Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Tipy na káble/konektory - SK/CZ

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Kabeláž
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dropadred
Nádejný hifista


Založený: 16 máj 2015
Príspevky: 77

PríspevokZaslal: Št február 16, 2017 17:27:25    Predmet: Tipy na káble/konektory - SK/CZ Odpovedať s citátom

Ahojte,

budúci mesiac si skladám novú reprosústavu (2.0 stereo) s tým, že s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o pasívaky (Klipsch RP-160M), takže aj kvôli tomu, že zosík pre ne (SMSL SA-98 ) bude ďaleko od môjho DAC/AMP-u (Audio-GD NFB-15), tak aktuálne potrebujem:

1. Prepojovaci RCA káblik medzi výstupom z DAC-u a zosíkom - dĺžka (aj s rezervou) 2m
2. Reproduktorový kábel - dĺžka rovnako 2m

takže aktuálne je na mojom zozname toto, keďže som sa rozhodol, že upustím od kúpy od sympatických číňanov http://www.ghentaudio.com/ ,resp. ich RCA káblu (ten mám aj teraz a just som ja kus vola neobjednal aspoň 2m) a reproduktorového káblu, čo by ma spolu stálo solídnych 59$ samozrejme s trochou šťastia cca 68€, ak by to čapli.

Takže som sa začal pohrávať s myšlienkou, že si spravím pekne DIY (človeka príspevky ako tieto celkom inšpirujú), takže aktuálne mám na nákupnom zozname toto:
2,5/5m prepojovacieho kábla, kde na vzor Ghent-u som si už vyhliadol Canare L-4E6S od nás, kde to je cca 1,96€/m , kde premýšam, či zoberiem a proste všetky 4 vodiče zapletiem do jedného a to pôjde do konektora a budem potrebovať 5m (dva osobitné káble) alebo urobím to po dvoch, teda dva vodiče do jedného a dva do druhého a tým pádom len 2,5m
4x RCA konektory - mal som víziu nepájkovacích, keďže ja som pájkar naničhodník ako tento junk, ktorý by mal vo vnútri vyzerať asi takto ...alebo či proste pájkovať (mám pájku z 10€ setu z rádioamatéra, raz som skúšal pájkovať 3,5mm jack a skoro som od nervov to zobral a celé to odsunul vzdušnou čiarou von oknom)
5m reproduktorového kábla - rád by som použil 11-13AWG kábel, aj keď nejde o závratnú dĺžku; ide mi o to, aby bol medený, nechcem pomedený hliník...ovšem s izoláciou
8x banánik - nepájkovací

Chcel som sa poradiť práve ohľadom RCA/banánikov a reproduktorového káblu - máte nejaké niche miesta u nás a u pepíkov? Rád by som na tom neprerobil majland...akosi som to neriešil a ak by som objednával niečo z ebay/amazon-u, tak by to nestihlo prísť včas (kupovať sa bude začiatkom marca zosík a niekedy po 11. aj repro).

Pokiaľ by ste mali nejaké tipy, tak ich veľmi uvítam, ďakujem. Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dropadred
Nádejný hifista


Založený: 16 máj 2015
Príspevky: 77

PríspevokZaslal: Ne február 19, 2017 15:54:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak už je to neaktuálne, začal som, teda pokračoval som v štúdiu, zriadil som si nejaké štandardy, našiel nové zdroje a i keď pol dňa mám depresiu zo sumy, ktorú som vytrieskal za materiál na pár signálových (RCA) a pár reproduktorových káblov, tak sa teším; nakoniec to bude v oveľa kvalitnejšom duchu - o pár dní ku mne začnú cestovať všetky komponenty (nakoniec budem robiť aj sleeving) od Nemčúrov a Japončíkov, takže sa teším.

Ďakujem aspoň za prečítania.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1898

PríspevokZaslal: Ne február 19, 2017 16:03:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak myslim, ze to zas taka velka alchymia nie je. Ja pouzivam dlhu dobu kombinaciu Tasker + Neutrik / Rean a nemal som vyraznejsie problemy. Je to urcite piplacka ale funguje to bez akychkolvek problemov a s vysledkami som velmi spokojny. Jedine na jedny sluchadla som si vyrabal kabel z jednotlivych vodicov, ktore som zaplietol a nasukal do opletu, pretoze sa mi v ramci komercie nepodarilo zohnat nic rozumne tenke ale konektor bol zas len Neutrik.
_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Kabeláž Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist