Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

prepojenie zostavy

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: Ut október 16, 2018 14:03:05    Predmet: prepojenie zostavy Odpovedať s citátom

zdravim Vas,

rad by som vas poprosil o pomoc so zapojenim zariadeni...


pripajam obrazok, opisoval by som to mesiac )

problem je , ze neviem ci cez lan kabel je schopne TV/projector robit projekciu obrazu ( zvuku 7.1 ) ....

cize:

cez koax. mi ide do setopboxu signal pre TV
setopbox ma iba 1 hdmi, cize ho pichnem do TV - z TV pichnem do AVR hdmi

TV vybavena,-obraz aj zvuk.


projector:
ma vstup pre lan a 2x hdmi
teda ak spustim film cez player ktory je pichnuty vo switchi a zo switcha mi ide kabel lan do projectora tak mi pojde projekcia normalne cez lan ?
zvuk teda prepojim hdmi z playera do AVR. moze to takto fungovat?
vratane 4k ?

a este aby to bolo komplikovanejsie, ak chcem pustit zdroj videa zo setopboxu na projector?
setopbox ma myslim normalna LAN(rj45) ktory ked pichnem opat do switcha tak to bude slapat?


P.S
MMC PROJEKTOR a TV este nemam,,
ale uz som v podstate rozhodnuty pre projektor optoma uhd60
TV - UHD/4k, samsung alebo nieco podobne
a najvacsi problem MMC - nasiel som DUNE pro hd 4k , s 2 sachtami,,avsak pre buducnost by bolo fajn aby som sa na neho vedel pripojit mimo bytu + aby mal torrent ,, rad by som sa vyhol kopirovaniu dat z inej izby ,avsak nejakuy kompromis asi budem musiet urobit..
rozmyslal som aj na lacnejsim MMC + NAS ale to je dalsia krabica navyse tak neviem este teda )

dik moc
zdar
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 3990
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut október 16, 2018 14:15:27    Predmet: Odpovedať s citátom

A ten obrázek?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: Ut október 16, 2018 14:41:30    Predmet: Odpovedať s citátom

hmm,
asi nepreslo

este raz,
hmm ani teraz,

tak cez link:

https://scontent.fbts5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/44136701_340704029998834_6328824534757539840_n.jpg?_nc_cat=103&oh=85a6e00395c06b7e9fac8c6c10742bf9&oe=5C49A0E7
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3039

PríspevokZaslal: Ut október 16, 2018 16:03:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Pro přenášení videa, audia a obrázků po "počítačové" síti se používá např. DLNA, AirPlay, Miracast apod. V manuálu k projektoru Optoma UHD60 o nich není ani zmínka:

http://dwn.alza.cz/manual/39048

Standardně ten projektor (tak jako většina projektorů s LAN) umožňuje přes LAN jen ovládání - zapnout/vypnout, upravit jas, kontrast, geometrii obrazu apod.

V manuálu jsou zmíněny "názvy" Crestron, Extron, PJ Link a AMX Device Discovery. Co to umí, se mi opravdu zkoumat nechce, ale tipuji, že to jsou různé "firemní" systémy pro ovládání projektorů apod., ale ne pro přenášení obrazu a zvuku po LAN:

https://www.benq.cz/product/projector/pu9220plus/features/

Takže podle mě budeš muset do projektoru posílat obraz po HDMI.

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 3990
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut október 16, 2018 16:47:36    Predmet: Odpovedať s citátom

A 4k jen přes HDMI 2.0 a vyšší. Což stávající AVR Onkyo samozřejmě neumí, tedy nemůže sloužit pro přepínání videozdrojů.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: Ut október 16, 2018 17:30:17    Predmet: Odpovedať s citátom

hmmm,,,jasne
cize v podstate lan kabel v projectore je mi na nic ...
lan kabel bude teda sluzit na prepojenie prehravaca a lokalnej siete na transfer dat z pc/nas/whatever

cize kvalitny hdmi kabel z prehravaca/setopboxu priamo do projektora.


chcel som sa opytat , ak dam z prehravaca hdmi kabel do avr a z avr do tv/projectora tak signal normalne prejde dalej , teda obraz sa bude premietat?
sry za stupidne otazky ale mam v tom mismas Smile


ohladne 4k:

ak pojde kabel z prehravaca ktory podporuje 4k do projektora tak obraz 4k bude mozny nie (problem nastane so zvukom nakolko ako pises avr je starsi a nema hdmi 2.0) ?

dik
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Rolan
Hifi obsluha


Založený: 04 jún 2011
Príspevky: 7

PríspevokZaslal: Ut október 16, 2018 17:45:45    Predmet: Odpovedať s citátom

8m HDMI na 4K je dost, chce to kvalitní kabel.
Kdysi jsem to řešil na FHD a nejjednodušší (v ceně kabelu), bylo k projektoru koupit samostatný přehrávač,
a naopak od projektoru do AVR táhnout jenom zvuk po SPDIF.
2x přehrávač + nas nevyjde zase tak draze.
Například:
https://www.tvfreak.cz/xiaomi-mi-box-s-4k-hdr-a-android-tv-za-par-kacek/6081
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: Ut október 16, 2018 18:19:46    Predmet: Odpovedať s citátom

ano kabel je drahy brutal : ))

https://www.amazon.com/RUIPRO-4K60HZ-HDMI2-0b-Supports-HDCP2-2/dp/B06XGDFCSC/ref=pd_sim_504_5?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B06ZXYL1Q7&pd_rd_r=772ee415-cd41-11e8-b413-df24a88cfed6&pd_rd_w=ug2CZ&pd_rd_wg=KhDha&pf_rd_i=desktop-dp-sims&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=18bb0b78-4200-49b9-ac91-f141d61a1780&pf_rd_r=JHDWW60TCFD1XJYQSHFX&pf_rd_s=desktop-dp-sims&pf_rd_t=40701&refRID=JHDWW60TCFD1XJYQSHFX&th=1

spdif kabel spat do avr to by slo...resp to by slo aj priamo z prehrava do avr nie ?

ohladne dvoch prehravacov, to uz je prislis, musel by som tahat 2x elektriku resp rozdvojku na strop kedze projektor bude instalovany pod stropom


dalsii problem: ak chcem pustit signal zo setopboxu okrem TV aj do projectoru ?
tu asi treba hdmi switch(40e),lenze jeden hdmi uz pojde z prehravaca :O ,no uz som z toho mimo ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3039

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 07:06:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud je víc zobrazovačů (TV + projektor) a současně zdrojů obrazu (media player + set-top-box), tak je jediné rozumné řešení zapojit media player a set-top-box DHMI kabelem do AV receiveru a z AV Receiveru pokračovat do TV a projektoru přes HDMI switch. Nebo ideálně pořídit AV receiver se dvěma HDMI výstupy. Podmínkou samozřejmě je, aby AV receiver uměl "propustit" ze svých vstupů na výstup 4K.

V tomto zapojení je vyřešen i zvuk - jde ze zdroje obrazu přímo do AV receiveru po HDMI. Do zobrazovačů jde z AV receiveru po HDMI už jen obraz (přesněji - jde tam i zvuk, ale nevyužívá se).

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 3990
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 07:11:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano, přesně k tomu slouží AVR. Který v tomto případě musí zvládat 4k, tedy nový nebo jen mírně starší.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 08:09:27    Predmet: Odpovedať s citátom

,, vyzera to ako jedine normalne riesenie , vymena avr za avr 4k s dvoma hdmi out 2.0

ONKYO TX-RZ810 by to mal zvladnut ok
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 3990
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 08:23:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo, takhle by to šlo.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 09:08:15    Predmet: Odpovedať s citátom

diky za rady chlapi Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 3990
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 09:19:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Za výdaj 30k bych až tak neděkoval... Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 09:30:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Very Happy
jasne ze stastny niesom ale ked kupim projektor (optoma uhd 60)+ mmc (dune), tak by bol fail nemat na vystupe 4k ..cize TV musi pockat Smile)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3039

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 15:49:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud máš slušný AV receiver bez podpory 4k, tak by bylo ještě jedno řešení - nahradit set-top-box a media player jedním zařízením - pokud je to možné. Pak by nebylo nutné tahat obraz přes AV receiver kvůli přepínání vstupů. Kdyby to zařízení mělo dva HDMI výstupy, tak by to bylo úplně ideální. Případně jednovýstupové zařízení + HDMI switch. Např. HTPC s DVB-T2 a/nebo DVB-S kartou by to zvládlo - pokud tedy ten nespecifikovaný set-top-box není nějaký proprietární blackbox od nějakého kabelového operátora...
_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 20:34:17    Predmet: Odpovedať s citátom

tak avr chyba 4k + hdmi 2.0 co mi hlavne treba...inak je super

setopbox mam od orangu
https://satelity.ellano.sk/amiko-hd-8250+-s-hdmi-kablom-zdarma_32435.html

uz sa ako tak zmierujem s vymenou avr ,

avsak ma napadlo este docasne(nie navzdy:D) riesenie:

- setopbox-hdmi->TV(video- nieje 4k ale 1080p aspon) + optical TV-> avr (zvuk)
- MMC hdmi switch -> prvy hdmi do avr (zvuk HD ) druhy hdmi do projectora (video 4k) resp z MMC priamo do projectora hdmi (video)a z MMC do avr optical (zvuk)

slo by to takto,alebo som nieco prehliadol ?

neskor vymenim avr za novsi a prehodim kable , MMC ostane, switch sa mozno zide neskor..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3039

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 20:54:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Čili co se týče obrazu by to bylo rozdělené - bez přepínání obrazu?
1) ze set-top-boxu jen do TV (ale ne do projektoru)
2) z media playeru jen do projektoru (ale ne do TV)

Pokud ano, tak žádný HDMI switch není potřeba. Pokud se vybere media player s optickým a/nebo koaxiálním digitálním výstupem zvuku, tak se dá zvuk vytáhnout z media playeru po optice nebo po koaxiálu přímo do AV receiveru.

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 21:05:43    Predmet: Odpovedať s citátom

neviem co presne myslis "prepinanie obrazu" , ale asi myslis prepinanie hdmi out cez avr ?

ak je to tak, potom ano bez prepinania.

1. ak chcem sledovat TV, tak zapnem setopbox+tv a ak budem chciet kvalitny zvuk tak zapnem aj avr

2. ak chcem cez projector, tak zapnem player+projector+avr

sedi ?Smile)

edit:

player/avr je cca 8m od projektora(projekcna vzdialenost je 3.6m),, momentane mam v stene hdmi nejaky obyc, skor ci neskor planujem kupit fiber hdmi ,teda aspon podla odporucani na webe ..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3039

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 21:35:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Přepínáním obrazu mám na mysli zcela obecně to, že si můžeš vybrat, zda budeš obraz ze set-top-boxu sledovat na TV nebo na projektoru. A tu samou možnost budeš mít pro media player. Z tvého popisu to ale vypadá, že tuto možnost přepínání nepotřebuješ. Pokud je to tak, tak to můžeš vyřešit tak, jak jsem psal v předchozím příspěvku - a to bez nutnosti kupovat nový AV receiver.

HDMI kabel buďto funguje, nebo nefunguje. Je to digitál. Ale pokud věříš na nějaké "lepší" jedničky a nuly, tak si samozřejmě nějaký woodoo kabel pořídit můžeš. Laughing

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: Št október 18, 2018 07:28:58    Predmet: Odpovedať s citátom

prepinanie bude s novym AVR Smile)


praveze neverim Smile), len som cital ludi ktori mali moznost porovnat obyc kabel vs fiber a pokial ide o 4k tak videli rozdiel Smile, uverim az ked uvidim na vlastne oci Smile)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 3990
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št október 18, 2018 07:46:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Zrovna dlouhý hdmi kabel pro 4k je trochu věda a ne každý kabel to dá. Ale je to digitální - tedy přenese/nepřenese (blbne, vypadávají snímky, kostičkuje).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3039

PríspevokZaslal: Št október 18, 2018 08:04:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Vypadá to, že pro projektor Optoma UHD60 stačí 2716 x 1528 pixelů, protože 4K údajně neumí:

https://techbox.dennikn.sk/optoma-ma-pomerne-dostupny-4k-ultra-hd-projektor/

https://www.projectorreviews.com/the-art-of-home-theater-projectors/optoma-uhd60-first-look-review/

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: Št október 18, 2018 08:27:51    Predmet: Odpovedať s citátom

ano presne podobne veci pisali pri velkej vzdialenosti..


jasne nieje to 4k native, 4k generuje softwarovo ....native su uz ine cenove hladiny , zatial nekradnem Smile:-
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3039

PríspevokZaslal: Št október 18, 2018 08:42:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Kdyby bylo nejhůř, tak se dá media player umístit k projektoru. Poslat zvuk z media playeru do AV receiveru po optice není žádný problém ani na větší vzdálenost.
_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: Št október 18, 2018 09:00:34    Predmet: Odpovedať s citátom

ano da sa ale to radaej kupim kabel za 150€ .. strielat s ovladacom hore nad hlavu by bolo divne Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3039

PríspevokZaslal: Št október 18, 2018 09:45:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Pro HTPC i pro Onandroidí media playery existují i Bluetooth ovladače.
_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: Št október 18, 2018 10:38:54    Predmet: Odpovedať s citátom

aha, no ok uvidime ako to bude...som rozhodnuty pre dune, ale este sa uvidi..

vdaka
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist