Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Brum v reproduktoroch - prosím o radu ...
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje, filtre, ochrany ...
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
NeumannKalt
Nádejný hifista


Založený: 27 február 2017
Príspevky: 55

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 10:14:24    Predmet: Brum v reproduktoroch - prosím o radu ... Odpovedať s citátom

Zdravím vás. Prosím vás o radu/ pomoc pri nasledovnom probléme ktorý mám:

Z reproduktorov sa mi ozýva brum/ bzučanie. Objavuje sa pri zapnutom zosilovači ( PS audio Trio A100 koncák). Tento brum má ale konštantnú hlasitosť a zmenou hlasitosti sa nemení.
Tento brum sa iba zosilní na vyššiu hlasitosť (tiež sa ďalej nemení ) ak zapnem DAC Prevodník / predzosik (Audiolab M-DAC Plus).
Tiež sa trochu zosilní ( pridá sa ďalšia zložka brumu) keď pripojím iPhone na Audiolab ako zdroj digitálneho signálu Spotify (Audiolab má okrem USB B aj USB A- na ktorý keď pripojím iPhone tak prevezme funkciu zvukovky iPhonu a zároveň aj nabíja tento iPhone )

Zosilovač bol preskúšaný a je v poriadku. Audiolab je tiež nový.

Všetky komponenty sú napojené na jednej predlžovačke / 6 zásuvková (obyčajná )

Skúsil som napojiť cez druhú predlzovacku z inej časti domu (aj keď mám novostavbu) ....- problém stále rovnaký.

Potrebujem poradiť čo tento brum / rušenie môže spôsobovať a či by som to vedel odstrániť zakúpením nejakého filtra (supra,...) alebo stačí vymeniť priložené sieťové káble za nejaké lepšie (Pangea,...)

Ďakujem za každú radu a názor !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9443
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 11:23:16    Predmet: Odpovedať s citátom

odpoj od zosilnovaca vsetky vstupy, takto odpojeny by urcite nemal brumiet

a pripoj potom uplne od vsetkeho odpojeny prevodnik ... najprv len jeden kanal, potom druhy, a potom napajanie

daj viediet kedy zacne brumiet
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 12:17:08    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
odpoj od zosilnovaca vsetky vstupy, takto odpojeny by urcite nemal brumiet



To je nesmysl, zesilovač s otevřeným vstupem bude brumět, nachytá pole (brumové napětí) zvenku do vst. konektoru. Na takový pokus se musí vstup zkratovat! Pak by brumět neměl ani při zvýšení hlasitosti.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
NeumannKalt
Nádejný hifista


Založený: 27 február 2017
Príspevky: 55

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 12:49:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Zdravim, zosilovač je samostatne pripojený k sieti, k nemu reproduktory. Po zapnutí zosiku (keď zopne relátko ) --- začne brum. Pri tom nie je k nemu pripojené žiadne zariadenie.

Keď potom k nemu pripojím DAC / predzosik (Audiolab) --- po jeho zapnutí sa k pôvodnému pridá další a celkovo to brumí hlasnejšie.

Tento brum sa ale nemení pri prehrávaní hudby, ani sa nemení jeho hlasitosť - aj keď zvýšim /znížim hlasitosť prehrávanej hudby (pomocou ovládača na Audiolabe)
Len pri hlasitosti asi na 40 % to prestáva byť počuť kôli samotnej hudbe...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 12:57:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Je potřeba zkusit zkratovat vstup toho PS audio Trio A100 a připojit k němu jen repro. Je nutné vstup zkratovat.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
altea
Hifista


Založený: 26 december 2013
Príspevky: 135

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 17:33:52    Predmet: NA filtr Odpovedať s citátom

Zkus NA filtr a je po brumu (pokud neni nejaky problem na hardwaru).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
NeumannKalt
Nádejný hifista


Založený: 27 február 2017
Príspevky: 55

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 18:09:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Žiaľ neviem čo pod NA filtrom rozumiete... Sad

Môžete mi popísať ? (Nie som veľmi zdatný v elektronike)

Dakujem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Radosval
Hifista


Založený: 03 december 2016
Príspevky: 164

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 18:14:42    Predmet: Odpovedať s citátom

NeumannKalt napísal:
Žiaľ neviem čo pod NA filtrom rozumiete... Sad

Môžete mi popísať ? (Nie som veľmi zdatný v elektronike)

Dakujem


http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=15&t=17130
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9443
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 18:42:09    Predmet: Odpovedať s citátom

skusat sa moze vsetko, ale zosilnovac by pocutelne brumiet nemal ... tie lepsie ani s nepripojenym vstupom

tento PS audio Trio A100 je triedy class D so spinanym zdrojom

a ma i XLR vstup ... brumi to i ked vstup prepnes na XLR a nemas tam nic zapojene?

to skratovanie vstupu co spomina PMA ide vyrobit lahko ... na RCA konektore na zosilnovaci spojit tienenie so stredom .. nejakym dratikom

na XLR ide skratovat este lahsie ... prepojit dratikom piny 2 a 3
- https://commons.wikimedia.org/wiki/File:XLR_pinouts.svg

a mas tam klasicky sietovy kabel? skus ci ma dobry kontakt, pripadne vymenit za hocijaky iny co mas doma
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
NeumannKalt
Nádejný hifista


Založený: 27 február 2017
Príspevky: 55

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 18:49:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Ďakujem za vašu pomoc, ...no možno som nechápavý - a aj po prečítaní tej stránky a príspevkov som nedošiel k riešeniu (respektíve odpovedi)...,

Čo by som teda mal spraviť / kúpiť / namontovať ....aby som sa zbavil brumu ?

Ďakujem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
NeumannKalt
Nádejný hifista


Založený: 27 február 2017
Príspevky: 55

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 18:58:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Pardón, odpovedal som na predchádzajúci príspevok a medzitým prišiel další ...

Idem skratovať
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 19:03:13    Predmet: Odpovedať s citátom

No som zvedavy ako dopadnes.
Rozhodne toto je daco co sa mne nedari odstranit odvtedy co mam delene komponenty.
Na cas pol pokoj ked mi znamy "prekopal" preamp a teraz co som kupil druhy USB DAC mam tento problem znovu.
Samotny koniec mi nebrumi a nemusim ani skratovat vstupy.
Ale akonahle pripojim predzosilnovac a nasledne DAC tak sa objavi brum.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 19:19:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Smycka.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 19:21:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Hej lenze ono to uz brumi ked pripojim iba samotny preamp.
Takze chybna konstrukcia.
A potom sa to uz nabaluje dalsimi komponentami.
Zlaty integrac, s tym som nemal problem nikdy.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
NeumannKalt
Nádejný hifista


Založený: 27 február 2017
Príspevky: 55

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 19:28:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Takže : po prepnutí na zadnej strane zosilovača (je tam prepínač s dvoma polohami - podľa toho aký spôsob pripojenia mám : RCA káblami alebo XLR) ... z terajšej polohy RCA ktorý používam v súčasnosti pre pripojenie DAC ---> do polohy XLR ... brum sa úplne STRATIL Smile)))))))))

To znamená , že hneď v utorok idem kúpiť káble XLR a mám problém ( dúfam !!!) vyriešený Smile))

Vôbec ma toto ani nenapadlo spraviť , ..... preto ďakujem každému za radu a ochotu pomôcť ! 👍

Inak ešte otázka : okrem zlepšenia kvality prednesu - rieši niektoré takéto problémy kúpa tieneného napájacieho kábla ( napríklad Pangea a podobne). ...?

Ešte raz vďaka za pomoc!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Radosval
Hifista


Založený: 03 december 2016
Príspevky: 164

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 19:40:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Nie je to teda spôsobené tým, že cez RCA káble sa brum prenáša z iného prístroja?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
NeumannKalt
Nádejný hifista


Založený: 27 február 2017
Príspevky: 55

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 20:11:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Nie je to prenos z iného zariadenia,..... nechápem to, pretože mi to nedáva zmysel ale nevadí , hlavne že poznám riešenie Smile

Otázka je, čo by som robil keby som:
A:/ mal zosik len s RCA pripojením
B:/ nemal na DAC XLR...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 21:28:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Bohužel je řada audio přístrojů řešena prasácky, problém je chybějící standardizace. Propojení 2 komponentů, i předzesilovače a koncového zesilovače, pak může být pro "normálního" uživatele horor. Pokud jsou oba ve třídě I se signálovou zemí propojenou na PE a používá se nesymetrické propojení, tak je problém zaručený.

janik1971 napísal:
Hej lenze ono to uz brumi ked pripojim iba samotny preamp.
Takze chybna konstrukcia.
A potom sa to uz nabaluje dalsimi komponentami.
Zlaty integrac, s tym som nemal problem nikdy.


Co je to za komponenty, konkrétně?

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 21:35:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Pavle, toto sme uz riesili v minulosti.
Koniec je DPA-cko a preamp je koncipovany z bafrov od CW.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 22:10:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Co zkratovat ty 10R mezizemni odpory?
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9443
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne apríl 16, 2017 23:25:11    Predmet: Odpovedať s citátom

NeumannKalt napísal:
Inak ešte otázka : okrem zlepšenia kvality prednesu - rieši niektoré takéto problémy kúpa tieneného napájacieho kábla ( napríklad Pangea a podobne). ...?

Mam doma i tieneny napajaci kabel, ale nevsimol som si, aby s nim bol zvuk nejaky iny.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Po apríl 17, 2017 03:58:52    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Co zkratovat ty 10R mezizemni odpory?

Uvidím.... Počkám si ešte na nový preamp a uvidím.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tico
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 október 2012
Príspevky: 558

PríspevokZaslal: Po apríl 17, 2017 16:01:39    Predmet: Odpovedať s citátom

2 janik1971: U DPAcek bych taky doporucil to preklenuti mezizemniho 10R a taky nikterak slozity prekopani konce do tridy II. A taky bacha na tazeni asymetricky kabelaze - hned za zadnim panelem DPA oba kabely svazat a az k vystupum preampu tahnout striktne u sebe. Poslednich zbytku brumu jsem se zbavil mj. i tim, ze jsem obe DPA odstehoval do "prizemi" sestavy a odstup preampu od koncu je 70cm. Puvodni setup, kdy preamp HYPA1 byl hned na DPA, se ukazal jako nepouzitelnej, protoze rozptylovy pole toroidu dokazalo naindukovat do preampu dost nepeknou porci brumu. Umocneno navic tim, ze ac se jedna o audio trafa z Tronicu s ochranou proti DC slozce, tady na sidlisti to proste obcas nestaci a dochazi k presyceni jader.
_________________
HTPC/Foobar/Esi Juli@/WaveIO -> BB-DAC -> Customworks HYPA1+Actidamp mk4 -> DPA222Mk3 SE + DPA386SE -> B&W704, Sony ST-SB920QS, Sony CDP-XB930QS, AKG K701mod.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Po apríl 17, 2017 16:58:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Takze inak.
Ten odpor zatial ostava.
Vylucovacou metódou som dospel k zisteniu, ze "bordel" robi zdroj od DAC a HDD.
Riesenim je linearny zdroj k DAC a potazmo z neho budem napajat aj externy HDD. Nakolko planujem linerany zdroj s dvomi vetvami.
Ak sa tato varianta neosvedci tak bude k PC pripojeny iba cez USB napajany WD.
Ale uz teraz sa desim toho co za hybrid mi pride spolu s preampom.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Po apríl 17, 2017 17:10:41    Predmet: Odpovedať s citátom

janik1971 napísal:
Takze inak.
Ten odpor zatial ostava.
Vylucovacou metódou som dospel k zisteniu, ze "bordel" robi zdroj od DAC a HDD.
Riesenim je linearny zdroj k DAC a potazmo z neho budem napajat aj externy HDD. .


Popisoval jsem to tady:
http://pmacura.cz/dpa386.html

Problém je konstrukční řešení DPA, které se projeví zejména při připojení zdroje signálu ve třídě II se spínacím zdrojem. Samotný zdroj není na vině.

Jak píše Tico, zkratovat mezizemní odpor a oddálit preamp od koncáku jsou správné kroky.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Po apríl 17, 2017 17:37:32    Predmet: Odpovedať s citátom

No fajn ale ten linearny zdroj i tak nebude na skodu. ???
A tym skratovanim je teda myslene jeho uplne vyradenie z dosky a miesto neho dat iba drotovy prepoj?
Ci odpor tam ponechat a z opacnej strany plosneho spoja oba konce odporu prepojit...
Co z toho (ne)spravne chapem?
Nerad by som zas cosi zmrvil.
Mne sa to totiz stava dost casto
Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Po apríl 17, 2017 17:48:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Staci zespoda desky vyzkratovat kusem dratu.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Po apríl 17, 2017 20:41:23    Predmet: Odpovedať s citátom

@PMA
@Tico

Vdaka. Thumbs up
Problem je vyrieseny.
Dokonca mam pocit, ale iba len pocit ,ze to celkovo hra cistejsie.
Sice je tam este mierny brum , ale iba s uchom na repro.
Predtým to brumelo ovela viac. Teraz uz mam zapojeny ako DAC tak aj HDD a intenzita brumu sa nijako nemeni.
Bohuzial v racku uz vyssie s preampom ist nemozem(nabytok kvôli tomu kupovat nebudem)
S tym v akom stave je to teraz som vcelku spokojny a prekopavat DPA sa mi uz rozhodne nechce.

Este raz vdaka!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Po apríl 17, 2017 20:48:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to jsem moc rad. Me jen mrzi, ze autor dodnes tu chybu nepochopil. Je to uz X-ty pripad.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Po apríl 17, 2017 20:56:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja uz radsej vo vsetkej ucte nic nekomentujem.
Staci ,ze som raz cosi povedal na jedneho nemenovaného pana z Piešťan.
A nakoniec som bol i tak za chuja ja.
Kazdopadne som rad ,ze to ide konecne normalne.
Este raz vdaka.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje, filtre, ochrany ... Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist