Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

rušenie gramofónu
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Analóg
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: So jún 08, 2019 20:06:19    Predmet: rušenie gramofónu Odpovedať s citátom

Ahojte, mam mensi problem s rusenim signalu v gramofone. Ramienko som prekabloval a vymenil komplet kable za plnohodnotnu med, s vyvodom priamo na pozlatene cinche. Signalove kable su taktiez nove medene s pozlatenymi koncovkami. Menil som hifi stolik zo sklenenych polic na drevene a objavil sa mi zvlastny jav. Pri dost vysokej hlasitosti zosilovaca pocujem jemny brum v reproduktoroch, ako keby napatovy brum. samozrejme ze platna nehraje len je prepnute na Phono vstup.
Ako nahle sa dotnem zemnenia prstom brum zmizne. napatim to nie je, lebo som komplet odstranil aj napatove kable z okolia a aj tak tam brum bol. Viete mi poradit ci existuje na to nieco ako to odstranit ?
Po pravde pokial gramofon hraje nie je to pocut a nerusi to, a zase na plno to tiez clovek nepusta skoro nikdy, ale co ak raz a pri prechode skladby potom to jemne clovek vnima.

Dakujem za rady.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Lechos
Hifi expert


Založený: 03 január 2009
Príspevky: 1056
Bydlisko: Severní Morava okr.Karviná

PríspevokZaslal: Ne jún 09, 2019 13:39:24    Predmet: Odpovedať s citátom

málo údajů, typ, model gramce, zesilovače ? DIN nebo cinch přípoj ? zemnění na kostru GND ?
_________________
pioneer A-656 MK2***technics SL-PG400A***pioneer PL335***
aiwa AD-F 910E***sony ST-S390***technics SH-GE 70***toshiba SD-24 VL***
2x pioneer CS-901***Tesla B116 A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: Ne jún 09, 2019 14:06:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Gramofon dual cs505-3 komplet po repase, menene napatove kable, signalove kable priamo na cinch konektory zlate. Prenoska ortofon 2m red, zemnenie ramienka a tela gramofonu vyvedene na zem do zosilovaca yamaha a-s1100. Prepojenie cez cinche do phono predzosilovaca vstavaneho v yamaha a-s1100. Skusal som zemnenie pripojit uz vsade mozne a nic nepomaha. Ked sa priblizujem rukou k ramienku trosku sa ten brum zosiluje, ale po dotknuti sa zemniacej sruby vsetko zmizne. Menil som aj zemniace kable, cinchove kable, vysledok rovnaky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: Ne jún 09, 2019 14:14:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Gramofon dual cs505-3 komplet po repase, menene napatove kable, signalove kable priamo na cinch konektory zlate. Prenoska ortofon 2m red, zemnenie ramienka a tela gramofonu vyvedene na zem do zosilovaca yamaha a-s1100. Prepojenie cez cinche do phono predzosilovaca vstavaneho v yamaha a-s1100. Skusal som zemnenie pripojit uz vsade mozne a nic nepomaha. Ked sa priblizujem rukou k ramienku trosku sa ten brum zosiluje, ale po dotknuti sa zemniacej sruby vsetko zmizne. Menil som aj zemniace kable, cinchove kable, vysledok rovnaky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Sendy
Hifi expert


Založený: 29 november 2008
Príspevky: 1522
Bydlisko: Severný Moravistan

PríspevokZaslal: Ne jún 09, 2019 14:28:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Někde na signálové části chybí stínění. Bývá to i problém některých přenosek.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: Ne jún 09, 2019 14:55:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Neviem, premeral som kontakty a vsade je kontakt dobry. Z prenosky idu kabliky priamo na cinche. Len nechapem preco mam kontakt medzi L- a R- a GND, musi to byt prepojene niekde v zosilovaci. Ma to tak byt ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Sendy
Hifi expert


Založený: 29 november 2008
Príspevky: 1522
Bydlisko: Severný Moravistan

PríspevokZaslal: Ne jún 09, 2019 15:06:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Nejde o dobrý kontakt nebo propoj, prostě tam asi stínění někde chybí.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: Ne jún 09, 2019 17:54:46    Predmet: Odpovedať s citátom

menil som prenosku z Ortofon OM10 na 2M Red. je citlivejsia ako OM10 a v podstate od vtedy sa to cele zacalo ked tak premyslam.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Lechos
Hifi expert


Založený: 03 január 2009
Príspevky: 1056
Bydlisko: Severní Morava okr.Karviná

PríspevokZaslal: Ne jún 09, 2019 18:02:03    Predmet: Odpovedať s citátom

hm, no a na starou přenosku hraje bez brumu ? GND propoj není nutno někde kostřit,
vyzkoušej metodou pokus-omyl
některé gramofony (nevím či Dual) mají v pozici off zkratovač signálu na zem právě proti rušení hlukem mechanismu při vypínání

_________________
pioneer A-656 MK2***technics SL-PG400A***pioneer PL335***
aiwa AD-F 910E***sony ST-S390***technics SH-GE 70***toshiba SD-24 VL***
2x pioneer CS-901***Tesla B116 A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: Ne jún 09, 2019 18:13:37    Predmet: Odpovedať s citátom

so starou som nemal brum ziadny. ked nezapojim GND tak to vydava hrozny brum. Nic, musim sa s tym pohrat, vyvediem kabel z GND a skusim prikladat na jedtlive diely gramofonu, pripadne premyslam este vyskusat ferittovy magnet dat na kable.
V piatok som sa s tym hral 3 hodiny a musel som odobral spod gramofonu bluray, lebo ten prebijal a ovplyvnoval signal.
Celu elektriku som vsak odpojil a nechal aktivne len gramo a zosil a nic sa nezmenilo.
skusim dnes vecer sa s tym este pohrat, ked nepomoze, tak mozno este skusit iny predzosilovac, alebo sa na to vykaslem. Pocutelne to je fakt az pri skoro maxime.

Z grama som skusal aj uplne odpojit elektriku a nechal aktivny len zosilovac a slo to tak ci tak, takze to bude fakt len niekde v signalovej casti.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: Ne jún 09, 2019 21:25:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Uprimne to vzdavam. Skusal som uz vsetko a jedine uz zostava len skuska vymeny predzosilovaca, alebo ine kabliky k prenoske. Kedze som kupil Cardas, pochybujem, ze to bude v nich. Kym nedam ruku na 5cm od zadnej strany ramienka nic nerusi a preto na to kaslem. Pri hudbe to nepocut ani cez sluchatka. Musim sa s tym zmierit, ze do dokonalosti sa vsetko urobit neda. Dakujem za rady, mozno raz ked zmenim prenosku to zmizne, mozno.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1417

PríspevokZaslal: Ne jún 09, 2019 22:15:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Este jedna otazka: Co vsetko je este pripojene na tu Yamahu?
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: Ne jún 09, 2019 22:41:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Odpoved jednoducha, aj ked som vsetko odpojil a nechal len gramo pripojene nic sa nezmenilo, teda ked neratam pripojene repro bedne. Vsetko je prepojene napajacimi kablami ViaBlue x-25 do sietoveho filtra noble audio.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JHradec
Hifista - zaslúžilec


Založený: 29 január 2007
Príspevky: 985

PríspevokZaslal: Po jún 10, 2019 07:02:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Jestli se brum mění při přiblížení ruky k ramínku, zaměřil bych se tam. jak jsou jednotlivé díly gramofonu a ramínka zeměné například.
Předpokládám, že situace je podobná i při vypnutém/ zapnutém motorku a v různých polohách raménka ( nad talířem i mimo )??
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: Po jún 10, 2019 08:02:22    Predmet: Odpovedať s citátom

cely mechanizmus je spojeny s kovovou zakladnou, takze ten v podstate upevnovacimi srubami v kontakte so zemou, z ramienka ide uzemnovaci kablik o kovovu zakladnu.
Pravda je taka, ze som menil prekablovanie prenosky, ale zemnenie ramienka som nechal povodny DUAL kablik, nemenil som za Cardas.
Nech sa dotnem akejkolvek kovovej casti gramofonu, brum ustane.
je to rovnake pri zapnutom, vypnutom motorceku a aj v akejkolvek polohe ramienka aj nad tanierom.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: Po jún 10, 2019 10:01:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak komunikoval som dnes s expertom na analog a gramo riesenia a jednoznacne mi povedal, ze tieto veci sa deju aj pri TOP radach gramo a su veci, ktore sa ovplyvnit nedaju. Dohodli sme sa na teste v studiu a prejdem na inu znacku prenosky a rovno to otestujeme v studiu.

Dakujem za pomoc a rady.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Stefan31
Hifista


Založený: 10 marec 2007
Príspevky: 157

PríspevokZaslal: Po jún 10, 2019 12:31:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Kamarát mal podobný problém, po pootočení grama voči zosilňovaču sa brum stratil - nemohol byť ani na zosilňovači, pootočenie bolo cca 90 st.

Stefan31
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: Po jún 10, 2019 12:45:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak rozmietnene to mam podla foto. Je mi jasne, ze keby som to umiestnil na ine miesto v miestnosti, mozno by to stratilo ruchy uplne. Uvidim ako to dopadne v studiu s novou prenoskou.


stolik.jpg
 Description:
Stolik
 Filesize:  136.31 KB
 Viewed:  25 Time(s)

stolik.jpg


Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Sendy
Hifi expert


Založený: 29 november 2008
Príspevky: 1522
Bydlisko: Severný Moravistan

PríspevokZaslal: Ut jún 11, 2019 08:15:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Stefan31 napísal:
Kamarát mal podobný problém, po pootočení grama voči zosilňovaču sa brum stratil - nemohol byť ani na zosilňovači, pootočenie bolo cca 90 st.

Stefan31


To je jiný problém, do přenosky (a pochopitelně i kabeláže atd.) se asi indukovalo rozptylové mag. pole síťového trafa zesilovače, nejlépe lze odstranit vzdáleností a polohou. Jemu to chytá brum kapacitní vazbou.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Sendy
Hifi expert


Založený: 29 november 2008
Príspevky: 1522
Bydlisko: Severný Moravistan

PríspevokZaslal: Ut jún 11, 2019 11:46:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Scoop napísal:
Tak komunikoval som dnes s expertom na analog a gramo riesenia a jednoznacne mi povedal, ze tieto veci sa deju aj pri TOP radach gramo a su veci, ktore sa ovplyvnit nedaju. ....


Sorry, ale něco, co která zbytečně brumí, není TOP, ale naleštěný prd, jako spousta věcí pro snoby. Správný postup je najít příčinu - pro někoho znalého s primitivním vybavením jako nf generátor + improvizovaná kapacitní sonda to může být otázka pár minut. Pak tu příčinu odstranit, ať to bude blbost typu špatně stíněný káblík, nepřipojená trubka ramínka, poškozený vodivý povlak na nějakém plastovm dílu nebo nevhodná - blbě stíněná přenoska.
Taky jsem zažil, že si majitel koupil za 25000 přenosku na dřevěném podkladu, rustikální design, údajný TOP ve své třídě a vrčela při přiblížení ruky jak vzteklá. Pomohly 3 proužky měděné folie, ale za ty prachy bych očekával, že by to měl výrobce mít vyřešené.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Lechos
Hifi expert


Založený: 03 január 2009
Príspevky: 1056
Bydlisko: Severní Morava okr.Karviná

PríspevokZaslal: Ut jún 11, 2019 14:46:32    Predmet: Odpovedať s citátom

A už jsi zkoušel ten Dual napojit na něco jiného než ta Yamaha ?
_________________
pioneer A-656 MK2***technics SL-PG400A***pioneer PL335***
aiwa AD-F 910E***sony ST-S390***technics SH-GE 70***toshiba SD-24 VL***
2x pioneer CS-901***Tesla B116 A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: St jún 12, 2019 00:01:17    Predmet: Odpovedať s citátom

pri dvoch prenoskach co som mal pred M2 RED som rusenie nemal, az pri tejto. Dnes idem na test s inou prenoskou do ineho priestoru. mam dohodnuty aj iny predzosilovac na skusku a uvidime ako sa to bude chovat. ak sa jav bude opakovat tak to budem musiet riesit hladanim chyby ako pise Sendy.

Uvidime, sam som z toho trosku smutny. repas DUALu ma stal celkom dost a toto ma celkom stve vnutorne, lebo som mohol kupit mozno aj ine gramo...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JHradec
Hifista - zaslúžilec


Založený: 29 január 2007
Príspevky: 985

PríspevokZaslal: St jún 12, 2019 07:18:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Kam je připojené stínění vložky ?? je vůbec někde spojené se "zemí" ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Sendy
Hifi expert


Založený: 29 november 2008
Príspevky: 1522
Bydlisko: Severný Moravistan

PríspevokZaslal: St jún 12, 2019 08:10:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Scoop napísal:
Dnes idem na test s inou prenoskou do ineho priestoru. mam dohodnuty aj iny predzosilovac na skusku a uvidime ako sa to bude chovat....


To je takový postup stylu "auto mi dál nejede, ale abych vystoupil a podíval se, jestli nejsem zapadlý v močálu, raději zkusím vyměnit motor".



Scoop napísal:

Uvidime, sam som z toho trosku smutny. repas DUALu ma stal celkom dost a toto ma celkom stve vnutorne, lebo som mohol kupit mozno aj ine gramo...


Co se na tom Dualu repasovalo?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: St jún 12, 2019 15:14:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Sendy napísal:
Scoop napísal:
Dnes idem na test s inou prenoskou do ineho priestoru. mam dohodnuty aj iny predzosilovac na skusku a uvidime ako sa to bude chovat....


To je takový postup stylu "auto mi dál nejede, ale abych vystoupil a podíval se, jestli nejsem zapadlý v močálu, raději zkusím vyměnit motor".



Scoop napísal:

Uvidime, sam som z toho trosku smutny. repas DUALu ma stal celkom dost a toto ma celkom stve vnutorne, lebo som mohol kupit mozno aj ine gramo...


Co se na tom Dualu repasovalo?


Ja som nepovedal, ze idem hned nieco kupovat. Vyskusat a najst ci je chyba v predzosilovaci Phono Yamaha, alebo inde.

Repas Moroa, menene remene, menene kablovanie od prenosky s konektormi, vyvody priamo na cinch. Menena elektrika gramofonu s vyvodom na koncovku pre kabel + kryt plexi


Naposledy upravil Scoop dňa St jún 12, 2019 15:20:04, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: St jún 12, 2019 15:17:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Test vykonany, prenosku som nahradil za Goldring G1006 a konecne sa vytratili sykavky.
Kazdopadne rusenie neustalo a je problem niekde v mechanizme ramienka.

Takze na buduci tyzden sa na to vrhnem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: Po jún 17, 2019 18:03:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Problem vyrieseny. Nanovo som prekabloval ramienko novymi Cardas kablami co mi ostali, nanovo prepajkoval konektory k prenoske aj k cinchom a sum sa zredukoval na polovicu a rusenie zmizlo.
Nechcelo sa mi do toho, ale konecne je to tak ako to ma byt.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1417

PríspevokZaslal: Po jún 17, 2019 18:14:49    Predmet: Odpovedať s citátom

A ake je to s tym Ortofon 2M Red? Smile
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scoop
Nádejný hifista


Založený: 22 november 2012
Príspevky: 54

PríspevokZaslal: Po jún 17, 2019 18:44:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Uprimne, to som uz neskusal, tu uz mam predanu. Kolega ju zoberie a je uz odlozena v krabicke. Ale zvuk z 2M Red mi nesedel od zaciatku, vysky mi rezali usi. S aktualnou prenoskou je to o niecom inom. Ale niekde som musel chybovat a zle som dedukoval, ze rusenie sposoboval Ortofon.
V tejto chvily je to doslova ciste.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifista - zaslúžilec


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 994

PríspevokZaslal: Ne jún 23, 2019 10:14:53    Predmet: Odpovedať s citátom

2M Red je dobrá prenoska, u mňa problém so sykavkami rozhodne nemá.
Možno si len "nesadla" s predzosilňovačom, u prenosiek veľmi záleží na vstupnej kapacite. Tú môže výrazne ovplyvniť aj prepojovací kábel. Výhodou je, ak sa dá na predzosilňovači nastaviť.
Aj keď vidím, že prepdísanú vstupnú kapacitu majú podobnú.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Analóg Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist