Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

spinaci vs linearny zdroj
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
misog
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2013
Príspevky: 454
Bydlisko: Vajkovce

PríspevokZaslal: Ne február 12, 2017 21:12:33    Predmet: spinaci vs linearny zdroj Odpovedať s citátom

Ahojte,

Chcem otvorit debatu ohladne vymeny spinacieho adapteru k dacu za linearny 6v ci to ma alebo nema vyznam. Niekto tvrdi ze to prinasa zlepsenie zvuku neni to len hype? Placebo? Meratelne to bude ale za vstupom je DC/DC menic napetia tak neviem.

Nejake skusenosti v tejto problematike?

Dikes[/url]
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9388
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne február 12, 2017 21:17:00    Predmet: Odpovedať s citátom

niecomu to pomoct moze, ale zazraky by som necakal, ked tak vymenit i ten DC/DC menic, za nieco lepsie

akurat, dobry DAC by mal mat oddelene napajanie pre analogovu i digitalnu cast a tie lepsie maju dokonca niekolko roznych napatovych regulatorov, napr. tento ich ma 9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
misog
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2013
Príspevky: 454
Bydlisko: Vajkovce

PríspevokZaslal: Ne február 12, 2017 21:19:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Upresnim - cisto len DAC. Usb nepocitame.

DC/DC

http://www.powerplaza.com/shop_file/product/54/SPS6_5_Series_Rev.1.pdf


Naposledy upravil misog dňa Ne február 12, 2017 21:22:39, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9388
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne február 12, 2017 21:20:11    Predmet: Odpovedať s citátom

aspon sem daj odkaz/foto na ten dac ... bude sa dat vestit z vody lahsie :D
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
misog
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2013
Príspevky: 454
Bydlisko: Vajkovce

PríspevokZaslal: Ne február 12, 2017 21:23:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Cisto len teoretizujem moze to byt aj CA dac magic plus 😉
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9388
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne február 12, 2017 21:32:20    Predmet: Odpovedať s citátom

tak ten je dokonaly, vid vlakno u cougha :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Radosval
Hifista


Založený: 03 december 2016
Príspevky: 164

PríspevokZaslal: Ne február 12, 2017 22:05:15    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
tak ten je dokonaly, vid vlakno u cougha Smile

link pls?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9388
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne február 12, 2017 22:42:05    Predmet: Odpovedať s citátom

http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=23&t=146
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Radosval
Hifista


Založený: 03 december 2016
Príspevky: 164

PríspevokZaslal: Ne február 12, 2017 23:04:27    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=23&t=146


madre de mio kolko citania. Diky ale!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1449

PríspevokZaslal: Po február 13, 2017 09:05:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Možno by som ešte pridal podotázku a to, či je potrebné/prínosné riešiť zdroje komplet oddelene (jeden zdroj = jedno trafo + usmernenie)? Napríklad ten CW DAC má 9 "len" regulátorov, ale trafá bude mať asi len 2 (digitál, analóg), v lepšom prípade ešte jeden pre ovládanie.
_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9388
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po február 13, 2017 09:12:28    Predmet: Odpovedať s citátom

na digital potrebujes kladne napatie, cca 5V a menej ... ale na lepsi analog je treba kladne i zaporne, povedzme -12V a +12V

vsetko je to o kvalite tych regulatorov ... a teda i cene

urcite sa najdu i kvalitnejsie i lacnejsie, no napr. ja mam v DAC tieto:
- http://twistedpearaudio.com/power/trident.aspx
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1449

PríspevokZaslal: Po február 13, 2017 09:27:46    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
na digital potrebujes kladne napatie, cca 5V a menej ... ale na lepsi analog je treba kladne i zaporne, povedzme -12V a +12V...


To nemusí byť pravda, záleží od použitého IO, ale o to mi nešlo. Ide mi o to, či sa zdroj má oddeliť komplet, aj vrátane trafa, alebo len usmerňovače.

_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9388
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po február 13, 2017 10:01:24    Predmet: Odpovedať s citátom

hod si mincou :-)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Henri
Hifista - zaslúžilec


Založený: 30 marec 2015
Príspevky: 610

PríspevokZaslal: Po február 13, 2017 13:05:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Z môjho subjektívneho pohľadu záleží vždy na konkrétnom riešení:
t.j. Celkovej kvalite a prevedení napájania. Napr. Meitner si v DACoch vystačí so spínaným zdrojom
( pri nižších odberoch ma často menšie násobky 50 Hz a zanedbatelne rozpt. pole )
Ako píše Miro : je treba dostatočný počet kvalitných regulátorov, potom stačí aj jeden zdroj.
Hlavne sa treba sústrediť na analógovú časť , napájanie digitálu nie je až tak kritické (s výnimkou hodín Wink ) treba venovať viac pozornosti prevedeniu filtrov a rýchlosťi výstupných obvodov...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
2mato
Hifista


Založený: 23 august 2009
Príspevky: 128
Bydlisko: Praha, Nitra origin

PríspevokZaslal: Pi február 24, 2017 23:19:45    Predmet: Odpovedať s citátom

ja som s tymto laboroval, ale trochu inak - na DAC HRT music streamer 2+ som daval bateriove napajanie, napajanie z USB som vynechal a krmil som to priamo z baterie co je teoreticky i prakticky tvrdy a cisty zdroj napatia... HRT ma pritom vo vnutri tiez napajaci obvod s DC/DC izolovanym menicom
_________________
Dynaudio DM 2/7-prekablovane KimberKable 8PR + JantzenAudio SuperiorCAP recap, TSM Sensis 100, DPA 222SE, Kenwood KA-990EX, Rotel RA-1210, Sansui 331 + DT770 Premium + Kef Cresta 1, Rotel RCD-975, Technics M04/M07, Sansui Tu-217, HRT Music Streamer II+
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vma
Hifista


Založený: 15 september 2009
Príspevky: 121

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 09:33:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Podľa mňa lacná a jednoduchá metóda by mohlo byť nahradenie sieťových adaptérov akumulátorom a zmeranie.
Škoda, že nemám to možnosť to pomerať, ale posluchom sa mi zdalo, že Hifiberry DAC+ Pro pri napájaní akumulátorom priamo do DAC-u hralo lepšie. Pri napájaní z akumulátoru Squeezebox Touch som však nezaznamenal zmenu. Na internete je bohatá ponuka zdrojov, kde pre potreby +5V/2A je 50W toroidne trafo a podľa obrázku normálny stabilizátor. Stojí to 100+ Euro - dobrý biznys.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi expert


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 2568
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 10:18:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Opýtam sa viete poradiť?

Ak potrebujem kvalitný lineárny zdroj z 230V na 12V výstup na napajanie počítača a cca 36W , 3A.

Je niečo dostupné kvalitné a relatívne lacné okolo 100€ . Kde je moznosť už taký hotový kupiť?
Ideálne v peknej a funkčnej hlinikovej kabici.
Na Ebay su z číny zdroje ale taký čo by sa mi hodil stojí okolo 200€. Rátaj cenu +doprava z toho je clo(ak to je do 150€) a nad 150€ ku tomu je naviac + Clo a dalšie papierovačky. Crying or Very sad
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 10:46:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Jaký má smysl napájet lineárním zdrojem PC plné spínaných zdrojů?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi expert


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 2568
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 11:36:46    Predmet: Odpovedať s citátom

To mám mini PC bez vetráku s N3000. http://www.asrock.com/microsite/beebox
A tam chcem nahradiť spínaný zdroj lineárnym.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 13:08:55    Predmet: Odpovedať s citátom

I tohle PC jako všechna ostatní je prošpikované spínanými regulátory. Tipuju si, že těch 12V se v něm nepoužije vůbec pro nic napřímo (možná do PCI-e slotu, pokud jej to má), jen jako napájení dalších regulátorů.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi expert


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 2568
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 13:32:32    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
I tohle PC jako všechna ostatní je prošpikované spínanými regulátory. Tipuju si, že těch 12V se v něm nepoužije vůbec pro nic napřímo (možná do PCI-e slotu, pokud jej to má), jen jako napájení dalších regulátorů.


Hladaj a pozeraj kde je tam také niečo je.

http://www.kitguru.net/desktop-pc/leo-waldock/asrock-n3000-beebox-review/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 13:40:24    Predmet: Odpovedať s citátom

To nemusím hledat. CPU má napájení okolo 1.5V, paměti 1.2V, běžné čipy 3.3V či méně. USB a potřebuje 5V pro napájecí piny, audio kodek to bude mít taky tak. Napájení 12V se v PC téměř nepoužívá.

Na té desce je jasně vidět spoustu spínaných regulátorů a jejich tlumivky, ještě daleko víc jich bude pod chladiči u CPU.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi expert


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 2568
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 14:04:17    Predmet: Odpovedať s citátom

A teda nemá vobec význam ku takému mini PC dať lineárny napájací zdroj ?
Smile

Zmenší sa trocha " dosť " bordel zo siete 230V a rušenie alebo nie?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9388
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 14:09:11    Predmet: Odpovedať s citátom

k PC neviem, ale taky BeagleBone Black ma jeden cip ktory generuje napatie pre zbytok dosky, a ten ide prepnut do low EMI modu
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 14:10:28    Predmet: Odpovedať s citátom

IMO to nemá žádný smysl. Předpokládám, že nic analogového z toho PCčka nepoleze.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi expert


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 2568
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 14:15:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Aj si to skušal a meral a počuval?Ked to tvrdíš.

Tak ano či nie?
Zmenší sa trocha " dosť " bordel zo siete 230V a rušenie alebo nie?
Cool


Naposledy upravil BlackBerry dňa So február 25, 2017 14:17:42, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 14:17:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Miero - v čem to spočívá? Nějaké spread-spectrum?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 14:20:58    Predmet: Odpovedať s citátom

BlackBerry napísal:
Aj si to skušal a meral a počuval?Ked to tvrdíš.

Tak ano či nie?


Vyzkoušej slepým testem a uvidíš. Můj názor znáš.
citácia:

Zmenší sa trocha " dosť " bordel zo siete 230V a rušenie alebo nie?
Cool


Jaké rušení máš na mysli? Ani jsi nezmínil, co vlastně s tím PC budeš dělat, jak bude generovat zvuk atd.

I v nejnepříznivějším případě integrované zvukovky jsem přesvědčený, že žádný rozdíl ve slepém testu nepoznáš, jen v peněžence... I ta bude napájená spínaným zdrojem na desce.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi expert


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 2568
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 14:26:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Ved vo sieti 230V je rušenie a ten spínaný zdroj z 230V na 12V ho zanáša dalej.
Lineárny filtrovaný stabilizovaný zdroj ho zmenší.Alebo nie?

PC na hudbu , fimy ovládanie cez JRiver na prehrávanie a používam na hudbu FLAC z externého HD do DAC cez USB kábel.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So február 25, 2017 14:32:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Předpokládám, že ten USB DAC má vlastní napájení. Pokud ne, je velice jednoduché je doplnit.

Lineární zdroj k PC bych vůbec neřešil.

Mimochodem 1: spínaný zdroj může mít v audio pásmu menší rušení, než špatně udělaný lineární.

Mimochodem2: odborníci tvrdí, že větší rušení než zbytky spínací frekvence SMPS vytváří v PC spínání digitálních prvků. A s tím vůbec nic neuděláš.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia
Strana 1 z 3

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist