Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Headamp k Denon AH-D7000
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Sluchátka
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
zahoransky
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 december 2008
Príspevky: 803
Bydlisko: zmenená adresa

PríspevokZaslal: So február 06, 2010 01:41:33    Predmet: kábel Odpovedať s citátom

Stereoman – prezentujem zmysluplné riešenia, ktorým rozumiem. Postupne ako si upresňoval požiadavky, ciele použitia, vypadávali rôzne riešenia, ktoré zmysel pre teba nemali, čo je ok. Ovšem stále opatrne vravím, pre teba ďaleko zmysluplnejšie je symetrické zapojenie, dostaneš z nich viac než z reťazca so SE. Pozorne však vravím, dnes je vonku sneh, ale o pol roka bude vonku okolo 30 stupňov čo je úplne iné počasie. Ak budeš potrebovať kúpiť ďalšie sluchátka z kategórie super high endu, trebars T1 alebo HD 800, prípadne super špunty, obzvlášť prejsť na symetrické zapojenie, budeš musieť začať nakupovať odznova. Preto je strategicky dôležité si rozmyslieť čo očakávaš a aký máš dlhodobý plán.

Čo sa týka kábla, osobne som vlastnil Stefan AudioArt Voice (SE) pre HD 800 a naozaj môžem povedať, že to bolo úplne neporovnateľné so stock káblom. Bicie nástroje hrali oveľa lepšie, neprejavovalo sa akoby HD 800 boli pomalé sluchátka, hrali „rýchlejšie“. To, čo sa píše na stránke je pravda. Kábel som im zaslal späť, lebo prechádzam na symetrické zapojenie. Osobne by som ti veľmi doporučoval zobrať buď spomenutý kábel alebo Voice. To môže byť pre Lýru veľmi zaujímavé riešenie.

Ak bude možné, príď na výstavu do Prahy. Tento rok bude nadupaný. Altei zrejme zoberie Coriolan 2 zosík pre elektrostaty a keď pustia na nich STAX Omega, ja som to počul a poviem, audiofilský sen, skvostná kvalita, paráda. Osobne hustím do BaSySu, aby zobrali B-52 od Ray Samuelsa alebo RP 010B od Rudíka. Potom príď so svojimi D-7000, zapojíš a uvidíš. Ovšem, naozaj, pre takéto kúsky stock kábel nebol robený, takže najlepšie s rekablované. Tá výstava hifistov z head-fi, to je mega event kde prídu naozaj tí naj z naj a donesú aj tie ich naj riešenia. Tam je možné počuť všetko čo ti príde na um zo super high endu a je tu možnosť vyskúšať. Ak by sa zložila dobrá banda hifistov, skupinová letenka je lacnejšia, hotel pre skupinu je lacnejšie, takže mohlo by to byť za dobrú cenu.



Osobne mám asi 350 CD, platne som nikdy nemal. Na 2TB disku mám iba hudbu, vo FLACkoch všetkých žánrov, tak možno 20,000 CD. Osobne som opýtal producentov o celé sety tvorby Bacha, Mozarta Beethovena ..., aby poskytli. No a keď prišli, koho by bavilo hľadať a zakladať CD, tak som urobi FLACy a čo s CD? Veď môj postup poznáte. Zabalil do balíka a zaslal do Thajska kresťanskej organizácii pre nevidiacich. (za balík som neplatil, slepecká zásielka) Majú z nich veľkú radosť. Zopár high endov som im už predtým zaslal (HD 600, K 701 ...) a tak v solídnej kvalite môžu počúvať.

_________________
Mgr. Vladimir Zahoransky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
zahoransky
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 december 2008
Príspevky: 803
Bydlisko: zmenená adresa

PríspevokZaslal: So február 06, 2010 02:13:55    Predmet: linky Odpovedať s citátom

O rekablovaní a tuningu pre Denon D-7000 zasielam pár linkov:

http://www.headphone.com/headphones/denon-ah-d7000-balanced-w-10ft-cardas-fat-pipe-xlr-cable.php

http://www.head-fi.org/forums/f6/denon-recable-guide-56k-friendly-thumbnails-but-large-photos-382965/

http://www.lawtonaudio.com/ - oni sa dosť špecializujú na Denony, tuning. Tam sa dozvieš strašne veľa dobrých vecí.

http://www.lawtonaudio.com/page25.html - pre D-7000

http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/1109/lawton_audio_la7000.htm - review pre rekablované D-7000

http://www.head-fi.org/forums/f113/rudistor-rp010b-beautiful-piece-audio-engineering-412137/ - review, Rudistor RP 010B + Denon D-7000 balanced

http://www.head-fi.org/forums/f103/denon-ah-p372-review-465880/ - Tuning denonov, aké „vzory“ dokážu dať ...

_________________
Mgr. Vladimir Zahoransky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jogobella
Hifista


Založený: 05 január 2010
Príspevky: 107
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So február 06, 2010 03:00:28    Predmet: Re: kábel Odpovedať s citátom

zahoransky napísal:
Na 2TB disku mám iba hudbu, vo FLACkoch všetkých žánrov, tak možno 20,000 CD.

takze priemerne nejakych 105MB na cd. to bude nejaky specialny flac, len sa betarisko rovnako vola ako ten bezstratovy, lebo v anglictine 'lossless' a 'lossy' zacinaju rovnakym pismenom. Laughing

viem ze to bude zase ako povestny hrach na stenu, ale musim to napisat. nemozes sa divit odozve fora a nasim ironicko-sarkastickym odpovediam, ked v jednom kuse hadzes cislami ako ta napadne. raz su to miliwatty, inokedy ceny hi-fi techniky a teraz pre zmenu terabajty, kompresne formaty a pocty cd.

ze nerozoznas satiru od vecneho prispevku, dobre. nevie to kazdy. ale pritom vsetkom uplne ignorujes poziadavky vyjadrene autorom temy v prvom prispevku, ktore satirou uz na prvy pohlad nie su, a ktore potom dalej este velmi jednoznacne upresnil.
svojim sposobom, ani neviem preco, ma fascinuje sledovat tento tvoj pravidelny excesivny patologicky onanizmus (EPO). vzdy som pred kliknutim na tvoj novy prispevok zvedavy akych novych urovni dosiahne. prosim pokracuj. skveli hifisti na skvelom fore to isto ocenia a ja aspon neprestanem byt fas-cinovany. Very Happy

stereoman, prepac prosim, tentokrat mi to este nedalo, ale uz ti tvoju temu zasierat nebudem.

Off topic !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
zahoransky
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 december 2008
Príspevky: 803
Bydlisko: zmenená adresa

PríspevokZaslal: Ne február 07, 2010 04:09:50    Predmet: rekablácia Denonon Odpovedať s citátom

Stereoman – ako som písal vo vlánke pre AKGčká, ak chceš do Lýry veľmi kvalitné súčiastky, kvalitné operáky a pod, rekablácia proste pre teba je nevyhnutnosť. Dôvod je úplne rovnaký ako pre AKG, Sennheiser, Beyery, Ultrasone, Audio Technica ... Tak sa veci proste majú. Osobne som si písal s Francisom Lo, ktorý ku D-7000 onen kábel má a vyskúšal a rozhodne ho doporučuje, prípadne ísť do modelu vyššej triedy – Voice. Ako mi vravel, „na stock kábel zabudni“, to je „pribalené“ len preto, aby sluchátka vôbec hrali. Seriózne to bude až keď to naozaj kvalitne rekabluješ, potom z reťazca dostaneš to čo skutočne chceš.“ Tu je jeho neúplný výpis „audio zbierky“ hračiek ktoré má:

http://www.head-fi.org/forums/members/fkclo/

Takže tak.

PS: Opýtaj sa ho, ako mu hrajú D-7000 so zosíkom Rudistor RP 010B, porovnanie s HD 800 a T1.

_________________
Mgr. Vladimir Zahoransky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Chu-To
Nádejný hifista


Založený: 09 júl 2008
Príspevky: 71

PríspevokZaslal: Ne február 07, 2010 10:13:39    Predmet: Odpovedať s citátom

qwertz

Naposledy upravil Chu-To dňa Št apríl 01, 2010 14:06:08, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
zahoransky
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 december 2008
Príspevky: 803
Bydlisko: zmenená adresa

PríspevokZaslal: Ne február 07, 2010 15:48:01    Predmet: blabos Odpovedať s citátom

Chu-To – súhlasím, že keď medzi káble sú mizernej kvality, tak sluchátkový kábel s tým nič neurobí. Zase na druhej strane, ak sú prepojovacie (signálové) káble po celej ceste kvalitné, tak slabý sluchátkový kábel to celé pokazí. Čo sa týka stock káblu k D-7000, vec je jednoduchá. Každý výrobca pre super high endy sa snaží v rámci možností, a trdého stropného limitu, dať to najlepšie čo je dostupné. Beyer to riešil Sommer káblom 6-pin a neutrik jackom, Sennheiser má inovatívny jack s fázovým splitterom, Denón to rieši „improvizovaním“ konštrukcie high end káblom pomocou dostupných a lacných surovín, aby to rozumne hralo. O to ide všetkým uvedeným výrobcom, no tvrdý kompromis musia urobiť. A tak keď máš veľmi serióznu aparatúru, tak rekablácia je proste nevyhnutná. Je to presne tak ako keď kupoval stereoman kábel Nordost Valhala alebo bedňové káble. Psychologický aspekt je tu v tom, že sluchátkový kábel môže stať viac než samotné sluchátka, ale potreba je stále rovnaká. Takže tak.
_________________
Mgr. Vladimir Zahoransky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Mancubus
Nádejný hifista


Založený: 15 august 2007
Príspevky: 76

PríspevokZaslal: Ne február 07, 2010 16:53:09    Predmet: Re: blabos Odpovedať s citátom

zahoransky napísal:
Chu-To – súhlasím, že keď medzi káble sú mizernej kvality, tak sluchátkový kábel s tým nič neurobí. Zase na druhej strane, ak sú prepojovacie (signálové) káble po celej ceste kvalitné, tak slabý sluchátkový kábel to celé pokazí. Čo sa týka stock káblu k D-7000, vec je jednoduchá. Každý výrobca pre super high endy sa snaží v rámci možností, a trdého stropného limitu, dať to najlepšie čo je dostupné. Beyer to riešil Sommer káblom 6-pin a neutrik jackom, Sennheiser má inovatívny jack s fázovým splitterom, Denón to rieši „improvizovaním“ konštrukcie high end káblom pomocou dostupných a lacných surovín, aby to rozumne hralo. O to ide všetkým uvedeným výrobcom, no tvrdý kompromis musia urobiť. A tak keď máš veľmi serióznu aparatúru, tak rekablácia je proste nevyhnutná. Je to presne tak ako keď kupoval stereoman kábel Nordost Valhala alebo bedňové káble. Psychologický aspekt je tu v tom, že sluchátkový kábel môže stať viac než samotné sluchátka, ale potreba je stále rovnaká. Takže tak.


Věř tomu, že ve slepém testu nerozeznáš původní kabel od seriozní rekáblácie. Vsadím se!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
zahoransky
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 december 2008
Príspevky: 803
Bydlisko: zmenená adresa

PríspevokZaslal: Ne február 07, 2010 23:32:28    Predmet: a zase niekto Odpovedať s citátom

Mancubus – pozri si čo som písal naposledy vo vlákne o K 701. Tam je všetko podľa mňa dopodrobna vysvetlené, že keď nemáš vopred stanovené predsudky, tak to pochopíš aj ty o čo ide a prečo. Slepé testy treba vedieť urobiť, ako to urobiť, aby to bolo korektné. Ja kvalitne a korektne urobené slepé testy mám rád a sú to cenné info, ako som písal vo vlákne o Grado GS a PS 1000 s tým „expertom na Gradá“. Takže tak.
_________________
Mgr. Vladimir Zahoransky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
agustini
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2007
Príspevky: 382
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po február 08, 2010 22:18:42    Predmet: Re: blabos Odpovedať s citátom

zahoransky napísal:
Chu-To – súhlasím, že keď medzi káble sú mizernej kvality, tak sluchátkový kábel s tým nič neurobí. Zase na druhej strane, ak sú prepojovacie (signálové) káble po celej ceste kvalitné, tak slabý sluchátkový kábel to celé pokazí. Čo sa týka stock káblu k D-7000, vec je jednoduchá. Každý výrobca pre super high endy sa snaží v rámci možností, a trdého stropného limitu, dať to najlepšie čo je dostupné. Beyer to riešil Sommer káblom 6-pin a neutrik jackom, Sennheiser má inovatívny jack s fázovým splitterom, Denón to rieši „improvizovaním“ konštrukcie high end káblom pomocou dostupných a lacných surovín, aby to rozumne hralo. O to ide všetkým uvedeným výrobcom, no tvrdý kompromis musia urobiť. A tak keď máš veľmi serióznu aparatúru, tak rekablácia je proste nevyhnutná. Je to presne tak ako keď kupoval stereoman kábel Nordost Valhala alebo bedňové káble. Psychologický aspekt je tu v tom, že sluchátkový kábel môže stať viac než samotné sluchátka, ale potreba je stále rovnaká. Takže tak.


ver tomu Vladinko, ze je to uplne naopak. Nebudem teraz menovat znacku (je jedna z tych, ktoru vo svojom prispevku uvadzas) kde na diskusnom fore a myslim ze aj neskor na svojich strankach konstrukter/vyrobca uviedol, ze ich sluchatka nepotrebuju rozohravat... v zapati sa na diskusnych forach "predviedlo" asi tucet "HiFi-stov' ktory popisovali "pocutelne" rozdiely medzi jeho rozohratymi a nerozohratymi sluchatkami.. ked toto vyrobca videl co to robi s ludmi a ake maju "preferencie" tak nakoniec ustupil a uz tvrdil ze je to vlastne podobne ako pri reproduktoroch a aj u jeho sluchatok je mozne pozorovat v prvych hodinach polsuchu male zmeny v tom ako hraju..

no a teraz si predstav kolko magorov je medzi hifistami ktory si myslia ze zo spickoveho modelu dostane naozaj spickovy zvuk iba "seriozny" kabel ktory stoji tak polovicu ceny celeho vyrobku.. potom si predstav, co spravi vyrobca ktory je ovladany trhom a tymi "roznymi" HiFi expertami.. no nespravis tym blaznom radost a neurobis namiesto napevno ten kabel s konektorom?..alebo aspon zverejnis navod ako sa da vymenit..? zvysis svoju sancu ze si to kupi aj taky magor co veri na serioznu rekablaciu a ked mu to neumoznis tak ponukas iba kabel, ktory nech uz ma akykolvek kvalitny konektor svetovej znacky alebo oplet s predimenzovanym tienenym, nebude v jeho ociach nikdy viac ako obycajny kompromisny "stock kabel" lebo inak to ani byt predsa nemoze.. nakoniec budes pred ludmi vyzerat ako totalny oj...vac, kotry pouziva iba podradne materialy a ani im len neumozni aby z tvojho produktu dostali to ako to vlastne v skutocnosti ma hrat.. IdeaRotfl


PS: ak by som bol konstrukter sluchatok a vedel by som vyrobit aj povedzme jedny z najlepsich sluchatok na svete a musel sa takto opatrne vyjadrovat o zahorovani alebo aj rekablacii mojho produktu do ktoreho som dal vsetko naj, pred obycajnymi blbcami co si stale nahovaraju ze pocuju nieco ine ako ostatny .. tak radsej predavam topanky...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
zahoransky
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 december 2008
Príspevky: 803
Bydlisko: zmenená adresa

PríspevokZaslal: Po február 08, 2010 22:47:04    Predmet: dobrý príspevok Odpovedať s citátom

Agustini – zaujímavý príspevok. Napíš meno výrobcu. Ja si prečítam racionálne príspevky. Zašli aj linky na tie fóra, o to lepšia to bude diskusia. Ja som za racionálnu a vecnú diskusiu než za blúznenie podaktorých hifistov. Ukáž, ja si to prečítam. Vďaka.
_________________
Mgr. Vladimir Zahoransky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
david.a
Hifista


Založený: 28 jún 2009
Príspevky: 207
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Po február 08, 2010 22:51:35    Predmet: Re: dobrý príspevok Odpovedať s citátom

zahoransky napísal:
Ja som za racionálnu a vecnú diskusiu než za blúznenie podaktorých hifistov. Ukáž, ja si to prečítam. Vďaka.

Tak to by ses mel rozvarit na mydlo a poslat se do Thajska, abys byl k necemu uzitecny.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
zahoransky
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 december 2008
Príspevky: 803
Bydlisko: zmenená adresa

PríspevokZaslal: Ut február 09, 2010 01:03:51    Predmet: Thajsko Odpovedať s citátom

david.a – keď už spomínaš Thajsko, mohol by si urobiť jednu veľkú láskavosť? Pošli nejaké svoje sluchátka (funkčné) do Thajska, Kresťanskej organizácii pre nevidiacich. Ani si nevieš predstaviť akú urobíš im radosť. Pošli im niečo a ukáž aký si vlastne hifista. Ja som tam poslal viacero sluchátok, vrátane high endu. Takže poď na vec.
_________________
Mgr. Vladimir Zahoransky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6970

PríspevokZaslal: Ut február 09, 2010 08:13:06    Predmet: Odpovedať s citátom

No, myslím si, že větší radost by jim udělala ta flaška becherovky, ale tu posíláš raději jinam.... Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2249

PríspevokZaslal: Ut február 09, 2010 09:46:15    Predmet: Odpovedať s citátom

"Ja som tam poslal viacero sluchátok, vrátane high endu..."
===========================================

Ktoré ti predtým niekto daroval, však? No to si urobil priam záslužný čin, tomu sa hovorí sebaobetovanie Rolling Eyes
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tidus
Hifista


Založený: 15 apríl 2009
Príspevky: 111

PríspevokZaslal: Ut február 09, 2010 11:21:27    Predmet: Re: Thajsko Odpovedať s citátom

zahoransky napísal:
david.a – keď už spomínaš Thajsko, mohol by si urobiť jednu veľkú láskavosť? Pošli nejaké svoje sluchátka (funkčné) do Thajska, Kresťanskej organizácii pre nevidiacich. Ani si nevieš predstaviť akú urobíš im radosť. Pošli im niečo a ukáž aký si vlastne hifista. Ja som tam poslal viacero sluchátok, vrátane high endu. Takže poď na vec.


teba by tam trebalo poslat:))
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
zahoransky
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 december 2008
Príspevky: 803
Bydlisko: zmenená adresa

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 15:30:31    Predmet: hifisti Odpovedať s citátom

Lepšie je tam poslať niečo čo je v rukách než nič. Skúste aj vy pouvažovať a niečo naozaj zaslať, veď nevidiacim thajcom to urobí obrovskú radosť. Ukáže hifisti, že ste naozaj veľkí hifisti. Go boys, go boys. VZ
_________________
Mgr. Vladimir Zahoransky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Tidus
Hifista


Založený: 15 apríl 2009
Príspevky: 111

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 15:56:33    Predmet: Re: hifisti Odpovedať s citátom

zahoransky napísal:
Lepšie je tam poslať niečo čo je v rukách než nič. Skúste aj vy pouvažovať a niečo naozaj zaslať, veď nevidiacim thajcom to urobí obrovskú radosť. Ukáže hifisti, že ste naozaj veľkí hifisti. Go boys, go boys. VZ


skus sa zamysliet co je nezistnost...potom pochopis ze ta tvoja laska je riadne pokrytectvo...a este sa tym aj chvastas...ze TY si nieco poslal...a ze aj my by sme mali... Megapuke
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2249

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 16:08:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Tidus, ukáž že si veľký chlap a pošli mi niečo. Samozrejme len high end alebo super high end, nie že mi pošleš niečo z hifi!!!
A potom sa o tom rozpíš tuná na fóre, hifistov to zaujíma. A Ty urobíš dobrú vec pre hifistov, teda konkrétne pre mňa. Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Coques
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 október 2006
Príspevky: 762
Bydlisko: CZ

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 16:10:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten chlap si z vás evidentne robí srandu a vie dobre, že ak sa zdrží nadávok tak ho Troton nechá tak.

Každá odpoveď na jeho príspevok je voda na jeho mlyn, ale každý sa tu bude diviť čo tu ešte robí a najlepšie je rozobrať to v téme o sluchátkach, ja už nič iné ani v mojej RSS čítačke nevidím, len toto sluchátkové bahno.

Pochopte už, že jediná cesta ako sa toho tvora zbaviť je ignorácia.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tidus
Hifista


Založený: 15 apríl 2009
Príspevky: 111

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 18:42:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Coques napísal:
Ten chlap si z vás evidentne robí srandu a vie dobre, že ak sa zdrží nadávok tak ho Troton nechá tak.

Každá odpoveď na jeho príspevok je voda na jeho mlyn, ale každý sa tu bude diviť čo tu ešte robí a najlepšie je rozobrať to v téme o sluchátkach, ja už nič iné ani v mojej RSS čítačke nevidím, len toto sluchátkové bahno.

Pochopte už, že jediná cesta ako sa toho tvora zbaviť je ignorácia.

beriem na vedomie...ale myslim si ze to nepomoze:))
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
zahoransky
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 december 2008
Príspevky: 803
Bydlisko: zmenená adresa

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 20:32:25    Predmet: odpovede Odpovedať s citátom

Pracuje sa na tom, aby aj Denony (D-2000, D-5000 a D-7000) bolo možné získať rekablované priamo. Teda cez predajcu u nás bolo možné už rekabované objednať u výrobcu špeciálneho kábla (on zašle celý produkt), čo určite pomôže a poteší mnohých hifistov u nás.


Tidus – dobré ráno, ak si sa ešte neprebral. Ja som si zabezpečil produkty k práci na projektoch, pre prácu pre ŤZP. Zaiste, ak mám modely, ktoré sa menej používali, ale tie, ktoré sú veľmi vhodné pre partnerov z Thajska, tak zaiste som hľadal cestu, ako naozaj chudobným nevidiacim pomôcť. Naskytli sa možnosti, tak som neváhal ani na sekundu. Toto je tá nezištnosť, pomôcť bez výhrad, jajkania a podobne. Veď načo by sa mali povaľovať u mňa na poličke, v špajze alebo kde, keď môžu dobre, nezištne slúžiť v prospech dobrej veci, nie? Ak si Tidus kresťan, tak zaiste nemáš problém urobiť krásnu kresťanskú službu nevidiacim kresťanským bratom a sestrám v Thajsku.

Slimak – že by to bolo na ďalší liek? Radšej nech si zdravý. Dobré a pevné zdravie je veľmi dôležité. Keď môžeš, pomôž aj ty, veď adresu som napísal v jednom vlákne.

Coques – pomáhať ľuďom, ťažko zdravotne postihnutým nie je robenie si z niekoho srandu, ale ľudská pomoc. Ty máš k dispozícii veci, ktoré oni nemajú, lebo sú chudobní a nespôsobili si to. Zmysluplná pomoc je vždy správna vec. Ak im pomôžeš s dobrými sluchátkami, pomôžeš im s prístupnosťou informácie pre nich, aby hovoriaci software lepšie sprostredkoval informáciu pre nevidiacich. Nepomáhaš svini menom Zahoransky, pomáhaš inteligentným mladým šikovným nevidiacim thajcom. Namiesto blbých rečí, poď priložiť ruku k dielu, ukáž skutky a nie slepé reči.

Tidus – kresťanský skutok dobra, spolupatričnosti a solidarity, vždy pomôže.

_________________
Mgr. Vladimir Zahoransky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1909
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 20:44:31    Predmet: Odpovedať s citátom

--

Naposledy upravil ferenc dňa Št február 11, 2010 20:59:08, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
palipol
Hifista - zaslúžilec


Založený: 19 február 2007
Príspevky: 589

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 21:24:53    Predmet: Dokedy? Odpovedať s citátom

To už je otvorený exhibicionizmus v kombinácii s neodbytnou osvetou sektárskeho fanatizmu, aktívneho marketingu, otravovania, možno až obmedzovania slobody tých, ktorí tieto oduševnené megavýlevy nechcú a nepotrebujú čítať.

Debata o slúchadlách áno, ale takto? To je taký problém zamyslieť sa a zmeniť formu a obsah???
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
stereoman
Hifista


Založený: 08 február 2009
Príspevky: 175

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 21:57:05    Predmet: Odpovedať s citátom

to Zahoranský: Vysvetlite mi prosím ako je možné, že máte obrovské zľutovanie nad ľuďmi z opačnej strane zemegule a pritom ani štipku zľutovania nad svojimi rodákmi!!! Ak by ste mali len trocha ľudskosti, zbavili by ste nás utrpenia pri čítaní inak skvelého hifi fóra a ukázali svoju veľkodušnosť svojou neprítomnosťou. Vo všeobecnosti som osobne veľmi zhovievavý človek, ale to čo predvádzate na tomto fóre a po prečítaní vašich príspevkov aj vo vašom živote, postráda akýkoľvek náznak inteligencie a rozumu. Je to moje vlákno a ja som zhnusený, kam to vďaka vašej " spolupráci" došlo. Žiadal som o spoluprácu pri výbere headampu, čo ste vo vašom prvom príspevku aj prezentovali. Ak by som žiadal o pomoc pri rekablácii čohokoľvek a akokoľvek, venoval by som tomu iné vlákno. Vás ja ani nikto iný nemusíme žiadať o názor, ten už snáď pozná každý. Ďakujem všetkým, ktorí prispeli svojimi postrehmi na tému tohto vlákna.
PS: p. záhoranský k vašim SS na moju adresu: ďakujem, NEPROSÍM!!!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tidus
Hifista


Založený: 15 apríl 2009
Príspevky: 111

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 22:01:05    Predmet: Re: odpovede Odpovedať s citátom

zahoransky napísal:
Pracuje sa na tom, aby aj Denony (D-2000, D-5000 a D-7000) bolo možné získať rekablované priamo. Teda cez predajcu u nás bolo možné už rekabované objednať u výrobcu špeciálneho kábla (on zašle celý produkt), čo určite pomôže a poteší mnohých hifistov u nás.


Tidus – dobré ráno, ak si sa ešte neprebral. Ja som si zabezpečil produkty k práci na projektoch, pre prácu pre ŤZP. Zaiste, ak mám modely, ktoré sa menej používali, ale tie, ktoré sú veľmi vhodné pre partnerov z Thajska, tak zaiste som hľadal cestu, ako naozaj chudobným nevidiacim pomôcť. Naskytli sa možnosti, tak som neváhal ani na sekundu. Toto je tá nezištnosť, pomôcť bez výhrad, jajkania a podobne. Veď načo by sa mali povaľovať u mňa na poličke, v špajze alebo kde, keď môžu dobre, nezištne slúžiť v prospech dobrej veci, nie? Ak si Tidus kresťan, tak zaiste nemáš problém urobiť krásnu kresťanskú službu nevidiacim kresťanským bratom a sestrám v Thajsku.

Slimak – že by to bolo na ďalší liek? Radšej nech si zdravý. Dobré a pevné zdravie je veľmi dôležité. Keď môžeš, pomôž aj ty, veď adresu som napísal v jednom vlákne.

Coques – pomáhať ľuďom, ťažko zdravotne postihnutým nie je robenie si z niekoho srandu, ale ľudská pomoc. Ty máš k dispozícii veci, ktoré oni nemajú, lebo sú chudobní a nespôsobili si to. Zmysluplná pomoc je vždy správna vec. Ak im pomôžeš s dobrými sluchátkami, pomôžeš im s prístupnosťou informácie pre nich, aby hovoriaci software lepšie sprostredkoval informáciu pre nevidiacich. Nepomáhaš svini menom Zahoransky, pomáhaš inteligentným mladým šikovným nevidiacim thajcom. Namiesto blbých rečí, poď priložiť ruku k dielu, ukáž skutky a nie slepé reči.

Tidus – kresťanský skutok dobra, spolupatričnosti a solidarity, vždy pomôže.


ty sa chvastas a to uz nezistne nie je..lebo je tam tvoje EGO:))
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
zahoransky
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 december 2008
Príspevky: 803
Bydlisko: zmenená adresa

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 22:32:32    Predmet: pár slov o veci Odpovedať s citátom

Stereoman – zaiste, ja viem že asi nemáš prehľad vo veci a ľahko je podľahnúť davovej psychóze zopár škirekajov, ktorým vlastne o nič nejde alebo majú zlý smer. Ak nerozumieš problematike sociálneho a zdravotného zabezpečenia u nás pre ŤZP, tak radšej nič nepíš než napíšeš nejakú hlúposť. Ale poďme k veci.

Problém našich ŤZP nie je to, že štát dáva málo, nechce dávať, nie sú možnosti, nie je dostupnosť, problémom našich ŤZP sú predovšetkým organizácie pre ŤZP, na čele s unss, národnou radou pre občanov so zdravotným postihnutím a pod. Problém nie je to, že štát nechce dať viac, ja si myslím, že Ficová vláda dáva v rámci to, čo má k dispozícii dostatočne veľa peňazí. Lenže problém je, ako sa vynakladajú tieto peniaze, ako koncepčne, metodicky, programovo sú kvalitné a schopné naše organizácie. Z Eurofondov sa dáva dosť peňazí na invalidov, takže možnosti u nás sú.

Keď som vybavil u známych výrobcov, teda u Sennheisera, Beyerdynamicu, AKG, Denonu, tak aj výrobcov zosilovačov a káblov, aby poskytli pre ŤZP významné zľavy, keďže sluchátka sú veľmi dôležité zariadenie pre nich, hoci priamo nie sú zdravotnou pomôckou (ako trebars okuliare alebo biela palica), z našich organizácii nikto seriózne o tom, že taká možnosť je, oni nemali záujem a naozaj som sa musel „doprosovať“, aby vôbec o možnosti 25 percent (prípadne viac) zľavy sa dozvedeli z periodík našich organizácii.

Môžem ti preposlať (ak zašleš email) kópiu faktúr, presné dôkazy, ako sa veci majú, ako z tvojich daní sa podporujú invalidi. Ak ti poviem, že na pomôcky sú aj 30 percentné čisté zisky (marže), nech ťa to neprekvapí, a pritom ide o „pultový predaj“. Je iné, ak by to bola kvalifikovaná odborná práca, náročná technická podpora, ale pultový predaj hradený z peňazí daňového poplatníka, so ziskom 30 percent čistej marže je jednoducho sviňárna. To je nie je o pomoci invalidom, to je o zneuživaní systému zopár monopolnými distribútormi pomôcok. Toto naši invalidi nechcu, ale nemôžu zmeniť. Toto je problém.

Poďme ďalej. Posledný víkend sa konala v Brne výstava OPTA. Je to špecializovaná optická výstava, kde prezentujú výrobcovia alebo dodávatelia skiel a dioptrických rámov. Osobne som hovoril s produktovými manažérmi výrobcov dioptrických skiel a tak aj úniou očných optík o možnosti diskontného predaja špeciálnych high end kvalitných skiel za dramaticky nižšie ceny, také, že ani neuveríš. Problém je, že optik na to, aby ti kvalitné okuliare vyrobil, musí v očnej optike mať prístrojové vybavenie tak za 70 tisíc eur. Ty, keď kúpiš okuliare, vlastne sa mu na tie prístroje „skladáš“, na lízing apod. Ja som rokoval s kompetentnými, aby pre ťažko zrakovo postihnutých, ktorí sú ZTP alebo ZTP-P, čiže ťažko zrakovo postihnutých, bola možnosť od výrobcov skiel poskytnúť určitá zľava a licencované (zmluvné) optiky pre konkrétnych výrobcov mohli pre tohto občana pridať veľmi obmedzený rabat, do 30-40 percent. Normálne to je aj 150 či 200 percent, dôvod som uviedol. Takto i super kvalitné optické sklá, s špeciálnymi úpravami, dokážu stať mimoriadne prijateľnú nízku cenu. Žiadal som v SR, zástupcov našich organizácii pre ŤZP, ako unss, nrozp apod, aby prišli a spoločne podali návrh na rokovaní kongresu optikov, optometrov a oftalmológov (lekárov). Nikto z unss alebo nrosr sa neunúval do Brna prísť z Bratislavy. Toto nie je vizitka práce našich organizácii.

Dúfam, že sám vidíš ten rozdiel a o čom to vlastne je. Problém nie sú peniaze, ale naše organizácie pre ŤZP. V Thajsku je situácia úplne iná. Oni nemajú peniaze, ale keď im dáš niečo, tak to si to veľmi vážia a snažia najlepšie využiť. Zabezpečil som špičkový binokulár s meračom vzdialenosti (optickým) pre projekty prístupnosti máp pre ŤZP. Požičal som im tento binokulár. Myslíš si, že ho vôbec používali? Na pár sekúnd sa do neho pozreli, do skrine založili a tam celý čas ležal. Takže o tom to celé je.

A o tých verejných zbierkach? Radšej nepíšem, lebo ti zhnusím žalúdok na veľmi dlhú dobu. Takže tak.

Off topic !

_________________
Mgr. Vladimir Zahoransky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1909
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 22:34:55    Predmet: Odpovedať s citátom

--

Naposledy upravil ferenc dňa Št február 11, 2010 20:58:52, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
zahoransky
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 december 2008
Príspevky: 803
Bydlisko: zmenená adresa

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 22:57:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Stereoman - Ešte pár slov (pardón ak niekde mi vypadlo slovíčko).

Oční optici ľahko do toho nešli, pýtali sa pozorne prečo, ako to urobiť aby zrazu nebol invalid každý zákazník. Ja som im ukázal krásne a systémové riešenie. Ako príklad. Sklá Carl Zeiss SkyPol či SkyLet sú super high end optické stmavujúce sklá s polarizáciou (skypol). Ak si albín ako ja, tak pre teba sú zásadne dôležité, lebo svetlo albínov oslepuje. Tieto špičkové sklá majú cca 120 eur nákupnú cenu za jedno sklo (pár 240 eur). Optik ti ich predá za tak 300 až 350 eur jedno, lebo on má vysoké náklady na prístrojové vybavenie optiky. Ja som rokoval priamo so zástupcom firmy Carl Zeiss z nemecka (menovite p. Alexandrom Prellom, ktorý je obchodným mangerom pre Strednú Európu), aby bola možnosť pre ŤZP ako som ja. On si pozorne pozrel koncept, popýtal sa na dôležité veci a povedal, richtig. Takže z firmy príde jedno sklo za 100 eur, s tým, že zmluvný optik pre firmu Carl Zeiss (s certifikátom) ti toto sklo srabatom predá tak na úrovni 130-140 eur za jedno sklo. Spadnúť na viac než polovicu ceny, uznáš, to je zásadná pomoc a dostaneš super high end. Takže napríklad v Brne je certifikovaná optika (menovite Mirabilis, na Dvořákovej), v ktorej bude možné diskontný predaj pre mňa uplatniť. Podobne sa dojednalo s Rodenstockom, Hoya, Swiss optic, pixel optics a pod. Žiaden problém. Je to vec informačných systémov, nastavenia veci aby to bolo korektné a transparentné. Pochopenie to medzi optikmi našlo. Toto je pravá solidarita s invalidmi, zrakáčami ako som ja. Toto potrebujeme, nie tie nezmysly čo robí unss.

Poďme ďalej. Pri audio technike. Jeden nevidiaci (zašlem ti faktúru) nevedel, že na Bechmarky je možnosť zľavy a kupoval si ho ako kompenzačnú pomôcku s 90 percentným príspevkom štátu. Keďže nevedel o zľave, kupoval ho za plne komerčnú cenu. Vieš koľko to bolo? 35 731 KČ. A vieš za koľko som ho dostal ja? (hradené sponzorom). 25,501 KČ. A faktúra bola vystavená v tej istej minúte ako jemu, pre tú istú objednávku na odber ako jemu a pod. Rozdiel je diskont. (poštovné pre mňa je 0 KČ, lebo sa to posielalo ako slepecká zásielka). Koľko na jednom zariadení sa ušetrilo z verejných peňazí? Viac než 10,000 KČ. A teraz si zober, že niektoré pomôcky ako skenery, tlačiarne, počítače sú predávané v známej tyflo predajni, kde chodia nakupovať špeciálny software naši zrakáči, tieto bežné zariadenia sú drahšie predávané (v priestoroch neziskovej organizácie) než v štandardnej komerčnej počítačovej predajni na námestí, tak 100m od fontány, trebars v Humennom. Opýtaj sa Tidusa, on ti presne povie meno tej predajne, ktorá sidli vo veľkej budove obuvi. On určite vie. Toto je problém zrakáčov, prasácky predražené pomôcky pre nás, lebo táto predajňa pomôcok, vediac že tam zrakáči chodia, má veci, zo skoro celej sumy hradené z tvojich daní, šialene predražené. A to ide o pultový predaj. Toto je problém zrakáčov u nás.

A ešte k tým verejným zbierkam. Vieš ako vlastne fungujú a koľko naozaj sa použije pre invalidov? Alebo sa veľmi seriózne investuje na niečo veľmi racionálne pre nás? Radšej nezisťuj, lebo ťa porazí, dostaneš infarkt. Takže, najprv treba vypratať, urobiť poriadok v našich megapolných organizáciách a potom bude na toto i na tamto. Štát to nemôže, máme tu demokraciu a ústavu, a oni si rybník samy nevypustia.

A len pre „dorazenie“. Občianské združenie T2B zobralo z európskych peňazí na „skvelý projekt“ digitalizácie publikácii pre nevidiacich. Vec šľachetná, ale. V T2B boli ľudia veľmi blízko unss. Veľké reči, veľké slová, ale skutky? Zmohli sa na „úbohých“ 223 kníh. Iné občianské združenie, ktoré je naozaj zriedkavým príkladom kokretnej, slušnej a zodpovednej organizácie pre zrakáčov, hovorím o občianskom združení InfoBlind, dokázalo doposiaľ spracovať a sprístupniť viac než 32,000 publikácii a mesačne majú prírastky viac než 400 elektronických kníh. Sú mesiace keď to je viac než 500. Jedna skupina, ktorá vyťahala veľa peňazí (z tvojich či susedových daní), urobila 223, iní ľudia viac než 32,000. Naši zrakáči chcú digibooks, takéto projekty ako digibooks (www.digibooks.sk) a nie to, čo robí unss alebo t2b. Toto je pre nás nanič. Takže pomôcť invalidom treba, je to správne, ale tam, kdesa naozaj pomáha invalidom, trebars ako DigiBooks.

A o bielej pastelke radšej nepíšem. Pokazím ti riadne žalúdok. Takže tak.

Off topic !

_________________
Mgr. Vladimir Zahoransky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
zahoransky
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 december 2008
Príspevky: 803
Bydlisko: zmenená adresa

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 23:02:20    Predmet: odpo Odpovedať s citátom

Ferenc – ak už stereoman načrtol tému, tak ja som len napísal pár slov k veci, aby mali predstavu o čo ide. Ja som sa dnes rozprával s firmou BaSys, o možnosti, aby zosík B-52 alebo Eddie Current Balancing Act bol k dispozícii na high ende. Aby bolo možné D-7000 do nich zapojiť a vypočuť si túto zostavu. Takže ja som čosi k veci urobil.

PS: Bol som v Thajsku a sám na vlastné oči som videl ten rozdiel. Oni fakt nemajú, lebo tam sociálny a zdravotný systém nefunguje a nemá podporu, chudoba. Ale keď som im dal K-701 alebo HD 600, čo sú krásne high endy, tú reakciu, ako sa tešili, že ich majú, to sa nedá opísať. Veľmi si to vážili a keď z projektu LAMBDA bolo treba otestovať zvukové špecifikácie, tak pracovali veľmi vytrvalo a svedomite. Ich špecifikácie boli kvalitné ako HD 800, kým práca našich organizácii (keď som ich požiadal aby otestovali), bola asi ako Koss KTX-8. Takže asi tak.

PPS: Zaiste, my dvaja by sme si mali niečo vysvetliť, aby sme sa nehádali a neplnili fóra zbytočnými vecami.

_________________
Mgr. Vladimir Zahoransky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
stereophone
Hifi obsluha


Založený: 21 január 2010
Príspevky: 20

PríspevokZaslal: St február 10, 2010 23:51:44    Predmet: Odpovedať s citátom

zahoransky: pocuvaju na tych tvojich high-endoch radio alebo co? Rolling Eyes
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Sluchátka Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 3 z 4

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist