Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

CFA diyamp
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19059

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 07:15:33    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
a spatna vazba berie napatie pred cievkou? preco nie az za? napr. na class-d ncore sa berie priamo z reprosvorky


Před cívkou. Cívka je tam kvůli stabilitě s komplex. zátěží. Když jí dáš do ZV, tak je po zvýšení stability. Byla by pak zbytečná a navíc.

Jsou to dohady o ničem. Jen kvůli hezkým obrázkům. Minimalizace zkreslení napětí kdesi na svorkách nijak nezmenší zkreslení měniče, proud zůstane zkreslený nelinearitou měniče . k = Bli

_________________
Nemám v úmyslu diskutovat s Trolly
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi expert


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4884
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 07:23:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Ta cívka je tam kvůli stabilitě a dělá oddělení zesilovače od čistě kapacitní zátěže.
Pokud nebudeš testovat stabilitu přímým připojením 1uF na reprosvorky zesilovače, tak jí můžeš zakomponovat do vlastostí reprokabelu Laughing

PMA, ale tady se porovnávají ty obrázky, aby byly dokonalý.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8159
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 07:28:46    Predmet: Odpovedať s citátom

ok ok. a bez tej cievky to teda nejde? nejako zabudoval odolnost voci kapacitnej zatazi priamo do obvodu zosilnovaca?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi expert


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4884
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 07:33:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Jde.
Ale o to se konstruktéři nezajímají, čím větší cívka a ze silnějšího drátu, tím je to větší dělo Laughing

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !


Naposledy upravil danhard dňa Št máj 10, 2018 07:36:12, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19059

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 07:35:42    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
ok ok. a bez tej cievky to teda nejde? nejako zabudoval odolnost voci kapacitnej zatazi priamo do obvodu zosilnovaca?


To záleží na zesilovači a stabilitě (i s kapacitní zátěží) - průběhu loopgainu. Sakra Miro nastuduj si pár těch základů, ať se neřeší dokola triviality. Často to jde bez cívky třeba do kapacitní zátěže 20 - 50nF, což pro normální repro stačí. Navíc, jak psal danhard, indukčnost kabelu zpravidla stačí na oddělení kap. zátěže.

_________________
Nemám v úmyslu diskutovat s Trolly
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19059

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 07:38:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Pak je to taky otázka topologie, obvodového návrhu. Mám tu zes. bez celkové ZV který můžeš zatížit kapacitou od 0 do několika uF, jen se to "položí". Cívka netřeba. Cívka ale ničemu nevadí, opakuju, řeší se úplné ptákoviny.
_________________
Nemám v úmyslu diskutovat s Trolly
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi expert


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 9695
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 08:39:08    Predmet: Odpovedať s citátom

danhard napísal:
A kde je tam ve VAS jaká kaskóda a v jakém typu ?

Když Ty se takhle zeptáš, tak už je jasný, že jsem se seknul.
Pardón. Embarassed

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi expert


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 9695
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 08:44:37    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Pak je to taky otázka topologie, obvodového návrhu. Mám tu zes. bez celkové ZV který můžeš zatížit kapacitou od 0 do několika uF, jen se to "položí". Cívka netřeba. Cívka ale ničemu nevadí, opakuju, řeší se úplné ptákoviny.

Možná to taky označíš za ptákovinu, ale moc rád bych věděl, jestli cívka musí být nutně na plošňáku, nebo by stačilo dát jí před výstupní svorky.
Já si myslím, že B je správně a může to mít své výhody. Zjednoduší se návrh plošňáku a omezí se riziko, že se do cívky nachytá rušení od napájecích šín, kde tečou velké proudy usměrněných půlvln, tedy zdroj zkreslení.

Z podobných důvodů může být výhodné mít ochrany mimo hlavní desku koncového zesilovače, takže se nabízí možnost umístit výstupní tlumivku tam.

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 534
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 08:55:55    Predmet: Odpovedať s citátom

dnes rano som vyskratoval cievku, thd10k klesol iba mierne, z 0.015% na 0.01%
tu je sumar

S1 OFF
TP4 - 0.005%
TP3 - 0.015% ?
TPZ - 0.015%

S1 ON
TPZ - 0.010%

v SSR su pouzite tieto fety IPI072N10N3G, na gejtoch je napatie 14V
https://eu.mouser.com/datasheet/2/196/Infineon-IPP072N10N3_G-DS-v02_01-en-522858.pdf

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi expert


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 9695
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 10:29:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Moc by mě zajímalo, co si myslíte o této variantě kaskody do rozkmitu DPA.
Kromě vlastního tranzistoru je tam jenom jedna LED-ka navíc (možná dvě).
A do odporu 150 nemusí téct žádný další proud zhoršující odstup.

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi expert


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4639
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 10:37:06    Predmet: Odpovedať s citátom

2 laco
Pred cievkou je 0,005% a za cievkou aj pri jej skratovaní cez S1 je 0,01%?? Ten spínač je fyzicky kde umiestnený(dĺžka prívodov, ich skrútenie?)? To vyzerá na nejakú indukciu z napájania..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 534
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 10:52:09    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
2 laco
Pred cievkou je 0,005% a za cievkou aj pri jej skratovaní cez S1 je 0,01%?? Ten spínač je fyzicky kde umiestnený(dĺžka prívodov, ich skrútenie?)? To vyzerá na nejakú indukciu z napájania..


nie, nie, skrat som robil 3cm drotom priamo pod cievkou, meral som zatial iba bod TPZ (0.01%), uz nemal som cas, TP3 bude vecer

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi expert


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4884
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 11:35:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Opa, při přebuzení dochází k zániku proudu v jednotlivých větvích differáku.
_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi expert


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 9695
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 12:04:01    Predmet: Odpovedať s citátom

danhard napísal:
Opa, při přebuzení dochází k zániku proudu v jednotlivých větvích differáku.

Dík, tak to na to musím kouknout v simulátoru, takhle z hlavy to nedám.
Takže nevymýšlet krávoviny a nesahat na osvědčené zapojení ?

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi expert


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4884
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 13:47:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Nikoliv, nesnažit se to napasovat do "starých" zapojení Very Happy
_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 534
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 18:44:47    Predmet: Odpovedať s citátom

zmeral som napatie na kontaktoch SSR pri 10Vrms@4R. pouzil som externy plavajuci zdroj a NTB na baterke. vychadza mi odpor 0.013R, co je katalogova hodnota (0.0065R + 0.0065R)
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi expert


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4884
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Št máj 10, 2018 20:26:17    Predmet: Odpovedať s citátom

To stejně dělá velkej prosak (potlačení CMR), trafo je nejlepší.
A to měříš napětí na SSR ? pak se to projevuje jen podílem napětí ku zátěži, naprosto nezajímavé.
Dobře se to měří, když je SSR v zemi reproduktoru a taky stačí fety na 1/2 napětí, pokud je to ošetřené.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 534
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St máj 16, 2018 11:11:34    Predmet: Odpovedať s citátom

poznamky ku stavbe

NAPAJANIE,ZEMNENIE
- dual mono prevedenie
- trafo pre jeden kanal: 200VA 2x30V (naprazdno)
- PE pripojit na kostru, vsetko ostatne izolovat od sasi
- zem vstupnych RCA konektorov pripojit cez paralelny RC clen (22R+10nF) na sasi, co najblizsie RCA
- pre DPS pouzit plastove distance stlpiky M3, vyska 10mm

CHLADIC
- minimum: 200x160x40mm, odporucany: 300x160x40mm (300x120x40mm)
- usmernovacie bloky BR1/BR2 pripevnit na chladic (ako tranzistory) v pripade vyssieho zatazenia (viac ako bezny domaci posluch)
- chladic pre T205 sa nesmie dotykat DPS

TRANZISTORY
- parovat na Vbe a Hfe; pary T1-T4, T5-T6, T7-T8 (ja som neparoval nic)
- T1-T4 tepelne viazat
- T7(T13)/T8(T12) alt 2SA1380/2SC3502 http://ampslab.com/trans_c350.htm
- T14/T15 alt 2SC5171/2SA1930 http://ampslab.com/trans_a193.htm
- T16-T19 Vce>=150V Ic>=15A fT>=30MHz TO-3P/TO-247/MT100
- T208,209 IPI072N10N3G (IRFB4410Z)
- mouser,farnell,digikey,ampslab,profusionplc

OSADENIE DPS
- odpory 0.6W/1W/2W osadit tak aby nemali kontakt s DPS (kovove ciapky, lepsie chladenie)
- pri pajkovani vacsich suciastok (WAGO,BR1,BR2,C104-107) pouzit dve pajkovacky naraz (napr ako ja, trafo 75VA a mikro 70VA)
- T12-T19 zapajkovat az po pripevneni na chladic
- POZOR!: T9 sa pripaja pomocou vodicov
- vystupnu cievku a velke elyty osadit az na konci
- dosku cistit izopropylalkoholom

OZIVENIE,NASTAVENIE
- pri oziveni pouzit laboratorny zdroj s prudovou poistkou (napr 2x30V, 100mA)
- pred ozivenim nastavit P1 do strednej polohy a P2 na maximalnu hodnotu
- pomocou P2 nastavit kludovy prud Iq 85mA (34mV medzi TP5 a TP6)
- pomocou P1 vynulovat DC offset na vystupe (TP3)
- Iq a DC dostelovat po riadnom zahriati (30-60min alebo aj priebezne kontrolovat), najlepsie pri uzavretej skrinke

Hires fotky hotovej dosky budu tu:
https://drive.google.com/drive/folders/1ZWxXSDMIqHRr7QYlfxldSvIKOnq-T2C3?usp=sharing

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9


Naposledy upravil laco dňa Ne jún 03, 2018 16:32:48, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi expert


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3629
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po máj 21, 2018 21:35:34    Predmet: Odpovedať s citátom

laco napísal:
poznamky ku stavbe
- chladic pre T205 sa nesmie dotykat DPS


Myslíš BD139 v obvode ochran, prečo by to malo byt kritické?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 534
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut máj 22, 2018 09:51:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Pod chladicom je vedeny spoj (inak som to nevedel vyriesit), tak preto. Mozes tam dat nejaku izolaciu, ja pouzivam buzirku, narezem pozdlz a natiahnem na chladic, potom uz moze ist na doraz.
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 534
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po júl 02, 2018 13:08:29    Predmet: Odpovedať s citátom

NEXT STEP

VMOS konce, "2EF", kaskoda v druhom stupni, pokrocila metoda fr kompenzacie

plosak opat 10x10cm (komplet zosik, bez zdroja a bez DC ochrany), zdroj dedi z projektu http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=25973

som zvedavy na porovnanie(meranie) s EC bufferom

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
nalimko33
Hifi obsluha


Založený: 08 jún 2010
Príspevky: 40

PríspevokZaslal: Po júl 02, 2018 15:12:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Damirov projekt si videl?
http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/243481-200w-mosfet-cfa-amp-95.html#post4637813

Rado to mal aj postavené
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi expert


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4884
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po júl 02, 2018 15:46:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Počítej s tím, že pro velkou rychlost hrany půjdou konce do příčného proudu.
_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 534
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po júl 02, 2018 18:53:46    Predmet: Odpovedať s citátom

nalimko33 napísal:
Damirov projekt si videl?
http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/243481-200w-mosfet-cfa-amp-95.html#post4637813

Rado to mal aj postavené


Ano, poznam, tam sa pouziva modifikovana TPC kompenzacia, ma ale prekmity na rychlych hranach. Simuloval som aj K52 s modTPC, su tam skarede prekmity. Opytaj sa Rada ci ma nejake merania s rychlymi hranami bez vstupneho filtra.

Tu je moj loopgain (ano viem, zdroj chyboveha napatia je zle zapojeny).

LG 1K 65 dB
LG 20k 61 dB
ULGF 2.37 Mhz
PM 70 deg
GM 15.6 dB

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi expert


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4884
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po júl 02, 2018 22:44:10    Predmet: Odpovedať s citátom

laco napísal:

Tu je moj loopgain (ano viem, zdroj chyboveha napatia je zle zapojeny).

Až si to sám odvodíš, tak tomu můžeš věřit Smile
Do té doby to sem nedávej, nejsou to směroplatné výsledky Laughing
Touto zjednodušenou metodou můžeš dát zdroj chybového napětí jen tam, kde je jediný v cestě smyčkového přenosu a v takovém místě, že to přenos ovlivní jen jedním směrem.
Takže ho můžeš dát třeba na vstup zpětné vazby z výstupu, když je výstupní odpor proti zv zanedbatelný, nebo třeba přímo do vstupu, který naopak nezatěžuje dělič zpětné vazby.
Vždy to ale musí být jediná cesta zpětné vazby.
A taky když to namodeluješ 2x správně, různými způsoby, tak dostaneš stejné výsledky.

Jen pro informaci : R8+C15 zatěžuje VAS ? přivádí signál z VAS do zpětné vazby, nebo naopak zavádí signál z výstupu do VAS ?
Zapojením zdroje chybového napětí se funkce poněkud změní, tudíž nemůžes nasimulovat stejné zesílení ve smyčce, jako když tam ten zdroj není.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 534
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut júl 03, 2018 10:26:14    Predmet: Odpovedať s citátom

[quote="danhard"]
laco napísal:

Jen pro informaci : R8+C15 zatěžuje VAS ? přivádí signál z VAS do zpětné vazby, nebo naopak zavádí signál z výstupu do VAS ?


R15+C8 zavádí signál z výstupu do VAS

btw, tato kompenzacia ma ozajstny prinos iba v spojeni s kompenzacou R5+C1 R6+C5 (premostenie VAS degen)

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi expert


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4884
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ut júl 03, 2018 11:42:18    Predmet: Odpovedať s citátom

No a to se podstatně změní, když zavedeš do cesty z výstupu chybové napětí.
Je to špatně, nauč se to líp z lepších zdrojů, pokud to nejsi schopen odvodit sám.
Něříkám to proto, že bych si to myslel, ale protože to vím Smile

Pro začátek si to udělej pro jednoduchou zpětnou vazbu dvěma způsoby, ověř si jejich chyby a na čem záleží.
Dostaneš nějaké pásmo, třeba od 10kHz do 10Mhz, kde to různými způsoby sedí na sobě.
Stejně to musí sedět, i když uděláš složitější zv a ono to nesedí.
Který způsob je správný se rozhodni sám Smile

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !


Naposledy upravil danhard dňa Št júl 05, 2018 18:33:42, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
danhard
Hifi expert


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4884
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ut júl 03, 2018 16:46:30    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
ok ok. a bez tej cievky to teda nejde? nejako zabudoval odolnost voci kapacitnej zatazi priamo do obvodu zosilnovaca?

Zajisté to jde i bez cívky, jde o způsob zpětné vazby.
Každý konec má nějaký vnitřní odpor, když se pro stabilitu táhne vf složka z buzení konce, tak kapacitní zátěž tolik nevadí.
Viz třeba Leach Amp.
Z hlediska zkreslení to ale správně není, koncový stupeň má zkreslení a ty táhneš zv ze zkresleného místa.
U reálného žesilovače je lepší uvažovat, jak se to chová minimálně s kabelem k reprosvorkám Smile
Ona taková čistá kapacitní zátěž s netlumeným reprokabelem může udělat hezkej seriovej rezonanční obvod.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 534
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne júl 08, 2018 12:57:04    Predmet: Odpovedať s citátom

ked rodina je spolu
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strana 7 z 7

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist