Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Euromed, aneb kdo nám vládne ? Zločinci nebo rovnou ďábel ?
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 139, 140, 141 ... 150, 151, 152  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
BlackBerry
Hifi inventar


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 3237
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: Ne marec 24, 2019 08:35:45    Predmet: Odpovedať s citátom

ISIS sa presúva a Európe hrozí ďalšia migračná kríza, varuje OSN
26.03.2018, 13:13 | TASR

Kolaps samozvaného kalifátu Islamského štátu v Sýrii a v Iraku viedol k tomu, že extrémisti regrutujú do svojich radov čoraz viac ľudí v subsaharskej Afrike. To môže vyvolať novú európsku migračnú krízu, vyhlásil v pondelok šéf Svetového programu pre výživu OSN David Beasley.


https://www.etrend.sk/ekonomika/isis-sa-presuva-a-europe-hrozi-dalsia-migracna-kriza-varuje-osn.html

Uviedol, že mnohí militanti, ktorí unikli zo Sýrie, skončili v oblasti Sahelu - polovyprahnutom území tiahnucom sa z východu na západ Afriky. Žije v ňom 500 miliónov ľudí, v porovnaní s tým je podľa D. Beaslyho Sýria kvapkou v mori.

Militanti z Islamského štátu spolupracujú s ostatnými extrémistickými skupinami vrátane al-Káidy, aš-Šabábu a Boko Haram, aby v Sahele spôsobili „mimoriadne problémy“, konštatoval Beasley.

„Jedna matka po druhej vám povie, že 'môj manžel nechcel vstúpiť do ISIS alebo al-Káidy, ale nemali sme jedlo a keď nekŕmite dva týždne svoje malé dievčatko alebo chlapčeka a alternatívou je vstup do ISIS, tak vstúpite',“ povedal pre agentúru AP.


Varoval európskych lídrov, že môžu čeliť oveľa väčšej migračnej kríze zo Sahelu než zo sýrskeho konfliktu, ak nepomôžu pri zabezpečovaní potravín a stability pre tento región.

Sahel, ktorá zahŕňa Burkinu Faso, Čad, Niger, Mali a Mauritániu, je citlivý na suchá a povodne a neustále čelí potravinovej neistote.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi inventar


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 3237
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: Ne marec 24, 2019 08:39:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Európa sa Trumpom destabilizovať nenechá, vyhlásil šéf francúzskej diplomacie
SITA13.7.2018 16:27Leave a comment

LONDÝN – Európa odolá snahám amerického prezidenta Donalda Trumpa o „destabilizáciu” Európskej únie a narušenie medzinárodnej spolupráce. V piatkovom rozhovore pre televíziu BFM sa tak vyjadril francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian s tým, že Trump podľa neho nedokáže „zniesť, že existuje nejaké združenie, ktoré sa volá Európska únia”.

Európa sa však podľa jeho slov nenechá destabilizovať. Le Drian je pritom presvedčený, že Trump verí len v konfliktné vzťahy a pokúša sa zničiť multilaterálne snahy o podporu obchodu, boj proti klimatickým zmenám a iránskym jadrovým aktivitám.

Trump je v týchto dňoch na pracovnej návšteve v Európe, ktorú sprevádzajú jeho početné verbálne útoky na európskych politikov.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi inventar


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 3237
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: Ne marec 24, 2019 08:48:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Ľudstvu sa míňa voda. Do Európy začnú prichádzať klimatickí utečenci
dac 05/02/2018

BRATISLAVA / Krajiny Európskej únie doteraz čelili prevažne vlnám vojnových utečencov. V najbližších rokoch a desaťročiach ale príde k zmene. Prichádzať budú takzvaní klimatickí utečenci, ľudia z oblastí, kde v dôsledku klimatických zmien už nie je možné prežiť. Viacerí odborníci tvrdia, že problém klimatických zmien už nie je len záležitosťou ekológov, ale aj politikov.

Viac ako pol milióna, ba dokonca až milión klimatických utečencov ročne na území krajín Európskej únie by podľa kolumbíjskych predpovedí malo do konca tohto storočia prichádzať na naše územie. Európa doteraz kolabovala pod náporom takmer 900 000 utečencov v roku 2015 a v minulom roku už okolo 200 000 prevažne vojnových utečencov.

Situácia podobná roku 2015 by podľa odhadu kolumbíjskych odborníkov mala byť postupne každoročnou záležitosťou s tým rozdielom, že už nehovoríme o vojnových, ale o takzvaných klimatických utečencoch. “V tropických oblastiach bude prostredie nezlučiteľné so životom a odtiaľ budú odchádzať,” uviedol meteorológ Najlepšieho počasia Peter Jurčovič. Podľa niektorých odborníkov sa to deje už teraz. Z Afriky a z oblasti Blízkeho východu utekajú nielen v dôsledku vojny. “Zhruba od roku 2005 poklesli zrážky v Sýrii o viac ako 25 percent. Tam žije 25 miliónov ľudí, to znamená kolaps s potravinami. Ľudia to nezvládajú, ani politici a tak tí, čo ešte majú sily, utekajú z nehostinného prostredia,” povedal vodohospodár a aktivista Michal Kravčík.



Najväčším problémom bude voda
Pre svet je hrozbou nárast globálnej teploty a znečistenie ovzdušia.
“V Číne je otrávený vzduch a voda,” uviedol Jurčovič. “Jedným z najväčších problémov bude globálna kríza vody,” povedal Kravčík. “Migrácia sa dnes netýka len Európy, ale celého sveta. Pôjde o oblasti, v ktorých sa dá prežiť,” uviedol politický analytik Eduard Chmelár.

Problém dôsledkov klimatických zmien už nie je problémom iba ekológov, ale stáva sa globálnym politickým problémom. Podľa Jurčoviča je zbytočné tlačiť na Spojené štáty, aby znížili emisie, keď najväčším znečisťovateľom je Čína. Chmelár si myslí, že politici by mali prioritne vyriešiť otázku ako zlepšiť životné prostredie v krajinách pôvodu utečencov. “Potom je druhá otázka, ako riešiť veci spojené s už prebiehajúcou migráciou,” uviedol Chmelár.

“Vytvoriť fungujúcu azylovú politiku je pre nás absolútnou prioritou. Už teraz na tom pracujeme,” povedala hovorkyňa zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Jana Cappello. Druhou otázkou je životné prostredie a zastavenie klimatických zmien. Riešením podľa Kravčíka je systém zadržiavania dažďovej vody v krajine. “Keď táto voda zostane, začne ochladzovať krajinu, začnú sa normalizovať zrážky. Tým dôjde k obnove ekosystému,” uviedol Kravčík.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 11177
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne marec 24, 2019 10:00:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Nešlo by celé tohle debilní vlákno smazat ? Proč si máme politikou kazit fórum, které je určené pro naše hobby ? Tak to bylo slušně, a teď od srdce:
Děte s těma kecama už do hajzlu !
Pěkně prosím...

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi inventar


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 3237
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: Ne marec 24, 2019 10:15:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak si to nečítaj ....

Buducnosť čo Nás čaká a nemine.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi inventar


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 3237
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: Ne marec 24, 2019 12:13:55    Predmet: Odpovedať s citátom

NATO potvrdilo budovanie nového vojenského skladu: Strelivo a zbrane budú u našich susedov



Rusov sme poslali domov a Poliaci si beru na svoje uzemie vojakov USA.

https://www.vtedy.sk/odchod-sovietski-vojaci-roznava

Dňa 22. decembra 1990 odišli zo Slovenska poslední sovietski vojaci. Delostrelecký pluk bol dislokovaný v Rožňave, v útvare Strednej skupiny sovietskych vojsk.

Sovietske vojská sa na našom území zdržiavali od 21. augusta 1968. V rámci operácie Dunaj vtedy do Československa vtrhlo päť vojsk Varšavskej zmluvy, aby zabránili čs. pokusu o reformu socializmu. Obrodný proces, tzv. Pražská jar bola potlačená polmiliónovou armádou a piatimi tisíckami tankov. KSČ prezentovala túto inváziu ako vstup spojeneckých vojsk. Sovietski vojaci zostali v Československu dlhých 22 rokov.

Osem mesiacov kontra desať rokov


https://domov.sme.sk/c/6022845/ruski-vojaci-boli-v-68-zmateni-vacsina-cakala-kvety.html

..................

https://www.cas.sk/clanok/818536/nato-potvrdilo-budovanie-noveho-vojenskeho-skladu-strelivo-a-zbrane-budu-u-nasich-susedov/

Severoatlantická aliancia (NATO) v sobotu potvrdila plány vybudovať v poľskej obci Powidz vo Veľkopoľskom vojvodstve sklad americkej armády.
Ten má slúžiť pre uskladnenie obrnených transportérov, streliva a zbraní. Informoval o tom americký denník The Wall Street Journal, ktorý citovala agentúra AFP. Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg uviedol, že stavebné práce sa začnú tento rok a potrvajú približne dva roky.

Spojené štáty a NATO po anexii Krymu Ruskom v roku 2014 posilnili svoju vojenskú prítomnosť v Poľsku a v pobaltských krajinách. Severoatlantická aliancia zároveň podniká kroky na zvýšenie rýchlosti presunu svojich jednotiek a vybavenia v rámci Európy pre prípad, že by došlo k vojenskému útoku.


Poľská vláda v poslednom období posilnila svoje vojenské väzby s USA. Vo februári sa dohodla na kúpe amerických mobilných raketometov v hodnote 414 miliónov dolárov (zhruba 366 miliónov eur) a vlani podpísala zmluvu na nákup amerického protiraketového systému Patriot za 4,75 miliardy dolárov (približne 4,2 miliardy eur). Varšava tiež požaduje, aby USA otvorili v Poľsku stálu vojenskú základňu. V Poľsku je v rámci rotácie jednotiek NATO umiestnených takmer 5000 amerických vojakov.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaBat
Hifi inventar


Založený: 21 november 2007
Príspevky: 12743

PríspevokZaslal: Ne marec 24, 2019 13:03:44    Predmet: Odpovedať s citátom

merhaut, r.2017 napísal:
Nejvíc migrantů míří do Německa. Statisíce. Kancléřce Merkelové přesto rostou v posledních měsících výrazně preference. Proč asi? Protože Němci se umí problémům postavit čelem, nepanikaří, pracují systematicky. Čtvrt milionu migrantů neuspělo se svou žádostí o azyl. Budou deportování. Nový zákon k lepší vymahatelnosti povinnosti vycestovat to usnadňuje, včetně technických aspektů, jakými jsou kontrola mobilů, povinné umístění v uprchlických táborech, atd.. Zažít v Česku to, co Německo, tak se tady polovina slušnočechů nejspíš hrůzou pomine a posere:-)

MaBat napísal:
2) Deportováni nebudou. Jestli tomu někdo věří, je naivní a nebezpečný blázen.

merhaut napísal:
2/ Všichni neúspěšní žadatelé deportování budou. Deportace již běžíí. Že o tom hýkalové z Kotlinky je jejich problémem.


"...jen dvě procenta odmítnutých Nigerijců se podařilo vyhostit. "Naše rozsudky zůstávají bez následků,“ posteskl si Heusch."
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-eu-azyl-pravo-soud-migrace.A190314_195347_zahranicni_luka

Tak co merhaute, kde se to zadrhlo?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4168

PríspevokZaslal: Ne marec 24, 2019 13:28:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Další krásný příklad toho, že když dva dělají totéž, tak to není totéž. Podle tohoto článku:
https://www.reflex.cz/clanek/volby/93997/zeman-nacichl-ruskymi-mravy-pokousi-se-ovlivnit-slovenske-prezidentske-volby.html

úplně stačí, když některý český politik před volbami jenom přijme některého ze slovenských prezidentských kandidátů a už to jsou ruské manýry a nepřijatelná podpora daného kandidáta.

Zajímavé je, že to platí jen pro Zemana. Když totéž spáchá Schwarzenberg:
https://forum24.cz/video-z-nemocnice-zuzana-caputova-navstivila-v-praze-karla-schwarzenberga/

a navíc tu podporu vyjádří nejen "nepřímo" přijetím ale i přímo a veřejně, tak to jsou asi unijní manýry a je to naprosto v pořádku. Čestný šéf TOP 09 a poslanec asi není politik.

To samé Hamáček - předseda ČSSD, první vicepremiér, ministr vnitra - v pohodě...



P.S. Paní Čaputová už má požehnání od progresivního katolického hlavouna:
https://zpravy.tiscali.cz/slovenska-favoritka-jde-do-voleb-s-pozehnanim-ceskeho-kneze-325172?

takže už jí chybí jen nějaké to progresivní Allahu Akbar od nějakého imáma... Laughing


Vypadá to, že z V4 zbude V3, takže s pánom Bohom, bývalí bratia...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
boxer
Hifi expert


Založený: 15 apríl 2008
Príspevky: 1167

PríspevokZaslal: Ne marec 24, 2019 14:17:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Ostružino, běž do prdele s těmi svými drísty a věčnými odkazy a posty, navíc vybarvované a velkými písmeny. Jsi na Chocholouška. Už chápu tvou zanícenost kabeli. Pako.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1474

PríspevokZaslal: Ne marec 24, 2019 14:45:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Kozousch napísal:
Vypadá to, že z V4 zbude V3, takže s pánom Bohom, bývalí bratia...

Prezidentské voľby vyhrali "liberáli", čo ale neznamená, že väčšina občanov "liberalizmus" podporuje. "Liberáli" boli na tieto väčšinové voľby lepšie pripravení, dokázali sa spojiť, marketingom podchytiť naivných voličov a nasadili aj trójske kone.
Konzervatívni kandidáti nepochopili princíp väčšinových volieb, čím im výrazne pomohli.

Pre lepšie pochopenie by sa asi zišlo vysvetliť, že kým ČR má parlamentné strany KSČM a ČSSD, na Slovensku sa tieto 2 názorové prúdy stretli v strane SMER-SD. To viedlo vždy k dvojtvárnej politike - inak smeráci hovorili a hlasovali v Bruseli, inak doma.

Čo som počul a čítal, tak mnohí volili Čaputovú preto, lebo odmietajú politiku SMERu.
Lenže realita je dnes úplne iná. Za všetko hovorí výrok premiéra Pellegriniho, podpredsedu strany SMER-SD:
https://www.teraz.sk/spravy/premier-vita-ze-v-2-kole-volieb-pre/384874-clanok.html

Nejaké stretnutia a podpora už nič neovplyvnia. Šefčovič bol skôr trójsky kôň SMERu, ktorý odobral hlasy časti jeho voličov, ktorí by Čaputovú priamo nevolili. Výsledkom bude prezidentka, ktorú súčasný "progresívny" SMER víta. Udalosti po "protestoch" a personálne zmeny vo vláde totiž naštartovali jeho vyprofilovanie na modernú európsku sociálnu demokraciu, akou je v ČR ČSSD.
Neomarxista Šefčovič bol vhodný aj ako záložný plán, keby Čaputová zlyhala. "Liberáli" by ho volili ako "menšie zlo". Pre konzervatívneho voliča je však Šefčoviť nevoliteľný rovnako, ako Čaputová.

Zatiaľ je predčasné hovoriť, že z V4 bude V3. Veľa záleží aj na tom, či voliči v parlamentných voľbách pochopia, že zo strany SMER-SD sa stáva líder "liberálov".
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4168

PríspevokZaslal: Po marec 25, 2019 02:35:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Tip pro multikulturní rockery: Jihadi Beatles

https://www.lbc.co.uk/radio/presenters/maajid-nawaz/britain-must-take-responsibility-jihadi-beatles/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaBat
Hifi inventar


Založený: 21 november 2007
Príspevky: 12743

PríspevokZaslal: Po marec 25, 2019 07:44:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Neblbni, to vůbec nemusí pochopit. Při jeho smyslu pro realitu si bude klidně myslet, že to je fakt nějaká kapela. Ještě se zeptá Černýho, jestli o nich něco neví...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 11495
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po marec 25, 2019 09:14:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Som zvedavy, ako bude v EU prebiehat schvalovanie smernice o regulacii internetu pre ochranu autorskych prav:
- https://zachraninternet.cz/svoboda.html (Piratska kampan)
citácia:
EPP, a coalition of European national political parties, is the key backer of Article 13 and the largest party in the European Parliament. Without its support, Article 13 is very unlikely to make it through the final vote.

The EPP is deeply split on the issue. EPP parties from Luxembourg, Sweden and the Czech Republic all oppose the measure, so Poland is in good company.

The other blocs that strongly back Article 13 are the S&D (socialist) and ALDE (liberal) MEPs.

Zdroj: https://www.eff.org/deeplinks/2019/03/could-be-it-key-polish-political-party-comes-out-against-article-13

A ak to nahodou schvalia, tak kedy pridu dalsie regulacie na dalsie veci...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4168

PríspevokZaslal: Po marec 25, 2019 09:42:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Další regulace na další věci přicházejí neustále. Stačí když to schválí soudruzi zastupující pár nejlidnatějších zemí EU a hotovo:
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/411234/jak-zastavit-silene-smernice-z-eu-cesko-ma-hned-nekolik-moznosti.html

A i když to nakrásně neprojde teď a v této podobě, tak se to přejmenuje, znepřehlední, zhorší a když to neprojde ani tak, tak se to nějak zkoulí tak, aby se to vůbec schvalovat nemuselo - viz Evropská ústava -> Lisabonská zrada.


P.S.: Když se digitální svazáci ohánějí svobodou, tak to působí opravdu tragikomicky:
http://dfens-cz.com/fiasko-pod-piratskou-plachtou/
http://dfens-cz.com/usekove-mereni-v-holesovickach-reloaded/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TigiGold
Hifista - pokročilec


Založený: 24 júl 2008
Príspevky: 429
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po marec 25, 2019 16:12:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Kozousch napísal:
Další regulace na další věci přicházejí neustále. Stačí když to schválí soudruzi zastupující pár nejlidnatějších zemí EU a hotovo:
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/411234/jak-zastavit-silene-smernice-z-eu-cesko-ma-hned-nekolik-moznosti.html


Tedy ne že bych se s radostí zastával soudruhů z EU, ale to, co jsi napsal výše, není pravda. I v odkazovaném článku Blesku se můžeš dočíst, že k tomu, aby byl legislativní návrh v Radě EU schválen kvalifikovanou většinou, je zapotřebí souhlasu alespoň 16 zemí tvořících minimálně 65 procent obyvatel EU. A lze ještě dodat, že u některých rozhodnutí (např. v oblasti společné zahraniční a bezpečnostní politiky, členství v EU nebo nepřímých daní) je nutná jednomyslnost členů.

_________________
Audiolab 9000 CDT * RME ADI-2 DAC FS * Neumann KH310 * Sennheiser HD800 a HD650 * Beyerdynamic T1 * Avantone Planar * AKG K371 * Panasonic DMP-BDT380EG * Epson EH-TW5650
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Bartoli
Hifi inventar


Založený: 24 jún 2008
Príspevky: 4089

PríspevokZaslal: Ut marec 26, 2019 11:45:01    Predmet: Odpovedať s citátom

TigiGold napísal:
Kozousch napísal:
Další regulace na další věci přicházejí neustále. Stačí když to schválí soudruzi zastupující pár nejlidnatějších zemí EU a hotovo:
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/411234/jak-zastavit-silene-smernice-z-eu-cesko-ma-hned-nekolik-moznosti.html


Tedy ne že bych se s radostí zastával soudruhů z EU, ale to, co jsi napsal výše, není pravda. I v odkazovaném článku Blesku se můžeš dočíst, že k tomu, aby byl legislativní návrh v Radě EU schválen kvalifikovanou většinou, je zapotřebí souhlasu alespoň 16 zemí tvořících minimálně 65 procent obyvatel EU. A lze ještě dodat, že u některých rozhodnutí (např. v oblasti společné zahraniční a bezpečnostní politiky, členství v EU nebo nepřímých daní) je nutná jednomyslnost členů.


Pripada mi ze EU praxe je takova ze co si Nemci a Francouzi upecou na 4 oci na nejvyssi urovni (4 oci = D kancler + F president) to se pak prosadi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi inventar


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 3237
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: Ut marec 26, 2019 11:54:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Bratislava 20. marca 2019 (HSP/Foto:TASR- MO SR)



Eduard Chmelár vo svojom aktuálnom statuse na sociálnej sieti upozorňuje, že “štátna propaganda už začína pripravovať verejnosť na prítomnosť amerických vojakov na Slovensku”

https://www.hlavnespravy.sk/chmelar-potvrdene-usa-rokuju-so-slovenskom-vojenskej-pritomnosti/1703813

........
https://slobodnyvyber.sk/eduard-chmelar-vyber-prezidenta/
..........

Edo Chmelár: Materiál Pentagonu usvedčuje slovenských politikov z klamstva alebo nekompetentnosti
Posted by Slobodný Výber | 25.03.2019 | Názor, Slovensko


https://slobodnyvyber.sk/edo-chmelar-material-pentagonu-usvedcuje-slovenskych-politikov-z-klamstva-alebo-nekompetentnosti/


=====================

merhaut si ich láskovo tých amerických vojakov zober tam ku sebe do izby

Načo sa tu tlačia a zbytočne Rusov dráždia. Ak tu začne konflikt tak USA je za vodou. Rolling Eyes Mad
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4168

PríspevokZaslal: St marec 27, 2019 06:58:18    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
Som zvedavy, ako bude v EU prebiehat schvalovanie smernice o regulacii internetu pre ochranu autorskych prav:
- https://zachraninternet.cz/svoboda.html

Dle očekávání schváleno. Většina českých zastupičů proti, většina slovenských pro:
https://www.lupa.cz/aktuality/reforma-copyrightu-s-clanky-11-a-13-jak-hlasovali-cesti-europoslanci/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2646

PríspevokZaslal: St marec 27, 2019 09:55:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Za mě je ta autorskoprávní reforma naprosto v pořádku.
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 11495
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St marec 27, 2019 11:02:49    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
...

Although the directive has been voted through on Tuesday, it's still a way off implementation. It still needs to be ratified by the EU Council, which an EU spokesman told Business Insider is likely to happen in early April.

Once that's done, it will be up to EU member states whether they want to adopt the new laws. If they decide to do so, they will have two years to implement them.

Viac: https://www.businessinsider.com/explained-article-15-and-article-17-2019-3
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ZdeNek II
Hifista - zaslúžilec


Založený: 22 august 2007
Príspevky: 769

PríspevokZaslal: St marec 27, 2019 19:48:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud se ona reforma dostane do praxe tak bude brzy úprava. Velké deníky budou požadovat poplatky a vyhledávače je tedy budou ignorovat a malé “alternativní” servery ovšem poplatky nebudou chtít a tak budou svoji “pravdu” šířit snadněji a bez konkurence. No a když potom vládnoucí strany zjisti že “jejich” média díky vyškrtnutí z vyhledávání přicházejí o čtenáře tak hned bude poprask a reforma, svoji “pravdu” přece musí šířit dál.

Ohledně dat na serverech, opět se tedy budou nahrávat data zaheslovaná a na jiných stránkách budou hesla a nic se nezmění. Vlastně ano, i mladá generace se naučí používat hesla.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 11495
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St marec 27, 2019 20:05:22    Predmet: Odpovedať s citátom

ani to dlho netrvalo, a uz su tu volania po dalsich krokoch
citácia:
...
Mediální zákony a limity svobody slova jsou jen další příklad téhož.
...
Co s tím? Máme v zásadě dvě možnosti. Jednak můžeme trvat na absolutní hodnotě široce pojaté svobody slova, omezené pouze zhruba stejnými limity jako dnes...
...
Druhá možnost je úprava mediálních zákonů. Mediální prostor je dnes zcela jiný než před dvaceti lety, není tedy nic divného na úvaze, zda by na to neměla reagovat i pravidla, která jeho fungování upravují. Nemusí jít pouze nebo hlavně o blokování mediálního obsahu. Důležité je například zajistit, aby nemohl vznikat a být šířen anonymně a s neprůhledným financováním. Trvat na tom je rozumné, není to žádné omezení svobody slova, a pokud by se to podařilo, značná část dezinformací by odpadla.
...

Zdroj: komentar Jana Molacka, https://denikn.cz/94044/orwell-predpovidal-pametove-diry-vznikly-dezinformacni-weby-pravda-v-nich-mizi-stejne-spolehlive-co-s-tim/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2646

PríspevokZaslal: St marec 27, 2019 20:11:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Další kroky jsou nezbytné.
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
MaBat
Hifi inventar


Založený: 21 november 2007
Príspevky: 12743

PríspevokZaslal: St marec 27, 2019 20:42:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Jestli jsi stejnej expert na autorskoprávní reformy jako na imigrační politiku Německa, tak potěš koště.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1474

PríspevokZaslal: St marec 27, 2019 20:48:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Kozousch napísal:
Dle očekávání schváleno. Většina českých zastupičů proti, většina slovenských pro...

Žiaľ, to je dnešná realita slovenskej politiky:
MaG napísal:
Pre lepšie pochopenie by sa asi zišlo vysvetliť, že kým ČR má parlamentné strany KSČM a ČSSD, na Slovensku sa tieto 2 názorové prúdy stretli v strane SMER-SD. To viedlo vždy k dvojtvárnej politike - inak smeráci hovorili a hlasovali v Bruseli, inak doma.

Mňa tam prekvapila len Beňová, ktorá hlasovala proti. Ale asi len myslí na blížiace sa voľby. Ostatní smeráci definitívne končia a zbytok sa tiež výrazne preriedi.

miero napísal:
Although the directive has been voted through on Tuesday, it's still a way off implementation. It still needs to be ratified by the EU Council, which an EU spokesman told Business Insider is likely to happen in early April.
Once that's done, it will be up to EU member states whether they want to adopt the new laws. If they decide to do so, they will have two years to implement them.

Tu by som doplnil vyhlásenie europoslanca Sulíka - citujem: “Slovensko na Rade ministrov s týmto textom súhlasilo, a to napriek pôvodne negatívnemu stanovisku, otázka je prečo.”
https://www.hlavnespravy.sk/sulik-sloboda-internetu-vyrazne-utrpela-mohli-sme-zmenit-hlasovanie-slovenskych-europoslancov-bolo-klucove/1709744

Riešením je skutočne len týchto ľudí vymeniť. Dúfam, o pár mesiacov bude EP, ktorý tieto nezmysly zruší.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1474

PríspevokZaslal: St marec 27, 2019 20:57:18    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
Co s tím? Máme v zásadě dvě možnosti. Jednak můžeme trvat na absolutní hodnotě široce pojaté svobody slova, omezené pouze zhruba stejnými limity jako dnes...
...
Druhá možnost je úprava mediálních zákonů. Mediální prostor je dnes zcela jiný než před dvaceti lety Question, není tedy nic divného na úvaze, zda by na to neměla reagovat i pravidla, která jeho fungování upravují. Nemusí jít pouze nebo hlavně o blokování mediálního obsahu. Důležité je například zajistit, aby nemohl vznikat a být šířen anonymně a s neprůhledným financováním. Trvat na tom je rozumné, není to žádné omezení svobody slova, a pokud by se to podařilo, značná část dezinformací by odpadla.

miero, znovu tu dávaš citáty a odkazy bez toho, aby k nim vyjadril svoj názor. Mám to chápať tak, že Ty sa s týmito názormi stotožňuješ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2646

PríspevokZaslal: St marec 27, 2019 21:34:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Třicetidvouprocentní Batíku, já se potýkal s autorským zákonem když tys říkal hovnu papů. Nevíš nic, ale víš to opět naprosto přesně.
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
MaBat
Hifi inventar


Založený: 21 november 2007
Príspevky: 12743

PríspevokZaslal: St marec 27, 2019 21:40:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Že ses potýkal se zákonem, celkem nemám problém věřit. Dvaatřicet procent je podíl narozených muslimů ze všech dětí za posledních pět let, zjisti si to. (Je samozřejmě ohavné mluvit o dětech jako o muslimech, ale bohužel tak to je. Jsou společnosti, kde je za odpadnutí od islámu smrt. Zanedlouho i v Německu.)

Naposledy upravil MaBat dňa St marec 27, 2019 21:43:53, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2646

PríspevokZaslal: St marec 27, 2019 21:43:48    Predmet: Odpovedať s citátom

V Turecku?
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
MaBat
Hifi inventar


Založený: 21 november 2007
Príspevky: 12743

PríspevokZaslal: St marec 27, 2019 21:44:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Zjisti si to.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 139, 140, 141 ... 150, 151, 152  Ďalšia
Strana 140 z 152

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist