Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

A-B box pro testování výkonových zesilovačů
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Iné
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: So máj 13, 2017 10:39:03    Predmet: A-B box pro testování výkonových zesilovačů Odpovedať s citátom

Pustil jsem se do konstrukce boxu pro A-B, ev. A-B-X testy výkonových zesilovačů. Krabice s vrtáním a frézováním panelů už je zadaná v Modushopu v Itálii, je to 2U 435mm.

Je to docela blázinec, spousta konektorů a bude potřeba spousta propojovacích šňůr.

Přípravek rozbočí (přepínáním relé) stereo linkový vstup do dvou samostatných cest s regulací úrovně, aby bylo možné srovnat rozdíly v zisku testovaných zesilovačů. Z repro výstupů zesilovačů půjdou kabely zpět do přípravku a tam je relé přepnou do výstupů na dvojici beden. Přepínat se budou i země, takže testované zesilovače nebudou přímo svázané společnou zemí.

Je to docela blázinec a možná toho budu litovat jako zbytečné iniciativy. Nejdůležitější bude udržet odstupy S/N, řada jednoduchých škatulek tohoto typu trpí na zavlečení brumu do sestavy a tím znehodnocení testů.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9443
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So máj 13, 2017 10:55:04    Predmet: Odpovedať s citátom

uvazujes o vyrobe 1 kusu, resp. slo by si u teba objednat napr. neosadenu DPS + rozpis suciastok?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: So máj 13, 2017 11:03:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Pockal bych, jak to dopadne.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1747

PríspevokZaslal: So máj 13, 2017 13:51:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Chtělo by to zrovna myslet i na dálkáč v provedení tlačítek A,B a X (vylosuj nahodile Very Happy) a současně zápis zvoleného do excelu po usbčku. Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So máj 13, 2017 15:10:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Když to bude mít vytažené přepínací signál A/B ven, lze udělat řízení čímkoliv. IMO lepší modulárně - přepínací modul <- řídící modul. Řídící modul může být pouhý spínač (ON - A, OFF - B), arduino s logikou ABX ukládající do CSV souboru na SD kartu řízené DO, RPi, výstup z PC, cokoliv.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: So máj 13, 2017 15:26:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Řídicí signál bude samozřejmě vytažený ven, použije se volný bezpotenciálový kontakt (relé). Samotným řízením se zabývat nebudu, je to pro mě práce navíc a pro mě není důležitá. Z mého pohledu je nejdůležitější podmínka, aby A-B box nezanášel do signálu přídavný bordel, což se v chumlu kabeláže navíc může snadno stát.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So máj 13, 2017 17:06:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Super.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9443
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So máj 13, 2017 17:20:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Bude to pasivne? Lebo ak hej, tak by to mozno slo pouzit i "odzadu" na testovanie roznych DACov/Preampov. Myslim zapojit zdroje na vystupe A/B konektory a "vystupny" signal brat zo vstupu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: So máj 13, 2017 17:36:10    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
Bude to pasivne? Lebo ak hej, tak by to mozno slo pouzit i "odzadu" na testovanie roznych DACov/Preampov. Myslim zapojit zdroje na vystupe A/B konektory a "vystupny" signal brat zo vstupu.


Má to 2 zcela nezávislé cesty. Cesta pro repro je pasivní a je tudíž obousměrná, buď se 1 signál rozdělí do 2 cest nebo 2 signály se přepínají do jednoho.
Cesta pro vstup zesilovače je aktivní a je jednosměrná. Jsou to regulátory hlasitosti + buffery, kvůli nízké a stále stejné výstupní impedanci.

A/B DACů umím udělat i se stávajícím předzesilovačem, který má 5 přepínatelných vstupů s relé. Zkoušel jsem DVD kombajn v CD módu x DAC Magic. Hlasitost srovnaná regulátorem na DAC Magicu. To, co se jeví při výměně komponentů jako jasné, skončilo při A-B testu jako sotva poznatelný rozdíl bez statisticky významného výsledku .....
Dá se říci, že tam nějaký pidi rozdíl je, ale jakmile to máš 10 - 20x opakovat a ještě správně přiřazovat, tak je to ztracené. Jde pak o to, co chceme. Jestli se posouvat i po mini rozdílech, nebo jestli žádáme takovou změnu, kterou vždycky bezpečně opakovaně a vždy poznáme. O tom to asi celé je.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10696
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So máj 13, 2017 21:47:24    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
To, co se jeví při výměně komponentů jako jasné, skončilo při A-B testu jako sotva poznatelný rozdíl bez statisticky významného výsledku .....
Dá se říci, že tam nějaký pidi rozdíl je, ale jakmile to máš 10 - 20x opakovat a ještě správně přiřazovat, tak je to ztracené. Jde pak o to, co chceme. Jestli se posouvat i po mini rozdílech, nebo jestli žádáme takovou změnu, kterou vždycky bezpečně opakovaně a vždy poznáme. O tom to asi celé je
.


Tohle by se mělo tesat a dát do záhlaví slovanetu, aby to bylo přes půl obrazovky při čtení jakéhokoliv příspěvku !!!

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3923

PríspevokZaslal: So máj 13, 2017 22:31:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Trošku vtipné je, že na de facto nutnost takového A-B boxu pro seriózní "uchometrické" porovnávání zesilovačů zmiňoval před dvěma lety (ehm ehm) zrovna Bartoli:

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=234970#234970

Tím samozřejmě nemyslím, že by to Bartoli "vymyslel". A pro jistotu taky poznamenám, že to v žádném případě nemyslím jako kritiku toho, co PMA dělá, nebo dokonce jeho osobně. Naopak - PMA je jeden z mála erudovaných lidí, který maká a je ochoten se s výsledky své práce podělit s ostatními.

_________________
Reprodukční zařízení není hudební nástroj. Nemá hrát, ale reprodukovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: So máj 13, 2017 23:20:31    Predmet: Odpovedať s citátom

V technicky nedokonale forme jsem to mel pred 15 lety, ale bez moznosti srovnat urovne. V dobach Lopuchu.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: Ne máj 14, 2017 14:05:09    Predmet: Odpovedať s citátom

na taketo nieco som narazil
http://www.avahifi.com/products/accessories/abx-comparator-switchbox

_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
JHradec
Hifista - zaslúžilec


Založený: 29 január 2007
Príspevky: 993

PríspevokZaslal: Po máj 15, 2017 06:28:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Docela bych se bál dát to celé do jedné skříně- přeci jen vazba vstupy x výstupy by mohly vyjít lepší, pokud by výstupní relátka byla zvlášť - synchronní řízení samozřejmě taky oddělené .
Taky jsem něco takového začal a nedokončil Crying or Very sad
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Po máj 15, 2017 07:35:50    Predmet: Odpovedať s citátom

dhaman napísal:
na taketo nieco som narazil
http://www.avahifi.com/products/accessories/abx-comparator-switchbox


Ty holé dráty v linkové sekci, navíc poblíž repro výstupů, bych měl velké obavy použít. Stejně jako společnou zem.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: St máj 17, 2017 16:20:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Vedel by som pomôcť s ovládaním.
Dnes som sa nudil tak som na rýchlo niečo spáchal. Je arduino hračka.
Malo by to 4 tlačitka A, B, X, a OK/menu a 2x16 display, da sa to ďalej rozširovať o IR dialkové, web ovladanie a pod..
https://youtu.be/mtiaJiEj9RE

Tri módy testovania.
1. zdroj signalu A vs B, X by bol random A || B, na zosilnovaci A + reprosustave A
2. zosilnovace A vs B, X by bol random A || B, s tym ze zdroj signalu pre oba zosilnovace je A + reprosustava A
3. reprosustavy A vs B, X by bol random A || B, s tym ze zdroj signalu ja A a zosinovac A

Z obrazkov to možno bude jasnejšie

Otázka je či to postačuje a či to korešponduje s Pavlovým návrhom. Poprípade to napasovať na Pavlov hardware.

_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: St máj 17, 2017 16:36:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Každá iniciativa má něco do sebe a můžeme se bavit o všem.

Mě napadla úplně jednoduchá varianta, ale nevím, zda je realizovatelná. Vyžaduje to programátora.

Ve foobaru s ABX plug-inem by se pouštěla jako "A" a "B" vždy stejná skladba. Tj. 2x naloadovat stejnou ukázku třeba s 2 jmény. "Cosi" by muselo poznat, zda zrovna hraje A nebo B a poslat po USB jediný příznakový bit, třeba A = 0, B = 1. Ten by řídil relé v AB boxu. "Dvojcvak" by se dal snadno zařídit. Takže by se jel klasický ABX test ve foobaru, kde by si posluchač vybíral z variant X=A Y=B nebo X=B Y=A. Jako to dělá normálně. No a nakonec by dostal výsledek.

Dá se namítnout, že ten příznakový bit se dá snadno monitorovat. To ano, ale pokud si dáme dost práce, tak se ošvindlovat dá všechno. Tímhle směrem úvah se vůbec nechci vydávat. Předpokládám, že ta věc by měla sloužit k poznání. Pokud ji chce někdo zneužít ke švindlu, tak se stejně nedá nic dělat. Monitorovat se dá snadno i stav relé.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
check
Martin Vitvar


Založený: 10 júl 2007
Príspevky: 1451
Bydlisko: Horní Počernice

PríspevokZaslal: St máj 17, 2017 17:08:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Já bych určitě využil krabičku na testování reprobeden. Tzn jeden zesík, přepínat reprobedny. A ideálně aby šlo více reprobeden přepínat než dvě.

Kdyby k tomu někdo dodělal i automatiku pro ovládání motorku pro pohon točny na které bude stát X reprobeden, to celé za plentou. Metrové ložisko na kterém těch 1500kg reprobeden bude stát není problém koupit. Na posuv by stačil obyč motor + koncové spínače. Takže v podstatě akorát osmibit, který si bude pamatovat kolikrát točna projela spínačem a která tedy hraje...

_________________
http://vmaudio.cz/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: St máj 17, 2017 17:13:25    Predmet: Odpovedať s citátom

check napísal:
Tzn jeden zesík, přepínat reprobedny.


Jak s hlasitostí, tu bys nepotřeboval měnit? Nebo počítáš s úplně shodnou citlivostí?

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: St máj 17, 2017 17:26:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten ABX z foobaru sa neda pouzit pretoze nevies ktora z X a Y je A alebo B.
Ked stlacis A alebo B tak to sa este da posielat 0 alebo 1. Ale ked stlacis X tak ako vies ci sa za tym skryva A alebo B aby to ABX plugin vyhodnotil spravne a vysledky sedeli. Sad

_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: St máj 17, 2017 17:43:50    Predmet: Odpovedať s citátom

dhaman napísal:
Ten ABX z foobaru sa neda pouzit pretoze nevies ktora z X a Y je A alebo B.
Ked stlacis A alebo B tak to sa este da posielat 0 alebo 1. Ale ked stlacis X tak ako vies ci sa za tym skryva A alebo B aby to ABX plugin vyhodnotil spravne a vysledky sedeli. Sad


No proto jsem mluvil o programátorovi, někde v kódu toho pluginu to být musí. Nemám na mysli "tlačítko". Plugin přece ví, jestli spustil pod X A nebo B, jinak by nedokázal udělat vyhodnocení správnosti. Zapomeň na to, to už je taková úvaha k pivu. Chápu, že zdroják asi není open source.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: St máj 17, 2017 17:54:22    Predmet: Odpovedať s citátom

jj keby boli zdrojaky tak to spachame Wink Java, C++ neni problem.
_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9443
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St máj 17, 2017 20:56:20    Predmet: Odpovedať s citátom

zdrojaky abx pluginu pre foobar nie su dostupne (pise ho zda sa sam autor foobaru), takze mimo pokusu presvedcit autora aby sam vyrobil novy, resp. poupravil stary plugin, je tu este moznost napisat cely plugin znovu.

a to uz IMHO bude lepsie vziat nejaky existujuci opensource ABX nastroj a upravit ho, napr. tento: http://phintsan.kapsi.fi/abx.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
check
Martin Vitvar


Založený: 10 júl 2007
Príspevky: 1451
Bydlisko: Horní Počernice

PríspevokZaslal: Št máj 18, 2017 10:50:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Stačilo by ovádání ABX pluginu nastavit ve foobaru na tlačítka klávesnice jako global hotkey - může to být i klávesová kombinace. Na stejné zkratky se může chytit jakýkoliv prográmek zcela nezávisle na ABX pluginu.
Občas to bude chtít sice reality check, ale k chybám by nemělo docházet, neb vstup do systému je stejný.
Teda samozřejmě bohužel jenom na AB. Za tím X by se muselo dovnitř pluginu. Každopádně ovládat to přes PC beru jako lepší variantu, protože to vezmu jedním tlačítkem společně se začátkem skladby na bezdrátové klávesnici a nemusím ovládat mnoho věcí zároveň.
X by se mohlo v pohodě z PC ovládat tím pomocným prográmkem, ale ne provázaně s X ABX pluginu.

V rámci jednoduchosti by klidně stačil opravdu ABX na párové porovnání. Respektive, aby se nevymýšlel hned na začátku kolos, který skončí na zbytečné složitosti mnoha variant zapojení. Verze 2 může být vícekanálová a s dodělaným řízením.

Takže vývoj asi takhle:
Verze 1.0: Jednoduchá destička AB testeru s atenuátory s vyvedeným logickým ovládáním. Ovládání na kabelu přepínačem. Zkontrolovat, kvalitu analogových cest, kolik to zanáší vlastního zvuku.
Verze 2.0: Ovládání z PC, zavedení náhodnosti X.
Verze 2.5: Motorické ovládání točny s koncovými spínači a reprobednami.
Verze 3.0: Vlastní ABX plugin do foobaru.
Verze 3.5: Více kanálů.

PMA: Samozřejmě, že rozdílnou hlasitost by bylo potřeba řešit. Protože i dvě bedny se stejnou osovou citlivostí v nějaké šířce pásma budou mít v prostoru a poslechově jinou hlasitost - jiný tvar konců pásem, směrovost. Aktuálně to dělám digitálně ve foobaru.
Psal jsi, že by ten modul měl mít attenuátory zabudované, tak by neměl být problém.

_________________
http://vmaudio.cz/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Št máj 18, 2017 11:08:38    Predmet: Odpovedať s citátom

To, co stavím, odpovídá verzi 1.0, jen to bude v kisně.

Linkové cesty mají regulaci úrovně, je to tak. Mě jen zmátlo, že jsi psal, že by Ti stačilo přepínat repro cesty, tak jsem myslel, že linkovou část vůbec neuvažuješ.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9443
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št máj 18, 2017 11:17:46    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA, a zamyslas riesit nejako specialne utlm pred prepnutim? Myslim nieco taketo asi v tomto poradi:
- mute vstupu
- odpojenie repro 1
- odpojenie linkoveho vystupu 1
- pripojenie linkoveho vystupu 2
- pripojenie repro 2
- unmute vstupu
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
check
Martin Vitvar


Založený: 10 júl 2007
Príspevky: 1451
Bydlisko: Horní Počernice

PríspevokZaslal: Št máj 18, 2017 11:31:57    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA: Jojo, super. Počítej se mnou jako se zájemcem, pokud budou k dispozici kusy. Na repro prosím 40A relata. Případně nabízím možnost i u mě něco testovat.

miero: V téhle fázi je to zbytečná složitost. Tohle bych ponechal na softwarové řešení v rámci pluginu do foobaru, kde to nestojí žádné peníze navíc a hlavně samotné mute/unmute bude neskonale rychlejší.

_________________
http://vmaudio.cz/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Št máj 18, 2017 12:37:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Jojo. Miro, jak jsem už říkal u číňanů, význam nadstavby by neměl převážit nad základnou.

Martine, určitě bych nedoporučoval přepínat repro relé během skladby. Chce to pustit ukázku, zastavit přehrávání, přepnout bez signálu a pak pokračovat. Mám velmi ošklivé výsledky s těmi "oblíbenými" Finder relé 30A a nejsem sám, už to zjistil i někdo jiný. Při trhání zátěže se zhoršuje povrch kontaktů a pozná se to na měření výrazným nárůstem 2. harmonické, z nula nula nic na setiny až desetiny procenta. Někde to tu je, asi ve vlákně o MOSFET relé jako náhradě za mechanické relé.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
check
Martin Vitvar


Založený: 10 júl 2007
Príspevky: 1451
Bydlisko: Horní Počernice

PríspevokZaslal: Št máj 18, 2017 12:46:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano já vím, že pak jde zkreslení do kopru. Myslel jsem si, že si každý stopne hudbu ve foobaru předtím. Ale asi by to někoho svádělo přepínat přímo za běžící hudby. Tak hardwarově to jde samozřejmě vyřešit, ale jednodušší a rychlejší by bylo tedy už teď se s někým spojit, aby napsat software pro pc, který mute vyřeší. Tedy za předpokladu, že taky hraješ z PC. K přehrávači placek by to chtělo hardwarově, ale bude to přepnutí trvat o sekundu déle...
_________________
http://vmaudio.cz/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Št máj 18, 2017 12:57:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Klidně v SW, jenom jsem upozorňoval na problém, aby to nesvádělo přepínat během hudby. Už jsem to i dohledal

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=213396#213396

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Iné Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalšia
Strana 1 z 9

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist