Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Rušení ze "vzduchu"
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Dokumentácia - How to ...
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: St marec 30, 2016 07:15:39    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix napísal:
Zapojení škopku a generátoru do zásuvky s odpojeným PE nepomohlo, respektive nepomohlo nijak výrazně.
.


Ale tady byla řeč o použití oddělovacího trafa. Pouhé odpojení od PE je k ničemu, co se týče VF rušení. Ještě lepší by bylo vyzkoušet měření s bateriovým osciloskopem. Jinak se plácáš od nikud nikam bez odhalení příčiny.

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St marec 30, 2016 09:51:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Byla řeč o světelném okruhu. Nepřibyla tam nějaká LED žárovka, stmívač, nebo elektronický předřadník pro zářivku ?
Já musel zářivku vždycky vypnout, rušení bylo vidět i na měření zvukovkou.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4967
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: St marec 30, 2016 10:36:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Zajisté že nejdřív použiji měřák nezávislý na síti a vypnu hlavní jistič Very Happy

Stmívače můžou rušit i vypnuté a jsou trvale na síti.
Co jsem měřil konkurenční výrobky, tak byly klidně 20dB přes normu.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1771

PríspevokZaslal: St marec 30, 2016 12:36:31    Predmet: Odpovedať s citátom

danhard napísal:
Zajisté že nejdřív použiji měřák nezávislý na síti a vypnu hlavní jistič Very Happy



To jsem samozřejmě udělal. rušení v již zmíněném místě na zdi pořád stejné. Jako by tou zdí vedlo něco, co není napojeno na můj rozvod v bytě a to vydávalo ono rušení.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: St marec 30, 2016 12:39:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Co byl ten "měřák nezávislý na síti"?
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5123
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: St marec 30, 2016 13:44:45    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Jako by tou zdí vedlo něco, co není napojeno na můj rozvod v bytě a to vydávalo ono rušení.

Aby to nebolo nejaké armovacie železo, čo náhodou navrtal sused kľudne aj z vedľajšieho vchodu a použil to ako "uzemnenie".. Confused
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4967
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: St marec 30, 2016 14:13:21    Predmet: Odpovedať s citátom

To my nevíme, co je za tou zdí Smile

Jó, to když rušil televizi vysavač, to se to odrušovalo.
Pěkně jsem chodil po baráku a poslouchal za dveřma Laughing

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
LJM
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 marec 2016
Príspevky: 828
Bydlisko: Kobe

PríspevokZaslal: Po máj 16, 2016 15:17:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Nečetl jsem celé vlákno, ale povedlo se vyřešit to rušení?
Koupil jsem osciloskop RIGOL DS1045Z a dělá to samé - bursty postupne se zvětšující a zanikající amplitudy. Frekvenci to ukazuje chaoticky od jednotek KHz az po desítky MHz. Nepomáhá nic! Podle mě to dělá osciloskop. Nedá se s tím měřit tím pádem žádné audio.
Ale jeden postřeh mám - měřil jsem pořád jenom na jednom kanálu. Jakmile jsem sondu zapojil na jiný kanál, vše bylo ok a rušení nebylo! Ale... jakmile jsem na tom kanálu zmáčkl tlačítko "Auto" tak neběhlo rušení i na tom novém kanálu a již zůstavá pořád, i po vypnutí skopu i po uvedení do továrního nastavení. Že by nějaký bug?

A taky, proč mi skop ukazuje správné údaje jen když mám sondu přepnutou na 10x? Moc jsem to nestudoval, jenom intuitivně, ale v manuálu jsem stejně nic moc nenašel.

Má někdo DS1045Z v praxi a umí poradit co s tím?

_________________
Lubomír Joshua Mojzes
http://www.lmatelier.cz | https://www.facebook.com/LMAtelier/?ref=bookmarks

V hifi záleží pouze na tom co je příjemnější pro uši. Také na dobrém jídle a jiných požitcích.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: Po máj 16, 2016 15:42:12    Predmet: Odpovedať s citátom

LJM napísal:


A taky, proč mi skop ukazuje správné údaje jen když mám sondu přepnutou na 10x? Moc jsem to nestudoval, jenom intuitivně, ale v manuálu jsem stejně nic moc nenašel.



Většinou se to dá nastavit v kanálovém menu osciloskopu, konkrétně u UNI-T zmáčkneš CH1 (nebo CH2), v nabídce je taky Probe a dá se volit 1x, 10x, 100x, 1000x. Rigol nemám, bohužel.

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
LJM
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 marec 2016
Príspevky: 828
Bydlisko: Kobe

PríspevokZaslal: Po máj 16, 2016 16:52:52    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
LJM napísal:


A taky, proč mi skop ukazuje správné údaje jen když mám sondu přepnutou na 10x? Moc jsem to nestudoval, jenom intuitivně, ale v manuálu jsem stejně nic moc nenašel.



Většinou se to dá nastavit v kanálovém menu osciloskopu, konkrétně u UNI-T zmáčkneš CH1 (nebo CH2), v nabídce je taky Probe a dá se volit 1x, 10x, 100x, 1000x. Rigol nemám, bohužel.


To jsem našel a zkusil. Mám pocit, že to nemělo efekt. Ale zkusím zas, protože jsem měl plnou hlavu toho rušení a mohl jsem mít zase špatně přepnutou sondu mechanicky. Večer v dílně zkusím.
Nevíte co s tím rušením? Budu volat prodejci, tak uvidím co mi řekne.

_________________
Lubomír Joshua Mojzes
http://www.lmatelier.cz | https://www.facebook.com/LMAtelier/?ref=bookmarks

V hifi záleží pouze na tom co je příjemnější pro uši. Také na dobrém jídle a jiných požitcích.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po máj 16, 2016 21:15:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Tady o té sondě píšu i se sejmutou obrazovkou:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=237659#237659

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
LJM
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 marec 2016
Príspevky: 828
Bydlisko: Kobe

PríspevokZaslal: Po máj 16, 2016 21:30:30    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:
Tady o té sondě píšu i se sejmutou obrazovkou:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=237659#237659


Nic o sondě jsem tam nenašel. Jenomže se da poměr přepnout v menu. To vím Smile Dnes se mi už nechce ale zítra to zkusím.

Co se týče toho rušení, dělá ti to taky?

Jo, a taky se mi nedá vůbec zasynchrnonizovat tak jednoduchý průběh jakým je PPM signál z modelářského vysílače. V podstatě jakýkoli signál se nedá skoro zastavit. Zastaví se to až když zmáčknu "Auto" ale to je pak přes celou obrazovku jen jeden impulz nebo jedna perioda místo v mém případě šesti impulzů+mezera. Uvidím co mi zítra řekne prodejce.

_________________
Lubomír Joshua Mojzes
http://www.lmatelier.cz | https://www.facebook.com/LMAtelier/?ref=bookmarks

V hifi záleží pouze na tom co je příjemnější pro uši. Také na dobrém jídle a jiných požitcích.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
LJM
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 marec 2016
Príspevky: 828
Bydlisko: Kobe

PríspevokZaslal: Po máj 16, 2016 21:34:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Já blb jsem si prodal Tek 2221A nakalibrovaný přímo u Fluke v Americe, který fungoval naprosto luxusně! A teď si koupím takovou čínskou sračku. Ale na stole to vypadá pěkně, jen kdyby to i fungovalo jak se patří. :-/
_________________
Lubomír Joshua Mojzes
http://www.lmatelier.cz | https://www.facebook.com/LMAtelier/?ref=bookmarks

V hifi záleží pouze na tom co je příjemnější pro uši. Také na dobrém jídle a jiných požitcích.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po máj 16, 2016 22:12:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Zatím jsem neměl moc času si s tím pohrát, řeším jiné věci.
A jsem poslední, kdo by měl v tomhle udílet nějaké rady.
Ale věřím, že je to řešitelné správným nastavením osciloskopu.
Přeci jen tyhle nové potvory umějí moc věcí, takže je toho k nastavení povícero.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: Po máj 16, 2016 22:39:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Podmínky spouštění.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
LJM
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 marec 2016
Príspevky: 828
Bydlisko: Kobe

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 07:00:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Eliminace toho impulzního rušení (nebo jak se to nazývá) asi nebude dána nastavením. Objeví se při zapnutí "Auto" a už zůstává.
A co se týče synchronizace, tak jsem vyzkoušel všechny podmínky spuštění, které tam jsou. I když u některých nevím ani co v praxi znamenají.
Bez výsledku, periodicky se opakující průběh lítá pořád jak se mu zachce. Zastaví ho jen Auto synchronizace, ale ukáže mi jen jeho část.

Zatím se v tom prd vyznám. A bude to tak asi pořád, protože ten skop používám velice katolícky = méně než občasně a tím pádem není čas do něj proniknout. Poddá se to až kdybych něco měřil alespoň jeden den v kuse :- ))
Zlatý Tek, měl "pár" čudlíků a fungoval jasně a bez skrytých položek v menu Smile
Moderní oscilo by měl být přece z výroby nastaven pro běžná měření. Měl by synchronizovat vše co do něj pošlu a bez závislosti na časovce. Analog to uměl i bez nastavení! A taky by měl by mít velké vševracející tlačítko "zmáčkni když chceš abych znovu fungoval" Smile

_________________
Lubomír Joshua Mojzes
http://www.lmatelier.cz | https://www.facebook.com/LMAtelier/?ref=bookmarks

V hifi záleží pouze na tom co je příjemnější pro uši. Také na dobrém jídle a jiných požitcích.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 07:34:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Nezkoušel jsi to chytit na jednorázové spouštění? (one-shot, single-shot)
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
LJM
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 marec 2016
Príspevky: 828
Bydlisko: Kobe

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 07:36:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Už si nepamatuju. Ale díky za tip, zkusim ještě jednou, jestli tam něco takového mám.
_________________
Lubomír Joshua Mojzes
http://www.lmatelier.cz | https://www.facebook.com/LMAtelier/?ref=bookmarks

V hifi záleží pouze na tom co je příjemnější pro uši. Také na dobrém jídle a jiných požitcích.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 07:43:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Má to každý osciloskop. Před měřením musíš definovat podmínky spouštění (kde - třeba v půlce stínítka, od jaké amplitudy, od náběžné nebo sestupné hrany). Pak to takzvaně "natáhneš" (RUN/STOP, READY), musí svítit zelená kontrolka indikující pohotovostní stav. Osciloskop čeká na spuštění signálem, když se splní podmínka, uchová to jeden záznam (zamrzne) a další signály už to nespustí. Takhle fungují analogové, digitální i USB osciloskopy, bez ohledu na výrobce, je to standard.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
LJM
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 marec 2016
Príspevky: 828
Bydlisko: Kobe

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 07:46:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Ješte postřeh - když zmáčknu "Run/Stop" což je asi nějaký paměťový bazmek, tak se to zastaví pěkně a můžu si s tím pak i plynule hýbat po obrazovce. Jenomže to je sesnímaný jev, který byl v daný okamžik a nemění se v čase.
Příklad - u PPM signálu potřebuji nastavit nějaký celkový rámec a když hejbu s kniplem tam se mi šířka pulzu mění a já můžu nastavit jeho trvání. Když ale ten průběh zamrazím tím "Run/Stop", tak samozřejmě na vnější podněty nereaguje a to mi je k ničemu.
Ja potřebuji obyčejnou klasickou synchronizaci jakou měl analogový Tek, u kterého jsem si zastavil signál, posunul ho doprostřed obrazovky na nějakou vodící linku gridu a mohl jsem nastavovat impulzy jak jsem chtěl a obraz pořád stál!
Tady u toho moderního bazmeku je to zatím vyloučeno. Nepředpokládám, že bych musel u každého měření poracně hledat jakým typem spouštění ho zastavím. To by snad měl udělat oscilo sám! Měl by prostě zastavit obrazovku implixcitně a až pak by bylo na mě abych přepnul jestli chci spouštět náběžnou nebo sestupnou hranou anebo jinak. Ale zesynchronmizovat to usí univerzálně v každém případě! Smile

_________________
Lubomír Joshua Mojzes
http://www.lmatelier.cz | https://www.facebook.com/LMAtelier/?ref=bookmarks

V hifi záleží pouze na tom co je příjemnější pro uši. Také na dobrém jídle a jiných požitcích.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
LJM
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 marec 2016
Príspevky: 828
Bydlisko: Kobe

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 07:49:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja to ale nechci zmrazit! Potřebuji aby průbeh stál, ale ragoval na zásahy zvenčí. Abych mohl nastavovat! To je přece základ, který na analogu fungoval aniž bych cokoli přepínal! Nebudu přece pořád a před každým měřením vymýšlet jakou funkcí ho zastavím. :- ))))
_________________
Lubomír Joshua Mojzes
http://www.lmatelier.cz | https://www.facebook.com/LMAtelier/?ref=bookmarks

V hifi záleží pouze na tom co je příjemnější pro uši. Také na dobrém jídle a jiných požitcích.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 07:56:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo to beru, ale ono to taky vyžaduje od Tebe nějakou spolupráci, jako třeba přesně nadefinovat spouštěcí podmínku v režimu NORMAL (AUTO vypnuté). To uděláš na základě znalosti, aspoň hrubé, měřeného signálu. Ten stroj jen slepě poslechne, co na něm nastavíš. Do hlavy Ti nevidí. Zkus jednou zdokonalit sebe a nehledat chybu jen všude jinde kolem Laughing
Krom toho tam bude určitě "chytré" programovatelné spouštění, ale to budeš muset otevřít návod.

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
LJM
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 marec 2016
Príspevky: 828
Bydlisko: Kobe

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 08:10:39    Predmet: Odpovedať s citátom

No právě, otevřít návod Smile)) To až když selžou všechny rady od odborníků. Smile Když ja byl zvyklej, že jsem to nikdy u analogu neresil a vždy to fungovalo přesně podle mých představ.
Zdokonalovat se musím pořád, to je jasné, ale proč to dělat nasilu, jen proto,. že je něco tak složité, že to potřebuje odemne definovat své základní chování, které by mělo být jednoduché - zastavit signál! On musi vedet i sám, že ten signál zastavil. Musí sám rozeznat jak ho zastavit. Jic jiné po něm nechci. A to mi stačí, a já si ho pak už posunu po obrazovce kam chci.

Hele, ok, zatím to je jen taková prázdná debata. Něco dodělám, zavolám prodejci, prý je to vstřícný chlápek, tak uvidím. Mám tušení že pomůže. Smile Anebo mi řekne "hele, to je daň za hájend techniku, že se s tím budete jebat před každým měřením jako pako a ničeho nedosáhnete" Smile)) Uvidím... dám vědět. Hlavně mě zajímá to rušení, protože s tím se nedá měřit skoro nic, protože to do všeho dost výrazně kecá.

_________________
Lubomír Joshua Mojzes
http://www.lmatelier.cz | https://www.facebook.com/LMAtelier/?ref=bookmarks

V hifi záleží pouze na tom co je příjemnější pro uši. Také na dobrém jídle a jiných požitcích.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9597
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 09:08:06    Predmet: Odpovedať s citátom

na youtube mas tisice video navodov...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
LJM
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 marec 2016
Príspevky: 828
Bydlisko: Kobe

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 11:04:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Video návodov k čomu? Jak heknout softvér a povýšit to na nějakou hogo fogo verzi, kterou jakživ nevyužiju? Ale to já nechci!
_________________
Lubomír Joshua Mojzes
http://www.lmatelier.cz | https://www.facebook.com/LMAtelier/?ref=bookmarks

V hifi záleží pouze na tom co je příjemnější pro uši. Také na dobrém jídle a jiných požitcích.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9597
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 11:19:50    Predmet: Odpovedať s citátom

a co este nechces? ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=7wVoN39OkoE
https://www.youtube.com/watch?v=wFc1ev-uJ1A
https://www.youtube.com/watch?v=q9WutkU3avo
...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
LJM
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 marec 2016
Príspevky: 828
Bydlisko: Kobe

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 11:33:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Len nechcem hekovať osciloskop. Nemusím mať všetko Smile
Ale to tretie video je presne ukážka ako se mi to chová a čo potrebujem, ale trigeringom som to proste nedosiahol. Niekde robím chybu já alebo oscilo.

_________________
Lubomír Joshua Mojzes
http://www.lmatelier.cz | https://www.facebook.com/LMAtelier/?ref=bookmarks

V hifi záleží pouze na tom co je příjemnější pro uši. Také na dobrém jídle a jiných požitcích.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
FILIPAUDIO
Hifista - pokročilec


Založený: 10 február 2007
Príspevky: 395

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 11:54:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahoj.
Doporučil bych začít s uvedením osciloskopu do továrního nastavení, viz kapitola 13,
strana 14 (Factory) v návodu.
Chyba bude pravděpodobně jak již popsal PMA, je to v kapitole 1, starana 16 (Trigger) a dále.

http://www.batronix.com/pdf/Rigol/UserGuide/DS1000Z_UserGuide_EN.pdf
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
LJM
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 marec 2016
Príspevky: 828
Bydlisko: Kobe

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 12:12:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Díky, prostuduji to. Jdu stahnout nějakou plnou verzi manuálu. Mám jenom čínsko-anglickej, ale připadne mi nějaký ořezaný.

Triggering jsem zkoušel, ale asi špatně.
To by chtělo, jako se vším, koukat alespoň deset minut na někoho jak to předvádí a bylo by to ihned jasné a v pohodě. To mám osobně mnohokrát vyzkoušeno.

_________________
Lubomír Joshua Mojzes
http://www.lmatelier.cz | https://www.facebook.com/LMAtelier/?ref=bookmarks

V hifi záleží pouze na tom co je příjemnější pro uši. Také na dobrém jídle a jiných požitcích.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4967
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ut máj 17, 2016 14:58:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Tek 2221A se neprodává Laughing

ps.mám už asi jen 10 analogovejch osciloskopů, měl jsem jich přes 30, u mě je prodej nějakého kousku o něčem jiném.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Dokumentácia - How to ... Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalšia
Strana 5 z 7

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist