Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

pomoc pri vyrobe htpc
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 317

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 21:48:45    Predmet: Odar Odpovedať s citátom

asi máš pravdu...poondiem sa s tým chvíľku... keby som bol vedel že to PCI dnes ani nie je "ozajstné" tak sa na to rovno vykašlem.
o žiadne upgrade nešlo - normálne odišla stará doska, a chcel som sa dostať len na stav pred znišením dosky - tj k vlastnictvu mini pc z ktoreho dokažem dostať high res dáta von, preferovane v optike spdif, v najhoršom cez USB...
naivne som si myslel ze ma to bude koštovať len motherboard.

akurat komponenty medzitim zastarali a uz to nie je upgrade ale neekonomicky bastl...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi expert


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 3513
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 22:00:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud odešla stará deska a nehledal jsi nárůst výkonu, za pár korun sis mohl koupit jinou bazarovou, do které by pasovaly původní komponenty (CPU, paměti). Nejdražší by na tom určitě bylo poštovné...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 317

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 23:19:13    Predmet: dustin Odpovedať s citátom

podle toho jakou jinou bazarovou...ta stara mela jenom stary video output. ja potreboval hdmi abych to mohl kontrolovat u TV... a to zase vyber zuzilo...vzdy jsem se na par mesicu na to vykaslal, a ono technologie jaksi sly napred az vubec zadny desky nebyly na ten ucel, a zase k bazaru tomu musis rozumet musis vedet co chces a nemuzxes si jen tak vybirat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1114

PríspevokZaslal: Po apríl 02, 2018 00:04:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Dotestuj to a uvidis. Spekulovat sa da potom predsa hocikedy Cool
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdinamic DT 831

SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi expert


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 2947

PríspevokZaslal: Po apríl 02, 2018 05:49:57    Predmet: Re: díky...nevyhodím už.. Odpovedať s citátom

ALEX napísal:
wtf?

už to žije...vysírá instalace desítek


img upload

Žádná instalace desítek nevysírá. Chová se PŘESNĚ tak, jak jí přikážeš:

1) Pokud v BIOS/UEFI nastavíš Legacy mód, instalace bude vyžadovat systém disku typu MBR. Ty máš zjevně nastaven mód UEFI, tak instalace vyžaduje systém disku typu GPT. Pokud chceš mít z nějakého důvodu systém disku typu MBR, přepni v BIOS/UEFI z UEFI módu na Legacy - pokud to tedy TEBOU vybraná deska umožňuje. Žádný rozumný důvod k tomu ale podle mě neexistuje. Naopak s tím můžou být problémy, protože u UEFI desek se BIOS a Legacy Boot emulují pomocí modulu kompatibility (tzv. CSM). A ta emulace nemusí být bezchybná.

2) Instalace Windows se VŽDY provádí na disk 0 - tedy na disk, který je na základní desce připojen ke konektoru SATA 0. Pokud chceš instalovat Windows na disk s kapacitou (asi) 64 GB, který máš momentálně jako disk 1, navzájem prohoď SATA kabely k diskům. Pokud je to zapojené správně (64 GB disk k SATA 0), změň pořadí disků v BIOS/UEFI v sekci Boot.

3) Instalace Windows se VŽDY provádí na čistý/prázdný disk. Pokud na disku nějaké oddíly jsou, instalátor umožňuje je odebrat. Po odebrání VŠECH starých oddílů na disku 0 vytvoříš oddíl nový a na něj Windows nainstaluješ.

4) Instalovat Windows Vista a novější na oddíl s kapacitou 10 GB by byl nesmysl i v případě, že by to instalátor umožňoval. To bylo reálně použitelné naposledy u Windows XP.

Obrázkový návod je např. zde:
https://www.cistepc.cz/cista-instalace-windows-10-z-usb-na-ssd-disk-32gb/

Fakt je to úplně jednoduché a logické a opravdu není nutné se kvůli vlastní neznalosti úplných základů zlobit na kohokoli/cokoli jiného ...

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 317

PríspevokZaslal: Po apríl 02, 2018 11:28:45    Predmet: kozousch Odpovedať s citátom

deska to umoznuje, prechod uefi mbr. Akorát ne jednoduše - jsou asi 4 řádky, kde je mozné přepnout uefi a legacy. Jsou tam asi 4 řádky - memory, usb, video...a to vsechno může být jak uefi tak legacy.
Blbě se to dělá, když ani po pročtení metráků návodů člověku není jasné, wtf uefi a legacy...
je ta psaný čínskou anglinou.

slova Legacy a Uefi jsou na 4 místech...mám nechat všute UEFI? a disk tedy GPT?
nejdríve se systému nelíbily že to NENÍ gpt, a pak že to JE GPT...
KDYŽ tam dám zcela prázdný disk wiped clean, vyrobí si to ten win sám jak on chce?
KOPÍRUJI PŘÍSLUŠNÉ ŘÁDKY Z USER MANUAL, TOTO JE TAKÉ VIDĚT V BIOSU
thx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
- CSM Configuration

xxxxxxxxx CSM Support
Enables or disables UEFI CSM (Compatibility Support Module) to support a legacy PC boot process.
Enabled Enables UEFI CSM. (Default)
Disabled Disables UEFI CSM and supports UEFI BIOS boot process only.

xxxxxxxxxxxxxxx&& Network
Allows you to select whether to enable the UEFI or legacy option ROM for the LAN controller.
Do not launch Disables option ROM.
UEFI Enables UEFI option ROM only. (Default)
Legacy Enables legacy option ROM only.

xxxx
Storage
Allows you to select whether to enable the UEFI or legacy option ROM for the storage device controller.
Do not launch Disables option ROM.
UEFI Enables UEFI option ROM only. (Default)
Legacy Enables legacy option ROM only.
This item is configurable only when CSM Support is set to Enabled.


xxxxxxxxxxxxVideo
Allows you to select whether to enable the UEFI or legacy option ROM for the graphics controller.
Do not launch Disables option ROM.
UEFI Enables UEFI option ROM only. (Default)
Legacy Enables legacy option ROM only.
This item is configurable only when CSM Support is set to Enabled.

xxxxOther PCI devices

Allows you to select whether to enable the UEFI or Legacy option ROM for the PCI device controller other
than the LAN, storage device, and graphics controllers.

Do not launch Disables option ROM.

UEFI Enables UEFI option ROM only. (Default)

Legacy Enables legacy option ROM only.

This item is configurable only when CSM Support is set to Enabled
This item is configurable only when CSM Support is set to Enabled.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 317

PríspevokZaslal: Po apríl 02, 2018 11:51:24    Predmet: sformatovani disku...kozousch, et al Odpovedať s citátom

Tak tedy...ten disk má vymazané partitions, je napíchnutý v jiném kompu. Ukazuje se u něho v Partition Master že je to disk type GPT. Mám to tak nechat? přeházet všechna nastavení v cílovém počítači na UEFI, píchnout ten disk jako Disk 0, a to jediný zapojený disk, prázdný bez partitions, a spustit instalaci win deset z USB? udělají si desítky partišny jak mají? ....díky...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1114

PríspevokZaslal: Po apríl 02, 2018 12:44:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano. To by malo fungovat. Vytvor si ale na tom disku iba jednu particiu.
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdinamic DT 831

SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 317

PríspevokZaslal: Po apríl 02, 2018 12:59:25    Predmet: moses, kozouch et al Odpovedať s citátom

dík všem za trpelivost jede to.
dávám ovladače...tak jsem zvedav zda ta pitomá karta pojede s tím ovladacem pro win 10
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1114

PríspevokZaslal: Po apríl 02, 2018 13:27:33    Predmet: Odpovedať s citátom

No vidis Cool
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdinamic DT 831

SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 317

PríspevokZaslal: Po apríl 02, 2018 23:07:21    Predmet: update Odpovedať s citátom

tak krám funguje...jako normální počítač. Ten ovladač taky...nejdříve jsem se lekl, že sám trvale zasahuje do dat, protože mu zůstávala svoje samplovací frekvence...tj lezlo z toho 44 i když jsem pouštěl high res materiál. Pak mi došlo že jsem zapomněl na asio komponent...pak už z karty lezlo vždy přesně to co bylo rozližení zdrojového souboru (kontrolováno podle diody na DACu)... na opravdové testování zvuku čas nebyl (ono stejně tu kartu jsem používal i dříve a žádný problém, problém vznikl uměle teprve využitím MB u které mi nedošlo že funguje jen na win 10...tak uvidíme co stabilita a tak.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1114

PríspevokZaslal: Po apríl 02, 2018 23:18:35    Predmet: Odpovedať s citátom

10-na by mala byt OK (hlavne oproti 8-ke). Ja osobne bezim na 7-kach iba kvoli svojej pohodlnosti. Inak by som si tiez uz dal 10-ny.

Posli potom konecne nejake fotky hotovej zostavy. Som na to zvedavy Wink

_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdinamic DT 831

SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dodink0
Hifi obsluha


Založený: 30 august 2015
Príspevky: 30

PríspevokZaslal: Pi máj 11, 2018 09:19:44    Predmet: Odpovedať s citátom

ALEX - Ja som si chcel tiez upgradnut Htpc zostavu lebo moja zostava s AMD Athlon X4 5350 (4 x 2.05 Ghz) prehrava plynulo filmy v x256 az po vypnuti vsetkeho mozneho nepotrebneho co na Win7 bezalo v pozadi na cca teraz 80 az 95 percentach vytazenia cpu (v standartnom stave na Win 7 nepozeratelne)... Tak som si chcel kupit tiez nove cpu ktore uz budu pouzivat na prehranie filmov aj graficku kartu lenze oni fakt prestavaju podporovat stare Win! A tak teraz rozmyslam ze kupim nejake stare bazarove x4 5370 a aj na sklad pre istou.Razz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi expert


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 2947

PríspevokZaslal: So máj 12, 2018 08:14:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Integrovaná grafika v APU AMD z generace Kabini nepodporuje hardwarovou akceleraci H.265. Proto to vytížení skoro 100 procent. K čemu by ti bylo hromadění starých APU zcela nevhodných do HTPC? Smile

Není problém provozovat Windows 7 na nových CPU a chipsetech v kombinaci s dedikovanou grafikou, pro kterou existují ovladače pro Windows 7 (a která samozřejmě podporuje hardwarovou akceleraci H.265). Smůla je s integrovanými grafikami v nových APU - pro ty grafické ovladače pro Windows 7 (a 8.1) nejsou.

Vhodnou dedikovanou grafiku samozřejmě můžeš doplnit i do svého stávajícího HTPC.

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3053

PríspevokZaslal: So máj 12, 2018 19:14:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Ceny dedikovanych GPU su tak katastrofalne, ze sa to neoplati. Treba kupit novu Reznovu APU platformu a zabije dve muchy jednou ranou. A na Win7 konecne zabudnite. Doba pokrocila.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi expert


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 2947

PríspevokZaslal: So máj 12, 2018 19:45:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Katastrofální jsou ceny nejvýkonnějších těžebních/herních grafik. Pořizovat takovou do HTPC je naprostý nesmysl. Pokud je stávájící HTPC použitelné a chybí mu jen grafika s hardwarovou akceleraci H.265, může být výhodnější koupit jen grafiku. Např. bazarové grafiky nVidia GTX950 nebo AMD RX550 se pohybují kolem 2000 Kč. Zcela nové HTPC bych ale tímto způsobem samozřejmě neřešil, ale pokud někdo trvá na Windows 7 i u nového HTPC, možné to je takto splácat taky.

Co se týče Windows 7 - souhlas. Pro Windowsáky je HTPC ideální na "osahání" si Linuxu. Až za 2 roky skončí podpora Windows 7, bude přechod na Linux snazší i u "normálních" počítačů a notebooků.

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3053

PríspevokZaslal: So máj 12, 2018 20:16:38    Predmet: Odpovedať s citátom

2000 CZK je aktualne cca 78 EUR, za co kupi dedikovanu novu GTX 1030, ktora samozrejme H265 zvlada. To iste dostane v Ryzen 3 2200G za 96 EUR. Prave kupa GPU do 100 EUR dnes absolutne nedava zmysel. Je to vyhadzovanie penazi von oknom. Ked dedikovanu GPU, tak GTX 1060 a vyssie. Ak ist nizsie, treba brat novy CPU s GPU. V globale to vyjde lepsie.

Ak chce setrit, nech si kupi multimedialnu skatulu na to urcenu a je v pohode https://osmc.tv/vero/ Davat tolko penazi za dedikovanu GPU je podla mna nezmysel. A s bazarovymi kuskami by som bol dnes tiez velmi opatrny. Ludia nevedia, co za to pytat (lebo mining) a nikdy nemozes vediet, v akych podmienkach ta GPU sla, aj ked ti predavajuci bude tvrdit, ze on netusi, co su to tie kryptomeny. Dnes tazi kazdy. A kupovat GPU, ktora ide 24/7 rok v kuse nie je vobec ziadna vyhra.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi expert


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 2947

PríspevokZaslal: So máj 12, 2018 21:15:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo - ta GTX 1030 je asi pro daný účel nejméně špatná.

Pokud máš starší HTPC (např. to výše zmíněné s AMD Athlon X4 5350), tak k novému APU potřebuješ i novou základní desku a paměti. Ryzen do desky se socketem AM1 nenacpeš a DDR3 taky nepoužiješ.

Že lze HTPC nahradit něčím levnějším, je samozřejmě pravda...

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dodink0
Hifi obsluha


Založený: 30 august 2015
Príspevky: 30

PríspevokZaslal: Ut máj 15, 2018 13:41:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja som hore skorej reagoval na Alexa a ludi co riesia nieco podobne. Aj tak dakujem za snahu pani ale moja varianta je pre mna naj.Razz Potrebujem mat stare Xpecko na hudbu + Win7 na prehravanie filmov. Inak ta moja zostava (AMD 5350 s DDR3 1600 MHZ) je celkom dostacujuca podla mna (prehravanie x264 1080p pri 50%) a na hrane to uz je pre (x256 1080p pri 80-95%) co je podla mna stale dobre pri tak nizkej spotrebe. Keby som tam aj dal nejaku externu graficku kartu tak si myslim ze by to nerobilo dobre mojim dvom zvukovym a tichu v miestnosti.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3053

PríspevokZaslal: Ut máj 15, 2018 14:13:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Tie low end GPU su bezne pasivne chladene.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
petrh
Hifi obsluha


Založený: 12 august 2013
Príspevky: 22
Bydlisko: Prague

PríspevokZaslal: Ut máj 15, 2018 15:41:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar napísal:
A kupovat GPU, ktora ide 24/7 rok v kuse nie je vobec ziadna vyhra.

Určitě bude v lepším stavu než ta, která je vystavena neustálým změnám teploty při ON/OFF několikrát za den...

_________________
RPi - hifiberry - Bang & Olufsen Beocenter 9000 - B&W Matrix 802
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
asfethan
Hifi obsluha


Založený: 01 september 2012
Príspevky: 28
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St júl 18, 2018 11:11:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak mozem pridat svojich 5 centov, tak do stareho PC podobneho razenia by som akurat tak kupil disky a ked tak, spravil z neho NAS umiestnene niekde v chodbe, tech. miestnosti, skrini, atd...

Ako zaklad pre "HTPC"/multimedia centra by som pouzil skor ARM based zariadenia s Androidom ktore su aj certifikovane, napr. ja som velmi spokojny s NVIDIA Shield, za tu cenu je v tej malej skatulke KODI (kde mam cez NFS pripojene NAS), NETFLIX (podpora prehravania obsahu v 4k - tzn. splna nutnu certifikaciu, okrem hw predispozicii), Youtube, Spotify, Tidal, Redbull TV, SledovanieTV (takze aj IPTV telka) a cez USB interface nie je problem pripojit DAC. Zariadenie nelaguje, aktualizacie su pravidelne (cca pred 2-3t siel update na Oreo) a pre majitelov ktori nemaju zaujem tahat eth kabel disponuje aj 5GHz wifi konektivitou.

_________________
Pioneer PLX-1000 + Nagaoka MP110; Yamaha CDX-530E (AD1862N - R2R); Roksan Kandy LIII; Thiel CS 2.4
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8153
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St júl 18, 2018 11:33:32    Predmet: Odpovedať s citátom

asfethan: Predpokladam, ze myslis Google certifikaciu, pre ich Store. Ano?

Funguje na tom NVIDIA Shielde rozumne aj web browser? Napr. na prehravanie videi z facebooku (obcas sa hodi).

Ja mam set-top-box od sledovanitv.cz ale to nema Google Store, a ta ich Youtube appka je desna. A v Google Chrome je Youtube web dost pomaly a ani nezvlada prehravat v plnom rozliseni.

Takze by to chcelo ine zariadenie...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
asfethan
Hifi obsluha


Založený: 01 september 2012
Príspevky: 28
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St júl 18, 2018 12:09:06    Predmet: Odpovedať s citátom

@miero nie nemyslim, na prehravanie HD obsahu v Netflixe (plati uz pre HD) musi byt zariadenie certifikovane Netflixom. Netflix zaroven necertifikuje kazde zariadenie, aj ked vyrobca/distributor o to oficialne poziadal. Plus dany OS musi obsahovat komponenty pre sifrovanie/DRM MM obsahu.

Web browser nepouzivam, takze neviem povedat, ale na platforme AndroidTV je aj Facebook appka, takze to by ti mozno vyhovovalo viac ako riesenie s browserom.

So shieldom sa youtube pouziva velmi dobre, samozrejme je tam nativna aplikacia a ovladac disponuje mikrofonom takze "play cat video on youtube" a uz pozeras macky.

Jedine co ma vkuse stve je ze HBO Ondemand je len pre US trh. HBO nema aplikaciu pre AndroidTV a region strednej/vychodnej/zapadnej Europy. Toto sa dariesit chromecastom z lubovolneho zariadenia kde je nainstalovana appka HBO GO, pripadne z Google Chrome browser (chromeos/windows/linux). Bohuzial ta HBO GO appka je cista tragedia takze ju do chromecastu treba casto prehovarat.

_________________
Pioneer PLX-1000 + Nagaoka MP110; Yamaha CDX-530E (AD1862N - R2R); Roksan Kandy LIII; Thiel CS 2.4
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8153
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St júl 18, 2018 12:32:02    Predmet: Odpovedať s citátom

aha, diky

HBO GO appku som nainstaloval na settopbox od sledovanitv. Sice sa stazuje, ze nema Google Play, ale ide to odkliknut. Na Android TV uz nejdu instalovat apk z bezneho Androidu? Tie idu pomerne jednoducho vytiahnut z Android telefonu ak su tam nainstalovane.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
asfethan
Hifi obsluha


Založený: 01 september 2012
Príspevky: 28
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne júl 22, 2018 01:45:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Android TV ma vlastnu kategoriu v play store. Aplikacie pre tuto platformu su optimalizovane, resp. ich rozhranie, pre pouzitie s dialkovym ovladacom.

Neviem ci by sa ti tam podarilo dostat aplikaciu pre bezny android a ak ano, jej ovladanie by nebolo zrovna ergonomicke ak by bolo vobec mozne.

_________________
Pioneer PLX-1000 + Nagaoka MP110; Yamaha CDX-530E (AD1862N - R2R); Roksan Kandy LIII; Thiel CS 2.4
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1114

PríspevokZaslal: Ne júl 22, 2018 05:56:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Trochu nechapem naco mat aplikaciu, ked HBO GO ale aj Horizon (a kopa inych) bezi pohodlne cez prehliadac.

A este k tym dedikovanym GPU - ja som to vyriesil takto:


_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdinamic DT 831

SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8153
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne júl 22, 2018 06:55:18    Predmet: Odpovedať s citátom

moses: vykon set-top-boxov je radovo horsi nez u PC, a web s javascriptom je neskutocne pomaly a RAMzravy, tak preto :-)

asfethan: zrejme by to malo ist. a ja pouzivam bezdratovu klavesnicu s touchpadom, bez nej by to neslo. Inak existuje TV/PC appka napr. HALauncher, ktory zobrazi i ne-TV aplikacie, a umozni i z ineho Androidu preniest ine APK, ale na to su i ine nastroje.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1114

PríspevokZaslal: Ne júl 22, 2018 07:01:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak s tym nastastie nemam problem Smile
Ale Java sa uz moc nepouziva a HBO a Horizon od zaciatku bezali na Silverlighte a teraz tusim presli uz na nieco ine.

Inak predtym som tam mal GT730 a ta bola v podstate tiez postacujuca ale nemala displayport.

_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdinamic DT 831

SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
Strana 2 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist