Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

DA;AD prevodníka RME ADI-2 Pro.
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1063

PríspevokZaslal: Št december 21, 2017 20:15:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Škoda toho chýbajúceho DO u Pro verzie. Docela sa mi pozdáva aj dizajnom. A hlavne má to aj analógový vstup.
_________________
PC - DIY silver USB - JL Sounds DAC AK4396 - DIY silver RCA - Cyrus 6VS - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8181
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 17, 2018 16:58:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Pouzivate DSP u toho DACu? Je to pouzitelne i pre room correction?

Z toho co som nasiel to na to moc nevyzera:
citácia:
However, when I wanted to use the EQ function for the correction of my monitor setup, I was very disappointed. Incomprehensibly, the frequency range of the individual EQ bands is limited which limits their meaningful use. Especially for the correction of room influences often more than two EQ `s, in the frequency range below 150 Hz, are necessary. This is not possible due to this nonsensical restriction.

Zdroj: https://www.forum.rme-audio.de/viewtopic.php?id=24702

Nobv neskorsich verziach fw uz upravili DSP a umoznuju nastavit prve tri ekvalizery od 20Hz.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TigiGold
Hifista


Založený: 24 júl 2008
Príspevky: 211
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi január 26, 2018 11:34:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Na Thomannovi se objevila cena RME ADI-2 DAC, a to 990 EUR.

https://www.thomann.de/cz/rme_adi_2_dac.htm

Skladem ale bude až v polovině března.

_________________
Sony CDP-X779ES, Chord Mojo, Hypa 1, GTH-1, DPA 222MK2, 3p. SEAS, Sennheiser HD650, Beyerdynamic T1
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hopp
Hifista


Založený: 18 december 2007
Príspevky: 199
Bydlisko: BA

PríspevokZaslal: Pi január 26, 2018 13:08:01    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
Pozeram do materialov, ale neviem tam najst ci to ma galvanicky oddeleny USB vstup od audio casti. Je mozne, ze ho nema izolovany?

Inak vyzera to by pekny pristroj. Ale tej prace to vsetko vyrobit a naprogramovat, nedivim sa tej cene. A to je zrejme seriovy vyrobok...


Galvanicky oddeleny USB vstup to nema, ale co si o tom mysli sef RME uviedol v jednom vlakne na fore tohto produktu, kde v tomto poste vyjadrujucom sa aj k jitter "cisticom" napisal nasledovne:

Sowohl unsere USB Hardware als auch die Treiber sind komplette Eigenentwicklungen, während die große Masse der DACs Drittfirmen-Lösungen wie XMOS nutzt, und dazu wieder andere Treiberlieferanten. Da die USB Ports von Pro und DAC keine Buspower nutzen sind typische USB-Cleaner und Jitterentferner komplett nutzlos. Das einzige nachrüstbare Merkmal, welches unter Umständen Sinn macht, ist galvanische Trennung des USB à la Intona. Das merken Sie dann aber nicht in feinen Details und Tiefe der Bühne, sondern ganz profan in Störgeräuschen. Keine solchen - keine galvanische Trennung notwendig. Und das ist der Normalfall.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi expert


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 2068
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: Po február 12, 2018 10:54:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Kdo ho už kupil? http://www.rme-audio.de/en/products/adi_2-dac.php

Pochválte sa a niečo napíšte ak ste robili porovnanie z iným DAC. Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8181
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po február 12, 2018 11:29:13    Predmet: Odpovedať s citátom

BlackBerry, ma vobec poistku, ktora by sla vymenit?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi expert


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 2068
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: Po február 12, 2018 11:49:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Možno. A ak nemá dá sa tam dorobiť klasické poistkové puzdro.

Tak určite.

Very Happy

..............

A píš ku otázke ako som sa pýtal a nie provokačne.Ak máš reálnu posluchovu skusenosť. Dakujem. Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1123

PríspevokZaslal: Po február 12, 2018 12:03:08    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
BlackBerry, ma vobec poistku, ktora by sla vymenit?


Ak ano, tak v jedine adapteri a ten sa bude sakra zle rozoberat Very Happy

_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdinamic DT 831

SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8181
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po február 12, 2018 12:04:58    Predmet: Odpovedať s citátom

ziadnu. ale je skoro az zabavne ake masove nakupy tohoto i starsieho pro prevodniku sa tu deju. kto ma este len ca dac magic, ten uz nie je cool. teraz leti RME! :))
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi expert


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 2068
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: Po február 12, 2018 12:09:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Každý rok možno bude lepší a kvalitnejší vyrobok.

Ano RME teraz letí lebo tá firma je už dlhšie aj v profi známa a vyrába a ponuka slušné veci.

V cene 1000€ tažko niekdo ponukne aj Ekvalizer v DAC ,vyladené ovladáče a ostatné veci okolo.
.......

Klasika ....

Zase si ho asi nepočul a neporovnával z iným a len tu šaškuješ. Cool

Ty nemáš žiadny svoj názor len zosmiešniť všetko ostatné čo nemáš alebo nemaju Tvoji kamarádi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8181
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po február 12, 2018 12:27:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Nepride ti vtipne, ze hifisti chcu zrazu pouzivat ekvalizer? :-)

Ten ekvalizer v RME zrejme nebude stacit pre korekcie miestnosti, takze ti co pouzivaju SW DRC, budu to SW DRC pouzivat nadalej. Ale na jemne ubranie vysok ci basov pre lepsi pocit asi stacit bude.

Inak moja vyhrada k tomuto je uz zial klasicka, a to ze to nema galvanicku izolaciu USB vstupu. Co asi vadi menej ak sa pouziju XLR vystupy (pripadne sluchadla), ale vadit to bude viac pri pouziti RCA.

Navyse DAC pre hifistov ma podla vsetkeho XLR vystupu trochu "ofejkovane", kedze nejdu pouzit na symetricky zapojene sluchdla.

Co samozrejme neznamena, ze to nie je dobry DAC. No uprimne, nejak z dialky nevidim dovod pripadneho zvukoveho prinosu, napr. oproti takemu CA DacMagicu Plus.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi expert


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 2068
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: Po február 12, 2018 12:29:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Presne teoretická rovina bez posluchu.
Napíš RME ako to maju robiť. Cool
Vševedko.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8181
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po február 12, 2018 12:33:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Nejake merania od PMA pre zaujemcov (RME, CA, Pro-Ject):
- http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.php?p=5170#p5170
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
Strana 2 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist