Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Aktualizace firmwaru satelitního přijímače z družice

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Video
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3602

PríspevokZaslal: Po január 25, 2016 04:57:35    Predmet: Aktualizace firmwaru satelitního přijímače z družice Odpovedať s citátom

Dostal se mi do ruky satelitní přijímač Hyundai DVBSH634PVR. Čistě "ze sportu" bych mu rád zaktualizoval firmware.

Možnost aktualizace ze souboru z USB Flash disku v menu přijímače není a ani jsem nikde nenašel soubor s firmwarem ke stažení.

V menu je jen možnost aktualizace z družice - viz návod strana 13:

http://www.kasa.cz/document/7/8/2/doc_1455287.pdf

Pokud se o aktualizaci pokusím, vyhodí to chybovou hlášku "Vyhledávání parametrů selhalo. Končím stahování".

Pátral jsem po tom, jak PŘESNĚ se aktualizace z družice provádí, ale našel jsem jen:

1) Nalaď na družici Astra 1 19.2°E transpondér 12604 H, 22000, 5/6

2) Proveď aktualizaci z menu přehrávače

Např. toto:

http://www.satmania.com/eng/satchannels/19_2e/astra_1g

http://www.satmania.com/eng/satchannels/stb_hyundai.html

http://www.parabola.cz/prehledy/aktualizace-firmware-ota/

chápu tak, že po naladění výše uvedeného transpondéru by se měly naladit "TV stanice" s názvy typu STB Comag, STB Bang-Olufsen, STB Sony, STB Hyundai atd.

Jenže u mě se naladí jen jediná "stanice" STB Comag a dále asi 10 běžných německých kanálů s názvy WDR Bonn, WDR Wupertal, WDR ...

Je pravda, že jsem nikde nenašel zmínku typu "Zvol kanál s názvem STB Hyundai", takže to třeba není nutné. Zkrátka by mě zajímalo, jestli někde dělám chybu, nebo zda je to proto, že firmware pro "značku" Hnujdaj není přes satelit dostupný.

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifista - zaslúžilec


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 980

PríspevokZaslal: Po január 25, 2016 10:49:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to Skylink Ready prijímač, preto aktualizácia cez OTA by mala byť dostupná cez Astru 23,5 st. Takže skús nastaviť Astru 23,5 st., naladiť programy z ponuky Skylinku a vyhľadať aktuálny softvér.

Že žiadnu aktualizáciu nenájdeš, je však celkom bežné. OTA nie je zadarmo a výrobca ho nebude platiť pri starších prijímačoch. Nanajvýš si ho zaplatí na pár mesiacov, keď nejaká aktualizácia bude vydaná. Ale ak je to prijímač, ktorý sa už nepredáva, tak výrobca ešte 2 roky (záruka na posledné predané kusy) je ochotný urobiť opravu nejakého závažnejšieho nedostatku. Vývoj už nečakaj.
Navyše, prijímače Skylink Ready sú tak funkčne obmedzené, že tam ani nie je čo aktualizovať. Pozerať, prepínať a platiť Skylinku.

Skylink Ready prijímač by som si nikdy nekúpil. Funkčne obmedzené prijímače iní operátori (FreeSat, Mágio...) prenajímajú a v prípade potreby bezplatne vymania za nový typ. Ustúpiť "operátorovi" v tom, že si za vlastné peniaze kúpim obmedzený prijímač pre jeho službu, je pre mňa neprijateľné.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3602

PríspevokZaslal: Po január 25, 2016 16:52:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Díky za radu. Zkusil jsem reset a pak klasické ladění a výsledek stejný. Pak reset a "Skylink" ladění a taky nic. Při pokusu o aktualizaci jsem měl přepnuto na kanál s parametry uvedenými zde:

http://www.parabola.cz/zpravicky/15949/skylink-presun-aktualizace-firmware-ota-na-novou-frekvenci/

Tedy: Astra 3B (23,5°E), freq. 12,070 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

No nic. Ono to tak nějak funguje i s tím stávajícím firmwarem. Někomu potřebnému ho daruji tak jak je.

Jedno pozitivní na tom přístroji ale je. Kromě tří klasických elektrolytických kondenzátorů jsou v něm samé "solid" kondenzátory:


_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifista - zaslúžilec


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 980

PríspevokZaslal: Po január 25, 2016 17:18:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Áno, 12.070/H je aktuálna frekvencia pre OTA.
Ak nič nenájde, tak pre tento prijímač zrejme už žiadna aktualizácia nie je. Ale ak prijímač (hlavne dekódovanie) funguje, tak ani nie je čo aktualizovať.

Lepšie je, ak sa dá prijímač aktualizovať cez USB. Ale M7 Group vymýšľa obmedzenia. Jednou z podmienok "certifikácie" je, že na prijímači sa nesmie dať vrátiť na staršiu verziu firmvéru. Takže sa vyslovene ráta s aktualizáciami na obmedzenie užívateľov. Preto tu ani nemusí platiť, že novšie je lepšie, a s aktualizáciami u "Skylink Ready" treba byť opatrný.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3602

PríspevokZaslal: Po január 25, 2016 17:36:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Teprve teď mě napadlo podívat se na základní desku. Na ní je jako tovární verze firmwaru V 4.6. V přijímači je V 8.8. Vzhledem k tomu, že ve výchozím nastavení je povolená automatická aktualizace, tak nějaké aktualizace už zjevně v minulosti proběhly a další verze už asi není a ani nebude.

Co se týče těch upravených firmwarů - podle mě může být pro běžného uživatele výhodou, že má vše přednastaveno a nemusí se trápit s ruční konfigurací a na případná omezení ani nemusí narazit. Pokročilý uživatel si spíš koupí přijímač typu Dreambox, IP Box nebo alespoň Topfield ...

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifista - zaslúžilec


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 980

PríspevokZaslal: Po január 25, 2016 18:10:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokiaľ ide o FastScan, tak táto funkcia nesúvisí priamo s aktualizáciou firmvéru. Je to tabuľka so zoznamom programov Skylinku, ktorá je univerzálna pre všetky prijímače a prijímač si ju stiahne, aj keď nový firmvér nie je pre neho k dispozícii. FastScan tabuľku si vedia bežne stiahnuť aj necertifikované prijímače.
Problém však nastane, ak sa zmení transpondér pre FastScan a pre prijímač nebude vydaný nový firmvér a nebude si vedieť tabuľku nájsť:

http://www.satelitnatv.sk/2015/11/prestane-na-niektorych-prijimacoch-skylink-ready-fungovat-automaticka-aktualizacia-programov/

Výhoda FastScan je dosť relatívna. Tabuľka má poradie programov určené operátorom a užívateľ si poradie nevie zmeniť. Ak si programy (v niektorých prijímačoch) usporiada podľa seba, tak po najbližšej aktualizácii FastScan má poradie znovu zmenené.
Tabuľka nemá dobré poradie, ak užívateľ nemá plnú ponuku, poradie funkčných programov má dosť rozhádzané.
Pri základnej ponuke je česká tabuľka ešte ako-tak použiteľná. Ale pri slovenskej tabuľke si Skylink robí z divákov "prdel". Okolo 10. pozície sú programy TV8 a TV Lux. To je tabuľka možno pre dôchodcov, pre väčšinu je nepoužiteľná.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3602

PríspevokZaslal: Po január 25, 2016 20:50:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud se to Automatické skenování týká FastScanu a ne vlastního firmwaru, tak je mi záhadou, jak se do přehrávače ta aktualizace firmwaru dostala. Původní majitel toho přehrávače je pán v pokročilém věku. Že by byl tak zvídavý a odvážný se mi nechce věřit. Ale možné je samozřejmě všechno ...


_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifista - zaslúžilec


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 980

PríspevokZaslal: Po január 25, 2016 21:19:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Veď je to tak nastavené.

V menu "Konfigurace" je vľavo dole "Aktual. seznamu kanálú" nastavené na "Automatické". To je FastScan.

Vpravo hore je Aktualziace softwaru - "Autoamatické skenová..." nastavené na "Aktivováno". To je automatická aktualizácia firmvéru.

Bežne sa počas sledovania TV môže zobraziť informačná hláška, ktorú treba potvrdiť. Ale počas reštartu prijímača (stačí napr. výpadok elektriny...) sa aktualizácie uskutočnia automaticky, takže majiteľ prijímača si to ani nemusí všimnúť.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3602

PríspevokZaslal: Po január 25, 2016 21:23:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Já jsem předpokládal, že je to tak, jak píšeš - jen jsem se chtěl ujistit.
_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Video Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist