Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Tidal

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Poradňa
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
feco64
Hifista


Založený: 14 september 2010
Príspevky: 107
Bydlisko: Kle

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 15:54:45    Predmet: Tidal Odpovedať s citátom

Momentálne skúšam počúvať hudbu z Tidalu cez wifi sieť v notebooku. No v každej skladbe mi cca dvakrát "sekne " zvuk... Myslím si že je problém z wifi signálom. mám router TP link
TL WR 841N kde je prenosová rýchlosť 300 Mbs a tiež extender od TP link s tou istou rýchlosťou prenosu dát.
vie mi niekto poradiť ? dík.

_________________
Aurum Cantus, Vincent, Revox, Pro-Ject, Audioquest, QED, VDH, KimberKable.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3066

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 17:44:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Jako první to zkus přes "drátovou" síť. Pokud to přes ní pojede v pohodě, tak je problém skutečně ve Wi-Fi.

300 Mbs v reálu nikdy nedosáhneš - zejména ne v situaci, kdy na stejném nebo sousedním kanále běží Wi-Finy sousedů.

Pokud má ten Extended jen jednu fyzickou Wi-Fi kartu (což je případ většiny levných extenderů), tak rychlost klesá ještě na polovinu. Takový vyhoď. Pokud celý byt či dům nepokryješ jedním Wi-Fi routerem, pořiď místo Extenderu Access Point a ten propoj "drátem" se stávajícím Wi-Fi routerem. Při nejhorším pořiď Extender se dvěma fyzickými Wi-Fi kartami.

Dále zkontroluj, že máš ve WR-841N aktuální firmware. Pokud ne, firmware zaktualizuj. Vol samozřejmě verzi firmwaru odpovídající hardwarové verzi tvého routeru. Např. zde je firmware pro verzi 8:

https://www.tp-link.com/cz/download/TL-WR841ND_V8.html#Firmware

Verze může být 7 až 13, kde pro verze 12 a 13 ještě zaktualizovaný firmware není k dispozici.

Pokud si troufáš, tak nahraď notoricky zabugovaný a houfně napadaný originální firmware alternativním firmwarem OpenWrt. Zde je odkaz na hardwarovou verzi 8:

https://openwrt.org/toh/hwdata/tp-link/tp-link_tl-wr841n_v8

Taky můžeš v notebooku zaktualizovat ovladač síťové karty. Většina výrobců notebooků na aktualizace ovladačů kašle, takže na webu výrobce novější ovladač většinou nenajdeš. Musíš najít a použít ovladač dle výrobce a typu chipsetu síťové karty (Intel, Broadcom, Realtek, Qualcomm/Atheros, ...). Slušný zdroj ovladačů je např.: http://www.station-drivers.com/

Dále si na notebook nainstaluj nějaký software pro monitorování okolních bezdrátových sítí - např. WirelessNetView:
http://www.nirsoft.net/utils/wirelessnetview.zip

Najdi nějaký volný kanál a ten v routeru zvol napevno. Občas (třeba jednou týdně) WirelessNetView spusť a zkontroluj, jestli se na "tvůj" kanál nepřeladila nějaká Wi-Fina sousedů. Drtivá většina BFU má Wi-Fi routery ve výchozím nastavení s volbou kanálu "Auto" a tyto routery mají tendence "skákat" z kanálu na kanál.

Pokud žádný volný kanál nenajdeš, tak máš v pásmu 2,4 GHz smolíka. Nepomůže ani jiný firmware, ani nový ovladač, ani jiný jednopásmový Wi-Fi router. Toto vyřešíš jedině drátem nebo přechodem do pásma 5 GHz - tedy zakoupením dvoupásmového Wi-Fi routeru (např. TP-Link Archer C1200).

Pásmo 5 GHz má 2 omezení:
1) špatně "prolézá" zdmi, takže to často spolehlivě funguje jen v případech, kdy je Wi-Fi router ve stejné místnosti jako notebook
2) některé (zejména starší) notebooky nemají dvoupásmovou Wi-Fi kartu

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.


Naposledy upravil Kozousch dňa Po december 03, 2018 17:52:29, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 202

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 17:50:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Na Tidal ti musi stacit 2 Mbit wi-fi prenos aj keby si nechcel Laughing

Problem moze byt aj v tom ze tvoj prijem "internetu" zvonku ma nejaky problem a nie az samotna wifi. Ako bolo pisane predtym skus ist najprv cez LAN kabel.

A z 5 GHz wifi boli hlava ked ju ma clovek blizko pri sebe do 70 cm tak bacha.
Overene na dvoch nezavislych wi-fi routeroch a dvoch ludoch Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
feco64
Hifista


Založený: 14 september 2010
Príspevky: 107
Bydlisko: Kle

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 18:55:09    Predmet: Odpovedať s citátom

dík za odpoveď, internet je ok, bývam v dome a internet je dotiahnutý optikou. na stolnom PC ide Tidal ako hodinky a momentálne počúvam Tidal na Iphone cez wifi a tiež
je to OK nič neseká. problém je v tom že do zosiku. viem ísť pomocou notebooku iba wifinou nie káblom...
ešte dodám že som vyskúšal dva NTB síce staršie ale na oboch sa vyskytol tento problém aj keď na jednom to bolo lepšie.

_________________
Aurum Cantus, Vincent, Revox, Pro-Ject, Audioquest, QED, VDH, KimberKable.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1195

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 19:33:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Píšeš ako Tatár!

Aj keby si mal 100 ročnú wi-fi sieť, tak to na hudbu musí s prehľadom stačiť aj v bežne zarušenom paneláku. Je tam totiž kešovanie, takže ani výpadok pár paketov nemusí byť problém. Určite treba vyskúšať kábel, no ja by som problém hľadal niekde inde.

Treba však ísť cestou postupného vyraďovania možných problémov. Píšeš, že si to skúšal na staršom notebooku. Problém teda môže byť aj v nedostatočnom výkone železa. Viem, zdá sa to nemožné, no mne sa zdá, že tá Tidal apka žerie dosť a ak máš procesor zaťažený nejakými inými procesmi, tak to môže byť problém. U mňa to bolo skenovanie antivíru. Tidal proste začal pri prehrávaní vynechávať.

_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560


Naposledy upravil Soaron dňa Po december 03, 2018 20:13:55, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 202

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 19:54:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Skus na notebooku v ovladaci (driver-y) zariadenia nasilu nastavit ze budes pouzivat iba jednu normu pre wi-fi prenos.

T.j. "b" "g" alebo "n". Tym by si sa mohol vyhnut prepinaniu tychto noriem co ti moze sposobovat vypadky.

https://cs.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11

"b" by ti malo asi fungovat najstabilnejsie, skus a pozaraj ako sa ti meni rychlost prenosu cez ikonku z antenkou napravo dolu vo windows liste.


Naposledy upravil BK dňa Po december 03, 2018 20:02:37, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
feco64
Hifista


Založený: 14 september 2010
Príspevky: 107
Bydlisko: Kle

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 19:57:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Soaron napísal:
Píšeš ako Tatár!

Aj keby si mal 100 ročnú wi-fi sieť, tak to na hudbu musí s prehľadom stačiť aj v bežne zarušenom paneláku. Je tam totiž kešovanie, takže ani výpadok pár paketov nemusí byť problém. Určite treba vyskúšať kabel, no ja by som problém hľadal niekde inde.

Treba však ísť cestou postupného vyraďovania možných problémov. Píšeš, že si to skúšal na staršom notebooku. Problém teda môže byť aj v nedostatočnom výkone železa. Viem, zdá sa to nemožné, no mne sa zdá, že tá Tidal apka žerie dosť a ak máš procesor zaťažený nejakými inými procesmi, tak to môže byť problém. U mňa to bolo skenovanie antivíru. Tidal proste začal pri prehrávaní vynechávať.


sory, nie každý učený z neba spadol, preto sa pýtam skúsenejších.
ale máš pravdu. môže tam byť viacero príčin, niekde na zahr. fóre som čítal že mali
problém aj s Win 7-čkou a na tých ntb. ja sedmička. vyskúšam aj to.

_________________
Aurum Cantus, Vincent, Revox, Pro-Ject, Audioquest, QED, VDH, KimberKable.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1469

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 20:00:14    Predmet: Odpovedať s citátom

TL WR 841N jsem měl, velice krátkou dobu po vypršení záruky (a když jsem tak nad tím pak přemýšlel, dělalo to v menším měřítku vlastně krátce po instalaci) se začala wifi tak srát a vypadávat, že letěl z okna. Já mám komp na káblu, ale žena s telefonem si neustále stěžovala, že se jí někdy něco načítá strašně dlouho, až po několikáté apod, občas na pár sekund wifi zdechla apod... Přisuzoval jsem to zpočátku spíš telefonu a neřešil, ale jinde jí to nedělalo, po té co jsem 3x během týdne musel tu svini restartovat protože zdechl net už i mě na kabelu byl s ním konec. S koupí nového routeru zmizely i problémy s wifi.
Tož tak k tomu TPčku.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 202

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 20:00:56    Predmet: Odpovedať s citátom

jeden wi-fi cipset uplne blbol v HP notebookoch, to boli ale notebooky okolo 2007-2010
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3066

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 21:21:34    Predmet: Odpovedať s citátom

TP-Link se špatně nastaveným originálním firmwarem nejlépe zapojený do botnetu je samozřejmě bída stejně jako spousta jiných laciných Wi-Fi routerů:

https://www.root.cz/clanky/malware-vpnfilter-na-pul-milionu-routeru-linksys-mikrotik-netgear-a-tp-link/

Ale aktuálně mi doma už asi měsíc v kuse jede druhá nejstarší verze TL-WR841N(D) - verze 8 - na posledním OpenWrt 18.06.1 a jede jako z praku. Předtím jsem testoval několik kousků ještě starších TL-WR740N(D) a TL-WR741N(D) a na OpenWrt taky v pohodě. Rozdal jsem je po známých a zatím si nikdo nestěžoval. Se "stoletými" původními firmwary bych to samozřejmě jako "routovadlo" přímo k internetu nepřipojoval. Maximálně jako "sekundární" APčko někde na samotě u lesa...

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 21:31:42    Predmet: Odpovedať s citátom

BK napísal:
jeden wi-fi cipset uplne blbol v HP notebookoch, to boli ale notebooky okolo 2007-2010


I na novějším s i5. Klasika sajrajt Broadcom. Mimochodem údajně blbne i v RPi s integrovanou wifi.

Naštěstí stačí koupit za 150Kč s dopravou dual-band Centrino N6205 https://www.ebay.com/itm/Intel-Centrino-Advanced-N-6205-62205AN-Wireless-300M-Wifi-PCI-E-Dual-Band-Card/172212052262 , šlapou jak hodinky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1469

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 21:34:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Kozousch:
Nějak nechápu, k čemu ten článek vlastně směřuje. Představa, že nějaká velká továrna, má přes lan router za 7 stovek zapojenej gateway na canbusu od 60 tunovýho lisu Very Happy
Čeho že bych se to měl doma obávat když to připojím jako routovadlo k internetu s tím stoletým FW ? Shocked
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
feco64
Hifista


Založený: 14 september 2010
Príspevky: 107
Bydlisko: Kle

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 21:38:38    Predmet: Odpovedať s citátom

nastavil som na ntb / je to starý SONY vaio / Tidal na najvyššiu MASTER kvalitu a ani si neškrtol iba načítaval a vypísal že sa nemôže pripojiť k serveru. Sad
_________________
Aurum Cantus, Vincent, Revox, Pro-Ject, Audioquest, QED, VDH, KimberKable.


Naposledy upravil feco64 dňa Po december 03, 2018 22:46:20, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 21:41:50    Predmet: Odpovedať s citátom

A net na tom ntb běží v pohodě?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
feco64
Hifista


Založený: 14 september 2010
Príspevky: 107
Bydlisko: Kle

PríspevokZaslal: Po december 03, 2018 22:33:41    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
A net na tom ntb běží v pohodě?


ide nie je to žiaden zázrak ale ide. počúval som online rádiá a bolo to ok.

_________________
Aurum Cantus, Vincent, Revox, Pro-Ject, Audioquest, QED, VDH, KimberKable.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3066

PríspevokZaslal: Ut december 04, 2018 00:17:23    Predmet: Odpovedať s citátom

A když ten notebook propojíš s TP-Linkem síťovým kabelem, tak ti Tidal funguje normálně?
_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1195

PríspevokZaslal: Ut december 04, 2018 00:42:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Teraz mi to napadlo. Pred asi mesiacom som si nainštaloval na PC Deezer, Tidal som tam už mal. Potom sa mi ponúkla aktualizácia na Tidal, tak som ju odklikol a odvtedy sú aj jeden aj druhý program nepoužiteľne pomalé.
V podstate som ich už prestal používať, lebo napr. Deezer ani nenačíta moje nastavenia. Po 5 minútach čakania zobrazí homepage. Takže od vtedy používam už len webovú verziu.

Vtedy som si povedal, určite nejaká odfláknutá aktualizácia, no bolo mi čudné, že sa to stalo naraz v obidvoch aplikáciach. Myslel som si, že sa to spraví novou aktualizáciou, ale nestalo sa tak. Na booku s Win 10 fungujú bez problémov a to dokonca cez wi-fi. Nepomohlo ani preinštalovanie a zmazanie všetkých súčastí. Zaujímavé však je, že napr. v Deezer sa mi na niektorých položkách v menu zobrazí hláška, že nie som pripojený. Pritom som. Net mám rýchly a stabilný, bez výpadkov, takže tým to nebude. U Deezer sa mi zdá, že sa vybrali cestou najmenšieho odporu a z rozhrania sa mi zdá, že je tá aplikácia napísaná v UWP. Ach jaj. Najjednoduchšia, ale najhoršia voľba. Ešte som nevidel aplikáciu, ktorá by v UWP fungovala svižne.

PS: Až budem mať trošku viac času, tak sa skúsim pozrieť na sieť ce WireShark. Možno zistím, kde to celé viazne. No je to zaujímavé, že cez wi-fi zariadenia mi všetko funguje, ale cez kábel nie.

_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560


Naposledy upravil Soaron dňa Ut december 04, 2018 13:18:48, celkom upravené 3 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
misog
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2013
Príspevky: 413
Bydlisko: Vajkovce

PríspevokZaslal: Ut december 04, 2018 08:47:15    Predmet: Odpovedať s citátom

sekne aj mne routrom to tym padom nebude Very Happy mam asus Rolling Eyes zatial to neriesim
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
feco64
Hifista


Založený: 14 september 2010
Príspevky: 107
Bydlisko: Kle

PríspevokZaslal: Ut december 04, 2018 14:21:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Ďakujem všetkým za rady ! Thumb up

Dnes som prepojil ntb. z TPlinkom sieťovým káblom tak, ako radil Kozousch a bohužiaľ nepomohlo.
Na notebooku som nastavil streaming na " HiFi " kvalitu. Skúsil som prehrávať cez
aplikáciu aj priamo z webu a bolo to rovnaké. V každej pesničke pri konci zvuk vynechal na 2-3 sekundy a potom znovu naskočil.
Pritom mám rovnako prepojený stolový PC s TPlinkom a Tidal ide OK aj cez Tidal aplikáciu / stiahol som si ju do PC / a tiež priamo z ich webu. Streaming mám nastavený na najvyššiu kvalitu.

Znovu som vyskúšal Tidal počúvať cez mobil v obyvačke, kde je aj notebook a hral v poriadku bez vynechávania.
Zrejme bude problém v notebooku. skúsim nejaký novší s Win 10-tkou...

dúfam že som to napísal nejak zrozumiteľne.
ešte raz dík.

_________________
Aurum Cantus, Vincent, Revox, Pro-Ject, Audioquest, QED, VDH, KimberKable.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut december 04, 2018 14:30:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud jsem to dobře pochopil, Tidal je uzavřená placená aplikace/web. Pak bys to především měl nejdříve řešit s tvým dodavatelem. Ti by měli vědět, kam se podívat do logů, ze kterých lze problém diagnostikovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
feco64
Hifista


Založený: 14 september 2010
Príspevky: 107
Bydlisko: Kle

PríspevokZaslal: Ut december 04, 2018 21:24:29    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
Pokud jsem to dobře pochopil, Tidal je uzavřená placená aplikace/web. Pak bys to především měl nejdříve řešit s tvým dodavatelem. Ti by měli vědět, kam se podívat do logů, ze kterých lze problém diagnostikovat.


aj keď mi Stolový PC prehráva Tidal v poriadku ?

_________________
Aurum Cantus, Vincent, Revox, Pro-Ject, Audioquest, QED, VDH, KimberKable.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3066

PríspevokZaslal: St december 05, 2018 00:21:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud to na stejné síti na stolním PC běží bez potíží, tak je logicky problém v notebooku. Buďto je rozhašený systém a/nebo je ten notebook hardwarově bídný (staré Core, Atom nebo Atom přeznačený na Celeron N/Pentium N a pod.). První problém lze vyřešit čistou instalací Windows, druhý výměnou bídného notebooku za nějaký normální.
_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 1931

PríspevokZaslal: St december 05, 2018 01:07:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Kdo vysloveně není počítačovým guru, měl by si koupit hw streamer, kde ntb, pc, tablet, mobil slouží jenom coby dálkáč, nikoliv jako transport signálu.

V tomto případě je jasně vada v noťasu, jak tu už padlo.

_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
feco64
Hifista


Založený: 14 september 2010
Príspevky: 107
Bydlisko: Kle

PríspevokZaslal: St december 05, 2018 09:33:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Kozousch, merhaut máte pravdu. chcel som len použiť ináč nevyužívaný notebook na hudbu z Tidal ale bohužiaľ v tomto prípade to nejde.
_________________
Aurum Cantus, Vincent, Revox, Pro-Ject, Audioquest, QED, VDH, KimberKable.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St december 05, 2018 10:27:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Divil bych se, kdyby NTB hardwarově nezvládnul přehrávat obyč. audio. Samozřejmě pokud je to klasická instalace windows typu zapnu a disk se od toho okamžiku nezastaví, pak to nemusí stíhat... Nicméně i tak bych u placené služby očekával logy, pomocí kterých dokáže dodavatel diagnostikovat problémy svých platících klientů s jejím používáním.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Poradňa Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist