde nepoužívá), takže by nefungovaly výstupní operáky. To ale lze snadno vyřešit externím zdrojem přivedeným na ten PCI riser, nebo nějakým +12V/-12V konvertorem.

Pokud bych potřeboval Wifi, použil bych wifi PCI kartu (jsou standardně low-profile) a zvukovku řešil přes USB.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vma
Hifista


Založený: 15 september 2009
Príspevky: 120

PríspevokZaslal: Ne december 13, 2015 18:00:26    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
vma napísal:
Otázka na dustina:
Wifi je riešené cez Wifi dongle? Do PCI slotu cez reiser vôjde aj lepšia karta - napríklad Asus Xonar ST? Ďakujem.


Do těchto PC se bohužel vejde jen low-profile PCI karta. Shodou okolností jsem měl takovou zvukovku, ale obvykle mají standardní velikost. Navíc nemá PCI slot napájený pin -12V (tohle napětí se v běžném PC asi nikde jinde nepoužívá), takže by nefungovaly výstupní operáky. To ale lze snadno vyřešit externím zdrojem přivedeným na ten PCI riser, nebo nějakým +12V/-12V konvertorem.

Pokud bych potřeboval Wifi, použil bych wifi PCI kartu (jsou standardně low-profile) a zvukovku řešil přes USB.


Ďakujem. V "servisnom" PC v robote som tento týždeň inštaloval Audiophile Linux. Základné veci fungujú, ale ak to má byť naozaj bit perfect PC, musím sa ešte veľa učiť. MPD dokážem nejako nakonfigurovať,asi by som zvládol vypnúť Pulze audio a nastaviť Alzu. Ale neviem, akú distribúciu vybrať, či musí byť tam "real time" kernel a podobne. Bežím doma na Open Suse už dosť rokov, ale len ako bežný užívateľ. Windows je jednoduchšie nastaviteľné, ale nemám ho rád. Neviem, ako je to v porovnaní zvukových kvalít mpd versus foobar.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne december 13, 2015 23:42:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak S550 má low-profile, ale S400/S300 mají full profile, takže se tam vejde normální PCI karta. Tudíž stačí ten zdroj a jde jakákoliv PCI zvukovka.

Do toho tenkého klienta se dává headless distribuce, tam není potřeba řešit pulseaudio atd. Ale instaluje se normálně s připojeným monitorem, nakonfigurovat bios a tak.

Mně se osvědčil voyage-mpd http://linux.voyage.hk/voyage-mpd . Je to embedded debian (voyage) s nakonfigurovaným MPD. Výhodou oproti normální distribuci je použití read-only filesystému, tudíž není potřeba řešit vypínání - prostě se natvrdo vypne a nemůže se poškodit filesystém. Přitom je to normální x86 debian s repozitáři atd., takže snadná konfigurace. Jsou-li potřeba změny (doinstalovat balíky, konfigurace), spustí se připravený skript remountrw a po provedení změn se to zase zamkne přes remountro. Triviální, dostačující, spolehlivé.

Pro další rádio do dílny mám už delší dobu koupenou Futro S300, zatím nebyl čas ji zprovoznit. Chci si k ní navíc připojit CD mechaniku na přehrávání cdček, má to i normální PATA port, starých mechanik se všude válí spoustu.

Spíš je starost s VGA displejem, velký se tam nevejde a žádný malý nemám. Víc než pár stovek za něj dávat nechci...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vma
Hifista


Založený: 15 september 2009
Príspevky: 120

PríspevokZaslal: Po december 14, 2015 07:29:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja mám Squeezebox Touch s pripojeným HDD, ak by odišiel, tak asi najlepšia náhrada je PC s linuxom. Prvý (najľahší) krok by mohol byť sprevádzkovanie Logitech media servera na linuxe - možno nejakého debianu a potom plnohodnotná náhrada SBT.
Ten tenký klient je dobrá možnosť, druhá je nejaké fanless mini PC. Na Logitech media server stačí aj Raspberry, ale na viac to asi nemá.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Davidus
Hifista


Založený: 10 marec 2010
Príspevky: 102
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne december 20, 2015 16:18:23    Predmet: Odpovedať s citátom

V týdnu mi přišlo Futro S 450-2. Nainstaloval jsem Daphile a testuju. Je to docela fajn. Má docela dost možností nastavení, ani jsem je ještě všechny neprošel. Vyhovuje mi uživatelsky o něco líp než např. moode. Jediná věc, co mi vadí, je potřeba připojené klávesnice při bootu. Prošel jsem bios horem dolem a možnost bootování bez klávensice jsem nenašel. Toto je asi otázka na dustina, zda to jde nějak nastavit.

Naposledy upravil Davidus dňa Ne december 20, 2015 19:42:01, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9073
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne december 20, 2015 17:24:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Nieco taketo by mohlo pomoct...

http://www.ebay.com/itm/New-FM4-2-4GHz-Wireless-Keyboard-RC-Air-Mouse-USB-Receiver-For-Android-KODI-TV-/111843588994
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne december 20, 2015 18:29:38    Predmet: Odpovedať s citátom

A co to píše, když nemáš klávesnici? Mám S400 a S300, oba bootují bez klávesnice. V pátek dorazil i S550 (HW identický s S450), ale bohužel je rozbitý a nejde vůbec zapnout Sad
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne december 20, 2015 18:33:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Jinak pokud by to opravdu nešlo nastavit (což mi přijde krajně nepravděpodobné) a USB klávesnice by stačila, lze využít např. Arduino Leonardo http://www.aliexpress.com/item/New-Pro-Micro-for-arduino-ATmega32U4-5V-16MHz-Module-with-2-row-pin-header-For/32379647774.html?spm=2114.01020208.3.2.VDLFoO&ws_ab_test=searchweb201556_2,searchweb201644_1_79_78_77_82_80_62,searchweb201560_1 , do něj nahrát pár řádků programu pro režim USB klávesnice (opravdu triviální, stačí zkopírovat z netu, vyzkoušeno) a připojit jej přes interní USB header čtečky smart karet. Ale věřím, že to nebude potřeba.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vma
Hifista


Založený: 15 september 2009
Príspevky: 120

PríspevokZaslal: Ne december 20, 2015 19:17:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Cez víkend som sa hral s Raspberry a Max2Play. Funguje to ako streamer (Logitech media server) do Squeezeboxu Touch alebo samostatný prehrávač. Je k tomu pripojený HDD. Má to aj Kodi a teda zvláda prehrávanie videa - ale s tým som sa pohral iba trocha. Sluchátkový výstup je zašumený, ale ak by sa pridala karta HifiBerry alebo podobná, viem si to predstaviť aj ako prehrávač. Po konfigurácii cez web sa dá ovládať mobilom - žiadna klávesnica alebo myš.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Davidus
Hifista


Založený: 10 marec 2010
Príspevky: 102
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne december 20, 2015 19:41:45    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin
Při zapnutí normálně pípne a začne nabíhat a za chvilku pípne dvakrát a napíše něco jako že chybí klávesnice. Když ji zapojím, naběhne bez problémů. V biosu by někde mělo jít nastavit bootování bez klávesnice (a asi i monitoru), ale nikde to nemůžu najít. Čekám, že biosy snad budou stejné.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne december 20, 2015 21:44:49    Predmet: Odpovedať s citátom

To je celkem běžné. V biosu bys měl najít něco kolem zastavení při detekci chyby HW. To deaktivuj a jenom by to pak mělo zahlásit, že mu chybí klávesnice, a pojede dál.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Davidus
Hifista


Založený: 10 marec 2010
Príspevky: 102
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne december 20, 2015 23:01:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Vyřešeno! Připadám si jako debil. Stačilo povolit v biosu jednu položku pod Boot Features, kterou jsem přehlídl, a už to jede. Stávají se i horší věci. Díky chlapi za pomoc.

Jinak ta chyba byla 0211 keyboard error.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po december 21, 2015 06:55:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Super, držím palce.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi január 08, 2016 09:45:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Jen upozornění pro případné zájemce - futro s300 a s400 (černobílé) mají prostor pro standardní PCI kartu, do vyšších modelů (450, 500 - celočerné provedení) se vejde jen low-profile karta.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi január 08, 2016 11:23:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Osobně jsem wifi řešit nemusel, pro audio mám vždy natažený ethernet.

Buď wifi do PCI (zde low-profile nevadí, většina wifi karet jsou nízké) a usb-audio, nebo nechat slot pro audio a použít wifi na USB - asi zvolit dongle dle zkušeností uživatelů RPi.

Možná dát wifi trochu dál od skříně kvůli rušení, ale to je asi jenom pocitovka.

Osobně bych asi místo USB donglu zvolil přímo samostatného wifi klienta a připojil jej přes ethernet (např. http://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/AP-klienti/BL-WR1100-AP-router-4x-LAN-1x-WAN-2-4GHz-802-11n.html?force_sid=gqndmeksgf7hvhddjgvlplf5c7 )
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Davidus
Hifista


Založený: 10 marec 2010
Príspevky: 102
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So január 09, 2016 10:32:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Dovolil bych si napsat pár zkušeností s Daphile.
Trochu jsem se inspiroval dustinovým řešením a pořídil si repasovaného tenkého klienta (FS Futro 450-2). Cena skoro směšná (15 €), poštovné bohužel ve stejné výši, ale i tak to pořád vychází dost dobře. Po menších počátečních potížích (víceméně hw) jsem nakonec Daphile rozjel. Sluší se zmínit, že k instalaci je potřeba mít připojený monitor i klávesnici kvůli počátečním nastavením. Je možné jet tzv. live přímo z flashky (bez možností updatů) nebo udělat instalaci na disk/CF kartu a pod. Toto se volí hned na začátku a když volbu prošvihnete, najede live verze. Doporučuji držet se při instalaci instrukcí.
Protože to je headless os, veškeré ovládání je přes webUI, nicméně je možnost používat i lokální UI. Trošku jsem ho zkusil, přijde mi jednodušší než webUI a snad ani nemá tolik možností. Pro mě nepoužitelné, protože logicky vyžaduje připojený monitor nebo nějaký jiný zobrazovač. Možná by to mohlo být zajímavé pro nějaké PC skříňky s displayem.
Ovládání přes webUI naprosto jednoduché, není třeba se vůbec vyznat v linuxu. Připojený DAC je brán jako player a různých audio zařízení může být připojených více. Nebudu podrobně popisovat, co vše jde nastavit, stačí se podívat na screeny na www.daphile.com. Pro někoho může být zajímavá funkce přehrávání z RAM. Nikdy mi to nefungovalo zcela korektně, při pokusu nahrát jedno celé album do RAM vždy nějaká skladba chyběla. Ale jinak myslím, že to je dobrá vychytávka. Snad jsem zaznamenal i nějaké zlepšení ve zvuku, no možná se mi to jen zdálo.
Daphile umí i ripovat cd, což se může někomu taky hodit. Nebo třeba konverze PCM do DSD (tuším, že umí až DSD512). PCM resampling zde samozřejmě taky nechybí, ale jak je kvalitní, netuším (jsou i nějaké možnosti nastavení). Nezkoušel jsem. Funkce jako DoP nebo konverze DSD do PCM považuji za samozřejmost. Protože můj DAC nepodporuje DSD, tak se bez toho neobejdu. Zde bude možná pro někoho problém, protože není možnost nastavení parametrů konverze jako např. ve foobaru (foo_input_sacd). Čekám, že jede podle maxima DACu. Trochu jsem se obával, jestli tohle nebude pro PC problém (je to "jen" postarší 1Ghz Sempron), ale zvládá to v pohodě.
Daphile kombinuje Sqeezebox Server, SqueezePlay a Linux. Protože nemám zkušenosti se Squeezboxem, nemůžu říct, zda je to dobře nebo špatně. Mě však tento systém zatím vyhovuje.
Ještě je vhodné zmínit, že mimo webUI je možné použít k ovládání i androidí aplikace Squeezebox Controller nebo Squeezer. Používám Squeezer, Squeezebox Controller jsem nerozjel. Jsou i jablečné aplikace, ale s nimi nemám žádnou zkušenost, protože žádné izařízení nevlastním.
Nakonec musím říct, že jsem konečně našel řešení, jak z audio řetězce oddělit velké PC, které není primárně určené k přehrávání hudby a nemusel jsem za něj vyhodit kupu peněz. Investice byly v podstatě jen do klienta, CF karty a boxu pro HDD (nevužitý 1 TB HDD ze šuplíku). Třeba to někomu poslouží jako inspirace.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So január 09, 2016 11:47:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Super, gratuluju.

K ceně poštovného - je dobré si na ebay.de přepnout cílovou adresu na Německo, nabídka se rozšíří, protože řada prodávajících nikam jinam zasílat nechce. Rovněž jich řada zasílá po Německu zdarma (i když pak na faktuře je stejně vidět, že je to stálo např. 4 eura a o to měli z prodeje méně). Pro dopravu z německa používám výbornou službu http://mailboxde.cz/. Doprava se takřka neprodlouží (2 dny - první den je zboží v ZIttau, převezou je večer do Liberce a druhý den doručuje český kurýr, používám vždy Geis). Doprava těchto balíčků do 5kg vyjde na 161 Kč s DPH.

U tenkých klientů je dobré koukat na velikost CF karty, často lze vybrat nabídku s dostatečně velkou a pak se nemusí nic dokupovat. Nevím jak daphile, ale voyage MPD se vejde na 512MB, ale lepší je 1GB. Což je často nabízeno právě s modernějšími futro S450/500). I když mně se podařilo koupit S300 se 4GB CF, ale to byla spíš náhoda...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Davidus
Hifista


Založený: 10 marec 2010
Príspevky: 102
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So január 09, 2016 16:07:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Poštovné by šlo určitě levněji, to věřím. Ale já poslední dobou na ebay moc nekupuju. Toto byl snad první nákup loňský rok, takže to zase tolik nevadí.
Daphile vyžaduje min. 2GB místa, kartu jsem měl pouze 1GB, tak byl potřeba upgrade, ale to dneska cenově taky není problém. K futru mám snad jedinou výhradu: deska nemá sata konektor a místo na 2,5 " HDD by tam i bylo.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So január 09, 2016 17:08:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Je tam PATA konektor, takže lze redukci IDE40 na IDE44 a starší 2,5" PATA disk. Bohužel největší jsou asi jen 320GB.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So január 09, 2016 23:30:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Ještě jsem koukal na Termtek TK3770 - interní full-size PCI a ven vytažené dva SATA porty. Kolem 40 EUR s dopravou do Čech.

http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xtk+3770.TRS0&_nkw=tk+3770&_sacat=0
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Davidus
Hifista


Založený: 10 marec 2010
Príspevky: 102
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2016 08:36:17    Predmet: Odpovedať s citátom

320GB, to je málo. Muziky mám kolem 1TB (včetně nesetříděné), takže to bude chtít do budoucna aspoň 2TB. TK3770 může být taky zajímavá varianta. Já bych si chtěl časem postavit něco modernějšího. Futro jsem vzal na zkoušku a velmi se mi osvědčuje, akorát bych rád měl všechno v jedné krabici.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2016 22:21:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Byl jsem požádán o obrázek, kam připojit 12/-12V na PCI riser. Dle https://en.wikipedia.org/wiki/Conventional_PCI#Connector_pinout jsou piny hned na kraji slotu u rámečku karty. Horní oranžová je +12V, pod ní hnědá je -12V, černá někde poblíž na GND. Pin -12V nebyl vůbec zapojený, přívod k pinu +12V stačí kdekoliv přeškrábnout.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2016 22:32:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Když už jsem to fotil, tak přikládám pár snímků.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4344
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2016 22:35:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokr.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist