Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Desktop PC jako zdroj signálu
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
aleska
Hifista - pokročilec


Založený: 27 júl 2007
Príspevky: 330
Bydlisko: Neratovice

PríspevokZaslal: Po júl 07, 2008 03:56:49    Predmet: DEQ2496 Odpovedať s citátom

Existují dva:

a) Alesis DEQ230 (pouze analogové vstupy a výstupy)
b) Alesis DEQ230D (má navíc i digitální)

Možná, že jeho D/A převodník je šunt, ale nestěžuji si, scháním DAC...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
aleska
Hifista - pokročilec


Založený: 27 júl 2007
Príspevky: 330
Bydlisko: Neratovice

PríspevokZaslal: Po júl 07, 2008 04:02:41    Predmet: DEQ2496 Odpovedať s citátom

DEQ2496 je od Behringeru, který je i zvukařema považován za totální Low-End (ne-li přímo šunt), Alesis je ale v trochu vyšší rovině a stížnosti na něj nejsou (viz. forum Elekctrozone). Jsem spokojen, již to hraje tak jak má.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Coques
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 október 2006
Príspevky: 759
Bydlisko: CZ

PríspevokZaslal: Po júl 07, 2008 09:08:42    Predmet: Odpovedať s citátom

DEQ2496 je za tie prachy skvela hracka, na to co dokaze, je prakticky zadarmo.
Behringer urcite nieje zarukou kvality, ale napr so softverom v DEQ sa pani inzinieri pekne vyhrali.

Je tu uz dlho jeden clanok o kvalitnejsich procesoroch.
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-clanky/Spektralni-analyzatory-ve-zvukarske-praxi~06~srpen~2002/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
aleska
Hifista - pokročilec


Založený: 27 júl 2007
Príspevky: 330
Bydlisko: Neratovice

PríspevokZaslal: Po júl 07, 2008 10:39:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Coques napísal:
DEQ2496 je za tie prachy skvela hracka, na to co dokaze, je prakticky zadarmo.
Behringer urcite nieje zarukou kvality, ale napr so softverom v DEQ sa pani inzinieri pekne vyhrali.

Je tu uz dlho jeden clanok o kvalitnejsich procesoroch.
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-clanky/Spektralni-analyzatory-ve-zvukarske-praxi~06~srpen~2002/


Na internetu (TNT) je popis upgrade toho Behringeru (jeho A/D a D/A převodníků), kdyby se našel někdo kdo by se do toho pustil, tak bych do něj také šel (bohužel dost šumí). Pak by nebyl problém ovládat jeho nastavení přes MIDI a ručně jen doladit. Faktem zůstává, že za ty peníze jde a pomůže. Smile
Ten článek jsem doposud nečetl, takže děkuji za něj, je skutečně dobrý. Je vidět, že je napsán praktikem. Vůbec by neškodilo, kdyby se na fóru objevilo více zajímavých článků na podobná témata (a nemusí to být jen o EQ).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Po júl 07, 2008 11:43:07    Predmet: Odpovedať s citátom

rozumny upgrade toho uliho znamena udelat zcela novou cast s DA a k tomu jeste zdroje. Coz je docela narocne s pomerne nejistym vysledkem. Nastavovat to pres midi ma smysl pokud k tomu je i nejaky prehledny obsluzny SW.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Po júl 07, 2008 11:56:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Musim napsat ze jsem se ted zmylil protoze jsem se nepodival, vse co jsem psal bylo o DCX2496 ... DEQ jsem zevnitr nevidel a nevim jak je provedeny. Iluze si ale zadne nedelam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
aleska
Hifista - pokročilec


Založený: 27 júl 2007
Príspevky: 330
Bydlisko: Neratovice

PríspevokZaslal: Po júl 07, 2008 13:18:23    Predmet: DCX2496 Odpovedať s citátom

TomasT napísal:
Musim napsat ze jsem se ted zmylil protoze jsem se nepodival, vse co jsem psal bylo o DCX2496 ... DEQ jsem zevnitr nevidel a nevim jak je provedeny. Iluze si ale zadne nedelam...


V případě Behringeru máš pravdu, Alesis je o třídu lepší.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Po júl 07, 2008 13:27:17    Predmet: Odpovedať s citátom

No, vymlouvat ti to nebudu, dle meho je to stejna kategorie, cili absolutni low-end. Podobne osazeni, podobne osizene konstrukce, podobna cena. Je mozne ze maji dokonalejsi SW, ale co se tyce HW je to prast jako uhod.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
aleska
Hifista - pokročilec


Založený: 27 júl 2007
Príspevky: 330
Bydlisko: Neratovice

PríspevokZaslal: Po júl 07, 2008 14:50:43    Predmet: Odpovedať s citátom

TomasT napísal:
No, vymlouvat ti to nebudu, dle meho je to stejna kategorie, cili absolutni low-end. Podobne osazeni, podobne osizene konstrukce, podobna cena. Je mozne ze maji dokonalejsi SW, ale co se tyce HW je to prast jako uhod.


Věřím,že máš pravdu, ale na rozdíl od Behringeru si na Alesis nikdo nestěžuje Smile Pořád je ale lepší používat dostupný HW z kategorie low-end, než žádný. Ani sestavou za statisíce neuděláš špičkový zvuk tam, kde to prostě akusticky nejde. A pak je pro většinu z nás lepší použít ten Alesis, než pro 99% z nás nedostupný Accuphase či Lyngdorfa, který je již levnější... Very Happy Jsem toho názoru, že do pár let bude mít EQ každý špičkový stereofonní zesilovač, protože pokrok nezastavíš... Very Happy Very Happy Very Happy a jen proto že na High-End nemám jej nepoužít, to mi připadá trochu scestné.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Po júl 07, 2008 14:58:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja ti to v zadnem pripade nevymlouvam ani te nenabadam k tomu abys koupil accuprase nebo neco podobneho. Navic pokud to beha cele v digitalni domene... A i tomu lowendu se da hoodne pomoct.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
aleska
Hifista - pokročilec


Založený: 27 júl 2007
Príspevky: 330
Bydlisko: Neratovice

PríspevokZaslal: Po júl 07, 2008 19:04:48    Predmet: Odpovedať s citátom

TomasT napísal:
A i tomu lowendu se da hoodne pomoct.


Já doufám, zrovna se snažím zakoupit na Ebay.de dva DACy mezi kterými je odstup cca 18 let (starší z nich je Philips DAC960), takže je budu srovnávat... Very Happy Very Happy Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Po júl 07, 2008 19:31:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Very Happy Very Happy Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ut júl 08, 2008 14:38:44    Predmet: Re: Desktop PC jako zdroj signálu Odpovedať s citátom

Hlava napísal:

Jinak co se týče digitálních zdrojů signálu, já už začínám mít asi jasno - součástí aparatury se brzy asi stane MSI Wind, který bude sloužit jednak pro stahování hudby z Rapidshare + prostřednictvím Foobaru se na něm bude přehrávat (už umím i HiRes DVD-A / SACD přes Foobar, heč). Jen mě teď v hlavě visí otázka, jestli má ještě vůbec smysl pálit alba na placky ... ?


Dobrá volba H. Nebude Ti chybět palírna (mechanika)? Máš ve Foobaru na notebooku nastaven Kernel streaming? Mě to na integrované zvukovce Intel Audio nefunguje, Foobar se sice tváří, že posílá do DACu 44.1, ale DAC jednoznačně tvrdí, že přijímá 48kHz, což znamená, že Intel ukovka si to přesamplovává do 48kHz a nejde mi to obejít přes Kernel, jako třeba doma na ESIně. Sad

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4637
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut júl 08, 2008 15:39:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Řada levných onboard audio controllerů (to co je před čipem - kodekem) umí pouze 48kHz. Pak buď samy převzorkovávají hardwarově, nebo to transparentně zajišťuje jejich ovladač softwarově.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dhfool
Hifi expert


Založený: 26 december 2006
Príspevky: 1200
Bydlisko: ČR/Ol/Dr

PríspevokZaslal: Ut júl 08, 2008 16:45:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Nevím proč,ale dělají to i Realtecy HD .Na SPDIF mají 48khz nic jinyho.Víc jsem se o to nezajímal,tahle třída karet je uplně mimo můj zájem Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4637
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St júl 09, 2008 11:51:57    Predmet: Odpovedať s citátom

dhfool napísal:
Nevím proč,ale dělají to i Realtecy HD .Na SPDIF mají 48khz nic jinyho.Víc jsem se o to nezajímal,tahle třída karet je uplně mimo můj zájem Laughing


Vím, že to nepomůže, ale zase je to problém kontroléru HDA, ke kterému je ten realtek připojený. Vlastní HDA kodeky (tedy čipy obsahující AD/DA převodníky + SPDIF vstupy/výstupy + detektory připojených periférií do jacku - jack sense atd.) obvykle umí škálu frekvencí, navíc protokol Intel HDA (v podstatě rozšíření AC97) tyto frekvence podporuje, ač datově jede na 48kHz.

Problém je, že některé HDA řadiče (obvykle součást čipu jižního mostu - např. ICHx) buď podporu pro ne48kHz frekvence neimplementují, nebo ji sice umí, ale jejich ovladač o tom neví. Tak buď ovladač nebo přímo HDA řadič vždy vše převedou na 48kHz a je hotovo.

Je ale spoustu kombinací HDA řadičů + kodeků, které umí celou škálu používaných frekvencí. Bohužel předem se to blbě zjišťuje Smile

Jinak pro ověření, jaké jsou reálné možnosti audio HW, je dobré nabootovat do nějakého nového linuxového live CD (třeba ubuntu 8.10) a v něm si vyzkoušet přehrávání různých wavů. Trochu se to musí umět, aby se obešel např. převzorkovací mixer, ale to je jako se vším Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Yradak
Hifista


Založený: 17 január 2007
Príspevky: 134
Bydlisko: Olomouc

PríspevokZaslal: Št júl 10, 2008 07:03:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Moj Realtek ALC883 integrovaný na Gigabyte DS4 rev1.0 vie z defaultnými realtek ovládačmi posielať 44.1 kHz, proste sa to zapne vo zvukovkovom control paneli, signalizuje to aj dióda na Sony. Rozchodí aj ASIO, ale rozdiel medzi zapnutým a vypnutým nepočujem.
Ide to aj na ALC888 v pracovnom PC.

_________________
ALC883 toslink out - Sony TA-F650ESD - Mission 771E
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: Št júl 10, 2008 15:04:17    Predmet: Re: Desktop PC jako zdroj signálu Odpovedať s citátom

AlienCZ napísal:
Nebude Ti chybět palírna (mechanika)?

Palírna? Nebude. Mám přeci doma ještě druhej noťas s palírnou. Tento bude jen pro hraní/sosání hudby.


AlienCZ napísal:
Mě to na integrované zvukovce Intel Audio nefunguje, Foobar se sice tváří, že posílá do DACu 44.1, ale DAC jednoznačně tvrdí, že přijímá 48kHz, což znamená, že Intel ukovka si to přesamplovává do 48kHz a nejde mi to obejít přes Kernel, jako třeba doma na ESIně. Sad

dustin napísal:
Řada levných onboard audio controllerů (to co je před čipem - kodekem) umí pouze 48kHz. Pak buď samy převzorkovávají hardwarově, nebo to transparentně zajišťuje jejich ovladač softwarově.

Vzhledem k tomu, že se to posílá z Foobaru do Audionetu přes USB na USB vstup (ve Foobaru se Audionet ukáže jako další "zvuková karta"), a ne přes integrovanou zvukovku, tak mě to myslím trápit nemusí. Ale jestli to na 100% touto cestou nepřevzorkovává (no nemělo by, vždyť to přes integrovanou zvukovku vůbec nejde), to nevím.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4637
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št júl 10, 2008 15:33:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Myslím, že existují i usb zvukovkové čipy, které jedou jen na 48kHz Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dhfool
Hifi expert


Založený: 26 december 2006
Príspevky: 1200
Bydlisko: ČR/Ol/Dr

PríspevokZaslal: Št júl 10, 2008 19:40:02    Predmet: Odpovedať s citátom

No, protože jsem se dočetl o jitteru ALC888 4ns,tak tím pádem mě to už tuplem nebere Twisted Evil
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
manicka
Hifista - pokročilec


Založený: 29 január 2007
Príspevky: 322
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi október 10, 2008 09:21:22    Predmet: Sony PlayStation 3 Odpovedať s citátom

Co říkáte na Sony PlayStation 3 (cena 10Kkč) jako HTPC a zvukový digi transport?
Blue-ray, SACD, DVD video+CD upsampling...
HD nebo upsampling obraz přes HDMI do kompatibilní televize nebo projektoru, optikou audio do externího DAC případně (SACD) analogem.

Navíc teď zkoumám, jaké to má možnosti při instalaci Linuxu.

Je to vysoce výkonný a prý tichý(?) hardware dotovaný kvůli hrám, které vás nikdo nenutí používat.

_________________
Audio Alchemy DDS+DTI+DDE+DLC, Thorens145+Dynavector19a+RiAudio, Audio Research D400, B&W Matrix801
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Pasul
Hifi expert


Založený: 20 november 2006
Príspevky: 1273

PríspevokZaslal: Pi október 10, 2008 09:30:48    Predmet: Odpovedať s citátom

xxx

Naposledy upravil Pasul dňa Pi marec 20, 2009 17:58:37, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
manicka
Hifista - pokročilec


Založený: 29 január 2007
Príspevky: 322
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi október 10, 2008 11:06:55    Predmet: Odpovedať s citátom

No jo vrací, je to spotřebka, ale od toho je záruka...
_________________
Audio Alchemy DDS+DTI+DDE+DLC, Thorens145+Dynavector19a+RiAudio, Audio Research D400, B&W Matrix801
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4637
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi október 10, 2008 11:18:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Zajímavý by také mohl být Neuros OSD2

http://linuxdevices.com/news/NS9949081537.html

Cena 250USD v USA by mohla být rozumná, samozřejmě to vyžaduje ještě jedno PC jako zdroj. Zajímavé jsou kompozitní a komponentní video vstupy, které umí převádět do MPEG4. Bohužel audio digital out jen přes HDMI.

Nestandardní jsou hlavně ty video vstupy, ostatní je celkem klasika.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
manicka
Hifista - pokročilec


Založený: 29 január 2007
Príspevky: 322
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi október 10, 2008 11:45:57    Predmet: Odpovedať s citátom

No ta PS3 je vlastně za stejnou cenu tady a se zárukou.
Má navíc blu-ray, SACD a prý (?) velmi povedený upsampling obrazu do HD rozlišení pro DVD, DivX apod., navíc ty hry.
Jde bootovat buď do Linuxu nebo orig OS.

_________________
Audio Alchemy DDS+DTI+DDE+DLC, Thorens145+Dynavector19a+RiAudio, Audio Research D400, B&W Matrix801
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
fofo
Hifista - pokročilec


Založený: 30 apríl 2008
Príspevky: 265
Bydlisko: rbk

PríspevokZaslal: So október 11, 2008 18:17:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Takže podle toho čO písal DUSTIN môžem usudzovať,že integrovaná zvukovka konkrétne na MB ASUS M2N-SLI Deluxe(nFORCE570) s ADI AD1988BHD CODECom,nepustí na S/PDIF vý stup viac ako 48kHz?
Konkrétne zvukovka má podporu 192/24 alepustí to aj na S/PDIF out?
Táto integrovaná zvukovka je ako taká úplne na hovno a nepoužitelná(na hrya WIN.stačí), nakolko na výstupe do repro počuť veci neskutočné,rôzne pazvuky a praskot.
Je možné aby sa toto rušenie dostalo aj na S/PDIF out v prípade že by som to chcel prepojit s ext.DACom? Shocked
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jussi
Nádejný hifista


Založený: 13 august 2008
Príspevky: 73

PríspevokZaslal: Po október 13, 2008 08:10:11    Predmet: Odpovedať s citátom

@Hlava - ktory Audionet to pouzivas s USB vstupom? podporuje aj hi-res data?
_________________
j.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Coques
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 október 2006
Príspevky: 759
Bydlisko: CZ

PríspevokZaslal: Po október 13, 2008 08:31:51    Predmet: Odpovedať s citátom

fojo
Ten tvoj ADI AD1988BHD by mal podporovat 192khz/24bit na spdif.
Divim sa ti ale, ze ju vobec riesis a neuvolnis par 1000 pre nejake klasicke pci riesenie.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
fofo
Hifista - pokročilec


Založený: 30 apríl 2008
Príspevky: 265
Bydlisko: rbk

PríspevokZaslal: Po október 13, 2008 14:02:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Doteraz som neriešil PC ako zdroj zvuku,takže som sa tým dáko nezaoberal.
Plánujem kúpu DACu aj s USB vstupom ale mám dilemu ako prepojiť PC zo zbytkom hifi.Spojit to cez S/PDIF alebo cez USB?Alebo kúpiť slusnejšiu pci zvukovku a spojit to so zosilnovačom priamo alebo cez externý DACpomocou S/PDIF. Question Question Question
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Coques
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 október 2006
Príspevky: 759
Bydlisko: CZ

PríspevokZaslal: Po október 13, 2008 14:17:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Najlepsie je vyskusat vsetky moznosti a vybrat tu najlepsiu.
USB by som ako podmienku pre prenos digitalu vypustil, o nic neprichadzas, to uz radsej najst nieco pre TG-link.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalšia
Strana 4 z 9

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist