Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

switch Zyxel

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Št január 03, 2019 19:24:08    Predmet: switch Zyxel Odpovedať s citátom

zdravím, potrebuji dostat síť do dvou pokojů, vede tam starý Ethernet kabel pod podlahou.
Tento kabel, když je zapojený přímo do PC, tak funguje. Internet běží. Pokud ho ale zapojím do uvedeného switche, tak další 2 kabely připojené do switche síť nevidí.

Přitom když jsem do switche přivedl Internet novějším kabelem, položeným na zem, (tj po prosté náhradě zabudovaného ethernet kabelu novějším) ze stejného AP/routeru, tak to funguje.

Tj starý kabel stačí osamocenému PC přímo, ale nikoliv jako zdroj pro switch.
Jak to je možný? je možné že není zapjený některý z kablíků v tom starém? moc nejsem kamarád s krimpovacími kleštěmi... díky.

- btw návodu moc nerozumím. Ta věc nemá vstup, ani výstup? nacpu tam všechno, "zdroj" internetu z routeru, a připojená zařízení (NB, PC) a on si to přebere? díky.

https://www.alza.cz/switch-zyxel-es-105a-d80959.htm
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 239

PríspevokZaslal: Št január 03, 2019 19:41:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Nejaky podstatny detail ti asi unika resp. nevieme o nom.
Ma ten testovaci PC pevnu IP adresu ? T.j. ma zakazanu podporu DHCP.

Asi bude dobre ten stary kabel prekrimpovat podla tohoto zapojenia:

Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3755

PríspevokZaslal: Št január 03, 2019 19:46:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud to s jiným kabelem funguje, tak je nejspíš problém v kabelu. Smile

Jako první se podívej na konektory na počet vodičů ( 4 nebo 8 ) a na pořadí barev. Na obou stranách by měly být zapojené podle "Béčka" - tedy jako zde na druhém obrázku s popiskem T-568B:

https://www.showmecables.com/blog/post/rj45-pinout/

Pokud tam jsou jen 4 vodiče, tak by měly být zapojené jako oranžový a zelený pár tedy:
Pin 1 - bílooranžový
Pin 2 - oranžový
Pin 3 - bílozelený
Pin 6 - zelený

Tím průhledným plastem konektorů to bývá (i když blbě) vidět.

Taky se podívej na popis kabelu. Mělo by na něm být uvedeno UTP CAT5 nebo UTP CAT5e nebo UTP CAT6 (případně STP nebo FTP - to ale nepředpokládám). Někdy se totiž nouzově využívají staré "telefonní" SYKFY kabely, aby se nemuselo sekat. Na kratší vzdálenosti to rychlostí 100 Mbit/s většinou funguje, ale některá zařízení se s tím vyrovnat nemusejí.

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.


Naposledy upravil Kozousch dňa Št január 03, 2019 19:48:30, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1381

PríspevokZaslal: Št január 03, 2019 19:47:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Switch je v podstate len rýchly prepínač. Tento nepoznám, no u switcha by mali byť všetky porty rovnocenné. Nemá vstup a výstup, ako router.
_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Št január 03, 2019 19:47:32    Predmet: BK Odpovedať s citátom

nema zakázané DHCP. ..je to obyč PC na obyč síti. Hlavně kdyby byl blbě nastavenej, tak by nebylo možne aby to jednim kabelem fungovalo a jiným ne?

sítím bohužel vůbec nerozumím.
imho PC je klasicky zapojeny, DHCP povoleno je. Mám mu přidělit pevnou IP?

a co to je za kabel, buh ví...hnusný starý šedivý kabel, zapojený pred x lety. zkusím se podívat na nějaký nápis.
jediná jeho výhoda je že je "in place" tj zacpanej pod lišty a podlahu, leze po obvodu bytu.


jediný co nechápu, pokud je blbej, jak to že přímo PC stačí, ale přes switch neproleze.

to překrimpování mně napadlo ale bohužel budu muset někoho zavolat...kleště se doma někde válí, ale krimpování mi nikdy moc nešlo. Návody jsem googlil.
Původně jsem používal krabičky které posílají internet po rozvodných drátech elektřiny, ale začalo se to srát...máme hrozné vedení (asi nedotažené, staré dráty)
prostě hrůza, noční můra každého bastliče.


Naposledy upravil ALEX dňa Št január 03, 2019 19:52:40, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1381

PríspevokZaslal: Št január 03, 2019 19:50:52    Predmet: Odpovedať s citátom

DHCP s tým nič nemá. Jedine, keby samotné PC fungovalo ako server, no to by sa servre bili stále. Nemôže byť niektorý z káblov prerušený a v prípade obsadenia všetkých slotov sa to prejaví. Skús pre istotu ešte prezvoniť všetky kontakty starého kábla.
_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 239

PríspevokZaslal: Št január 03, 2019 19:51:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Nechaj DHCP aktivne. Ten switch je uplny zaklad, iba porty 4 a 5 maju vyssiu prioritu prenosu pre online hry napriklad. Ide o 100MBit, tu musia stacit iba 4 vodice.
Prerob ten stary kabel nakomplet.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 239

PríspevokZaslal: Št január 03, 2019 19:53:44    Predmet: Odpovedať s citátom

A taka klasika, nemas ten isty kabel zapojeny 2x do switchu a vytvara slucku ? Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4495
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št január 03, 2019 19:53:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud to s jedním kabelem funguje a s druhým připojeným na obou stranách do úplně stejných konektorů ne, pak bude zřejmě problém v tom kabelu, to dává smysl. Pro 100Mbps, což je ten switch, stačí jen dva páry. Takže teoreticky kdybys kabel přeměřil a překrimploval na fungující páry, mohlo by to ještě běžet. Nebo je kabel načatý a v pozici PC funguje, po přesunu do switche ne. Nebo mají PC a switch trošku jiné samice a PC kontakt má, zatímco switch ne. Nejlepší bude kabel vyměnit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4495
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št január 03, 2019 19:56:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Když máš kleště a návod na youtube, nemůžeš nakrimplování nedat, nic na tom není.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Št január 03, 2019 20:12:19    Predmet: Odpovedať s citátom

BK: to nie je možné, je to narvané pod podlahou, jeden koniec je vo switchi, druhý inde v byte pri routeri.

Dustin thx: zkusím to...akorát výměně se chci vyhnout, je to prosraný celým bytem, tj podlahy, lišty podél zdí apod. Je to fixní bod na který nechci sahat..ale načatý to určitě bude. Proto jsem v minulosti přešel na přenos po vodiči elektriky, protože se to pořád sralo a já musel pořád kus ucvaknout a krimpovat další konektor.
díky zatím všem...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3755

PríspevokZaslal: Št január 03, 2019 20:43:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Častá chyba je v tom, že se použije nesprávný konektor. Pro UTP kabel s vodiči spletenými z více drátků (tzv licna či lanko) je jiný konektor než pro kabel s dráty:

https://www.mader.cz/solarix-modularni-konektor-8p8c-rj45-cat5e-neskladany-nestineny-pro-licnu

https://www.mader.cz/solarix-modularni-konektor-8p8c-rj45-cat5e-neskladany-nestineny-pro-drat

Kdyby byl ten původní kabel krátký nebo by ses fakt moc bál toho krimplování, tak si můžeš koupit dvě nějaké obyčejné datové jednozásuvky a do nich zapojit původní kabel:
https://www.alza.cz/zasuvka-utp-1x-rj45-d40046.htm

Na zaříznutí vodičů do svorkovnice v zásuvkách by se správně měl použít naražeč (beran). Stačí takovýhle obyčejný:
https://www.add.cz/naradi-a-nastroje/1636-nexans-tools-nastroj-na-stripovani-plaste-kabelu-a-110-lsa-krimpovani.html

Ale v nouzi to jde "na prasáka" i čepelí lámacího nože.

A pak už jen dva Patch kabely potřebné délky:
https://www.mader.cz/logilink-patchcord-cat-5e-f-utp-1m-sedy

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4495
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št január 03, 2019 20:51:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Jasně, výměna kabelu je peklo, ale často pomůže nakrimplovat nové konektory. Vlastní kabel vydrží neuvěřitelně moc, ale problém bývá v povysunutých drátech z nožů konektoru, obzvláště když je příliš odizolovaný plášť kabelu a není zasunutý a nafest zalisovaný v ústí konektoru.

Velice užitečný je tester za pár korun např. https://www.ebay.com/itm/Newest-RJ45-and-RJ11-Network-Cable-Tester-Ethernet-LAN-Network-Test-Tool/173489890362 , lokálně cca 200 Kč https://www.alza.cz/gembird-nct-1-ethernet-kabel-tester-pro-utp-d2222183.htm
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Št január 03, 2019 21:37:25    Predmet: Odpovedať s citátom

thx..zkusim.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 14:22:48    Predmet: dočasné řešení, repeater Odpovedať s citátom

čau...možná ke mně někdo dorazí a udělá to pořádně. vymění kabel, překlimpluje, co já vím. Mezitímně, co říkáte na tohle? https://www.alza.cz/gembird-wnp-rp300-01-d5152649.htm

dát ten opakovač někam aby dosvítil do cílové mistností... máte jiný návrh, podobný produkt? aby to bylo malé fyzicky a nestáo majlant, díky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3755

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 15:28:23    Predmet: Re: dočasné řešení, repeater Odpovedať s citátom

ALEX napísal:
dát ten opakovač někam aby dosvítil do cílové mistností...

Opakovač musí být na místě, ze kterého nejen "dosvítí" do cílové místnosti, ale současně odkud i "vidí" na stávající Wi-Fi router. Jinými slovy měl by být někde "na půl cesty".

Všechny tyhle levné opakovače mají fyzicky jen jednu Wi-Fi kartu, která střídavě přijímá a vysílá, takže už tak standardně mizerná rychlost bezdrátu je "za opakovačem" poloviční. Navíc tyhle malé krámy s vestavěnými anténkami mají zoufalý dosah. Měl jsem v ruce 3 různé a všechny stály za stejný prd.

Levné dvoukartové opakovače samozřejmě neexistují - alespoň u nás ne. Možná se dají koupit přímo z Asie.

Jinak stejnou (nebo spíš díky lepšímu dosahu lepší) službu udělá Wi-Fi router nastavený do režimu "Universal Repeater" alias "WDS with AP Mode". Pokud se ti nějaký nepoužívaný Wi-Fi router válí doma, můžeš to zkusit. Ne všechny routery ale tento režim podporují a často bývá pakárna to správně nastavit. Naproti tomu u jednoúčelových opakovačů je nastavení samozřejmě triviální - což je asi jediná jejich výhoda.


Jinak jako definitivní řešení pokrytí je samozřejmě rozšiřování pomocí Access Pointů připojených k bráně ("hlavnímu routeru") pomocí kabelů. Jako Access Point může sloužit i běžný Wi-Fi router přepnutý do režimu AP - ten umějí téměř všechny routery. A pokud režim AP nemají v "Quick Setupu", tak ruční přenastavení do režimu AP je jednoduché. Např. pokud by ti s rozšířením pokrytí pomohlo umístění AP do místa, kde máš teď ten switch ZyXEL, tak by to bylo v pohodě. Běžný Wi-Fi router přepnutý do režimu AP by nahradil dvě "krabičky" - AP a čtyřportový switch.

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 15:48:17    Predmet: kozousch, Odpovedať s citátom

pls pokud má ten bazmek viditelné externí anténky, je to lepší? chci to pouze jako jakýsi došasný rešení, nez se poresí kabely normálně.

https://www.alza.cz/tenda-a9-levne-d5133744.htm
napriklad anebo
https://www.alza.cz/tp-link-tl-wa855re-d4016480.htm
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1459

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 16:07:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Tendu mam (ale starsi model) a neslo mi na nej vobec skryt SSID. Preto som si radsej kupil ten isty TP-Link.
_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3755

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 16:16:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Teoreticky by lepší být měly, prakticky nevím. Oba mají jakou stakous podporu výrobce (ke stažení loňský firmware), takže v tomto ohledu OK:

https://tendacn.com/en/product/download/a9.html

https://www.tp-link.com/cz/download/TL-WA855RE_V4.html

Jenom tedy nerozumím tomu dočasnému řešení. Pokud máš vadný kabel mezi routerem a switchem, tak ti "nejedou" zařízení, která máš do sítě zapojená drátem. To s Wi-Fi přece nesouvisí, ne? Ledaže by jedním ze zařízení zapojených za switchem byl Access Point. V tomto případě by to ale chtělo řešit rozumněji než nákupem budoucího elektroodpadu, ne?

moses: Skrytí SSID je podle tebe dobré k čemu?

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 16:36:14    Predmet: Odpovedať s citátom

dočasne reseni je že pobliž routeru dam treba o par metru dal repeater, treba zapojeny v rezimu ap, a dostanu tim aspon wifi tam kde ted neni nic. A logicky, systemovy to urcite neni to souhlasim... switch je nahovno dokud neni ok drat k nemu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1459

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 16:44:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Nechcem proste aby mi zariadenia vysielali svoje SSID - mam tam iba urcity pocet zariadeni povolenych cez MAC filter, takze dalsie nepotrebujem pridavat. A ta Tenda podla manualu tu funkciu mala mat ale FW, ktory tam bol nahodeny to vobec nikde neumoznoval.
_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3755

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 17:11:08    Predmet: Odpovedať s citátom

ALEX napísal:
dočasne reseni je že pobliž routeru dam treba o par metru dal repeater, treba zapojeny v rezimu ap, a dostanu tim aspon wifi tam kde ted neni nic. A logicky, systemovy to urcite neni to souhlasim... switch je nahovno dokud neni ok drat k nemu.

Zařízení v režimu AP by muselo být propojeno s routerem pomocí drátu. Na to není potřeba kupovat opakovač. I když většinu opakovačů lze používat i jako AP. Výhoda AP režimu je, že se rychlost bezdrátu nedělí na polovic jako u režimu opakovač. Jenže pak zas (asi) nefunguje Wi-Fi roaming.

Jinak to pořád nechápu. Psal jsi "je to obyč PC na obyč síti". Obyč PC Wi-Fi kartu nemívá. Nebo všechna ta zařízení, která jsi měl doteď připojená drátem, mají současně i Wi-Fi kartu?

Dále nechápu toto: z toho, co píšeš, plyne, že teď nemáš část bytu/domu bezdrátově pokrytou a chceš jí pokrýt dočasně. Proč dočasně? Někdo z rodiny se bojí záření? Já jen že většinou je trend mít rozumně pokrytý celý byt/dům. Jasně - APčko bych si na noční stolek taky nedal, ale ten switch snad taky nemáš pod polštářem.

Taky jsi psal "Proto jsem v minulosti přešel na přenos po vodiči elektriky". Ty PowerLine LAN adaptéry už nemáš? Ty by to dočasně taky mohly vyřešit, ne?


moses napísal:
Nechcem proste aby mi zariadenia vysielali svoje SSID - mam tam iba urcity pocet zariadeni povolenych cez MAC filter, takze dalsie nepotrebujem pridavat. A ta Tenda podla manualu tu funkciu mala mat ale FW, ktory tam bol nahodeny to vobec nikde neumoznoval.

Čekal jsem racionálnější zdůvodnění než "protože proto". Ve firmwaru toho opakovače to mohli zakázat proto, že to mohlo způsobovat nějaké problémy - např. odpojování díky nekompatibilitě s routery jiných značek apod. Vzhledem k tomu, že to má jen samé nevýhody a žádnou výhodu, by to bylo celkem logické.

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1459

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 17:15:15    Predmet: Odpovedať s citátom

A preco to potom ini vyrobcovia umoznuju? Doteraz som nikde nemal problem so ziadnym zariadenim, ze by sa nemohlo pripojit kvoli skrytemu SSID, takze nechapem tie "same nevyhody".

Problemy som mal skor s MAC filtrovanim, kedy som musel vsetky zariadenia vyplnit nadvakrat, pretoze repeater vysiela ich MAC adresy pozmenene.

_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3755

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 18:05:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Takových zbytečných funkcí podle hesla "čím víc pruhů tím víc Adidas" je...

Z nevýhod mě napadá např. pomalejší připojování klientů nebo že lidé v okolí mohou svoje APčka cpát do "tvého" kanálu. Výhoda mě nenapadá žádná.

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1459

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 18:32:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Vacsina ludi ma kanaly nastavene na "Auto" a clovek, ktory si bude chciet nastavit kanal manualne, tak vie rychlo zistit, ze uz na tom kanale niekto vysiela...
_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II


Naposledy upravil moses dňa Ne január 06, 2019 19:36:51, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 19:03:32    Predmet: Kozousch Odpovedať s citátom

"Ty PowerLine LAN adaptéry už nemáš? Ty by to dočasně taky mohly vyřešit, ne? "

právě že fungovaly a přestaly. Jinak by problém nebyl
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3755

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 19:29:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud je ještě máš, tak zkus:

1) Oba zresetovat
2) Zkusit aktualizovat firmware (pokud existuje)
3) Zkusit je v téže místnosti

Typické chyby jsou:
1) Jeden z adaptérů (nebo dokonce oba) není zapojený přímo do zásuvky "na zdi", ale do prodlužováku
2) Každý adaptér je na jiné fázi. Někdy to z fáze na fázi "proleze", někdy ne

Ale je samozřejmě možné, že to úplně odešlo...

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 19:58:29    Predmet: (Ne)konečné řešení Odpovedať s citátom



dost vošklivej bazmek malej. v režimu AP, ethernet do toho leze z AP za tou zdí. Humus...měl bych vymalovat. Zpoza té zdi to klukovi do detskeho pokoje nedosviti, ale z tohoto bazmeku má na stole cca podle testu 9 a něco Mbps.
to by melo stačit než se to udela normalne...
asi prelepim bilou paskou tu hnusnou led, az budu vedet ze to nebudu vracet.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3755

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 20:22:20    Predmet: Odpovedať s citátom

To jako že máš doma ten opakovač, na který ses ptal před 6-ti hodinami, jestli si ho máš koupit? Ten co jsme ti nedoporučili koupit?
_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 20:34:37    Predmet: Odpovedať s citátom

mezitim jsem ho risknul:) neptal jsem se jen tak... dotah jsem ho domu pred chvili

...tak teda, žádná sláva to je pravda, laptop pripojený v obýváku k hlavnímu routeru od UPC tahá cca 30mpbs. (pres Gembird v detském pokoji 9Mbps) Takže to spomaluje hodne, i v režimu AP, nechci ani zkouset kolik by to bylo v režimu repeater. Ale zatím to stačí. Kluk může brouzdat youtube a to je hlavní.
Velmi debilne se to rozchoduje po vypnutí. Tj jsem třeba omylem resetoval hlavní router, tak je s tím sraní než to zase funguje.
Ale jak jste radili druhý router, tak problém je že na toto nouzové umístění chci malý bazmek. kbdyby na stejném místě byl router č 2 tak by se o něj zakopávalo
...šíleně mně to všechno sere a nebaví. Stejně jsou na tom webu jenom sračky. Ale co se dá dělat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist