Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Kabel pre repro Grundig Aktiv Box XM400

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Kabeláž
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Amateur
Hifi obsluha


Založený: 17 jún 2018
Príspevky: 26

PríspevokZaslal: Pi júl 27, 2018 00:15:22    Predmet: Kabel pre repro Grundig Aktiv Box XM400 Odpovedať s citátom

Zdravim, zakupil som tieto reproduktory do studia, oba v 100% stave, odservisovane. Potrebujem ich pripojit ku zvukovke - 6,2 stereo jack.
Na zadnej strane tychto repro klasicky 2x5kolik DIN, Lava alebo Prava podla potreby, podla toho kam zapichnem signalovy kabel.
No, lenze takyto kabel nemal aktualne predajca skladom, takze som zakupil dva kvalitne pozlatene 5 kolikove DIN konektory s tym, ze si taky kabel spravim. Bolo mi vysvetlene, ze pokial drzim DIN konektor smerom kolikmi od seba, kabel akoby ku mne a pozeram sa na neho zhora, tak v strede je tienenie, posledny napravo je cerveny kabel /prava strana/, v strede medzi tienenim a cervenym kablom je biely kabel /lava strana/. Lenze ked to takto zapojim, nehra to , jednu repro vobev neprebudim.
Snazil som sa to vyriesit tym, ze som spojil na oboch koncovkach oba piny napravo od stredu, a jedna koncovka mala logicky cerveny kabel, druha biely kabel, ktory som viedol do tychto ,,spojov". Tienenie vstrede. Prebudi obe repro, ale hra to divne, niektore veci su akoby stereo, ale spev, basa.. veci ktore byvaju vstrede su vyosene napravo. Mam skratka pocit, ze tie piny nemam osadene kablami spravne. Vie mi niekto povedat alebo poslat link, kde by som zisti, ako ma Grundig osadene piny na tychto aktivnych repro? Diky za kazdu radu ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi expert


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 3513
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi júl 27, 2018 05:46:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Tohle nefunguje? - některá z variant - vyzkoušel bych

https://www.electronics2000.co.uk/pin-out/dincon.php

Ani bych to netahal stereo kabelem, ale od jacku bych natáhl dva stíněné koaxy - do jednoho DIN5 pravý, do druhého DIN5 levý a strčit to do odpovídajících samic na bednách. Stejně to potřebuješ rozdvojit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi expert


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 3513
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi júl 27, 2018 06:06:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Tady máš schéma podobného modelu - je tam vidět zapojení těch DINů.

https://elektrotanya.com/grundig_aktiv-box_20_30_sch.pdf/download.html

Ty tvoje asi nemají ten přepínač (nikde jej na fotkách nevidím), což není potřeba.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Amateur
Hifi obsluha


Založený: 17 jún 2018
Príspevky: 26

PríspevokZaslal: Pi júl 27, 2018 14:13:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Diky za tipy, mam to podla tej schemy, repro su zive obe, ale maju divny zvuk. Prejav sa mi nepozdava - mohutnejsie spodnejsie pasma su dominantne vpravo, pricom mam pocit ze je tam slabsi vrch. Nalavo je dominantny vrch a slaby spodok. Cim sa clovek viac priblizi k repro viac to citi - basa, vokaly napravo, hihat snare cely vrch dominantny nalavo. Je to cele umenie zapojit stare monitory. Oproti nim som testoval moitory, ktore som pouzival donedavna, a tie su uplne ok - cize vystupy signalu su ok. Takze bud je problem v monitoroch alebo v kabelazi. Este postreh - cim je clovek od nich dalej, tym sa zvuk vyrovnava a sustreduje do stredu. Stale je vsak pocutelny rozdiel - mam pocit ako by som bol nahluchly na jedno ucho, mal zalahnute. A urcite nemam.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janusinko
Hifi obsluha


Založený: 30 júl 2012
Príspevky: 46

PríspevokZaslal: Ne júl 29, 2018 09:25:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Ono je v podstate jedno, ktorý vodič na aký pin pripojíš, ale potom rovnakú schému zapojenia musíš zrkadlovo aplikovať aj na opačnom konci, vodiče sa teda nesmú krížiť. A samozrejme tienenie kábla musí byť zapojené na uzemňovacom pine.

Problém, ktorý popisuješ vyzerá byť na strane monitorov. Obdobný problém mal jeden z iného fóra, kde sa chybná lokalizácia nástrojov v priestore zvýrazňovala o to viac, čím hrali reprá hlasnejšie. Nakoniec sa prišlo na to, že výškač na jednej strane už má svoje odžité a proste nedosahuje parametre aké má.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Amateur
Hifi obsluha


Založený: 17 jún 2018
Príspevky: 26

PríspevokZaslal: Ne júl 29, 2018 11:27:02    Predmet: Odpovedať s citátom

to janusinko: presne tak. Akurat vcera som to bol odkonzultovat s clovekom, ktory vie viac jak ja a popocuval to a zhodnotil, ze basovy menic na jednej repro ma nejaky problem, zda sa ze to bude v aktivnej vyhybke. Zobrali to na servis, potom dam vediet co to bolo, mozno to tu niekomu dobuducna pomoze.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Kabeláž Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist