Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Používáte Facebook ?
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  

Používáte Facebook ?
Ano
31%
 31%  [ 24 ]
Ne
68%
 68%  [ 52 ]
Celkom hlasov : 76

Autor Správa
staffy
Nádejný hifista


Založený: 19 november 2011
Príspevky: 90
Bydlisko: Brno, občas Zvolen(SR)

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2016 10:49:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Jeykey - nie si náhodou rusfil ktorý má rád Putina a v Rusku vídí spásu?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
bubuxin
Hifi expert


Založený: 01 marec 2007
Príspevky: 2885
Bydlisko: Žiar nad Hronom

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2016 11:14:13    Predmet: Odpovedať s citátom

A už sme zase trochu ďalej od FB. Rusofil..... ktovie či napr. vo Vietname majú radi amíkov.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 11491
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2016 11:22:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Z navstevy tam sa zdalo, ze vietnamci amikov radi maju. Vsak nad nimi ako jedni z mala vo vojne vyhrali... :-)

Ochutnavka tunelov: https://www.google.cz/search?q=Cu+Chi+Tunnels&tbm=isch

Inak s tymi tunelmi vietnamci zacali uz pocas francuzskej okupacie.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vlado222
Hifi expert


Založený: 10 február 2011
Príspevky: 1135

PríspevokZaslal: Ne január 31, 2016 00:19:13    Predmet: Odpovedať s citátom

davidhighend napísal:
Fb používám docela casto, rad a jsem poctěn sledovanosti mého profilu všemi tajnými služebami sveta. Paranoia je svinstvo a vidím, ze tady hodne lidem pekne cinká v makovici Smile


citácia:
z -> http://magazin.atlas.sk/spektrum/fakty-x-mobil-dokonaly-nastroj-na-sledovanie/856449.html


Mať v dnešnej dobe mobilný telefón je samozrejmosťou, a drvivá väčšina ľudí sa bez neho z domu ani nepohne - čo ak by nás totiž niekto zháňal? Obyčajné mobily už tiež nie sú v móde - treba mať predsa smartfón. Ľudia chcú byť neustále pripojený na internet, potrebujú navigáciu, fotoaparát a kdejaké aplikácie, ktoré uľahčujú ľudskú existenciu.
Mobily ľuďom úplne zmenili život, a poniektorí ich využívajú tak často, že nad tým už ani nepremýšľajú. Málokto si však uvedomuje, že za všetky tie výhody sa platí - svojím súkromím. Mobily sú totiž dokonalými nástrojmi na naše sledovanie.

„To, že ste paranoidný, ešte neznamená, že vás nesledujú" - známy výrok Woodyho Allena sa dokonale hodí na dnešný virtuálny svet plný mobilov, počítačov, notebookov, tabletov a iných „hračiek" pripojených na internet.

Aj keď dnes používatelia týchto elektronických prístrojov vedia, že sú sledovaní internetovými spoločnosťami, obchodmi, sociálnymi sieťami, marketingovými agentúrami a viacerí dokonca aj tajnými službami, už to takmer neriešia.

Pohodlie za používanie chytrých telefónov bežne a s naším súhlasom vymieňame za naše súkromie. Z každého smartfónu, nech už používate akýkoľvek operačný systém, sa dá dnes detailne poskladať vaša identita
Ľudia dnes prepadli foteniu seba samých, teda „selfie", takisto foteniu všetkého čo počas dňa robia. A pochváliť sa dnes s fotkami na sociálnej sieti je „in", no mnohí si neuvedomujú, že fotky zhotovené mobilom alebo tabletom majú v sebe takzvané geotagy. Ide o informácie o presnej polohe miesta, kde bola snímka urobená.
Spolu s fotkou sa však ukladá aj sériové číslo prístroja, ktorý ju zachytil. Ak takúto fotku zdieľate na sociálnej sieti alebo kdekoľvek na internete, experti si všetky tieto informácie dokážu z fotografie vyčítať. Každá momentka má tak aj svoju visačku - ako v obchode, stačí si len vybrať a prečítať detaily.


Mať mobil bez dotykovej klávesnice si už mnohí ani nevedia predstaviť. Písanie textových správ je jednoduchšie a rýchlejšie aj vďaka tomu, že chytré telefóny nám ponúkajú správne slová, ktoré nemusíme ani celé písať.
Kto však rozmýšľal nad tým, že expert na základe slov ukladaných do telefónu dokáže presne zrekonštruovať text, ktorý ste písali počas celého obdobia používania mobilu? Nepomôže vám ani neustále vymazávanie sms-iek. Stopy sa dajú zamiesť len veľmi ťažko.

Od kolísky až po hrob

Kto dnes nemá najmodernejší smartfón s množstvom sofistikovaných funkcií nie je „in". S mobilom už platíme namiesto platobných kariet, či posielame peniaze na rôzne účty.
Všetko čo robíme, a kadiaľ chodíme je viditeľné - každý chytrý telefón si totiž robí mapu našej minulosti, a mnohí o tom ani len netušia.
Bez vedomia užívateľa si totiž chytré telefóny samovoľne ukladajú do špeciálneho súboru v pamäti našu polohu. A kto sa k takýmto údajom dokáže dostať? Akýkoľvek zdatnejší odborník, ktorý z týchto dát polohy dokáže vytvoriť mapu toho, na akých miestach človek za posledné obdobie bol, a koľko sa tam zdržal.

O takom niečom mohli špióni v minulom storočí len snívať. Svoje stopy proste zanechávame všade, kde sa s nami nachádza aj náš neodlúčiteľný mobil.
Pýtate sa ako je to vôbec možné? Jednoduchá odpoveď - vy ste to dovolili vášmu chytrému telefónu, a on robí len to, čo smie.

V licenčnej zmluve (ktorú málokto číta) pri kúpe akéhokoľvek telefónu totiž každý užívateľ súhlasí s poskytovaním svojich osobných údajov tej spoločnosti, ktorá mobil vytvorila, a to práve kvôli zlepšeniu služieb, operačného systému a servisu. Všetko je proste legálne, a nikto sa nemá možnosť sťažovať, že ho niekto nelegálne sleduje.
Zástupcovia jednotlivých spoločností samozrejme akékoľvek obvinenia zo špehovania zákazníkov odmietajú, a väčšinou tvrdia, že žiadne údaje telefóny neukladajú, ani nikam neodosielajú, a všetko zostáva len v pamäti telefónu.
Opak je však pravdou, no obyčajný človek, ktorý chce používať chytrý telefón, s tým nemôže nič robiť. Ak chcete, aby ste neboli nikým sledovaní, je to naozaj veľmi jednoduché. Stačí prestať používať mobil, počítač a internet, zbaviť sa platobných kariet, a z virtuálneho sveta zmiznete ako šibnutím čarovného prútika.
Kto si to však v dnešnej technologickej dobe môže dovoliť? Sami sme si na seba uplietli bič, a preto starostlivá „mama" a veľký brat o nás jednoducho všetko vedia, a snažia sa nám život ešte viac uľahčiť. George Orwell by sa veľmi čudoval, keby vedel, že jeho román 1984 je dnes skutočnosťou a nie sci-fi.

Jeykey napísal:
Je evidentné, že väčšine ľudstva sledovanie zatial nevadí alebo si to ani neuvedomujú, ale to je len začiatok. Som zvedavý, čo budú robiť, keď bude povinné čipovanie......


Citácia z -> http://androidportal.zoznam.sk/2015/01/svedsko-epicenter-cipovanie-ruka-id/

Vo Švédsku ľuďom začali implantovať podkožné čipy, ktoré nahrádzajú doklady!

Technologické inovácie začali za posledné roky naberať rýchlosť, akú sme za celú históriu nemali príležitosť vidieť. Digitálny svet tak začína rozpínať svoje chápadlá do každého aspektu našich každodenných životov. Jeho neoddeliteľnou súčasťou sú však vraj podľa odborníkov aj miniatúrne RFID čipy.
Identifikácia prostredníctvom rádiových vĺn (RFID) slúži predovšetkým na rozpoznávanie označených tovarov. Podľa webu wikipedia.org ide o nasledovníka klasických čiarových kódov.
“Každý RFID prvok sa skladá z antény, transceivera a transpondéra. Anténa slúži na príjem a vysielanie signálu, transceiver umožnuje komunikáciu s čítačkou a transpondér, najzložitejšia časť RFID, obsahuje samotné funkcie, ktoré má daný prvok plniť,” uvádza Wikipédia.
Čipy dokážu po úspešnej implementácii pod kožu nahradiť napríklad tradičné heslá, ponúknu autorizovaný prístup do chránených budov alebo potlačia fyzické peniaze do úplného zabudnutia. Áno, je to všetko z praktického hľadiska veľmi zaujímavé, ale taktiež i potrebné?
Veľké čipovanie v inovačnom centre Švédska
Ľuďom, ktorí pracujú v kanceláriách modernej budovy Epicenter, bol ponúknutý čip ako náhrada za klasické identifikačné doklady. S implementovaným zariadením dokážu použiť verejnú tlačiareň alebo otvoriť zabezpečené dvere, stačí len jednoducho priložiť ruku k príslušnému snímaču. Oslovených s možnosťou očipovania bolo pritom viac ako 400 zamestnancov.
Informoval web BBC.
rfid-cip
RFID čip a ryža (zdroj: wikimedia.org)

Implantáciu podkožného čipu pri prsty ruky si vyskúšal i sám Rory Cellan-Jones, technologický reportér z americkej BBC “bola to len chvíľková bolesť – nie horšia ako injekcia – a potom mi nalepili leukoplast.”

Čip môže niesť osobné informácie alebo komunikovať priamo s podporovanou aplikáciou v smartfóne.
“Chceme pochopiť túto technológiu ešte pred tým, ako veľké korporácie a veľká vláda príde a povie, že by mal byť každý očipovaný – daňový čip, čip Google alebo Facebooku,” prezradila Hannes Sjoblad, ktorá má svoju digitálnu vizitku zabudovanú priamo v čipe. Vďaka tomu vedia iní ľudia získať jej kontaktné informácie jednoduchým priložením smartfónu k miestu, kde je RFID zariadenie umiestnené.
Švédska budova Epicenter poskytuje súkromné priestory pre vytváranie a prinášanie inovácií. Medzi spomínanými pracovníkmi sú dokonca aj ľudia z Microsoftu.[/quote]



mobil dokonalý nástroj na sledovanie.jpg
 Description:
 Filesize:  22.46 KB
 Viewed:  110 Time(s)

mobil dokonalý nástroj na sledovanie.jpg


Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Jeykey
Hifista


Založený: 26 máj 2009
Príspevky: 221

PríspevokZaslal: Ne január 31, 2016 10:04:28    Predmet: Odpovedať s citátom

A ešte odporúčam pozrieť dokument Citizenfour. Kiež by bolo viac whistleblower-ov ako Edward Snowden.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=XiGwAvd5mvM
torrent: https://kat.cr/citizenfour-1080p-t11995218.html

Napadlo ma ešte jedno veľmi účinné "riešenie" problému so sledovaním. Počkať (snáď dovtedy nebude neskoro) na kvalitný EMP impulz zo slnka, ktorý spáli všetkú elektroniku a hodí ľudstvo tak cca 200 rokov naspäť. Alebo vyrobiť dostatočne silnú bombu...

_________________
zosilnovac Yamaha AX-570, CD player Yamaha CDX-670, repro TVM, kable Proel Die Hard Gold Line, ASUS Xonar Essence ST --> Sennheiser HD598
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3180

PríspevokZaslal: Ne január 31, 2016 10:40:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Fasbuuk vadí, P2P ti nevadí. Interesting Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 11491
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 31, 2016 17:41:46    Predmet: Odpovedať s citátom

sociálna sieť

Zdroj: Facebook



sorry.jpg
 Description:
 Filesize:  84.29 KB
 Viewed:  118 Time(s)

sorry.jpg


Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Henri
Hifista - zaslúžilec


Založený: 30 marec 2015
Príspevky: 625

PríspevokZaslal: Po február 01, 2016 13:25:48    Predmet: Odpovedať s citátom

...aj tak vas,vaši facebookový priateľia maju na haku...
http://uk.businessinsider.com/facebook-friends-are-fake-and-dont-actually-care-about-you-2016-1
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Honza63
Hifista


Založený: 02 september 2007
Príspevky: 174
Bydlisko: Blansko

PríspevokZaslal: Po február 01, 2016 18:57:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Ivana Chýlková(0naDnes 1.2.2016)

Máte založený Facebook?

Ne! Mně je z něj zle. Začíná to falešným označením "přítel". Lidé si své sny o tom, jak by chtěli žít, převádějí do ťukání do klávesnice computeru, kde mohou nezávazně klamat sebe i druhé. Stávají se kritiky všeho a všech, přitom to často nikoho nezajímá. Jako bonus si pošlou fotku oběda. Pro mě je překvapením, co všechno jsou ochotni lidi o sobě sdělovat. Možná je to tím, že to nemají komu sdělovat. Facebook dává lidem falešný pocit společenského uplatnění. Jediný užitek vidím v tom, že si blízcí lidé mohou sdělovat informace mezi sebou, ale v ostatních případech je to většinou berlička pro ty, co reálné společenské vyžití nemají, touží po něm a v tomhle prostoru uvěřili iluzi, že ho mají. Ve skutečnosti žijí o samotě, ze které mají nakonec deprese. Jsem schopná ho akceptovat jen jako pracovní nástroj.

_________________
JTC
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
boxer
Hifi expert


Založený: 15 apríl 2008
Príspevky: 1167

PríspevokZaslal: Po február 01, 2016 22:11:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Honza63

Jsem schopná ho....mohou nezávazně klamat sebe i druhé


Že ty nás holka taky klameš se dá čekat, ale neklameš sebe?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4168

PríspevokZaslal: Ut február 02, 2016 11:02:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Střízlivý článek na téma šmírování:

http://www.svethardware.cz/sledovani-uzivatelu-internetu-muzeme-se-branit/41736
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jeykey
Hifista


Založený: 26 máj 2009
Príspevky: 221

PríspevokZaslal: Ut február 02, 2016 17:53:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Ešte by som chcel dodať, že nás sleduje nielen FB, Google atď. ale aj banky. Načo by "odmeňovali" klientov znížením/odpustením poplatkov za vedenie účtu pri platbách kartou? Ešte sa to spája s dátami z vernostných kariet supermarketov a opäť dokonale vedia čo, kedy, za koľko, ako často a kde nakupujeme. A skúste nemať účet v banke a povedať zamestnávateľovi, že chcete výplatu v hotovosti pekne na ruku. Shocked
_________________
zosilnovac Yamaha AX-570, CD player Yamaha CDX-670, repro TVM, kable Proel Die Hard Gold Line, ASUS Xonar Essence ST --> Sennheiser HD598
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
bedo
Hifista - pokročilec


Založený: 01 november 2013
Príspevky: 440

PríspevokZaslal: Ut február 02, 2016 19:29:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Jeykey napísal:
A skúste nemať účet v banke a povedať zamestnávateľovi, že chcete výplatu v hotovosti pekne na ruku. Shocked

a to je nejaký problém si potom vybrať hotovosť z bankomatu?

Inak ja používam okrem Facebooku (celkom fajn na komunikáciu so známymi) aj Twitter (novinky), Google+ (odjakživa som mal fotky na Picase, ktorá sa postupne cez Google+ pretransformovala na Google Photos), Quoru (tá je asi najzaujímavejšia) atď., prakticky všetko okrem Linked-Inu (u toho nejako nevidím zmysel). A ešte aj v obchodoch platím kartou (aj keď nie vždy) a mám X všelijakých iných kariet (Shell, Tesco a pod.) Ale za najväčší prínos civilizácie stále považujem splachovací hajzel. Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3180

PríspevokZaslal: Ut február 02, 2016 19:58:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Lepsie by bolo davat zlate dukaty, alebo diamanty Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tico
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 október 2012
Príspevky: 560

PríspevokZaslal: Ut február 02, 2016 21:00:50    Predmet: Odpovedať s citátom

2 Jeykey: Banky "odměňují" klienty za platby kartou z toho důvodu, že obchodníci platí bance za každou transakci kartou procenta z objemu transakce. V podstatě se při bezhotovostní platbě dělí s bankou o část marže, takže tam, kde mě vyloženě neserou, se snažím platit hotově Smile
_________________
HTPC/Foobar/Esi Juli@/WaveIO -> BB-DAC -> Customworks HYPA1+Actidamp mk4 -> DPA222Mk3 SE + DPA386SE -> B&W704, Sony ST-SB920QS, Sony CDP-XB930QS, AKG K701mod.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ja-kub
Hifista - zaslúžilec


Založený: 30 december 2007
Príspevky: 506
Bydlisko: Dolný Kubín

PríspevokZaslal: St február 03, 2016 09:52:18    Predmet: Odpovedať s citátom

tico suhlasím Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4168

PríspevokZaslal: Po február 08, 2016 00:08:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Zajímavý článek, který není primárně o Atlasu hub, i když by to tak z názvu mohlo vypadat:

http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/39331-jak-nam-facebook-nici-demokracii
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 11491
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut február 09, 2016 17:45:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Este k socialnym sietam: Spotify ma taku sikovnu vec a to je kazdy tyzden nanovo generovany "Discover Weekly" playlist. V ktorom podla historie doporuci 30 novych skladieb, a u mna sa velmi casto sa trafi a paci sa mi to.

Co predpokladam, ze bude casom komercne tiez pekne zhodnotitelne, az bude niekto niekde napriklad personalizovat reklamy...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4168

PríspevokZaslal: Št marec 10, 2016 16:37:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Tuhle bitvu se stroji jsme prohráli. Přirozené šíření obsahu umřelo:

http://www.lupa.cz/clanky/tuhle-bitvu-se-stroji-jsme-prohrali-prirozene-sireni-obsahu-umrelo/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist