Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Bitová kopie systému
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4425
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po jún 04, 2018 19:15:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud je ten obnovovací sw vypálené bootovatelné médium, pak je to spuštění z windows jen obyčejný reboot. Záloha může být klidně na jiné partišně disku, než se bude přepisovat, to je jasné.

Ale pořád si nedovedu představit, jak windowsí software nainstalovaný na windowsí partišně zažádá o reboot a po rebootu pořád ten samý soft (bez dalšího bootovatelného média) běží v paměti a provede přepsání té původní systémové partišny.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifista - zaslúžilec


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 991

PríspevokZaslal: Po jún 04, 2018 19:52:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Bootovacie CD je v podstate live OS, ktorý beží v RAM. Princíp je rovnaký.
Takto vždy bežne fungovali solídne programy na zálohovanie a obnovu. Predtým som používal Acronis, ten fungoval rovnako.
Len nové verzie Windows so secure boot to skomplikovali. Ale sú (a pribúdajú) programy, ktoré s tým nemajú problém.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1417

PríspevokZaslal: Po jún 04, 2018 20:07:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Podobne funguje aj Paragon Partition Manager pri zmene velkosti systemovej particie. Po restarte sa pusti akysi manager v DOS-ackom style a postupne blok po bloku prehadze disk.
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3697

PríspevokZaslal: Po jún 04, 2018 20:22:34    Predmet: Odpovedať s citátom

MaG napísal:
Bootovacie CD je v podstate live OS, ktorý beží v RAM. Princíp je rovnaký.
Takto vždy bežne fungovali solídne programy na zálohovanie a obnovu. Predtým som používal Acronis, ten fungoval rovnako.

Každý OS po načtení z nějakého média běží v RAM. To je normální. Co není normální, je to, co jsi tvrdil včera - že něco pustíš z Windows, pak počítač zrestartuješ a ono se udrží v RAM i během toho po rebootu:
MaG napísal:
Každý vyspelejší program vie spustiť obnovovací proces priamo z obnovovaného disku (C: ), po spustení procesu sa počítač reštartuje, program beží ďalej v RAM a obnovu dokončí.

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifista - zaslúžilec


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 991

PríspevokZaslal: Po jún 04, 2018 21:00:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Kozousch napísal:
Co není normální, je to, co jsi tvrdil včera - že něco pustíš z Windows, pak počítač zrestartuješ a ono se udrží v RAM i během toho po rebootu:
MaG napísal:
Každý vyspelejší program vie spustiť obnovovací proces priamo z obnovovaného disku (C: ), po spustení procesu sa počítač reštartuje, program beží ďalej v RAM a obnovu dokončí.

Ale ja som netvrdil, že sa to udrží počas rebootu, to tvrdíš Ty.
Program je podľa definície "postup, sled, náplň, plán vykonávania určitej činnosti". V informatike: "úplný zoznam príkazov alebo inštrukcií na riešenie úlohy na počítači".
V tomto prípade program pokračuje (beží ďalej) v RAM Very Happy

Je to hra so slovíčkami. Možno som nepoužil presný termín, ale v kontexte je význam asi zrejmý.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10556
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po jún 04, 2018 21:08:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak když jsem tu debatu rozjel, možná bych mohl napsat, co bylo dál. Aktualizace dva roky staré verze mě otrávila, takže jsem podle doporučení udělal čistou instalaci MS. Šlo to rychle, pak automatické stažení driverů utilitou DELL, pár aktualizací a samozřejmě úmorná práce s přizpůsobením systému. Velikost Windows rozumná, všechno v pořádku.
Tak jsem si řekl, že nacvičím to zálohování a obnovování, dokud není co zkazit.
Zalíbil se mi AOMEI Backupper, tak jsem ho stáhnul a byl jsem nadšený. Vygeneroval jsem spouštěcí CD i Flashku, počítač z nich nabootoval. Navíc se mi líbila koncepce, skoro jako starý dobrý Ghost blahé paměti.
Záloha za běhu Windows asi devět minut, samozřejmě bez problémů na disk D, obnovení možná deset minut, přesně jsem to neměřil.
Zklamání přišlo po restartu. Systém sice naběhnul, ale start trval dlouho. Nevím, jak je to možné, ale dokonce se změnil obrázek na uvítací obrazovce. Po kliknutí se neobjevilo vyzvání na zadání hesla, disk pořád chroustal, teprve napodruhé se to povedlo. Zkrátka tu obnovu nepřežil systém bez úhony, takže nová instalace systému.
Teď mám zase všechno o.k. a řeším jedinou věc:
Je tu někdo, kdo má praktickou opakovanou osobní zkušenost se zálohováním, ale zejména obnovováním systému Windows 10 ?
Pokud ano, poprosím o prozrazení, jakým programem to opravdu spolehlivě funguje, klidě placený program, nemusí být free.
A omlouvám se, ale zdůrazňuji osobní praktickou zkušenost s naprostou funkčností obnoveného systému. To je klíčové, zálohovací sw, na který není spolehnutí, je horší, než žádný.
Děkuji všem za rady a zejména za to nakopnutí k čisté instalaci poslední verze. Thumb up

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4425
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po jún 04, 2018 21:52:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Pro přenos windowsů z hdd na min. stejně velké ssd pro těch pár kompů kolem, které mají windowsy, používám kopii image přes úplně obyčejné dd spuštěné z live flešky linuxu (konkrétně mint mate).

Obnova v takovém případě opět z live flešky.

Ale uznávám, že nebere ohled na zaplnění místa na filesystému, je to prostě kopie 1:1 i pro zcela prázdný disk, max. to komprimuji v rouře gzipem.

To funguje spolehlivě, protože naštěstí windowsy neřeší typ/model SATA disku, resp. jsem se s tím ještě nesetkal.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifista - zaslúžilec


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 991

PríspevokZaslal: Po jún 04, 2018 22:21:41    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:
Zklamání přišlo po restartu. Systém sice naběhnul, ale start trval dlouho. Nevím, jak je to možné, ale dokonce se změnil obrázek na uvítací obrazovce...

To je dosť zvláštne. Program môže obnoviť len to, čo je v zálohe. Nedokáže tam žiadne súbory zmeniť.
Nemôže problém súvisieť s týmto?:
opa napísal:
Záloha za běhu Windows...

Problémom W10 je nemožnosť nastaviť a mať pod kontrolou automatické aktualizácie. Nemohla na pozadí, počas procesu zálohovania, prebiehať inštalácia aktualizácie? Zmeny v OS počas priebehu zálohovania by mohli znehodnotiť zálohu. Dlhý štart po obnove by tiež mohol súvisieť s (neúspešným) dokončovaním aktualizácie.
Program tiež umožňuje vytvorenú zálohu skontrolovať. Je to samozrejme kontrola, či nie je nejako poškodený súbor zálohy, nie samotný obsah zálohy. To by mohlo byť napríklad dôsledkom chýb na disku.

Pri W10 by som odporúčal počas zálohovania odpojiť počítač od internetu a pred zálohovaním ho aspoň 2x reštartovať.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4425
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po jún 04, 2018 22:41:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Filesystém se mění nejen aktualizacemi, ale každým zápisem. Nelze dělat image živého read-write filesystému. Během kopírování dojde ke spoustě změn. Resp. technicky lze (minimálně na unixech), ale pak bude mít check filesystému pořádnou hoňku, aby to dal dohromady, pokud se vůbec podaří. Ani si nedovedu představit, že by windowsy nějaký proces ke kopírování r/w namontovaného filesystému pustily, když normálně nepouští ani k otevřenému souboru.

Proto se kopíruje buď odmontovaný filesystém z jiného běžícího systému (všechny ty live XXX), nebo to musí být read-only snapshot - např. shadow copy na NTFS, nebo snapshoty na ZFS, BTRFS apod. Na podkladové filesystému pak mohou probíhat změny jakékoliv, zkopíruje se konzistentní stav v okamžiku vytvoření snapshotu (což je rychlá operace).

Spíše si tipuji, že po obnově ty windowsy spustily kontrolu filesystému, což může trvat dost dlouho. Jejich firemnímu nástroji by nemělo dělat problém, aby takový požadavek někam do image uložil a po prvním bootu obnoveného stavu se check spustí. Nevím, detaily win bohužel neznám...


Naposledy upravil dustin dňa Ut jún 05, 2018 05:24:00, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10556
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 01:14:05    Predmet: Odpovedať s citátom

To nebylo jen po prvním bootu, zkoušel jsem to opakovaně.
Jak je to ušmoulané, že se může dělat záloha běžícího systému, naprosto nechápu, ale je fakt, že to tak má více programů včetně bitové kopie ve Windows. Takže to asi nějak jde. Ostatně, kdyby to byl nesmysl, tak by to výrobci OS a zálohovacích programů nenabízeli.
Více viz:
https://www.backup-utility.com/help/backup-options.html
nastavení VSS
Neměl bych ani problém s tím, dělat zálohu ze systému nabootovaného z CD nebo fleshky (jako to dělal třeba ten Ghost), jenom potřebuju, abych se na zálohu mohl 100% spolehnout.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
WaVe_99
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 december 2006
Príspevky: 668

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 03:26:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Jak pise Dustin, ja bych se na zalohu udelanou za behu na systemovem disku nespolehnul. Vzdycky jsem radeji bootoval z usb, nebo jineho disku...
_________________
Omlouvám se, jsem hifitele Smile

Když se na světe objeví opravdový génius, pozná se podle toho znamení,že se všichni hlupci proti němu spolčí. JONATHAN SWIFT
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4425
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 05:39:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Vyrobí se konzistentní snapshot (snímek, zamrzlý stav) filesystému a zálohuje se ten. Nejde pak o přesnou bitovou kopii partišny, ale dump na úrovni struktury konkrétního filesystému. Datově je to v pořádku.

Najet z filesystému, který odpovídá spuštěnému systému, musí systém tak jako tak umět, protože by pak neuměl start třeba po vypnutí natvrdo, kdy po sobě neměl šanci uklidit pomocné běhové soubory.

Samozřejmě to vyžaduje filesystém, který umí snapshoty, což NTFS je. Snapshoty jsou velice užitečná funkcionalita. Na serverech používám ZFS - např. inkrementální zálohování - na zálohovací disk se odešle jen rozdíl mezi novým a starým již zazálohovaným snapshotem, takže zálohování i mnohaTB polí je rychlé a spolehlivé. Možná to tak dělají i ty inkrementální windowsí backupy imagů.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
SvoP
Hifi obsluha


Založený: 08 december 2013
Príspevky: 25
Bydlisko: Kladno

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 06:16:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Pro méně znalé Linuxu než je dustin, by mohla být vhodná https://clonezilla.org/ . Tam se nemusí znát příkazy, stačí pečlivě vybírat z nabídek. CloneZilla Live je bootovatelná verze nějakého malého Linuxu, kde je vše potřebné. Bootoval jsem to z CD.

Osvědčilo se mě to v praxi, když mě před pár lety odešel disk. Naštěstí jsem to měl Clonezillou zálohované na externím HD. Záloha je komprimovaná, takže to zabírá míň místa. Dělal jsem obnovu poprvé, ale ovládání bylo srozumitelné a vše proběhlo OK. Na novém disku musí být nejméně tolik místa, jako bylo na starém.

Nyní takto občas zálohuji disk, kde mám Lubuntu + Win (dualboot).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10556
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 08:30:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Dík, na tu clonezillu jsem si brousil zuby, ale když jsem viděl tu webovou stránku, úplně jsem se vyděsil a rychle prchnul. Ani zmínka o tom, že by to mohlo fungovat pro Windows 10. Ale hlavně, naprosto chaotické informace, vypadá to jako určené výhradně pro tvrdé linuxáky, BFU nemá šanci... Crying or Very sad
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9101
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 08:39:24    Predmet: Odpovedať s citátom

opa: ani na kopirke sa nepise, ze dokaze skopirovat napriklad nedelny blesk :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4425
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 08:55:48    Predmet: Odpovedať s citátom

opa: Tohle přece zvládneš https://clonezilla.org/liveusb.php
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10556
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 10:12:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak tady jsem skončil:
https://tuxboot.org/download/
A co teď ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4425
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 10:27:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Jak píší https://tuxboot.org/installation/, stáhneš exe https://sourceforge.net/projects/tuxboot/files/0.8/Windows/ a nainstaluješ ve win
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9101
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 10:29:39    Predmet: Odpovedať s citátom

alebo pouzi variantu D s LinuxLive USB creator:
- https://clonezilla.org/liveusb.php#windows-method-d
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4425
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 11:29:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Nejsnazší je vypálit image na médium, nemusí se instalovat bootloader na flešku. Vzal bych ubuntu image amd64, aby nebyly problémy s bláznivým UEFI, jak tu již někdo zmínil (nemohu dohledat). Má to 260MB.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10556
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 11:54:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Když ten notebook je relativně nový, asi rok, takže UEFI používá.
A procesor je Intel, ne AMD.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4425
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 12:10:25    Predmet: Odpovedať s citátom

amd64 je architektura x86 na 64 bitech, intel a amd jsou kompatibilní. AMD s tím přišlo dřív, tak se to jmenuje amd64.

Vypal to CD a zkus z něj nabootovat. V UEFI musíš zapnout podporu bootu z mechaniky a možná bude potřeba vypnout secure boot, to chce vyzkoušet. Ale možná má ubuntu už uefi boot loader oficiálně podepsaný, takže by to bootovalo i v secure bootu. Nezkoušel jsem, uefi či minimálně secure boot se snažím všude vypínat.

UEFI je oficiální standard napříč industry, ale podpisy pro secure boot vydává MS. Klasika...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10556
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 12:17:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Secure boot mám vypnutý, ale UEFI jsem myslel, že je místo Biosu, to snad nejde vypnout ?
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4425
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 12:23:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Obvykle lze v konfiguraci přepnout boot z uefi na legacy bios. Pak ti ale nenajedou windowsy, což by teoreticky pro zazálohování nevadilo - po zazálohování bys to vrátil zpět. Ale ubuntu uefi umí, takže bych to na bios nepřepínal a zkusil nabootovat. Zrovna tenhle týden jsem řešil rozbitý dual boot win10 + ubuntu (klasika - windows nainstalovalo updaty a zlikvidovalo boot ubuntu) a uefi ok.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10556
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 12:30:05    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
Jak píší https://tuxboot.org/installation/, stáhneš exe https://sourceforge.net/projects/tuxboot/files/0.8/Windows/ a nainstaluješ ve win

Ten blbeček si myslí, že mám flashku drive C:
To by mi taky mohl přežehlit systém, není-liž pravda ?
Navíc je to nějaký mrtvý projekt, poslední verze je z roku 2015, umí to vůbec Windows 10 ?



Tuxboot.png
 Description:
 Filesize:  22.38 KB
 Viewed:  14 Time(s)

Tuxboot.png



_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4425
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 12:42:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Nevím, proč nabízí C, ale rozhodně vyber aktuální písmenko připojené flešky.

Ten tuxboot jenom generuje z image linuxu adresářovou strukturu pro bootovatelnou flešku, nic z Win10 umět nemusí, jen v nich běžet. Zřejmě nebyl důvod jej od r. 2015 upravovat.

Pokud mu nevěříš, zkus třeba rufus https://www.vanstechelman.eu/content/creating-an-uefi-bootable-linux-usb-stick

A nebo vypal rovnou to CDčko a nemusíš nic instalovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3077

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 12:48:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Jasne, ze vie Win 10. Inak by som ho neradil. Jasne, ze to nie je mrtvy projekt, inak by som ho neradil Wink Posledna verzia je z konca aprila https://sourceforge.net/p/clonezilla/news/ Wink Co si pamatam, pouzival som na vytvorenie boot USB toto https://www.linuxliveusb.com/download
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4425
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 12:56:02    Predmet: Odpovedať s citátom

To už je asi třetí nebo čtvrtý generátor live flešek. Tahle oblast je rozhodně dobře zpracovaná Smile

Jde o to, aby opa pochopil, co v každém kroku dělá a neměl to jako černou skříňku.

Clonezilla je zálohovací systém postavený nad linuxovou distribucí debian či ubuntu. Stahuje se celý image systému.

Abys ji spustil, potřebuješ ze staženého image vyrobit bootovatelné médium. Buď to vypálíš jako image na CD, nebo si některým z výše linkovaných softwarů vyrobíš bootovatelnou flešku. Při výrobě se na ni stažený image nainstaluje. Bootovatelná fleška má obdobnou strukturu pro boot jako pevný disk, aby z ní mohl bios/uefi při startu počítače nabootovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
orhore
Nádejný hifista


Založený: 21 február 2010
Príspevky: 85
Bydlisko: Moravskoslezský kraj

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 14:26:03    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:

Je tu někdo, kdo má praktickou opakovanou osobní zkušenost se zálohováním, ale zejména obnovováním systému Windows 10 ?

Jediný 100% spolehlivý nástroj je Acronis, který používám od dob win98 až po dnešní win10. Nejlepší je použít acronist boot cd: http://dl2.acronis.com/s/AcronisTrueImage2018.iso
Verze boot cd je samozřejmě zadarmo, ale to zálohování je lepší si trochu nacvičit, včetně obnovy, třeba na jiném pc. Během bootu je nutné zvolit i způsob načtení, UEFI, nebo klasicky a v dalším kroku i třeba češtinu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10556
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut jún 05, 2018 15:11:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to by bylo super. To CD umí zálohování i obnovu ?
Já myslel, že zálohování jde jen z nainstalovaného programu, aby si ho člověk musel za těch cca 1300,- koupit a z boot CD jde jenom obnovovat.
To ISO stačí vypálit tak, jak je, nebo se ve vypalovacím programu musí nějak nadefinovat, že má vytvořit bootovatelné médium ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 3 z 4

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist