Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Hledám přehrávač pro Win XP, ASIO, 24 bit, 48 kHz

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Dokumentácia - How to ...
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10394
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 12:28:14    Predmet: Hledám přehrávač pro Win XP, ASIO, 24 bit, 48 kHz Odpovedať s citátom

S dovolením jsem pro svůj dotaz založil nové vlákno, aby si ho všimli i ti, kteří se nezabývají měřením.
Hledám hudební přehrávač, který by spolehlivě fungoval pod historickými Windows XP, spolupracoval se zvukovkou s ovladači ASIO a přehrál v plné kvalitě soubory 24 bit / 48 kHz, případně i 96 kHz. Nejsou potřeba žádné jiné funkce, prostě jenom otevřít soubor a přehrát, toť vše.
Kdyby někdo mohl poradit, předem děkuji za info.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4315
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 12:49:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Divil bych se, kdyby tak základní věc neuměl např. foobar.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jbajci
Hifi obsluha


Založený: 09 december 2018
Príspevky: 6
Bydlisko: Olomoucký kraj

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 12:55:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Já bych zkusil foobar:
https://www.foobar2000.org/download


System requirements
Operating System
Windows XP - SP2 or newer, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2012.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10394
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 15:03:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Foobar běží, ale bohužel nepřijímá ASIO. WDM funguje, ale je tam nějaké smetí.
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jbajci
Hifi obsluha


Založený: 09 december 2018
Príspevky: 6
Bydlisko: Olomoucký kraj

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 15:36:58    Predmet: Odpovedať s citátom

a je ve foobaru doinstalovaný asio plugin? Poporuje zvuková karta asio? Pokud Asio nejde pravděpodobně není chyba ve foobaru.

https://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_asio
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1360

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 15:44:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Skus pripadne AIMP - http://www.aimp.ru/
Neviem sko su na tom s XP-ckami novsie verzie ale starsie by mali urcite fungovat.

_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10394
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 16:01:43    Predmet: Odpovedať s citátom

jbajci napísal:
a je ve foobaru doinstalovaný asio plugin? Poporuje zvuková karta asio? Pokud Asio nejde pravděpodobně není chyba ve foobaru.
https://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_asio

Super, už to funguje ! Díky !
Koho by napadlo, že na to musí být nějaký plugin ? Shocked

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4315
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 16:14:53    Predmet: Odpovedať s citátom

ASIO je proprietární protokol s hodně omezenou licencí. Spoustu softu nesmí jeho implementaci distribuovat v binární formě, např. windowsí build audacity se standardně dodává bez podpory ASIO jen kvůli licenci. Stěžovat si (ne)můžeš u Steinbergu a řeknou ti, že tak základní věc jako přímý přístup ke zvukovce měl microsoft dávno vyřešit sám, bez potřeby tak jednoduchého API třetí strany. Nebo používej systémy, kde takovéto nesmysly řešit nemusíš. S tímhle stejně zabiješ mraky času (čemuž ses chtěl vyhnout) a výhled do budoucna žádný.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10394
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 16:34:20    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin: Rozumím Tvému pohledu, pokud už máš Linux zmáknutý, má to jistě řadu výhod.
Na druhou stranu, ten plugin můj problém vyřešil. Fobar běží v ASIO, Arta taky a víc v tuhle chvíli nepotřebuju.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4315
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 16:55:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Opravdu jsem rád, že se ti to podařilo vyřešit. Jen se obávám, že ta chvíle, kdy nebudeš nic jiného potřebovat, nemusí být až tak dlouhá. Např. budeš chtít připojit zařízení, které drivery pro WinXP už vůbec nemělo.Jednoho dne to stejně budeš muset zahodit a přejít na něco aktuálního.

Ale hlavní je, že to teď funguje.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1306

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 16:59:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Foobar2000 + ASIO4ALL
_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10394
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 17:06:08    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
....Jednoho dne to stejně budeš muset zahodit a přejít na něco aktuálního..

Zcela nepochybně. Jediné úzké místo je ta vytuněná zvukovka, které se teď nechci zbavit a proto se trápím s XP-čkami. Táhnul jsem ten krám o patro níž k modemu, abych se připojil kabelem na internet a velká část stránek je už s IE8 nedostupná.
Jakékoliv nové věci musí být kompatibilní s WIN10 a to by snad mohlo nějakou dobu vydržet.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1360

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 17:12:19    Predmet: Odpovedať s citátom

IE8??? Ved ten uz vo svojej dobe bol dobry akurat tak na stiahnutie nejakeho lepsieho prehliadaca Rotfl
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10394
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 17:43:42    Predmet: Odpovedať s citátom

moses napísal:
IE8??? Ved ten uz vo svojej dobe bol dobry akurat tak na stiahnutie nejakeho lepsieho prehliadaca Rotfl

Do XP už žádný moderní prohlížeč nedostaneš, všichni od toho dávají ruce pryč.
Ten komp běží offline, to bylo jenom kvůli instalaci jednoho programu, která se stejně nezdařila.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1360

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 17:51:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Firefox ESR by mal este stale slapat, pripadne Opera 36. Ale ak to netreba, tak je to, samozrejme, jedno.
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4315
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 18:12:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Já bych se té zvukovky také nezbavoval, IMO je velice dobrá, pod sto dolarů na ebayi nejde.

Pravda problém s neaktuálním driverem by v linuxu nebyl, driver emu10k1 (čip, na kterém je zvukovka postavená) dostává bugfixy a aktualizace na novou verzi zvukového subsystému každou chvíli https://github.com/tiwai/sound/commits/master/sound/pci/emu10k1 . Zrovna před pár dny byl commit opravující potenciální hrozbu intelích CPU Spectre, což bych vůbec u zvukovky nečekal. Sice dost nepodstatné, ale ukazuje to, že driver žije velice zdravě.

Uznávám, trochu offtopic Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1360

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 18:34:05    Predmet: Odpovedať s citátom

A neexistuje nejaky genericky aj na Win? emu10k1 mavali predsa uz stare Soundblastre Live!
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
orhore
Nádejný hifista


Založený: 21 február 2010
Príspevky: 78
Bydlisko: Moravskoslezský kraj

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 19:16:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Tohle se kdysi řešilo kx drivery. Jsou tam jen starší verze, ale měly by funguvat i pod winxp.
Ty novější už ne, ale zato pod win10 by měly být funkční. Bohužel ne každý je nadšen z ovládání či nastavování kx driverů. Pro neznalé je to často nepřekonatelný problém.
Podporované karty
Pak to byly ovladače, kterými se proslavil Daniel Kawakami, ale nevím zda zrovna pro tuto zvukovku něco vydal.

Jinak většinou ve win7 fungují i starší oficiální ovladače určené pro winvista. Níže je článek z fóra kde jsou i odkazy na stažení. Chce to ale vyzkoušet a to by zabralo nějaký čas navíc.
https://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=371831
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10394
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 20:37:48    Predmet: Odpovedať s citátom

V seznamu je EMU1212 výslovně uvedena jako nepodporovaná, viz poslední řádek.
https://i.imgur.com/j60bUmK.png

Všem děkuju za rady, v tuto chvíli to nechám na těch XP.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
RedBaron
Hifista


Založený: 30 apríl 2015
Príspevky: 210

PríspevokZaslal: Ne január 06, 2019 23:13:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Foobar s vzhledem Darkone 4 a spoustou pluginů funguje na starým Lenovo T60 a XP zdaleka nejlíp. A s 15.000 albumy v playlistu. S DACem SPaudio D1 a XMOS drivery. Jen upsampling do DSD128 nedá...
_________________
SPaudio D1 > P1 > A400 > JBL 250Ti Jubilee
iFi Nano LE > NAD 2600 > VMA-III
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10394
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po január 07, 2019 00:01:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Zdá se, že jsou tu odborníci na foobar, tak se zeptám na takovou hloupost.
Existuje nějaký plugin nebo jiná možnost, jak zadávat hlasitost přehrávání definovaným a opakovatelným způsobem (nejlépe číselně v dB) a nikoliv posouváním táhla myší, které přeskakuje jak chce a i když ukazuje dB, nastavit žádanou hodnotu je prakticky nemožné ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1277
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: Po január 07, 2019 05:34:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Zvolis klavesovu skratku.
Ja mam sipky hore-dole.
Po 1 dB

_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
RedBaron
Hifista


Založený: 30 apríl 2015
Príspevky: 210

PríspevokZaslal: Po január 07, 2019 07:15:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Myš na nastavení hlasitosti funguje líp přes pravé tlačítko a nabídku hodnot v dB. Pokud trváš na klávesnici, pak zabrousit do "Keyboard Shortcuts", dát novou, do filtru funkcí vepiš "Volume" a můžeš si udělat třeba Ctrl+šipka nahoru zvedání a šipka dolů snižování, nebo jsou tam i konkrétní hodnoty kdybys chtěl použít třeba Ctrl+Numlock čísla pro konkrétní hodnoty.
_________________
SPaudio D1 > P1 > A400 > JBL 250Ti Jubilee
iFi Nano LE > NAD 2600 > VMA-III
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10394
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po január 07, 2019 09:54:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Super, díky moc, vyzkouším...
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10394
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po január 07, 2019 10:57:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak pravé tlačítko myši s hlasitostí nic nedělá, pouze se nabídne nastavení Toolbaru.

Klávesové zkratky fungují, jenom není nikde vidět, jaká hlasitost je nastavená a jestli kroky jsou skutečně po 1 dB.
Když kliknu myší do ovládání hlasitosti, tak se sice dB ukážou, ale to už se mezitím nastavení posune podle místa, do kterého se s myší trefím, takže se to nastavení zruší.
Trochu mi to připomíná Heisenbergův princip neurčitosti. Wink
Buď mám nastavení, ale nevím jaké.
Nebo zjistím hodnotu, ale tím jí zároveň ztratím.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1277
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: Po január 07, 2019 11:04:22    Predmet: Odpovedať s citátom

OPA - az sa Ti nepodari spravit si foobar na svoj obraz, spravim Ti az sa vymocem z nemocnice no chvilu to potrva...
_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10394
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po január 07, 2019 11:28:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Aha, tak není to pravé tlačítko, ale prostřední - kolečko.
A krok je stejný jako pro klávesové zkratky.
Jestli je to 1 dB se snadno ověří se zvukovkou po propojení loopback.
Koneckonců můžu ten soubor vygenerovat s potřebnou úrovní a hlasitost dát na doraz...

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4315
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po január 07, 2019 11:33:47    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:

Koneckonců můžu ten soubor vygenerovat s potřebnou úrovní a hlasitost dát na doraz...


Přesně tak

kód:
bothChSamples = 0.95 * bothChSamples;
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Dokumentácia - How to ... Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist