Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Vstup mixpult, zvuková karta,....

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Dokumentácia - How to ...
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
jamo
Hifista


Založený: 18 apríl 2008
Príspevky: 167
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

PríspevokZaslal: St júl 19, 2017 13:15:41    Predmet: Vstup mixpult, zvuková karta,.... Odpovedať s citátom

Vie mi niekto vysvetliť prečo sa na vstupoch používajú v mixoch kondenzátory s vysokou kapacitou napríklad 47uf.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Karel S.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 jún 2010
Príspevky: 565
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St júl 19, 2017 15:31:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Možná trochu zevšeobecňuješ (trochu dost). (Jaké kondenzátory? Kde? ...)
Ale obecně... Ony ty vstupní impedance, třeba pro mikrofon, nebývají velké (šum).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jamo
Hifista


Založený: 18 apríl 2008
Príspevky: 167
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

PríspevokZaslal: St júl 19, 2017 15:40:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Na vstupoch kariet aj mixov bývajú vo väčšine prípadov elektrolity 47 uf , tak isto väzobné kondenzátory 22 UF ,prečo sú tam tak vysoké hodnoty
schéma je z DYNACORD cms 1000


Naposledy upravil jamo dňa St júl 19, 2017 18:20:49, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jamo
Hifista


Založený: 18 apríl 2008
Príspevky: 167
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

PríspevokZaslal: St júl 19, 2017 17:35:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Karel S. napísal:
Ony ty vstupní impedance, třeba pro mikrofon, nebývají velké (šum).


Myslíš impedanciu kmitacej cievky mikrofónu?

To mi vychádza na cca 900 ohm vstupnú impedanciu pre 47uf.

Dobre si myslím?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Karel S.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 jún 2010
Príspevky: 565
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St júl 19, 2017 22:55:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Myslím vstupní impedanci (zatěřovací impedanci zdroje = mikrofonu). Odpor cívky dynamiku, nebo výstupního trafa kondenzátoru s tím nemá co společného - to jsou parazitní parametry. Vstupní impedance pro mikrofon je obecně do cca 2kOhm, a důvodem (fyzikálním i konstrukčním) jsouoptimální šumové parametry.
To co píšu je trestuhodné zjednodušení a zevšeobecňování obvodařiny, ale snad mi elektrikářskej Pánbůh promine. Mimochodem, schema na obrázku je řešení poměrně jednoduchého vstupu (mix pro live). U opravdu kvalitních vstupů (velké mixážní konzole, specielní preampy) je zapojení složitější, s bipolárními tranzistory, trafem (jasné), popř. modernější s obvody SSM, THAT (zašvábované, ale je to o tomtéž). Nikdy se ale u mikrofonu nepohybujeme na vysoké impedanci instrument vstupu a zpracováváme malá napětí (to je v tomto konkrétním případě řešeno R-děličem).

P.S.: Co ti vadí, proč to řešíš? Zhořely?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
gnat
Hifista


Založený: 06 jún 2012
Príspevky: 232

PríspevokZaslal: Št júl 20, 2017 09:35:18    Predmet: Odpovedať s citátom

22mikro tam nevidím. 47mikro je použito pro ss oddělení XLR vstupu. 1/4 jack je oddělenej 10mikro.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jamo
Hifista


Založený: 18 apríl 2008
Príspevky: 167
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

PríspevokZaslal: Št júl 20, 2017 11:11:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Karel S. napísal:

P.S.: Co ti vadí, proč to řešíš? Zhořely?


Zhorieť nezhoreli , len som chcel vedieť prečo u zosilňovačov sa používa nízka kapacita na vstupoch a kartách vysoká.
Karel S Ď.
citácia:
22mikro tam nevidím.


c28a,c35a,c38a ....


Naposledy upravil jamo dňa Št júl 20, 2017 16:18:04, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
gnat
Hifista


Založený: 06 jún 2012
Príspevky: 232

PríspevokZaslal: Št júl 20, 2017 11:27:16    Predmet: Odpovedať s citátom

jamo napísal:
c28a,c35a,c38a ....
aha, já je hledal na vstupech a ne až na insertech a sběrnici
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Karel S.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 jún 2010
Príspevky: 565
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št júl 20, 2017 23:22:58    Predmet: Odpovedať s citátom

jamo napísal:
...c28a,c35a,c38a ....

...podobně na přístrojových vstupech C7a;C8a - do "Mikrofonní vstup + 10kOhm" mají jen 10uF. Přímo Mic In má jen cca 2,5k (kombinace R72,R8,R9 + vlastní vstup).
Na tom jasně vidíš, o jak vyšší impedance se jedná... Menší kapacita (s vyšší impedancí) stačí. Ale není v tom nějaká přesná přímá úměra. Ten, kdo to navrhoval tam vpálil hodnoty, jaké... A) vyhoví, B) měl k dispozici ve výrobě.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
gnat
Hifista


Založený: 06 jún 2012
Príspevky: 232

PríspevokZaslal: Pi júl 21, 2017 11:13:16    Predmet: Odpovedať s citátom

To nějak nechápu. Podle mě je to úplně naopak. Mikrofonní (XLR) vstupy jsou připojené přes 47mikro. Naopak linkový (1/4 jack) je připojený přes 10mikro. Mikrofon má jako zdroj obvykle malou impedanci a naopak nástrojové snímače jsou vysokoimpedanční.

BTW podle toho schematu je na mikrofonním vstupu fantomové napájení natvrdo neodpojitelné, takže dynamické mikrofony bych tam nestrkal bez ověření, že jsou správně zapojené.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Karel S.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 jún 2010
Príspevky: 565
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi júl 21, 2017 12:30:39    Predmet: Odpovedať s citátom

gnat napísal:
To nějak nechápu. Podle mě je to úplně naopak. Mikrofonní (XLR) vstupy jsou připojené přes 47mikro. Naopak linkový (1/4 jack) je připojený přes 10mikro. Mikrofon má jako zdroj obvykle malou impedanci a naopak nástrojové snímače jsou vysokoimpedanční.

BTW podle toho schematu je na mikrofonním vstupu fantomové napájení natvrdo neodpojitelné, takže dynamické mikrofony bych tam nestrkal bez ověření, že jsou správně zapojené.


1)
No ANO... "Mikrofon má jako zdroj obvykle malou impedanci a naopak nástrojové snímače jsou vysokoimpedanční." Co se impedancí týče, promysli si to ještě jednou - co dělá ten koďan a jaká je jeho impedance pro různé kmitočty ´- jak se tedy uplatní. Připomínám, že následující odpor je zhruba konstantní. Omlouvám se, ale já na toto téma končím, protože se již dostáváme hluboko do suterénu (možná základní - zvláštní školy). Tohle již není o konzultacích, to si musí každý nastudovat sám.

2)
Phantom se obvykle zapíná centálně pro několik klik najednou (u takhle malých mixů). To schema není kompletní.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Dokumentácia - How to ... Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist