Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Vyhořený DAC
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, ... 23, 24, 25  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Iné
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
roberto
Hifi expert


Založený: 03 marec 2007
Príspevky: 2367
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 17:47:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Z powerbanky bych to nikdy nenapájel..ideální je olověný akumulátor
_________________
LutaDAC, SPX2010, DPA330 modif.Danhard, Shan E520
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1747

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 19:24:55    Predmet: Odpovedať s citátom

V první řadě, ODDĚLOVÁK co má na výstupu nespojené kolíky PE ve výstupních zásuvkách, je dle mého názoru i naprosto mimo veškeré předpisy. Pak samozřejmě, při napájení zařízení jako je ten Parasound P5, co má spínaný zdroj a Y kondíky, je na kisně nedefinovaný potenciál (to že jsou hovada a začí dvojkou věc co má a vyžaduje pro bezpečný provoz PE v přívodu je další věc) což by nevadilo, kdyby byl odělovák udělaný jak má a měl spojené všechny PE výstupních zásuvek mezi sebou.
DAC možná opraví, ale tahle situace se bude s vysokou pravděpodobností opakovat v budoucnu znovu, možná odejte něco jiného, ale skříně jednotlivých přístrojů, které nejsou vysloveně ve třídě 2 MUSÍ být spojené mezi sebou.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 19:28:26    Predmet: Odpovedať s citátom

PE jsou spojeny tedy alespoň dle tohoto obrázku:
http://img24.cz/images/33789368371579968845.jpg

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1747

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 19:29:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Jenže majitel měřákem naměřil nekonečno Sad Když se podíváš na prosvítající měď na DPS, skoro mi to připadá že jsou to snad jen jiskřiště.

Co je to přesně za model oddělováku ? EDIT: Už jsem si to našel, RI Audio PLF 10A. Proč k tomu sakra nikde není návod ?
Teoreticky to buď majitel špatně změřil, nebo se jedná o konstrukční vadu, podle fotek to vypadá, že vodiče byly zřejmě původně zapájeny a nyní vedou do svorek, každopádně mají být spojeny mezi sebou, je tam svorka PE Secondary, na kterou by ty spojené PE měly být vyvedeny.


Naposledy upravil djrix dňa St január 16, 2019 19:45:34, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 729

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 19:44:13    Predmet: Odpovedať s citátom

roberto napísal:
Z powerbanky bych to nikdy nenapájel..ideální je olověný akumulátor


Přímo v manuálu výrobce doslovně uvádí, že DAC je dělaný na napájení z powerbank o kapacitě 10 000 mAh a větší s napětím 12 V. Což ta mnou použitá přesně má.

Tím neoponuji o obecné (ne)vhodnosti takového napájení, jen uvádím, co si BFU přečte v ofiko návodu, podle kterého postupuje.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 729

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 19:53:46    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix:
Možná jsem to změřil blbě. Měřil jsem odpor při oddělováku vypojeném ze sítě na dvou místech: šroubek-šroubek a měděná destička-měděná destička. Viz nákres. Obě měření ukázala nekonečno.

Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1747

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 19:57:28    Predmet: Odpovedať s citátom

To je ale v tom případě jasné, proč tě to koplo Sad a je to špatně, minimálně spoj šroubek-šroubek tam musí být ! Sad

Byl by problém, kdybys odšrouboval tu horní desku do které vedou ty vodiče a pokusil se ji zespodu vyfotit ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 19:58:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Ty šroubky by měly mít navzájem nulu vždycky.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 20:03:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Mimochodem, spojovat žlzel ochr. vodič jen pře Cu na tišťáku může jen prase a ignorant. Kdo to takhle navrhl???
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 729

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 20:08:52    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA:
Já nevím, kdo konstruuje pro RI Audio... :-/

djrix:
Změřil jsem to znova a je to trochu jinak. V horní řadě výstupních zásuvek jich je 5. Mezi levou a všemi ostatními je nekonečno, mezi libovolnou kombinací těch čtyřech vpravo naměřím kolem 1 Ohmu.

Jinak odšroubovávat horní desku se mi upřímně moc nechce....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1747

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 20:18:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Abychom si ujasnili kdo myslí kde levou Smile
Myslíš levou při pohledu od čelního panelu, tedy zezadu pravou ?
Výstupy 1 až 4 by měly být spojeny mezi zebou a současně spojeny i s výstupy 7 až 10. Výstupy 5 a 6 mají zdá se PE spojené s primárem.
Celé je to nějak divně zapojené.

Udělejme to jinak. Na zadním panelu, jsou šroubovací svorky GND Primary a GND Secondary.
Měřák dej jedním koncem do svorky a druhým propípni každou zásuvku, která je spojena se kterou svorkou. Moje doměnka je 1-4+7-10 s GND Secondary a 5+6 s GND Primary.
Na zadním panelu to není nikde vyznačeno, takže pokud jsi měl koncák do 5 nebo 6 a Preamp do 1-4 nebo 7-10 není se co divit, že mezi bednami přístrojů bylo 135V.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9442
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 20:21:50    Predmet: Odpovedať s citátom

tuto je fotka zadneho panelu toho oddelovaku:
- https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/filtry-pracky-napeti/ri-audio/74705-ri-audio-line-filter-plf-10a/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 729

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 20:30:15    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix:
Strany beru podle pohledu seshora na odkrytý oddělovák, které jsem sem dal.

citácia:
Moje doměnka je 1-4+7-10 s GND Secondary a 5+6 s GND Primary.

Ano, je to tak.

citácia:
pokud jsi měl koncák do 5 nebo 6 a Preamp do 1-4 nebo 7-10 není se co divit, že mezi bednami přístrojů bylo 135V

Ano, koncák byl v 6 a preamp ve 3.


To mi ale ku.va přijde dost zásadní, mít tohle nějak na zadním panelu vyznačeno... Možná je to v návodu, ale ten nemám, kupoval jsem jako 2nd hand.... Ale mělo by to být na přístroji, pokud "nesprávné" zapojení může vyvolat kopance mezi šasi nebo možná odpálení zapojených komponent....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1747

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 20:33:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak záhada je vyřešena, jinak souhlasím s tebou, že jsou to hovada, takovou zásadní věc nemít vyznačenu na zadním panelu, jasně by ty zásuvky měly být nějak odlišené ! Rolling Eyes

Sice tě to už stálo DAC, ale jinak řešení je jednoduché, prostě nepoužívat zásuvky 5 a 6.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9442
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 20:37:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Skor mi je zahada, preco to je takto oddelene? To si ma kazdy dat prepojku medzi GND primar a GND sekundar na zadnom paneli oddelovaku?

Inak tie dolne zasuvky maju (celkovy?) limit prikony 500Watt. Alebo je to 4x500W + 4x100W ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 729

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 20:44:44    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix:
Tím je jasné, kde se vzalo to napětí mezi kysnama. Ale nedochází mi z toho odůvodnění, proč shořel DAC.

Ani smysl použití zásuvek 5+6 na jiném potenciálu... Možná kvůli celkovému možnému příkonu připojených zařízení? Každá ze zásuvek 5 a 6 má 1000 W.

miero:
Pokud se dá věřit tomu, co je na krabici napsáno, tak max povolený příkon zařízení zapojených do zásuvek v dolní řadě je:

(6: 1000 W)
7: 1000 W
8: 1000 W
9: 500 W
10: 500 W
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10696
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 20:55:43    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Mimochodem, spojovat žlzel ochr. vodič jen pře Cu na tišťáku může jen prase a ignorant. Kdo to takhle navrhl???

Kdyby něco kikslo, tak těch pár desítek mikronů mědi shoří jak papír. Nebo se roztaví cín na konektoru. Pokud je autor konstrukce schopen udělat takovou věc, může tam být cokoliv dalšího blbě. Jako že asi je... Confused

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1747

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 20:58:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Předpokládám, že ten kabel mezi Preamp a konec jsi zapojoval ve vypnutém stavu.
A21 má spínač Groud Lift, v jaké je poloze ? Pokud je zem odpojena, udělal jsi pouze to, že do audio GND jsi si pustil těch 135V z Preampu Sad A ty se dostaly na audio GND DACu. V jaké poloze máš přepínač Groud Lift na koncáku ?
Jaký je ten streamer ? Jaký má přívod, jak je napájen, do které zásuvky oddělováku byl zapojen ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9442
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 21:00:33    Predmet: Odpovedať s citátom

ground lift zrejme nemal aktivovany:
- https://www.hifiroom.cz/potrebuji-poradit/sestava-probiji-t19766-30.html#p195403
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10696
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 21:02:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Při vyhledávání ri audio se opakovaně objevuje jméno Petr Král. Je to tak správně, nebo jde o informační šum ?
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 729

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 21:02:47    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Předpokládám, že ten kabel mezi Preamp a konec jsi zapojoval ve vypnutém stavu.

Ano.

citácia:
A21 má spínač Groud Lift, v jaké je poloze ?

V dolní, tedy Normal.

citácia:
Jaký je ten streamer ? Jaký má přívod, jak je napájen, do které zásuvky oddělováku byl zapojen ?

Blesound Node 2. Přívod je dvouvodičový. Do č. 2.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1747

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 21:04:53    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:
PMA napísal:
Mimochodem, spojovat žlzel ochr. vodič jen pře Cu na tišťáku může jen prase a ignorant. Kdo to takhle navrhl???

Kdyby něco kikslo, tak těch pár desítek mikronů mědi shoří jak papír. Nebo se roztaví cín na konektoru. Pokud je autor konstrukce schopen udělat takovou věc, může tam být cokoliv dalšího blbě. Jako že asi je... Confused


Budte v klidu, zcela normalne se to pouziva, neni to jen tento produkt. Ta cesta rozhodne neshori pri par amperech, nechce se mi to pocitat pro otepleni na 75°C to vychazi na 10A pokud je to odhadem 5mm sirore a deska ze shitu s 18u medi, to znamena ze k prepaleni dojde pri nasobku proudu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10696
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 21:10:36    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix napísal:
...Budte v klidu, zcela normalne se to pouziva, neni to jen tento produkt...

Tak používá se ledacos, ale fakt máš pocit, že je to tak správně ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1747

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 21:12:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to tady offtopic, ale jinak koukam na to denne v praci na deskach co se pak montuji do plynovych kotlu a nejak mi to proste nepripada spatne. Mozna nejaky povolanejsi z konstrukce pristroju by to zhodnotil lepe, ale predpokladam ze to je v poradku Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 21:13:11    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:
Při vyhledávání ri audio se opakovaně objevuje jméno Petr Král. Je to tak správně, nebo jde o informační šum ?


Historicky správně, dnes má Pekra Audio.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 21:19:13    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix napísal:


Budte v klidu, zcela normalne se to pouziva, neni to jen tento produkt. Ta cesta rozhodne neshori pri par amperech, nechce se mi to pocitat pro otepleni na 75°C to vychazi na 10A pokud je to odhadem 5mm sirore a deska ze shitu s 18u medi, to znamena ze k prepaleni dojde pri nasobku proudu.


To není žádný argument, že se to normálně používá!!! "Normálně se používají" různé kraviny. Je to ignorance a neznalost. Sám jsem se s vyhořením podobné Cu cesty na plošňáku setkal několikrát. Je to samozřejmě pitomost to tak použít, dimenzování musí odpovídat tomu vodiči a ne to někde takhle degradovat.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10696
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 21:20:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Jen pro připomenutí, o zapojení kolíků na oddělovacím trafu už tu byla řeč.
Před deseti roky.
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=46184#46184

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1747

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 21:22:17    Predmet: Odpovedať s citátom

PítrsPraha napísal:


citácia:
A21 má spínač Groud Lift, v jaké je poloze ?

V dolní, tedy Normal.



Až teď se dívám, že ty jsi měl zapojeny XLR oba do DACu a cinch jsi zapojil do preampu.

Mohl bys prosim zmerit, v poloze Balanced a Ground Lift v poloze Normal, merakem zda je spojeni mezi sroubkem na bedne koncaku a zemi na cinchi a nasledne mezi bednou koncaku a pinem 1 v XLR ?

Totiz, nevim jak to ma udelan A21, ale uz jsem videl, ze koncak ma symetricky vstup a pro nesymetricky se pripojuje prepinacem na symetricky vstup a pouze se spoji cold a gnd v XLR, pak samozrejme v poloze Balanced je zem cihcne odpojena, nebo zapojena kdovi kam Sad
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1747

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 21:24:40    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:

To není žádný argument, že se to normálně používá!!! "Normálně se používají" různé kraviny. Je to ignorance a neznalost. Sám jsem se s vyhořením podobné Cu cesty na plošňáku setkal několikrát. Je to samozřejmě pitomost to tak použít, dimenzování musí odpovídat tomu vodiči a ne to někde takhle degradovat.


A mohl bys nám tedy Pavle prozradit, kolik je taková proudová únosnost cesty na DPS, s tlouštkou mědi 70u a šířkou 5mm, při okolní teplotě 25°C a při jakém proudu taková cesta shoří ?
(já střílím od boku a říkám, že to bude cca 40-50A,ne li víc)

Já tvrdím že to je zcela regulérní aplikace, ty že pitomost. Ale jak říkám, tady je to offtopic.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10696
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 16, 2019 21:28:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Před pár roky nám odešla myčka nádobí. Servisák s tím byl rychle hotov, navrhnul výměnu celé elektroniky za několik tisíc. Naštěstí jsem byl u toho a závada byla vidět na první pohled, kabel od topného tělesa (tuším 2200 W) byl pérovou svorku nasunutý na okraji plošňáku přímo na měď. Samozřejmě se to vyhřálo. Tak jsem vytáhnul pájku, servisák pochopil a dodělal to sám, aby alespoň něco mohl naúčtovat. Myčka AEG, žádný noname. Je to levné, tak se to používá...
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Iné Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, ... 23, 24, 25  Ďalšia
Strana 2 z 25

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist