Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

BS ACOUSTIC

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Reprosústavy
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
terasky
Hifista - pokročilec


Založený: 19 december 2007
Príspevky: 390
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St december 19, 2007 09:01:37    Predmet: BS ACOUSTIC Odpovedať s citátom

Nazdarek vyznavaci citliveho ucha.

Aky mate nazor na reproduktorove sustavy vyrabane firmou BS Acoustic?

www.bsacoustic.sk

Mam zosilnovac YAMAHA AX-397 a chcel by som k nemu vhodne repro.

Poradi niekto?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
J
Hifi expert


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 1330
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št december 20, 2007 08:55:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Pred pár rokmi som na nejakej výstave tuším počul tie ZETA 2. Zvuk aj prevedenie na mňa pôsobilo celkom príjemným dojmom, ale pravda je že nie som bohvieako náročný poslucháč, asi by to chcelo niekoho kompetentnejšieho. Ešte som videl (dosť dávno) v hifištúdiu na Bottovej (Bratislava) tie CANNES - velmi elegantné štíhle bedničky s klavírnym lakom, ale ten predavač vravel že tie ZETY hrajú lepšie. Za tie peniaze to nemusí byť zlá volba, ale treba ich samozrejme najprv počuť.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
J
Hifi expert


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 1330
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št december 20, 2007 09:08:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Ešte som našiel v počítači recenziu spred troch rokov:
Zeta 2
30.09.2004 16:27 / autor: Dušan Demovič / rubrika: Audio / kategória: Profily / časopis: Audio 10/2004 VIII.ročník(69)

Neuplynulo veľa času odvtedy, čo sme predstavili nový mode Cannes reproduktorov zo série ZETA firmy BS Acoustic z Radošoviec pre domáce kino. Príťažlivý oranžovo-čierny dizajn, príjemný zvuk a výhodná cena boli hlavnými plusmi tohto výrobku. Dnes sa uchádza o vašu priazeň ďalší model pod názvom Zeta2.
Konštrukcia
Klasické usporiadanie, tak ako ho poznáme pri prevažnej väčšine stĺpových reproduktorov, zostáva „klasikou“ aj pre BS Acoustic. Ozvučnica však má oproti „konfekcii“ v spodnej časti pomerne veľký priestor vysypaný pieskom, takže na celkovej hmotnosti to riadne poznať. Čo sa týka piesku samotného nie je súčasťou dodávky a bol nasypaný pre účely nášho profilu. Firma piesok nedodáva.
No určite to nebude na škodu, pretože v akusticky dobre zatlmenej ozvučnici z MDF nie je dajaké to kilo navyše nikdy zbytočné.
Povrchová úprava v lesklo-čiernej pravej prírodnej dyhe bude pravdepodobne oveľa praktickejšia než hladký polomat predchodcov. Zostávajúcu časť ozvučnice dostali do prenájmu dva páry známych stredobasových reproduktorov s hliníkovou membránou a pružným závesom. Masívny liatinový kôš nesie pomerne veľký magnet ukrytý v plechovom tienení. Nad dvojicou stredobasov je situovaný kaloténový výškový menič s jemnou hodvábnou jednopalcovou membránkou. Vnútorný priestor je po stenách vytlmený pásmi vatelínu. Na zadnej stene sa nad vaničkou s konektormi nachádza výhybka.
Nakoľko box je dosť vysoký, na bočných stenách sú z vnútornej strany
nalepené v celej výške pásové výstuhy z MDF. Kabeláž je z hrubších vodičov a spoje s meničmi sú riešené letovaním. Pripojovacie káble od výhybky vedú do premostenej štvorice masívnejších pozlátených svoriek s výstupom na zadnej strane boxov. Tam ústi aj dvojica menších basreflexov.
Protirezonančné hroty sú takisto súčasťou dodávky. Mechanickému riešeniu nechýba nič zo solídnosti a zodpovednej konštrukcie. To, ako sa tento prístup podarilo pretaviť do akustickej sféry, prezradí ďalší odstavec.

Zvukové podanie
Zapájam boxy do tandemu s elektrónkovým zosilňovačom testovaným na inom mieste tohto vydania a sprvoti si ich ani veľmi nevšímam. Rozohranie prospeje každej debničke, a tak im dávam čas a priestor. No i tak prekvapujú nenásilnou a pohodovou produkciou s pomerne naturálnym a presným podaním.
Po niekoľkých dňoch sa do nich púšťam s nekompromisnou snahou nachytať ich na hruškách, ale nič objavné ani odhaľujúce sa nekoná. „Zetky“ pekne a v pohode zahrajú to, čo do nich nasmeruje zosilňovač, a nerobia si žiadne starosti o dynamiku či zafarbenie pásma. Vlastne ani si nemusia robiť, pretože všetky základné kroky k vierohodnej produkcii už majú spoľahlivo za sebou.
Pekný a kontúrny bas s príjemným doznievaním kontruje čitateľným stredom, ako aj dostatočne dôrazným, ale neagresívnym výškam. Podanie vcelku v pohode a na túto cenovú hladinu viac než priaznivé.
Ale nedá mi neporovnať ich s ortodoxnými referenciami, akými Dynaudiá rozhodne sú. Aj keď porovnávanie nie je úplne spravodlivé, pretože ide o rozdiel celej triedy. O to potešiteľnejšie je, že Zety2 sa nedali odstrašiť a na analytické modly sa dotiahli pomerne blízko. Podobne neutrálny zvuk bol slabší a menej prezentný len v niektorých pasážach či detailoch, v niektorých prípadoch som zaznamenal mierne nepresnosti v zafarbení a dozvuku nástrojov. No vôbec to nie je na hanbu, pretože porovnávanie s týmto typom reproduktorov sa neraz končí pre konkurenciu zvukovou „samovraždou“ a protestným odchodom reproduktorov naspäť do škatúľ.
Zety sa nielenže nebáli, ale dokonca si aj podebatovali s Audiencmi 52 na tému vernej produkcie, priestorovosti a dynamiky...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Reprosústavy Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist