Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Odar Hifi inventar
Založený: 14 december 2009 Príspevky: 3094
|
Zaslal: So jún 08, 2019 09:25:31 Predmet: |
|
|
Napisal to trosku nesikovne, ale snad sa to da pochopit . . .
BTW Frantrax - je zname, kedy sa bude dat stereo verzia objednat? Na webe vidim, ze aktualne neprijmate dalsie objednavky, lebo nestihate.
Vdaka za info. |
|
Návrat hore |
|
 |
Michal_jbl 250ti jubilee Hifista - pokročilec
Založený: 16 február 2018 Príspevky: 335 Bydlisko: Brno
|
Zaslal: St jún 12, 2019 07:52:41 Predmet: |
|
|
Michal_jbl 250ti jubilee napísal: | Mam plosnaky s rc filtry pripravene na paralelizaci vsech odporu... tak budu laborovat... aby sum nevadil... nyni nevim, co je sum... musim dat hlavu primo do horny...
Hmmm..? |
Hmmmmmmm?! To je nějaký nový protokol komunikace? |
|
Návrat hore |
|
 |
BV Hifi inventar
Založený: 06 október 2006 Príspevky: 5027 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: St jún 12, 2019 09:49:56 Predmet: |
|
|
Dosť nejasné vyjadrenia...
citácia: | a sumi to do cca 30 cm... |
neskoršie
citácia: | tak budu laborovat... aby sum nevadil...nyni nevim, co je sum... musim dat hlavu primo do horny... |
Čo sa medzitým zmenilo?? |
|
Návrat hore |
|
 |
Soaron Hifi expert

Založený: 27 december 2015 Príspevky: 1459
|
Zaslal: St jún 12, 2019 11:38:01 Predmet: |
|
|
Michal_jbl 250ti jubilee, komunikačný protokol bol vynútený klientom, t. j. tým, čo ste napísali .
Práve na to som narážal. Načo laborovať, aby šum nevadil, keď "niní nevím, co je sum"? _________________ PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560 |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: St jún 12, 2019 14:11:42 Predmet: |
|
|
No dobrá... tedy polopatě
Nyní mám pasivní výhybky a z OktoSHARCu tak ženu vždy do dvou kanálů (basák+horna) stejný signál. Pozaďový šum prakticky není možné slyšet, leda byste dali hlavu do horny a bylo úplné ticho.
Proč chci měnit pasivní řešení za aktiv? Tak především proto, že se s tím dá neskutečně snadno laborovat, měnit nastavení filtrů a měřit, poslouchat vliv... mám možnost i FIR filtrů atd. No a navíc se velmi výrazně zvýší citlivost a tedy 100 W zesilovač bude stačit na brutální hlasitost.
Když jsme dělal pokus, tak s nastavením RC filtru dle Mabata je šum samozřejmě vyšší než u pasivu a je slyšitelný při tichu asi do vzdálenosti 30 cm od horny… pokud bych s tím nebyl spokojen, budu paralelizovat odpory a můžu to libovolně ovlivnit... ale citlivost půjde pryč.
Už jasno? No měl jsem za to, že to téma je docela jednoduché...
BTW: tenhle OktoDAC nebo můj OKtoSHARC je špička stran měření a o tom tady byl původní příspěvek Pavla B. Krámy za násobky, desetinásobky či stonásobky peněz jsou technicky velmi výrazně horší... všechna ta slavná "diskrétní řešení" a to jsou v 99 % dvoukanály!!! |
|
Návrat hore |
|
 |
BV Hifi inventar
Založený: 06 október 2006 Príspevky: 5027 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: St jún 12, 2019 14:46:12 Predmet: |
|
|
Jasno.. V tej súčasnej "nešumiacej" pasívnej výhybke je pre driver (mimo výhybky) určite aj pasívny útlm (10-20dB??, takže aj tam je citlivosť "pryč", preto to v pasíve nešumí. A rovnaký pasívny útlm doporučujem dať na výstup zosilňovača pre výšky v aktívnej verzii. Bude to presne rovnako "nešumieť". A využiť 100W výkonu na driver s citlivosťou 110dB je na ozvučovanie vonku, kde sa počúva 10-30m od boxov, nie na posluch doma cca 3m od boxu. Tých 100W je pre citlivý driver v aktíve úplne zbytočných, takže aj s tým útlmom (10-15dB)na výstupe konca pre driver to bude hrať "neznesiteľne" hlasito.. Stačí sa "pozrieť" na svorky drivera osciloskopom, čo tam v pasíve v špičkách ide, aký rozkmit.. |
|
Návrat hore |
|
 |
MaBat Hifi inventar

Založený: 21 november 2007 Príspevky: 9912
|
Zaslal: St jún 12, 2019 16:47:45 Predmet: |
|
|
Pro driver v aktivu to chce nějaký pěkný tichý Áčko, stačí pár wattů. Takový zesilovač bych si postavil, kdybych to uměl. Protože neumím, mám úplně obyčejný šedesátiwattoý AB s pasivním útlumem. A jen tak mimochodem, těch 110 dB to rozhodně nemá všude, ale furt je to ještě poměrně dost. |
|
Návrat hore |
|
 |
bubuxin Hifi expert
Založený: 01 marec 2007 Príspevky: 2827 Bydlisko: Žiar nad Hronom
|
Zaslal: St jún 12, 2019 21:08:57 Predmet: |
|
|
Také šikovné Áčko postavil miestny člen. 20 W, zisk 20 dB a nešumí aj bez útlmu. |
|
Návrat hore |
|
 |
BlackBerry Hifi expert
Založený: 14 máj 2012 Príspevky: 2602 Bydlisko: nedaleko od Trenčína
|
|
Návrat hore |
|
 |
MaBat Hifi inventar

Založený: 21 november 2007 Príspevky: 9912
|
Zaslal: Št jún 13, 2019 05:18:11 Predmet: |
|
|
Já zesilovače nesleduju, až tak mě to nezajímá ani netrápí. Ale koukal jsem, že Nelson Pass má hezký kousky. To je poměrně věhlasný jméno. |
|
Návrat hore |
|
 |
BlackBerry Hifi expert
Založený: 14 máj 2012 Príspevky: 2602 Bydlisko: nedaleko od Trenčína
|
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Št jún 27, 2019 15:52:04 Predmet: |
|
|
BV napísal: |
Jasno.. V tej súčasnej "nešumiacej" pasívnej výhybke je pre driver (mimo výhybky) určite aj pasívny útlm (10-20dB??, takže aj tam je citlivosť "pryč", preto to v pasíve nešumí. A rovnaký pasívny útlm doporučujem dať na výstup zosilňovača pre výšky v aktívnej verzii. Bude to presne rovnako "nešumieť". A využiť 100W výkonu na driver s citlivosťou 110dB je na ozvučovanie vonku, kde sa počúva 10-30m od boxov, nie na posluch doma cca 3m od boxu. Tých 100W je pre citlivý driver v aktíve úplne zbytočných, takže aj s tým útlmom (10-15dB)na výstupe konca pre driver to bude hrať "neznesiteľne" hlasito.. Stačí sa "pozrieť" na svorky drivera osciloskopom, čo tam v pasíve v špičkách ide, aký rozkmit.. |
Ano... souhlasím... taky to tak chystám... leč energetika mě živí, takže hudba a zvuk musí být nyní jen v modu poslechu  |
|
Návrat hore |
|
 |
miero Hifi inventar

Založený: 08 september 2010 Príspevky: 9447 Bydlisko: Praha
|
|
Návrat hore |
|
 |
|