Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

CD Recorder PHILIPS CDR-775 problém s "Unfinalize"

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
durkovic
Hifi obsluha


Založený: 07 február 2015
Príspevky: 1

PríspevokZaslal: So február 07, 2015 21:26:56    Predmet: CD Recorder PHILIPS CDR-775 problém s "Unfinalize" Odpovedať s citátom

Zdravím,

Prednedávnom som si zakúpil od ruky CD recorder Philips CDR-775. Prístroj je funkčný, nahráva finalizuje prehráva jak CD-R tak aj CD-RW FOR AUDIO nosiče bez sebe-menších problémov. Problém nastáva však vtedy ak chcem tzv. "otvoriť" CD-RW disk. prejdem na proces "UNFINALIZE" proces sa začne na displeji sa zobrazí zostávajucí čas do ukončenia procesu 2:10 a čas sa odpočítava. Po cca 45 sekundách je proces zastavený s tým že sa znova zobrazí na prístroji udaj s počtom skladieb a celkový čas. takže otvorenie disku zlyhá, pri procese "unfunalize" je jasne počuť ako sa dva krát rozbieha disk a optika sa snaží disk aj "otvoriť" no neuspešne. Mám zatiaľ len k dispozícii len CD-RW disky Maxell XL-II (80 min.) Prístroj má problém len s otvorením disku. Ak na disk CD-RW niečo nahrajem ale disk neuzavriem (nevykonám FINALIZE disku) tak s otvoreným diskom je recorder schopný normálne pracovať, vie vymazať posledné skladby a pod...

proste prístroj má problém len s otvorením disku. Je to možné považovať už za prejav unavenej laserovej diódy (optiky) alebo nie celkom kompatibilný disk CD-RW ?

(daný CD-RW disk Maxell som vyskúšal na inom kuse CDR-775 a tam otvorenie disku prebehlo v poriadku. CD-RW disky sú nové kúpené pred dvoma týždňami)

ďakujem za akékoľvek info a rady alebo skúsenosti s týmito recordérmi.

Ďuro.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
nstar
Hifista - zaslúžilec


Založený: 22 máj 2010
Príspevky: 526

PríspevokZaslal: Št február 12, 2015 21:23:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Skúšal si viac diskov? Známeho masina otvorila ten istý čo tvoja nie? Nebol jeho rekordér studený a ten tvoj zrovna po finalizacii?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jusp
Hifi obsluha


Založený: 08 september 2008
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 10:52:28    Predmet: Rovnaký problém Odpovedať s citátom

zdravím všetkych priaznivcov tejto zaujímavej mašinky, CD Rekordér Phillips CDR775 mam od nova, kedy vysiel, myslím niekedy v roku 1999-2000 a musím na úvod povedať, že aj keď Phillips nieje z môjho pohľadu čo sa týka značky žiadna sláva, tento výrobok prekvapivo, hlavne čo sa týka spoľahlivosti a schopnosti čítania medií, za 18-19 rokov odkedy ho mám, nemal som s ním ani raz problém s čítaním žiadneho CD, čo sa mi úplne bežne stávalo na renomovanejších značkách ako Technics (môj prvý CD player) atd. a to dokonca aj pri originálnych CD, a to som ešte za tých 18-19 rokov ani raz nečistil optiku ani v jednej z dvoch mechaník.

teraz k problému, čo sa týka "UN"finalizovania mám momentálne rovnaký problém... roky som nič nenahrával, iba prehrával a teraz som chcel niečo nahrať na jedno z prádznych CD-RW for Audio (VERBATIM) a napísalo mi OPC ERROR. Hľadal som pomoc na internete a vačšinou každý poukazoval na kalibráciu CD-R mechaniky... z môjho pohľadu sa tam nemalo čo rozladiť, mechanika totiž nebola menená od výroby, niekde som sa dokonca dočítal, že treba iba vyčistiť optiku, zatiaľ som to ale nespravil, lebo nemám momenálne poruke žiadne čistiace CD.

Skúsil som teda nahrávať na iné CD-RW (tiež VERBATIM), kde už mám nejaký starší záznam a nechcelo mi ho unfinalizovať (otvoriť) ani na X-tý pokus.
Presne ako píše kolega predomnou, snaží sa to otvoriť a niekedy v polovici skončí a CD ostáva bezozmeny.
Rozhodol so sa ho vymazať v počítači (MAC) a po vložení vymazaného CD opať hláška OPC ERROR, co by mohlo znamenať aj to, že CD nieje audio CD.
Skúsil som ho vymazať pod Windowsom a OPC ERROR zmizol, pekne ho inicializovalo a CD bolo pripravené na nahrávanie, po finalizácii ho ale nejde stále otvoriť. Takže buď ho musím mazať v PC Windows, alebo ho jednoducho nesmeim dať finalizovať.

Nieje to však jediný problém, všimol som si ešte jednu vec, Rekordér dokáže pracovať iba v režime nahrávania REC LISTEN, čiže pri rýchlosti 1x, akonáhle pri nahrávaní zvolím MAKE CD (napaľuje pri rýchlosti 2x s automatickou finalizáciou) alebo režim RECORD FAST (taktiež rýchlosť 2x), tak sa pripravuje a ked ma spustit napaľovanie, jednoducho sa celý proces vypne a iba napíše UPDATE... niekedy treba vypnúť zariadenie...
high speed napaľovanie však nespustí ani po opakovaných pokusoch.

nejaké skúsenosti s podobným problémom?
Diky za každú radu. Rolling Eyes
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
daniel00421
Hifi expert


Založený: 26 máj 2009
Príspevky: 1113
Bydlisko: záhorie

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 11:38:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja mám zaujímavý problém s rekordérom CDR 870 kou od Philips,používam ho občasne ak niečo sťahujem napr.z vinylu.
Mne bez problémov maže,nahráva aj finalizuje CD-RW disky original Philips ale
keď vložím nový CD-R disc For Consumer tak pekne nahrá tracky ale po spustení finalizácie niekedy odpočítava zostávajúci čas aj 4-5 minút a potom vyhodí že finalizácia neprebehla úspešne a disk ide do koša.Je to zaujímavé,prečo prepisovateľný disk nemá problém no jednoráz nie a nie finalizovať,nahrávatwe 70 minút,poctivo sa snažíte trackovať,vyrovnávať úrovne a nakonci práce po hodinách nič.
Prosím o radu.
Ešte jedno,ide o model 870 kde aj na šuflíku je výrez pre otvorenie mechaniky po načítaní,v minulosti kôli dostupnosti CD-R For Consumer som používal klasiky CDR ka,to tak že vložil origoš CDR a po načítaní vytiahol manualne a vložil,zasunul späť klasiku CDR,všetko pekne nahralo aj sfinalizovalo.Potom pár rokov stroj stál a po znovuvzkriesení po rokoch robi horeuvedené chyby,nechápem.

_________________
Vintage:
Visaton VIB Extra GF,Telefunken CP,CM,CT1,Tascam CD-U01,DA 30 Dat,Pioneer RT 909,Teac X 2000R,Sansui SR 525,SE 7,dbx DS 4,Actidamp Mk 3 VS II,veľa vinyl,cd,dat aj pásov v archíve.
My Job-Work: live,broadcast,studio,conference sound Engineer
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jusp
Hifi obsluha


Založený: 08 september 2008
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 13:37:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Poznam to, mne sa to tiez stavalo parkrát... ze som znicil CD-R disk, ale velmi ojedinele, to s dlžkou finalizacie som mal tiez problemy, najprv zacalo odpocitavat 2min. cas a zhruba po minute mi to preskocilo na 4min. odpocitavania... finalizaciu ale dokoncilo, otvorenie disku vsak nie a to mi nedalo pokoj a hned ako som dopisal prispevok, som prvy krat odkedy som CD Rekorder kupil otvoril a vycistil optiku 99,5% Izopropyl Alkoholom a na moje pocudovanie, vsetko funguje ako ma, aj otvaranie diskov, aj 2min. finalizacia a dokonca aj napalovanie v rezime MAKE CD a FAST RECORD.

Daniel, vyskusaj vycistit optiku, snad Ti to pomoze ako mne.
Ja som tomu zprvoti neprikladal vyznam, lebo mi zariadenie citalo vsetky disky, ale spinava optika mala svoj vplyv na vypalovanie. Verim, ze Ti to pomoze rovnako ako mne. Alebo, vyskusaj aj ine disky, inu znacku, mne sa stavalo v minulosti, ked bol vyber Audio CD velky oproti dnesnej dobe, ze som mal aj takmer celu seriu zlu a kym som napalil jedno CD, znicil som aj 3ks.... konkretne som mal velmi zle skusenosti s Audio CD MEMOREX a naopak, najlepsie skusenosti som mal s CD-R Verbatim. Daj vediet.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jusp
Hifi obsluha


Založený: 08 september 2008
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 13:41:52    Predmet: Odpovedať s citátom

este som zabudol napisat, ze sa sialene zvysila aj rychlost citania diskov po precisteni optiky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist