Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Ako oddelit dialkove?

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Iné
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Sebastian
Hifista - pokročilec


Založený: 20 august 2008
Príspevky: 269
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: St február 13, 2019 14:07:36    Predmet: Ako oddelit dialkove? Odpovedať s citátom

Cafte chalani.
Mam taky problem ze mam multimediu Arcam Solo Neo a Arcam AVR250.
Chcem ich ovladat oddelene no kazde dialkove reaguje na oba komponenty.
Dialkove su CR50 a CR80. Da sa to nejako oddelit aby fungovali len kazdy na svoj komponent?
Dakujem pekne vopred za rady.

_________________
Hudba je liek ktory nieje na predpis a dokaze opantat vsetky zmysly Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3327

PríspevokZaslal: St február 13, 2019 16:07:28    Predmet: Odpovedať s citátom

To nevypadá moc dobře. Arcam Solo Neo i Arcam AVR250 používají stejnou "sadu" povelů RC-5/16. Ani u jednoho jsem ale nenašel žádnou zmínku o možnosti tu "sadu" změnit. Tady:

https://www.avforums.com/threads/arcam-avr350-remote.415494/

se řeší změna u AVR350, ale jestli by to fungovalo i u AVR250, samozřejmě nevím...

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4217
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St február 13, 2019 16:14:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Koukal jsem, že novější Arcamy AVR umožňují změnit kód dálkáče z 16 na 19. Bohužel tenhle starší to v návodu nemá. Ani Neo to v návodu nemá. Takže nevidím nějakou jednoduchou cestu, snad kromě fyzického oddělení, aby oba přístroje nechytaly dálkáč současně.

Kdyby sis chtěl hrát a měl příslušné znalosti, nebo bys měl někoho takového ochotného, lze to AVR nebo Neo připojit přes sériový port k maličkému PC (RPi nebo i něco levnějšího), na něm spustit pythonní server pro vzdálené ovládání arcamů https://github.com/arfoll/rs232server a jiným nekonfliktním IR ovládáním ovládat přes LIRC -> namapované příkazy v irexec -> rs232server -> AVR/Neo. Pro někoho znalého linuxu/pythonu a ideálně se zkušenostmi používáním LIRC to odhaduji na den práce. IMO to nezaplatíš, pokud bys měl někomu hradit čas...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1203
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: St február 13, 2019 17:22:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Za seba vidím možnosť pokusu.
Ak sú aspoň trochu vzdialené ich infračervené čidlá - zmenšiť rozptyl diaľkovému ovládaniu (...šošovkou).
Alebo do starých LCD displejov (bývalo v starých digitálkach, kalkulačkách) polarizačné fólie pred IR prijímače komponentov pootočené vzájomne o 90 stupňov teda jednu 45 vľavo, druhú 45 vpravo a pred IR diaľkového jedu "vodorovne".
Náklonom diaľkového ovládať raz jedno - raz druhé.
Len nápad no mohlo by to fungovať.

_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Sebastian
Hifista - pokročilec


Založený: 20 august 2008
Príspevky: 269
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: Št február 14, 2019 14:37:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Pfuuu paaani ste sa rozpisali.Dakujem velmi pekne.
Pristroje su polozene na sebe a tak IR cocky su asi 4 cm od seba
No nic.Vidim to tak ze AVR budem vypinat hlavnym vypinacom na tvrdo.
Dakujem Vam velmi pekne.
Kupil som AVR aby som mal jednoduchsie k Solo Neo nieco dopasovat, ale vidim ze som si to este stazil. Mal byt kvazi ako koncak no neda sa tak ovladat teraz.

Dakujem veeeelmi pekne Wink

_________________
Hudba je liek ktory nieje na predpis a dokaze opantat vsetky zmysly Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1203
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: Št február 14, 2019 15:01:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Tomu, čo môže ostať nastavené bez potreby diaľkového prelep infra oko čiernou lepiacou páskou Smile
_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4217
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št február 14, 2019 15:19:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Mně ten nápad s vyzkoušením polarizace přišel hodně dobrý. Nejlevnější filtr A4 stojí na ebayi 150Kč, samozřejmě nevím, jak se chová pro IR, ale snadno se to dá vyzkoušet....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1203
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: Št február 14, 2019 15:22:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Polarizačná fólia zo starých displejov starých kalkulačiek, digitálok odhadujem sa bude chovať zhodne v širšom spektre Smile
Ak nájdem - odskúšam.
To ir svetlo z diaľkového "vidí" foťák kompaktu aj mobilu - dá sa Smile

_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
WaVe_99
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 december 2006
Príspevky: 663

PríspevokZaslal: Št február 14, 2019 19:55:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Kdyby nahodou, resim neco podobneho, AVR Marantz pouziva stejne Philips RC-5 jako muj stereozesik. Docasne jsem to vyresil univerzalem od logitechu a pripojenim tech jejich mini ir blasteru k hubu( kdyz se blastery vhodne umisti, tak signal proleze k druhemu pristroji jen obcas. Ale kdyby nahodou nekdo vedel, zda u rok stareho Marantz AVR jdou zmenit IR kody, tak ma u me lahev Smile Ja jsem nebyl s googlenim uspesny.
_________________
Omlouvám se, jsem hifitele Smile

Když se na světe objeví opravdový génius, pozná se podle toho znamení,že se všichni hlupci proti němu spolčí. JONATHAN SWIFT
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Sebastian
Hifista - pokročilec


Založený: 20 august 2008
Príspevky: 269
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: Pi február 15, 2019 14:47:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Ďakujem pani.
Poskúšam a uvidím.
Dikes Wink

_________________
Hudba je liek ktory nieje na predpis a dokaze opantat vsetky zmysly Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Iné Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist