Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

poradte pls Motherboard namisto Intel Mount Olive
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3875

PríspevokZaslal: St január 18, 2017 23:56:22    Predmet: Odpovedať s citátom

No jo - jenže CEC na HDMI podporuje minimum základních desek (a grafických karet a notebooků). Většinou se musí použít nějaká obezlička tohoto typu:

https://www.pulse-eight.com/p/104/usb-hdmi-cec-adapter

Navíc vzhledem k tomu, jaký je problém najít Mini-ITX desku s PCI slotem se obávám, že najít takovou desku i s podporou CEC by byla fakt náhoda nebo šílená makačka ...

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4602
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št január 19, 2017 06:09:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud by šlo o HTPC, pak nemá smysl řešit starší desku. Pochopil jsem, že na TV jde jen o zobrazování audio přehrávače. To je zásadní info Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 344

PríspevokZaslal: Pi január 20, 2017 13:48:47    Predmet: tak shortlist... Odpovedať s citátom

asus
https://www.mironet.cz/asus-j1800ia-ddr3l-1333mhz-sata-iii-usb-30-glan-hdmi-8ch-audio-mini-itx+dp205824/#parametry 2200kč

https://www.tsbohemia.cz/gigabyte-n3150n-d3v_d239072.html

2500 Kč

je mezi těma deskama vzhledem k užití nějaký rozdíl?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1449

PríspevokZaslal: Pi január 20, 2017 14:18:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Za mňa Asus má HDMI, no Gigabyte 4xSATA.
No z tvojho pohľadu, resp. podľa toho, čo chceš ty, sú si úplne rovnocenné. Má to aspoň jeden SATA konektor, digi video výstup, PCI slot a nízku spotrebu.

_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3875

PríspevokZaslal: Pi január 20, 2017 14:32:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Gigabyte má o 2 roky mladší generaci procesoru s o něco vyšším výkonem a skoro poloviční spotřebou:

http://www.cpu-world.com/Compare/51/Intel_Celeron_J1800_vs_Intel_Mobile_Celeron_N3150.html

Asi jediná nevýhoda Gigabytu je absence HDMI. Pokud ale není potřeba přenášet do TV po HDMI zvuk a CEC, tak je DVI srovnatelné s HDMI.

Na daný účel jsou podle mě v pohodě obě desky. Pro jistotu bych je ale obě pořádně "progooglil", jestli některá z nich nemá nějaký chronický problém.


U Asusu se mi moc nelíbí ten velký počet aktualizací BIOSu/UEFI majících zvýšit stabilitu:
https://www.asus.com/Motherboards/J1800IA/HelpDesk_Download/
To by mohlo (ale nemuselo) značit nějakou chybu v návrhu. Ale třeba jen odlaďovali podporu Windows 7, která zřejmě v původní verzi nebyla a přidávali jí dodatečně.

U Gigabytu to vypadá naprosto standardně:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5631&dl=1&RWD=0#bios

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
staffy
Nádejný hifista


Založený: 19 november 2011
Príspevky: 90
Bydlisko: Brno, občas Zvolen(SR)

PríspevokZaslal: Pi január 20, 2017 15:40:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Na druhej strane, možno má Asus lepší support Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3875

PríspevokZaslal: Pi január 20, 2017 16:02:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Prošel jsem si na podpoře Asusu pár desek a je fakt, že pro většinu desek tam je minimálně 15 verzí BIOSu/UEFI. A taky je fakt, že Gigabyte mívá po každé verzi třeba 2 beta verze, které po vydání finální verze z webu stáhne. Asus si třeba! na bety nehraje, takže celkový počet verzí může být podobný.

Kvalitu podpory podle mě dělá hlavně délka podpory modelu (což je u obou výrobců typicky 2 až 3 roky) a aktualizace mikrokódu pro nové verze procesorů (která bude taky asi srovnatelná).

Takže ta moje předchozí úvaha byla nejspíš lichá a není třeba na ni brát zřetel ...

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1512

PríspevokZaslal: Pi január 20, 2017 18:39:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Gigabyte ma vykonnejsie CPU a celkovo viacej internych aj externych portov.
_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 344

PríspevokZaslal: Ut apríl 18, 2017 15:07:01    Predmet: tak posledni zamysleni... Odpovedať s citátom

https://www.mironet.cz/asus-j1800ia-ddr3l-1333mhz-sata-iii-usb-30-glan-hdmi-8ch-audio-mini-itx+dp205824/

odesel MB, a motherboardy s HDMI , (které potrebuji na propojení s TV která je grafickým rozhraním, monitor v obýváku není) a s PCI (mám zvukovku PCI) pomalu mizí.
Všude píší že to PCI je "zastaralé"...mám se na PCI vykašlat, a třeba si sehnat nějaké rozhraní s USB, je jich víc a víc, a podporují i native DSD apod?
anebo má smysl ještě provozovat tu PCI kartu? díky
USB hračky taky nestojí nula...a je otázka, koik musí stát aby se vyrovnaly rozumné PCI kartě.
příklad je toto...
http://www.space-audio.com/space_web_eng/space_plus.html je mi líto že jsem neposlechl na výstavě. Ale existují i od jiných firem... příklad, http://hifina.cz/da-prevodniky/99-nano-idsd-le.html ale není skladem, pouze verze za 6 tis.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4602
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut apríl 18, 2017 20:50:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Uvádím to tu pořád dokola, ale jen poznatek - Futro S900 má v PCI i vygenerované +/-12V, tudíž není potřeba externí napájení. Měřil jsem loopback na ESI Juli a celkový šumový výkon byl úplně stejně -103dB s interním napájením, i s externím napájením lineárním zdrojem +/-12V.

Arta i jaaa běželo graficky na monitoru 1680x1050 přes DVI, tudíž by stačil jen adaptér DVI-HDMI za stovku, FullHD to dá v pohodě. Samozřejmě to není super rychlé, ale na audio s jednoduchou ovládací grafikou IMO bez problémů.

Bohužel momentálně žádná levná S900 není v nabídce, nicméně podobnou službu udělá i S550 za 15 eur. Tam jsem napětí v PCI ještě neověřoval, ale předpokládám, že také budou obě. Mohu snadno ověřit.

Testuji jen linux, ale předpokládám, že win10 by nemuselo být žravější.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 344

PríspevokZaslal: Ut apríl 18, 2017 23:10:27    Predmet: Odpovedať s citátom

díky...akorát co to je Arta i jaaa ? Very Happy tohle fakt nedám....když to bude na win, tak po odeznění audiománie to mohu dát i synovi na nějaké hry...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4602
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St apríl 19, 2017 05:58:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Grafické měřicí softwary. Tyhle tenké klienty jsou vhodné právě pro audio. Pokud chceš i hry, pak nejsou to pravé ořechové a potřebuješ něco novějšího/výkonnějšího.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 344

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 16:08:39    Predmet: ahoj pls prosim o radu s vyberem pameti k MB Odpovedať s citátom

https://www.alza.cz/gigabyte-j3455n-d3h-d4949873.htm

advice od obchodu je k nicemu...potrebuju MB ktery má form factor mini itx, a rozhrani PCI , a nejake hdmi anebo dvi vystup. Tento MB to má..
ted uz jenom pameti. Má to být so dimm, DDR3.
nejlevnejsi jsem nasel tuto...
https://www.alza.cz/patriot-2gb-so-dimm-ddr3-1333mhz-cl9-signature-line-d267452.htm
bude to ok, jestli vezmu dve tyhle pameti?
udělal jsem filtr vsech pameti, ddr3 so dimm, seřazeno od nejlevnější.
https://www.alza.cz/levne-pameti/18842853.htm#f&cst=0&pg=1-2&pn=1&prod=&par11074=11074-133778&par522=522-96&sc=4740.7998046875

budou pasovat všechny, které mají mensí frekvenci nez parametr na zákaldové desce, tj 1866MHz, ? bude nejaký problém kdyz je frekvence nižší? díky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3875

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 17:38:01    Predmet: Odpovedať s citátom

V manuálu je uvedena jen podpora pamětí DDR3L - tedy pamětí s napájecím napětím 1.35V. DDR3 s napětím 1.5V v té desce podle mě fungovat nebudou - tedy nebudou fungovat ani ty vybrané Patrioty. V Memory Support Listu taky žádné DDR3 nejsou:

http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-j3455n-d3h.pdf

Nižší frekvence by vadit neměla. V Memory Support Listu jsou jsou i nějaké DDR3L 1333 a DDR3L 1600.

Pokud chceš mít jistotu, tak zkus vybrat nějaké z Memory Support Listu. Často ale bývá problém na našem trhu nějaké testované najít. S nekompatibilitou základní deska / paměti se ale setkávám zcela výjimečně (samozřejmě za předpokladu správného výběru podporovaného typu pamětí).

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 344

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 17:51:31    Predmet: ad kozousch Odpovedať s citátom

ach jo to je vopruz...toto by mi mela poradit alza, kdyz to u nich kupuju
mám tedy hledat parametr DDR3L?
jak to že tam není DDR3...popis produktu v Alza píše že to je DDR3...
náhodou nevidíš něco v seznamu DDR3 pamětí, u Alzy, co by pasovalo?

- stačí jeden 2 G modul, anebo musím mít dva? je to jen na přehrávání hudby, nic náročného...díky...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 344

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 17:56:08    Predmet: kozousch Odpovedať s citátom

https://www.alza.cz/corsair-so-dimm-4gb-ddr3-1600mhz-cl11-d2413005.htm

stačila by tahle jedna? prý nepujde dual channel, já ani nevím co je dual channel...budou tam win xp...muze tam být pouze jeden takový chip? díky moc

nevidíš někde skladem motherboard který nepotřebuje tak drahé paměti?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3875

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 18:17:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Kupuješ díly s poznámkou "Tento výrobek není samostatně funkčním celkem a může vyžadovat odbornou montáž" Smile

Dva moduly být osazené nemusí ( viz. manuál strana 8. ). Pouze ztratíš pár procent výkonu proto, že s jedním modulem to pojede jen v módu Single Channel:

https://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/31427-vliv-dalsich-nastaveni-a-usporadani-pameti-ddr3-na-vykon-pc?start=3

Na druhou stranu se nákupem dvou modulů 2x2GB připravíš o možnost budoucího rozšíření na 8GB bez vyhození těch dvou modulů. Takže pokud kupovat 4GB, tak bych doporučil jeden modul 4GB.

Taky je varianta koupit použité dva moduly 2GB (2x2GB). Oproti novým se prodávají za polovic právě proto, že spousta lidí chce upgradovat na 8GB. A nebo jim zdechnul notebook (což je velice časté) a rozprodávají díly.

Pokud ty Windows XP budou 32-bitové (x86), tak využiješ jen něco přes 3GB RAM. Takže můžeš použít jak 2GB, tak 4GB. Ono lze v Single Channel módu používat i 3GB (2+1), ale kupovat tento mix je nesmysl - to bys to musel dostat (skoro) zadarmo nebo to mít v šuplíku.

Nové paměti jsou drahé všechny. Letos šly paměti a SSD disky cenově nahoru. A podle některých předpovědí půjde příští rok nahoru i všechno ostatní:

https://www.cnews.cz/po-pametech-v-roce-2018-zdrazi-vsechno-ostatni-cena-zakladni-suroviny-pro-cipy-stoupa/

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 344

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 18:21:01    Predmet: Odpovedať s citátom

https://www.alza.cz/kingston-so-dimm-4gb-ddr3l-1866mhz-hyperx-impact-cl11-black-series-d2420229.htm#discussionPosts

tato pamet je na ctvrtem rádku seznamu pameti, které mají být kompatibilní dle výrobce motherboardu...takze snad by to melo jit ne

nejlevnejsi ddr 3 je tahle
https://www.alza.cz/corsair-so-dimm-4gb-ddr3-1600mhz-cl11-d2413005.htm
ale nevidim ji na seznamu kompatibilních..takze pro jistotu ten Kingston?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1512

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 18:37:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Ta pamat by mala byt OK. Ja som uz dlho nezazil, ze by mi niekde nefungovala pamat. To sa tykalo skor starsich a lecnejsich zariadeni. Kupujem hlavne Corsairy a obcas Kingstony. Osobne by som Ti odporucil jeden 4GB modul s tym, ze pripadne si casom dokupis druhy. Pripadne skus pozriet bazary. Pamate sa tam daju nakupit so slusnymi zlavami.
_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3875

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 18:43:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten Kingston HX318LS11IB/4 by měl být tutovka.

Zrovna Corsairy jsou jedny z mála pamětí, u kterých jsem v posledních letech narazil na nekompatibilitu. Pravda - bylo to s desktopy na AMD chipsetech, ale s Kingstony jedou jako z praku. Pro tvůj případ to ale nemusí znamenat vůbec nic a pravděpodobnost nekompatibility je opravdu minimální.

Při nákupu přes internet máš možnost paměti vyzkoušet a případně vrátit. Takže to můžeš zkusit pár hodin potrápit pomocí Prime95 a uvidíš:

http://www.mersenne.org/download/

Prohrabal jsem šuplík, ale mám jen samé DDR3 na 1.5V. Sad

Bazar zkusit nechceš? Zrovna paměti jsou díl, který odchází minimálně. Ale je fakt, že můžeš narazit na šmelináře s asijskými pajcy ... Sad

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 344

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 18:54:23    Predmet: Odpovedať s citátom

díky za advice..já zkusim ten Kingston.
válí se mi doma hračka do které se postupně nainvestovalo až iracionálně peněz - hezký case, pico psu, dva ssd disky, nějaká čínská zvukovka PCI na digital out, tak je škoda to nechat válet... nějak odešel MB, a stejně, nový mb mi dá lepší komfort, je to v obýváku a dosud byl problém že jsem to řídil přes vzdálenou plochu, nebot starý mb měl pouze klasický výstup PC monitoru...nyní to budu moct připojit na TV přes HDMI, to je mnohem pohodlnější. Je doma hafo high res hudby , nemám to na čem pouštět a to stálo řádově víc než celý hw...


mám montéra počítaču který by možná paměti měl, ale já na to nemám čas šmelit paměti. Zkusím za pár šušnu střelit ty redundantní paměti co tam jsou, v tom MB Intel...bohužel všechno zastarává, třeba to PCI rozhraní už na ničom není. drž palce at to rozchodím nějak...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4602
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 18:56:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Z Číny jsou koupil už nějakých 500GB RAM (dříve DDR2, později DDR3) a nikdy s ní žádný problém nebyl. IMO kupovat novou DDR3 do takové desky je škoda peněz. Ono je škoda peněz i kupovat takovou vývojovoě starou desku novou, ale každý dle svých potřeb.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 344

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 19:25:00    Predmet: dustin Odpovedať s citátom

jasně ekonomicky to smysl nedává. Ale co s tím návazným hw...zvukovka, atd...vyhodit?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3875

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 19:54:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Modernějších základních desek mini IT je celkem dost - jen nemají PCI slot. Takže bys musel vyhodit/nahradit jen tu zvukovku. Paměti musíš kupovat tak jako tak. A zbytek může zůstat.

Ovšem na opravdu moderní desce zase nemusí jít zprovoznit Windows XP. On občas bývá problém i s Windows 7.

Ani v této podobě to jako zcela nesmyslnou investici nevidím. Já osobně bych ale asi nahradil zvukovku, vybral moderní desku na kterou lze sehnat MOD BIOS se SLIC 2.1, nainstaloval Windows 7, upgradoval na Windows 10 kvůli vytvoření digitální licence pro případné budoucí používání pekelných Windows 10 a zatím se vrátil k Windows 7. Vyšlo by to ale samozřejmě dráž a bylo by s tím víc práce. Sad

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3875

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 20:28:26    Predmet: Odpovedať s citátom

I když teď koukám, že Intel Quad-Core Celeron J3455 je Apollo Lake z loňského roku a deska Gigabyte J3455N-D3H vypadá podle BIOSů dokonce letošní:

https://www.cnews.cz/vysel-test-procesoru-apollo-lake-potvrzuje-vyrazne-lepsi-ipc-jader-goldmont/

https://www.zive.cz/clanky/pidipocitac-intel-nuc-6cayh-pro-kancelar-i-4k-video/sc-3-a-187226/default.aspx

Takže to nevypadá jako marná volba. Ovšem rozchodit na tom Windows XP asi nehrozí. Např. ovladač pro grafickou kartu asi fakt nebude:

https://downloadcenter.intel.com/product/95594/Intel-Celeron-Processor-J3455-2M-Cache-up-to-2-3-GHz-

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-J3455N-D3H-rev-10#support-dl

On je tam dokonce jen pro Windows 10. Sad

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4602
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 20:35:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Futro 900N za 40 euro https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/fujitsu-futro-s900n-msata-2gb-4gb-ram/758767266-228-18763 (určitě se domluvíš na dopravě po DE v ceně), 200 Kč doprava do Čech mailboxde.cz. 4GB DDR3 to má. mSATA 32GB vyjde na 500 Kč, dovnitř se vejde i normální SATA 2.5" disk, napájení tam je. Např. tvůj stávající disk, pokud máš 2,5". Tvá low-profile zvukovka se tam akorát vejde.

PCI prodlužka s dopravou 70 Kč (mám otestováno na ESI Juli) https://www.ebay.com/itm/15cm-PCI-Express-PCI-E-16X-Riser-Card-Adapter-Extender-Flexible-Extension-Cable/142471677467

Model 900N má 64bit dvoujádro https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+G-T56N , IMO to na zobrazování muziky na TV zcela postačí (grafika Radeon HD6320, DVI + Displayport).

Věřím, že by na muziku pod winXP stačilo i jednojádro S900 za 20 eur už s dopravou https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/-verkaufe-einen-fujitsu-futros900-client-/757778367-228-1548 . Nevím, kolik má paměti, to by se chtělo zeptat. 4GB SODIMM vyjde okolo 500Kč.

Jsou drivery na ten musiland pod win10?


Nebo pokud trváš na novém HW, pak se na musiland vybodnout a použít jakoukoliv miniITX desku s SPDIF výstupem. Vyjde to mírně dráž, ale hry si na tom zahraješ.

Držím palce.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3875

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 20:54:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Hehe Laughing - na tom Futru 900N by Windows XP musela lítat jako splašená. Vždyť to dvoujádro AMD G-T56N na 1.7 GHz je skoro dvakrát výkonnější než jednojádro Intel Core2 Solo U3500 na 1.4 GHz v mém notebooku, na kterém mám Windows 7 a zvládám na něm skoro všechno:

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+G-T56N

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core2+Solo+U3500

Pravda - 8GB RAM a SSD tomu oproti původním 4GB a HDD dost pomohly ...

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.


Naposledy upravil Kozousch dňa So november 18, 2017 20:55:58, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 344

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 20:55:08    Predmet: dustin Odpovedať s citátom

vystup spdif z jiné zvukovky, bude to umět i high res? já si naivně myslel že ty extra zvukovky mají nějaký přínos ... k čemu to jinak lidi mají? možná pouze na měření, na vstupy? mám high res kupované soubory, spousty klasický hudby, kvalitou na to stačí i spdif output z motherboardu?

--btw tu opravu toho setu furt odkládám...právě z důvodu hraniční ekonomické racionality...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4602
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So november 18, 2017 22:26:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Dnešní standard interních zvukovek Intel HDA umí 192/24 a spoustu základních desek má SPDIF výstup. Buď rovnou na cinch/toslink, nebo na desce na headeru. Nemyslím si, že bys poznal rozdíl oproti tvému musilandu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
Strana 2 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist