Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Pro-Ject Pre Box S2 digital DAC: ESS9038Q2M + MQA
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi január 12, 2018 19:16:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Super. Kodi má defaultně výstup přes pulseaudio. Výstup přes alsu změníš nastavením proměnné prostředí AE_SINK=alsa

Zjednodušeně pro testování - místo kodi z menu otevřeš terminál a spustíš jej ručně s nastavenou proměnnou:

kód:
AE_SINK=ALSA kodi


Detaily a permanentní nastavení viz např. https://tong63.wordpress.com/2017/03/02/force-kodi-to-use-alsa/

Pak si příslušné zařízení vybereš standardně v nastavení zvuku kodi.

Bude to chtít ještě říct pulseaudiu, aby ti na ten DAC vůbec nesahal, jinak se může stávat, že jej obsadí a kodi se přes alsu už k němu nedostane.

Nejjednodušší je postup přes aplikaci pavucontrol - detail viz https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1551820&page=2&p=11838022#post11838022 . V českém ubuntu budeš mít místo položky Off text "Vypnuto".

Pokud by si to mezi odpojeními USB DACu konfigurace nepamatovala (velice nepravděpodobné), lze nastavit natvrdo přímo při detekci USB zařízení proměnnou prostředí PULSE_IGNORE https://jamielinux.com/blog/tell-pulseaudio-to-ignore-a-usb-device-using-udev/ , což už je trošičku složitější.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trinec
Hifi obsluha


Založený: 28 december 2011
Príspevky: 27

PríspevokZaslal: Pi január 12, 2018 20:37:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Díky díky. Tohle vypadá zajímavě, já sice moc s Linuxem neumím, ale snad to dám, není to na první pohled složité.
_________________
Stereo: HTPC, Casea Aquila, Casea Sirius 2, HYPA P1, HYPA 400, VMAI, Sennheiser HD 800
NAS - Synology 1010 + DX510
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trinec
Hifi obsluha


Založený: 28 december 2011
Príspevky: 27

PríspevokZaslal: Pi január 12, 2018 21:09:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak mám první zákys, nemůžu vytvořit soubor v /usr/share. Já si ho vytvořil v "domovském adresáři" že si ho tam zkopíruju, ale nejde to.
_________________
Stereo: HTPC, Casea Aquila, Casea Sirius 2, HYPA P1, HYPA 400, VMAI, Sennheiser HD 800
NAS - Synology 1010 + DX510
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8793
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi január 12, 2018 22:03:04    Predmet: Odpovedať s citátom

ja by som to tam ani nedaval

ide to spustat to takto z jedneho riadku:

AE_SINK=ALSA pasuspender kodi

a ak si spravis vlastku ikonku a das tam tento priklaz, bude to snad fungovat
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trinec
Hifi obsluha


Založený: 28 december 2011
Príspevky: 27

PríspevokZaslal: Pi január 12, 2018 23:33:20    Predmet: Odpovedať s citátom

soubory jsem vytvořil, nakopíroval dobře, ale ztrácím se v tom

v kodi mám vybrat jako zvukový výstup Pulseaudio nebo proJect?

nechápu moc tu Alsu ...

_________________
Stereo: HTPC, Casea Aquila, Casea Sirius 2, HYPA P1, HYPA 400, VMAI, Sennheiser HD 800
NAS - Synology 1010 + DX510
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hijk
Hifi obsluha


Založený: 25 jún 2011
Príspevky: 2

PríspevokZaslal: Ut január 16, 2018 11:20:43    Predmet: Zdroj pro Project Dac? Odpovedať s citátom

Zdravím pánové,

DAC hraje super už přes USB, ale má někdo tip na solidní zdroj? Přiznám se, že se mi to nechce bastlit. Díky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocmeister
Hifista - pokročilec


Založený: 09 október 2008
Príspevky: 317
Bydlisko: Praha 6 - Břevnov

PríspevokZaslal: Ut január 16, 2018 12:29:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Na fórech ve světě mají k tomu skoro všichni tohle http://exaudio.cz/ifi/ipower/
I měření v nějakém testu dopadlo lépe než většina lineárních zdrojů.

No a pak je tu čerstvá novinka z CES Las Vegas, bateriový zdroj přímo od Projectu, ale než se začne prodávat asi chvilku potrvá: http://www.pinkfishmedia.net/forum/threads/pro-ject-pre-box-s2-digital-dac.201691/page-24#post-3292779

_________________
REPRO: Ghibli by Kocour, 2x sub B&W Nautilus ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Project PreBox S2 Digital + baterie, SLUCHÁTKA: Senn HD800, dále filtrace, spoustu drátů a jiné snake oily...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut január 16, 2018 12:46:39    Predmet: Odpovedať s citátom

trinec napísal:
nemůžu vytvořit soubor v /usr/share.


To je správně a dobře. Do /usr smí zapisovat pouze administrátor - uživatel root. Jak píše Miero, pro tento účel to vůbec nepotřebuješ. Je dobře, že nepracuješ přihlášený na roota.

trinec napísal:
v kodi mám vybrat jako zvukový výstup Pulseaudio nebo proJect?
nechápu moc tu Alsu ...


Uznávám, je to trochu komplikovanější.

Základní audio vrstva na linuxu je alsa. Ta má tři části:

1) drivery v jádře

2) knihovnu běžící v uživatelském prostoru OS alsalib poskytující:

A) nízkoúrovňové rozhraní pro přímý přístup k rozhraní driverů v jádře od specializovaných aplikací

B) vysokoúrovňové rozhraní běžné audio aplikace, se kterým lze celkem snadno pracovat

Původně všechny aplikace používaly alsu - tj. to vysokoúrovňové rozhraní. Pak vzniklo pulseaudio - zvukový server (tj. společný bod pro audio aplikace). Ten jakožto finální audio aplikace pořád přehrává přes alsu (její nízkoúrovňové rozhraní, protože potřebuje co nejpřímější přístup k driverům), ale uživateli nabízí spoustu "vychytávek" - hlasitost jednotlivých aplikací, přehazování zvukovek za běhu, snadné nahrávání aktuálně přehrávaného, různé latence pro různé aplikace, posílání zvuku po síti atd.

Pulseaudio se stalo v linuxovém desktopu standardem a dnes se takřka všechny aplikace připojují přes rozhraní pulseaudia, ne přímo do alsy. PA je z principu mixer různých současně běžících audio streamů, tudíž musí běžet jen na jedné frekvenci a ostatní příchozí převzorkovávat. Lze mu nastavit dvě frekvence, mezi kterými zvolí při připojení prvního streamu. Další už se musí převzorkovávat.

Oproti tomu vysokoúrovňové API alsy (2B) umožňuje exkluzivní přístup na zvukovku jedné aplikaci bez převzorkování. Alsa definuje řadu tzv. zařízení, které mají různé vlastnosti. Jejich seznam vyjedeš příkazem

kód:
aplay -L


A jejich seznam se ti právě objevuje v nabídce kodi, když jej přepneš na přímý výstup na alsu tou proměnnou AE_SINK=ALSA (výstupní audio engine typu alsa). Jedním z defaultně nadefinovaných zařízení je s názvem "Pulseaudio sound server", což je alsí zařízení, které stream aplikace přeposílá lokálně běžícímu pulseaudiu. To nechceš, protože by sis nepomohl - opět bys ve finále jel přes pulseaudio (tj. kodi -> alsalib highlevel -> pulseaudio s nastavenou nějakou zvukovkou -> alsalib lowlevel -> alsa drivery této zvukovky v jádře)

Ty potřebuješ vybrat konkrétní zařízení, abys jel kodi -> alsalib highlevel -> ten interně volá alsalib lowlevel -> drivery požadované zvukovky v jádře.

Miero ti do příkazu správně přidal příkaz pasuspender.

kód:
AE_SINK=ALSA pasuspender kodi


Ten příkaz vlastně spustí program pasuspender s parametrem "kodi". Pasuspender vypne případně běžící pulseaudio a teprve poté spustí svůj parametr - tedy kodi. Zabrání se tím případnému obsazení zvukovky pulseaudiem. PA defaultně obsazuje všechny nalezené/nově vzniklé zvukovky v systému, aby je uživatel měl všechny na výběr v GUI. Protože zvukovku může obsadit (tj. používat) jen jedna aplikace současně, už by se k takové obsazené zvukovce nedostalo kodi a nešel by ti zvuk. Proto pasuspender to pulseaudio po dobu běhu kodi vypne (proto "suspender") a poté PA zase nahodí, aby ti opět běžel zvuk pro běžné aplikace vyžadující pulseaudio (firefox, skype, atd.).

Vlastně je to jednoduché Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8793
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut január 16, 2018 13:00:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Kocmeister napísal:
Na fórech ve světě mají k tomu skoro všichni tohle http://exaudio.cz/ifi/ipower/
I měření v nějakém testu dopadlo lépe než většina lineárních zdrojů.

A IFI ma i galvanicky USB 3.0 izolator, tak by som to prihodil rovno k objednavke toho iPower
- https://ifi-audio.com/portfolio-view/accessory-idefender3-0/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1469

PríspevokZaslal: St január 17, 2018 06:55:55    Predmet: Odpovedať s citátom

To je dobrá cena to iFi, za 1300 se to nebude dát vyrobit a ani číňan to zatím levněji neumí. Připadá mi ale celkem nelogický, koupit dac za deset a pak k němu ještě dokupovat zdroj a izolátor za dalších 2,5 litru.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St január 17, 2018 09:06:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Nezdá se mi, že by to byl galvanický izolátor. IMO to jenom napájení nahradí za to externí (včetně země), ale D+/D- nechá být. Dle https://ez.analog.com/thread/49464 (přičemž p. Cantrell o izolování USB něco ví http://www.analog.com/en/analog-dialogue/articles/digital-isolators-in-medical-and-industrial-apps.html http://www.analog.com/en/education/education-library/webcasts/isolation-in-ultra-low-power-applications.html ) je galvanické oddělení USB3 dost nereálné (r. 2015, to není tak dávno).

Tipuju si, že to bude něco jako tohle - https://www.sbooster.com/Vbus3-power-isolator/ - prostě se s tou zemí nepářou, přeruší to obojí a nechají jenom LVDS datovou smyčku.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8793
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 17, 2018 09:40:57    Predmet: Odpovedať s citátom

realne to zda sa bude, vid odkaz, len mi pride trochu podozrive, ze by sa to voslo do takej malej skatulky ako ma iDefender3.0
https://shop.alldaq.com/Schnittstellen/USB-Isolatoren/ALLDAQ-ADQ-USB-3-0-ISO-PS::143382.html



alldaq-usb3.0-isolator.png
 Description:
 Filesize:  54.98 KB
 Viewed:  63 Time(s)

alldaq-usb3.0-isolator.png


Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St január 17, 2018 10:09:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak holt asi jo. Stejně by mě zajímalo, kterým obvodem to oddělují, vygooglovat se mi nic nepodařilo.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
blesk666
Hifi expert


Založený: 18 jún 2012
Príspevky: 1086

PríspevokZaslal: St január 17, 2018 11:04:02    Predmet: Odpovedať s citátom

galvanicky izolator bude asi az toto:

https://ifi-audio.com/portfolio-view/nano-igalvanic3-0/
ten lacny Defender by som povedal ze je urceny na odelenie napajania od dat
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8793
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 17, 2018 11:06:22    Predmet: Odpovedať s citátom

je to mozne, akurat ta cena je trochu mimo realitu ... jedine zeby si ho niekto kupil k RME :)

Za 20 tis. Kč sa da zohnat DAC s galvanickou izolaciou od ceskeho vyrobcu... ktory sice nema MQA a DSD256, ale inak hraje paradne.


Naposledy upravil miero dňa St január 17, 2018 11:08:18, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
blesk666
Hifi expert


Založený: 18 jún 2012
Príspevky: 1086

PríspevokZaslal: St január 17, 2018 11:08:11    Predmet: Odpovedať s citátom

tak su vraj prvy na svete kto komercne ponukol galvanicku izolaciu pre USB3.0
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St január 17, 2018 11:47:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Všechny ty skutečné izolátory stojí > 250 EUR.

Jen by mě zajímalo, proč by první byl výrobce pro tak minoritní trh, jakým je audio, když daleko zajímavější jsou laboratoře, fabriky atd., které to oddělení opravdu potřebují pro svou práci - kam míří ty ostatní izolátory.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8793
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 17, 2018 12:04:33    Predmet: Odpovedať s citátom

V priemysle vyvoj mozno nejde tak rychlo ze by na to nestacil izolator USB 1.0 :-) Pripadne slusni vyrobcovia priemyselnych zariadeni si to odizoluju uz v pristroji na inej vrstve.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8793
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 17, 2018 12:09:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Za 285 EUR sa da zohnat i izolovany USB 3.0 hub:
https://buy.advantech.eu/Data-Acquisition-Smart-I-O/Data-Acquisition-I-O-Cards-USB/model-USB-4630-AE.htm
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8793
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št január 25, 2018 11:41:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Pozor pri porovnavani MQA vs ne-MQA na tomto ale i dalsich MQA DACoch. Zda sa, ze MQA kniznicia vo FW robi i co nema...
citácia:
1) set the filter to Optimal Transient,
2) play an MQA track (we understand this will turn off the filters),
3) play a non-MQA version of the same track and it will sound thinner/weaker than it should,
4) change the filter setting and it immediately sounds better; toggle it back around to Optimal Transient and the track sounds normal.

Zdroj: http://pinkfishmedia.net/forum/threads/pro-ject-pre-box-s2-digital-dac.201691/page-24#post-3294908
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št január 25, 2018 11:48:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Taková chybka se stane snadno...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
WaVe_99
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 december 2006
Príspevky: 649

PríspevokZaslal: Po máj 21, 2018 15:08:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Mohu se zeptat někoho z majitelů? Chápu správně, že vypnout se to dá pouze vytažením z USB nebo externího napájení?
_________________
Omlouvám se, jsem hifitele Smile

Když se na světe objeví opravdový génius, pozná se podle toho znamení,že se všichni hlupci proti němu spolčí. JONATHAN SWIFT
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocmeister
Hifista - pokročilec


Založený: 09 október 2008
Príspevky: 317
Bydlisko: Praha 6 - Břevnov

PríspevokZaslal: Po máj 21, 2018 15:13:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano
_________________
REPRO: Ghibli by Kocour, 2x sub B&W Nautilus ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Project PreBox S2 Digital + baterie, SLUCHÁTKA: Senn HD800, dále filtrace, spoustu drátů a jiné snake oily...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
WaVe_99
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 december 2006
Príspevky: 649

PríspevokZaslal: Ut máj 22, 2018 15:30:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Kocmeister napísal:
Ano


Dekuji. To je blbe Smile Ale zit se s tim asi da Smile

_________________
Omlouvám se, jsem hifitele Smile

Když se na světe objeví opravdový génius, pozná se podle toho znamení,že se všichni hlupci proti němu spolčí. JONATHAN SWIFT
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kodls
Nádejný hifista


Založený: 28 január 2009
Príspevky: 65
Bydlisko: Štěpánovice

PríspevokZaslal: St máj 23, 2018 16:40:18    Predmet: Odpovedať s citátom

pro někoho ,jako třeba i pro mě ,je to dokonce i lepší . V řetězci spínám jedním tlačítkem několik modulů napájených linearními zdroji.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
WaVe_99
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 december 2006
Príspevky: 649

PríspevokZaslal: St máj 23, 2018 20:58:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale tak, vyresit se to vzdycky, dalkou ovladana zasuvka se mi tu vali zcela urcite Smile Potrebuji DAC k druhemu NUCu, ktery pouzivam na video atd. Smile
_________________
Omlouvám se, jsem hifitele Smile

Když se na světe objeví opravdový génius, pozná se podle toho znamení,že se všichni hlupci proti němu spolčí. JONATHAN SWIFT
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8793
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po august 06, 2018 12:02:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Neskusal k tomuto DACu zatial nikto pridat externy I/V prevod?

Ak by mal niekto zaujem, tak by som mohol poskytnut, popripade ak by bol niekto znamejsi, tak i zapoziciat jeden z tychto modulov:
- http://twistedpearaudio.com/linestages/ivy.aspx
- http://twistedpearaudio.com/linestages/legato.aspx

A mam k tomu i starsiu verziu TPA symetrickeho zdroja k tomu:
- https://web.archive.org/web/20130102231530/http://www.twistedpearaudio.com:80/power/placidbp.aspx

Poznamka: modifikacia bude vyzadovat pripajanie 5-6 tich dratov na DPS do DACu a vyvedenie do externej I/V. Info o presnom umiestneni pinov by mal vediet poskytnut Dohnalik.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 174

PríspevokZaslal: St október 10, 2018 12:40:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Umna sa tento DAČik ohrial max 1 tyzden.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8793
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St október 10, 2018 12:44:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to si ho moc neohrial. Sa divim, ze si ho vobec skusal, ked nema symetricke vystupy.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 174

PríspevokZaslal: St október 10, 2018 12:46:37    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
Tak to si ho moc neohrial. Sa divim, ze si ho vobec skusal, ked nema symetricke vystupy.


Prepojil som ho s Aconom SCA10 RCA a z Acona XLR. tak ale nehralo to.. daleko lepsie zas hral dalsi Project DAC Box R

to už bola iná liga blížiaca sa k Wadii 321 Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Strana 12 z 12

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist