Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

pdf k UPS Mk1

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Dokumentácia - How to ...
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Po august 19, 2013 12:06:42    Predmet: pdf k UPS Mk1 Odpovedať s citátom

Ahojte, nemate niekto prosim poruke dokument ktory posielal kazzatel k UPS Mk1 ? Potrebujem hlavne dokumentaciu k vstupom, teda na ktory pin zapojit vypinac, spustanie impulzom atd atd.

Pripadnym provokaterom ohladne pajcovania, podvodov, kradnutia atd atd odkazujem ze dosku som si kupil pred rokmi priamo od kazzatela, dokumentaciu vtedy posielal na cd, bohuzial odvtedy som sa stahoval, potom kvoli zaneprazdnenosti som projekt odlozil a dokument som stratil.

Dikes

_________________
Low end, nízka konzumná trieda, nič pre mňa. Ja sa točím v super high ende.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6916

PríspevokZaslal: Po august 19, 2013 12:12:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Napiš mi mail, já ti to pošlu...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Po august 19, 2013 12:25:52    Predmet: Odpovedať s citátom

poslal som, dakujem za ochotu
troton, zmaz to nech to tu zbytocne nezasieram Wink

_________________
Low end, nízka konzumná trieda, nič pre mňa. Ja sa točím v super high ende.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3786
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St február 05, 2020 19:53:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Prosím vás, kto máte skúsenosť s týmto univerzálnym zdrojom UPS mkI, možno by ste mi vedeli poradiť, ako jednoducho vyriešiť problém spúšťania zdroja okrem pripraveného externého ovládania cez Slave / Master?

Myslel som, že keď na zdroji UPS mkI trvalo osadim prepojku na pozícii 1-2 konektora JP3, označenú ako funkcia switch, tak pri privedení 230V sa spustí zdroj. Žiaľ to tak nefunguje a prístroj čaká len na impulz ako povel na zapnutie resp. vypnutie zdroja cez switch. Takto sa však nedá jednoducho ovládať privedením 230V zo zasuvky, či už z iného hi-fi komponentu, zdroja, alebo len z predlžovačky so spínačom.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3786
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St február 05, 2020 21:23:15    Predmet: Odpovedať s citátom

resetovanie logiky RST nastúpi neskôr vďaka RC 22kohm/10uF pre bazu Q13, než High úroveň na CKL od premosteného Switch na konektore JP3, ktorý simuluje privedený signál externeho zdroja do Slave.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9586
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St február 05, 2020 23:18:46    Predmet: Odpovedať s citátom

a co tak na vstup slave priviest i bazu Q13 a zem?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3786
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št február 06, 2020 06:14:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Mne to tak z rána nemyslí,, tak teraz neviem ako to myslíš.
V prvom momente, keď som ešte nevidel schému, som chcel z vonku krátkym kablikom s jack konektormi trvalo prepojiť Master a Slave. Lenže Master sa nevybaví, kým sa nespustí zdroj cez Slave resp. cez switch, čo je vlastne to isté na výstupe opto členu a do CLK, ktorý vybavuje 1/0/1/0/1/0...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9586
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št február 06, 2020 08:27:22    Predmet: Odpovedať s citátom

ci to bude fungovat neviem, ale navrhoval som signal, ktory otvara Q3 pouzit tiez ako signal pre Slave
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3786
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št február 06, 2020 21:18:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak by to asi fungovalo. Avšak vstup Slave je plávajúci. Ten by som musel odstaviť z funkcie. Následne oprieť katodu o gnd a signál 0,7V od prechodu BE Q13 dať na anodu opto člena. To sa mi však nepáči. Chcel by som zachovať nezmenenú funkciu Master/Slave a zároveň mat možnosť zapnutia privedením napájania 230V.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3786
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi február 07, 2020 06:56:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Resp. zvýšiť doplnením oddelovacej diódy pred BE Q13 vybavovacie napätie na 2x0,7V a ďalšou oddelovacou diódou ho priviesť na emitor optoclenu resp. na vstup hradla, čo je ta istá cesta. Slave ovládanie by bolo nefunkčné, ale na druhej strane by sa nič zle nestalo, ak by tam niekto pripojil iný zdroj ovládania.

Do prdele, ved to je to iste ako trvalo osadený switch. To ale nefunguje.

Potrebujem dorobiť niečo čo da len oneskorený impulz do CLK po privedení napájania. Pritom všetky logické prvky sú využité obsadené.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3786
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi február 07, 2020 07:24:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Čo povieš na prepojenie Q´2 cez diódu na CLK + jednu oddelovaciu diódu od výstupu hradla 11? Akurat je to celé postavené na jedenom veľmi krátkom momente. Chcelo by to ešte opozdenie. Akurat by sa funkcia Slave pretláčala alebo zacyklila s Q’.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3786
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So február 08, 2020 12:22:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Dnes som si pozrel log pravdivostnú tabuľku švábov CD4027 J-K master/slave + CD4093 kolpnych obvodov a pokúšal sa nájsť univerzálne riešenie. Nakoniec som sa vzdal zachovania všetkých pôvodných funkcii a zároveň spraviť počiatočný stav zapnutého zdroja pripojením na 230V.

Jednoducho som vybral z pätic oba šváby a na miesto nich som vložil do pätice 2 prepojky, do potrebných pozícii 1-6 a 14-12.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Dokumentácia - How to ... Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist